Математически турнири - 11

• 108 691
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Не се обиждай, но това вече са свободни съчинения на тема кукане Wink
Аз тази задача няма да я дам на детето, защото според мен е некоректно зададена. Всеки, който мисли, а не следва модели ще даде отговор 18.

Може би си права, аз не съм специалист, но ми се струва, че точно всеки, който следва модели ще даде отговор 18, а не обратното, защото в задачата, стъпката на интервала е изместена и всеки интервал е през два елемента, а не както в модела през един /което прави задачата по-трудна/.

# 91
  • София
Някой може ли да ми каже отговорите за 3 кл. от тазгодишния Хитър Петър?

# 92
  • София
http://smb-gb.hit.bg/files/2011-10-08-HP_2011_ans.pdf
Тук са отговорите на Х.Петър

# 93
  • София
Благодаря! Не знам къде съм бляла.

Последна редакция: сб, 15 окт 2011, 10:21 от Tzvetche

# 94
Не се обиждай, но това вече са свободни съчинения на тема кукане Wink
Аз тази задача няма да я дам на детето, защото според мен е некоректно зададена. Всеки, който мисли, а не следва модели ще даде отговор 18.

Ей богу, не преставам да се изумявам от разпалеността, с която мами на деца до 4 клас решават задачи и спорят за решения Twisted Evil

Задачата с кукането се решава както каза Дидева. И не е неопределена. Да, не е казано, че интервалите между кукането са еднакви, но не е и нужно да се каже изрично. Защото щом се казва, че кукувицата кука 4 пъти за 6 секунди, то това трябва да е изпълнено за всеки 6-секунден интервал. Е, няма как да се изпълни това условие, ако интервалите не са еднакви.
Единственото допускане в задачата е, че кукането е с нулева продължителност, но това си е съвсем стандартно допускане, свързано с приемането, че под кукане се разбира началото, края или средата на процеса по кукане. Няма значение кое се избира, важното е да се гледа все то.  По същата логика и като се каже, че влак пристигнал в София в 10 часа и 20 минути, се има предвид времето, когато е спрял, или когато е навязъл в гарата, а не целият интервал от време, в което се е влачил край перона.  
Всички спекулации по въпроса са търсене на "под вола теле" от неуспели да си решат задачата.

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 22:34 от Черна станция

# 95
......
 дидева, къде изчезна от заглавната тема сайтът на майките със състезанията? там нямаше ли нещо от това,което търсим?
За този ли питаш?

да, мерси !!

# 96
  • Русе
 Laughing малеее  вие тотално изкукахте  Hug Laughing

# 97
  • София
От много ангажименти съм ви пропуснала. Embarassed
Връщам се да чета, макакр че темата е добила друг облик.
Нека да си бъдем полезни с информация за състезания и турнири!
Дидева, благодаря!  bouquet

# 98
Нека да си бъдем полезни с информация за състезания и турнири!

Малее, опитах се да сложа край на спора, пък май ще опера пешкира за цялото това разводняване Mr. Green

Както и да е, ето и информация за турнири Peace
В сайта на СМБ Габрово са публикували окончателното класиране на МС "Хитър Петър" - нали 14.10. беше последният срок за контестации.
Честито на тези, за които справедливостта е възстановена.

# 99
  • Пловдив
Някой вече да е решил задачите от Димо Малешков 4 клас. Дайте да сравняваме отговори.

# 100
А днес ще качат ли резултатите от "Димо Малешков" на сайта на ОМГ или само на място ще се проверяват?

# 101
А днес ще качат ли резултатите от "Димо Малешков" на сайта на ОМГ или само на място ще се проверяват?
Информация-на новия сайт на гимназията :
http://schoolmath.eu/

# 102
Класиране Димо Малешков :
http://omg-bg.com/

# 103
  • София
А има ли някъде задачите от Димо Малешков?

# 104
любопитно за кандидатите за СМГ след 5 -ти клас http://www.smg-bg.info/index.php?option=com_content&view=cat … 43&Itemid=159 ще има емоции до края...

Общи условия

Активация на акаунт