Математически турнири - 11

• 108 626
  • 752
  •   1
Отговори
# 15
Частична информация за "Черноризец Храбър" - тук

# 16
  • София
Ирина Б. , какво е това състезание в Непал?
Аз пък нямам никакви очаквания тази година, както нямах и предната де. Ако й харесва математиката - да продължи да ходи и да се развива, ако ли не - нещо друго, което я влече. Аз мога да я подкрепя и на този етап да й помогна със задачките, след 2-3- години мисля, че няма да мога вече Laughing

# 17
И аз се ивтересувам за състезанието в Непал? Малко повече инфо?

# 18

Състезанието е AITMO (Asian Inter-cities Teenagers Mathematics Olympiad), Катманду, 10-17 ноември 2011.

# 19

И аз. Дали допускат второкласници? А в СМГ и НПМГ ли можем да се запишем?

# 20
  • Русе
и ние започваме с Паисий Хилендарски (ЧХ  при вас). щерката нещо след миналогодишния напън сега не ще да ходи и да решава не ще. дано е временно.

# 21
Както бях писала по-напред, пуснах мейл до СМБ - Габрово. Е, вече имам отоговор, който напълно ме задоволява. Много са бързи, а и мога да се изправя пред детето и да дам обяснение на отсъдените му точки. Грешката, както се очакваше, е в нашия телевизор - непопълнен отговор на бланката, на черновата беше вярно. Досега не ни се беше случвал подобен пропуск. Но Габровци защитиха пред мен доброто име на състезанието си.

# 22
е явно да считам че има грешка и в нашия телевизор  Thinking ... липсват 4точки ...
дано да им е за урок на децата ни  и да внимават малко повече за следващите състезания ....

# 23
  • София
Частична информация за "Черноризец Храбър" - тук
Да, тук сроковете са по-реални, мерси

Черна станция, за тебе ще направят изключение. Даже прогноза за времето ще ти дадат
(ако ги убедиш че си второкласничка по Непалските стандарти)

# 24
  • София
ooooh! Joy

# 25
е явно да считам че има грешка и в нашия телевизор  Thinking ... липсват 4точки ...
дано да им е за урок на децата ни  и да внимават малко повече за следващите състезания ....

Simple Smile Това му е хубавото на тези състезания - освен хубави емоции, децата трупат знания и опит.

Всичко това ми напомни на една случка преди време - стоя в двора на едно училище и чакам детето да излезе от важно за него състезание, а през това време гледам и слушам как другите деца излизат от изпита. Масово излизаха, заставаха на стълбището на училището с вдигнати победоносно ръце и с боен вик "Всичкоооо решииииих!", след което се събираха на групички и почваха да обсъждат задачите с въпроси и коментари от типа "Ти шеста реши?" : "Ами, какво говориш, тя тази е нерешима".  Като излязоха резултатите се видя, че тези, които наистина са решили, са единици (както е нормално).

Деца са, разсеяни, понякога хаотични и с не дотам точна преценка. Да са ни живи и здрави  Simple Smile

# 26
  • София и там където не се пуши
Ето съобщение от сайта на НПМГ

Математическият турнир „Черноризец Храбър” ще се проведе на 1.11.2011 г. от 11:00 до 12:30 часа. Състезанието е за следните възрастови групи:

2 клас
3-4 клас
5-6 клас
7-8 клас
9-10 клас
11-12 клас
Такса правоучастие: 7 лв ако се плати до 24 октомври 2011 г. или 10 лв. при плащане след тази дата. Таксите се плащат:

За НПМГ – при преподавателите по математика;
За 107 ОУ – 2-4 клас – при класните ръководители, 5-7 клас – при преподавателите по математика;
Участници от други училища – в библиотеката на НПМГ от 9:30 до 16:30
Домакини за София са НПМГ и СМГ.

За НПМГ местата се заемат до 10:40 часа.

# 27
  • София
И аз се интересувам от 13-тия СМТ, вече и за първокласници. Къде се провежда, има ли друга информация - за първокласниците, освен публикуваното в предната тема писмо? Записването на 27-28.10. в 41 ОУ ли ще е? Къде мога да попитам за подробности, е майл? Благодаря.
За най-малките сигурно е стрес, как са организирани тези състезания, не е ли голяма лудница, децата докъде ги придружават родителите? Ще съм благодарна за информация от минали по пътя с най-малките математици Hug

# 28
  • София и там където не се пуши
Една година записах, съученици на малкият ми син на ЧХ ли беше на И Салабашев ли беше  newsm78 . Като отидоха на място, като ревнаха, мале-мале. Да знаете че не всяко дете е готово (не говоря за метематиката). Чак миналата година започнаха да участвуват пак и много добре се представиха. Та внимавайте със стреса на малките.

# 29
  • София
Да се отчета и аз с нашите габровски страсти, че вече минахме на вълна
ЧХ и СМТ (днес ги изпратих с по 20 лв. да си плащат таксите).
Получих писмо от г-н Даскалов и при нас грешката е в нашия телевизор -
попълнил е грешно в бланката последната 15 задача.

В крайна сметка се радвам, че писах и детето си разбра грешката. Важно е да
вярва, че състезанията са честни (и да внимава повече  Wink)

Общи условия

Активация на акаунт