Математически турнири - 11

• 108 465
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
в нашето училище засега не са казали нищо и за двата турнира и аз се чудя в смг ли да питам - ще допускат ли външни петокласници и аз незнам... имате ли идея къде да проверявам да го запиша?

# 46
Според мен и за двата турнира би трябвало да има в СМГ и за петокласници не от СМГ, щом за 4ти го организират. Симеонов ще знае предполагам.

Последна редакция: вт, 11 окт 2011, 22:56 от peppia

# 47
  • София и там където не се пуши
в нашето училище засега не са казали нищо и за двата турнира и аз се чудя в смг ли да питам - ще допускат ли външни петокласници и аз незнам... имате ли идея къде да проверявам да го запиша?
За ЧХ може да не ви кажат, защото много малко учители от други училища се занимават с това състезание.

# 48
да, ще питам..мерси, пепи ! при вас в училище подготвят ли ги насочено за турнирите , т.е в часовете по СИП  решават ли задачи  от предните години ?  аз ще се опитам като миналата година нещо в къщи да решаваме, но темпото няма как да е същото за съжаление....

# 49
да, ще питам..мерси, пепи ! при вас в училище подготвят ли ги насочено за турнирите , т.е в часовете по СИП  решават ли задачи  от предните години ?  аз ще се опитам като миналата година нещо в къщи да решаваме, но темпото няма как да е същото за съжаление....
Имат два часа седмично школа, само там е състезателната математика. Не е задължителна школата, иначе да - видях че са им дали от СМТ и ЧХ вече.  В другото време решават от учебника и от един сборник (ще ти ги пратя на лични утре). Поздрави!

# 50
много ще ти бъда благодарна, наистина би ми било интересно какво решават децата в часовете...  bouquet ще ти пиаш и аз на лични, за да не отклоняваме темата !

# 51
  • София
Момичета, за СМТ има ли някъде задачите след 2006 г.?

Има ги в този сборник http://www.izkustva.net/math/images/cover_math_turniri_1.png

Благодаря ти!!!

# 52
*Ирина*, мисля, че сме в едно училище. Нашата класна каза, че ще даде заявка и ако се съберат 20 деца (но не разбрах за цялото училище или на випуск), ще се провед епри нас. Ако не - от училището ни подават имената на децата към РИО и те ги разпределят в друго училище. Ако класната ви не знае, отиди направо при Велковска, мисля че тя отговаря за тази част.

Аз да попитам на СМТ и Коледното първолаците с химикал ли пишат, ако знае някой?

# 53
  • у дома
*Ирина*, мисля, че сме в едно училище. Нашата класна каза, че ще даде заявка и ако се съберат 20 деца (но не разбрах за цялото училище или на випуск), ще се провед епри нас. Ако не - от училището ни подават имената на децата към РИО и те ги разпределят в друго училище. Ако класната ви не знае, отиди направо при Велковска, мисля че тя отговаря за тази част.

Аз да попитам на СМТ и Коледното първолаците с химикал ли пишат, ако знае някой?
Задължително се пише с химикал  Naughty
Заявката е за цялото училище според мен,не за випуск,но все пак си питайте.

# 54
  • Варна
Моля за помощ - нещо аз ли се омотах или отговора е грешен - ЧХ 2006 г. 3-4 клас - Кукувица кука 4 пъти за 6 сек. За колко сек. кукувицата ще изкука 12 пъти?
Детето реши  6/4*12 = 18, но отговора е 22  newsm78
Предварително благодаря

# 55
Моля за помощ - нещо аз ли се омотах или отговора е грешен - ЧХ 2006 г. 3-4 клас - Кукувица кука 4 пъти за 6 сек. За колко сек. кукувицата ще изкука 12 пъти?
Детето реши  6/4*12 = 18, но отговора е 22  newsm78
Предварително благодаря
Между четири кукания има три интервала. 6:3=2 секунди трае един интервал. Между 12 кукания има 11 интервала, всеки от които трае по 2 секунди. 11.2=22

# 56
  • София
Задължително се пише с химикал  Naughty
Миналата година приемаха и с молив на Коледното.
Не бяха вписали като задължително изискването за химикал и приемаха и с молив. Никъде на беше казано, че е разрешено с молив.

# 57
Здравейте,
Нашият Веско отново е на 1-во място за 3-ти клас заедно с едно друго дете от Варна мисля, на Хитър Петър, но пак е сбъркал 2 задачи. Каза че всичко си е решил, но като прегледах задачите за котето и мишката веднага го излових Grinning. Тук и регламента е малко гаден, че ако не пишеш отговор пишат 0 точки, а на сбъркан -1!

Някой може ли да ми каже къде ще е Черноризец Храбър в Габрово и до кога е записването?

# 58
Хитър Петър, ............. Тук и регламента е малко гаден, че ако не пишеш отговор пишат 0 точки, а на сбъркан -1!

Аз харесвам такъв регламент - да не се опитват да налучкват. Моят син казва, че не играе "тото", но понякога го подозирам.

# 59
  • навсякъде
ГАБРОВО - Национална Априловска гимназия
Заявки за участие се приемат на:
Тел. 066/861663 - Младен Манев
E-mail: smb.gabrovo.competitions@gmail.com
 smile3501 браво на Веско

Общи условия

Активация на акаунт