Математически турнири - 11

• 108 869
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Много ми е любопитно какво е класирането в СМГ и НПМГ. Интересуват ме първите места за 6 клас с колко точки са.
 Миналите години беше много интересни когато един по един се засветяваха градовете и следяхме резултатите. Имаше класиране още вечерта.
Това състезание  е любимо на моята дъщеря по няколко причини. Първата е, че веднага излизат резултатите, а другата е, че не може да се налучква. Тя умее много точно да прецени коя задача е по силите и никога не играе на тото. Винаги ма прекрасни резултати на ,,Черноризец Храбър''. Миналата година беше трета в страната. Сега пак се надяваме да сме в тройката, като се има предвид, че не е решила само три задачи, а на другите няма грешка.
А иначе и нея я  наградиха със слушалки. Големи щуротии мислят за подаръци. От състезания в къщи имаме един шкаф пълен с несесери (много грозни, на всичкото отгоре).  Сега съм отворила шкаф за компютърна периферия- има всичко: няколко мишки, безжична клавиатура, мик, сега и слушалки. Не могат ли да им купят по едно медалче или плакет на тези деца. Да си им остане за спомен. Все гледат да има китайски мат'риал....

# 346
Хайде, започнаха да качват резултатите на http://www.math.bas.bg/ch/, варненци са първи. Дано до довечера да стигнат и до София.

# 347
Здравейте, някой може ли да ми изпрати СМТ 2010 за 6 клас.

# 348
  • София
Накрая няма ли да публикуват окончателно национално класиране по групи или класове?
Доколкото знам, то се публикува само от пловдивската школа, но едва ли е със статут на официално класиране.
Мисля, че има национално. Поне тези дни открих такова за миналата година, запазено като файл на комп.
Аз също намирам, но само оттук. http://www.academy21century.com/competitions-2011/chernorizec-hrabar.php
Доколкото знам, те си го правят за техните цели.

# 349
Вече има класиране от СМГ.

На станицата на турнира има изнесени резултати за някои градове, включително СМГ.

http://www.math.bas.bg/ch/

# 350
Тъй като тази година и моето животно стана 4-ти клас, щем не щем трябва да почнем да следим съзтезанията и да мислим за местене било в СМГ или друго училище от следващата година.

Тези... разпокъсани списъци хич не ми допадат, така че се наемам да поддържам една скромна база с резултати на 3-то и 4-то класници, явили се на математически съзтезания, валидни за СМГ. Тоест - ЧХ, СМТ, Кенгуру, Олимпиада и най-накрая Математическите таланти.

Не ми е много ясно как ще е оформено, идеята е всеки лесно да поглежда класирането до момента.

Засега, за 30 минути изсипах наличните резултати на 3-ти и 4-ти клас в една базичка - можете да гледате класиране - национално или само за София, само за 3-ти или само за 4-ти клас тук:
http://setcombg.com/smg/

Хич не е оформено, обещавам събота неделя да го направя по-лицеприятно, но сега трябва и да поработя Simple Smile

# 351
  • София
 Знаете ли явилите се във Факултета по математика и информатика къде ще бъдат вписани.

# 352
Петъкът се оказа неособено натоварен, така че си поиграх малко с получените резултати на Черноризец Храбър.
Идеята е да ни ориентира какво е нивото на обучение по математика в периода 5-7-ми клас в някои популярни училища.
Естествено, на данните не може да се разчита, но в една или друга степен показват нещо....

От ПЧМГ са се явили 54 деца. От тях 44 са 5-ти и 6-ти клас, а средният им резултат е 76.5 точки.
10-те деца от 7-ми клас са със среден резултат 83.8.

От СМГ са се явили 286 деца.
От тях 199 са 5-ти и 6-ти клас, а средният им резултат е 96.15 точки.
87-те деца от 7-ми клас са със среден резултат 114.64

От 125-то са се явили 61 деца. От тях само едно е 7-ми клас и тъй като резултата е непредставителен, няма смисъл да бъде споменаван.
60-те деца 5-ти и 6-ти клас от това училище са със среден резултат 88.85 точки.

Изводите... Средните резултати се базират на достатъчно данни. Трябва да сте изключително заблуден за да не вземете предвид тенденциите!<br />

А те са кристално ясни - ПЧМГ, въпреки гръмките слова е мнооого далеч от добро математическо училище. Не става въпрос за сравнение със СМГ - частната гимназия е явно с много по-ниско ниво и от 125-то училище. Дали ви се ще да го вярвате или не... няма никакво значение - това са усреднени резултати на над 50 деца от всяко от училищата.
Съвсем сърдечно препоръчвам на отговорните люде в ПЧМГ спешно да спрат възпитаниците си от бъдещи състезания, защото излагацията е голяма.
Конкретно аз съм силно разочарован от представянето на това училище. Смятах го като един от най-сериозните избори за детето ми от следващата година, но... на фона на това трагично представяне направо не знам какво да мисля.
Убеден съм, че спешно ще дотопурка някоя гневна мама на дете от ПЧМГ, която ще се впусне в обяснения как цифрите лъжат, но... факта си е факт. Може би силата на това училище е в другите предмети Simple Smile

Резултатите ги има и на страничката, на която можете да видите национално / софийско класиране от турнира на деца 3-ти и 4-ти клас. - http://setcombg.com/smg

Да напомня - в бъдеще там ще се въвеждат и резултатите от другите изпити, които важат за прием, в СМГ - СМТ, Кенгуру, Олимпиада и Таланти, така че лесно ще можете да следите къде сте в класацията до момента.

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 17:06 от kodbg

# 353
Kodbg,като качат резултатите от ЧХ на явилите се в НПМГ- София,сложи и тях в общото класиране!Там има едно дете със 140 точки!
И БРАВО за труда да се систематизира всичко!

Е, разбира се - когато се появят други резултати на официалния сайт - ще ги въведа и в базата. То засега там има само данни от СМГ, Варна и Шумен.

Добавени са резултатите на децата от Бургас и Велико Търново

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 20:22 от kodbg

# 354
Бих искала само да помоля да не обръщаме темата в тема за прием след 4-ти клас в училище с математическа насоченост (СМГ, ПЧМГ, 125-то, 107 и т.н.). Нека не става и в тема за или против определено училище. Мисля, че и за двете си има отделни теми във форума.
Присъединявам се към това мнение.
Веднъж бяхме заплашени от преместване, защото темата не беше по темата. Нека да не тръгваме пак по същия път.
Ще си позволя да цитирам думите на модератора по този повод:
" Да обсъждате задачи и сборници - да.
Записване за състезанието как, кога, къде става - да.
20 едно след друго "И ние се записахме" - не! Кого го интересува, да се броите преди всяко състезание?
Да се похвалите с резултат - да. Дори съм склонна да останат поздрави за конкретни големи постижения на потребителки, най-малкото могат да се трият по-късно.
Линкове към резултати по градове - да. "Поздрави на варненски, русенци и т.н." - не.
20 едно след друго преди всяка олимпиада "Успех на децата ни на  ..." - не!
20 едно след друго "И ние се прибрахме и чакаме резултатите" - не.- ясно, че сте се прибрали, но никой не се интересува дали сте яли пица преди това или не сте.
"Кога излизат резултатите" - да.
20 едно след друго "И ние още чакаме резултатите" - Не! - ясно е, че чакате какво друго ви остава да правите.
Да обсъдите хотел и организация - да. "До утре мацки и ние тръгваме" - не!
Всякакви други математически прояви - кандидатстване в СМГ, ВУЗ, ПУЦ и т.н, курсове към СМГ, АК и т.н., матури и т.н. - не. Има си теми за това, ако няма - пуснете си.".

# 355
  • София

Бих искала само да помоля да не обръщаме темата в тема за прием след 4-ти клас в училище с математическа насоченост (СМГ, ПЧМГ, 125-то, 107 и т.н.). Нека не става и в тема за или против определено училище. Мисля, че и за двете си има отделни теми във форума.
И аз мисля, че не е тук мястото да се обсъжда класирането на децата формиращо рейтинга им за прием в СМГ, макар и свързано с математически турнири.
Най-добре е да се направи нова тема "Прием в СМГ след 4 клас" (старата е заключена).

Не мога да разбера защо още не са качили резултатите от НПМГ, които бяха готови още в сряда сутринта, а тези от СМГ са вече качени?! newsm78

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 19:54 от Master

# 356
Здравейте, да знаете класирането за Пловдив

# 357
Знае ли някой утре турнирът в колко часът почва. Ние сме определени за 28 СОУ , а сме от 32 СОУ  Sad
10:40 да сте в 28 поне така ми казаха

# 358
Благодаря на модератор за перфектно свършената работа. Имало 14 страници безсмислени постове. Laughing
И понеже е изтрито мое мнение с ценна информация, да повторя, че повечето състезания в СМГ като днешното, започват с половин час по-рано заради курсовете, които се провеждам в гимназията.

# 359
  • София, Надежда
Каква е продължителността на днешното състезание? Къде и кога се очаква да бъдат публикувани отговори, резултати, класирания? Благодаря предварително! bouquet 

Общи условия

Активация на акаунт