Математически турнири - 11

• 108 671
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Благодаря много!

# 76
Извинявам се, може ли да ми помогнете да намеря архив със задачи за матем.турнир " Димо Малешков " - провежда се в МГ Пловдив  Praynig

# 77
  • София
Момичета дали има някъде публикувани задачи от софийския математически турнир след 2003 години?Намирам теми само до тази година.

# 78
Аз като новобранец мога ли да попитам какъв е регламента за първолаците - пишат ли на чернова и после да пренасят в лист за отговори или отбелязват директно върху теста?

# 79
  • Линдау
Здравейте, тъй като и аз дълго време издирвах задачи за "Димо Малешков" мога да кажа: Такива няма.
Но са издали сборници от 2-4 клас и 5-7 клас. В самата сграда на ОМГ - гр. Пловдив продават и то само от 2-4 клас. Съдържа темите от 2002 година насам ако не се лъжа. Издателството, което ги е отпечатало е Изкуства.

# 80
  • София
Момичета дали има някъде публикувани задачи от софийския математически турнир след 2003 години?Намирам теми само до тази година.

http://math-bg.com/?page_id=2960  Hug

Сори, със закъснение видях, че търсиш тези след 2003. Има сборник с темите от следващите години, продава се на Славейков.

# 81
Здравейте, тъй като и аз дълго време издирвах задачи за "Димо Малешков" мога да кажа: Такива няма.
Но са издали сборници от 2-4 клас и 5-7 клас. В самата сграда на ОМГ - гр. Пловдив продават и то само от 2-4 клас. Съдържа темите от 2002 година насам ако не се лъжа. Издателството, което ги е отпечатало е Изкуства.

Благодаря valale , за информацията , ще знам за другата година, защото сега няма време да купуваме сборник , състезанието е в събота  Mr. Green

# 82
Моля за помощ - нещо аз ли се омотах или отговора е грешен - ЧХ 2006 г. 3-4 клас - Кукувица кука 4 пъти за 6 сек. За колко сек. кукувицата ще изкука 12 пъти?
Детето реши  6/4*12 = 18, но отговора е 22  newsm78
Предварително благодаря
Между четири кукания има три интервала. 6:3=2 секунди трае един интервал. Между 12 кукания има 11 интервала, всеки от които трае по 2 секунди. 11.2=22

Добре, де, по тази логика едно кукане колко трае, явно нищо, след като интервалите заемат цялото времетраене от 6 секунди,
най-странното е, че синът ми, който е в първи клас достигна до отговор 22 , логиката му е,че секундите са с две повече от броя кукания и започва да смята,----за 5 кукания са необходими 8 секунди,за 6,съответно десет...и т.н. и стигна до 22 Simple Smile. Обяснява, че едно кукане е повече от една секунда-следователно е две, закръгля си човекът,тъй като още не е наясно,че съществуват и други числа освен цели .  Образ Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 21:22 от Еластина

# 83
Цитат
Благодаря valale , за информацията , ще знам за другата година, защото сега няма време да купуваме сборник , състезанието е в събота 

в събота??? все пак до състезанието има 20 дена горе долу, нищо че е в събота:))))
и мен ме интересува живо някой някъде в нета не ги ли е открил тези задачи ? - 2004-2011?
 сборници не ми се занимава да купувам .....вече незнам колко сборника има у нас:))

дидева, къде изчезна от заглавната тема сайтът на майките със състезанията? там нямаше ли нещо от това,което търсим?

# 84
  • София

http://math-bg.com/?page_id=2960  Hug

Сори, със закъснение видях, че търсиш тези след 2003. Има сборник с темите от следващите години, продава се на Славейков.

Благодаря! Hug

# 85
в събота??? все пак до състезанието има 20 дена горе долу, нищо че е в събота:))))

Състезанието "Димо Малешков" се провежда в Пловдив на 15.10.11г -събота  Peace

# 86
  • нейде там, където ....
......
 дидева, къде изчезна от заглавната тема сайтът на майките със състезанията? там нямаше ли нещо от това,което търсим?
За този ли питаш?

# 87
  • София
Моля за помощ - нещо аз ли се омотах или отговора е грешен - ЧХ 2006 г. 3-4 клас - Кукувица кука 4 пъти за 6 сек. За колко сек. кукувицата ще изкука 12 пъти?
Детето реши  6/4*12 = 18, но отговора е 22  newsm78
Предварително благодаря
Между четири кукания има три интервала. 6:3=2 секунди трае един интервал. Между 12 кукания има 11 интервала, всеки от които трае по 2 секунди. 11.2=22

И ние стигнахме до задачата с кукувицата. Ето и моето, за съжаление не на детето решение:
Кукувицата кука 4 пъти за 6 сек., т.е. тя прави КУ-КУ интервал КУ-КУ - или 2 кукания без интервал + интервал + 2 кукания без интервал = 6 сек.  2-те кукания отнемат 2 сек., както и интервалът.
Тогава за 12 изкуквания ще са необходими 12/2=6 двойни кукания без интервал * 2сек.=12 сек.
Между тях ще имаме 5 интервала * 2 сек. всеки, или 10 сек. И накрая за цялата процедура получаваме 12+10=22 сек.

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 14:40 от Aubrieta

# 88
  • София
Детето реши  6/4*12 = 18, но отговора е 22  newsm78
Предварително благодаря

И ние стигнахме до задачата с кукувицата. Ето и моето, за съжаление не на детето решение:
Кукувицата кука 4 пъти за 6 сек., т.е. тя прави КУ-КУ интервал КУ-КУ - или 2 кукания без интервал + интервал + 2 кукания без интервал = 6 сек.  2-те кукания отнемат 2 сек., както и интервалът.
Тогава за 12 изкуквания ще са необходими 12/2=6 двойни кукания без интервал * 2сек.=12 сек.
Между тях ще имаме 5 интервала * 2 сек. всеки, или 10 сек. И накрая за цялата процедура получаваме 12+10=22 сек.
Не се обиждай, но това вече са свободни съчинения на тема кукане Wink
Аз тази задача няма да я дам на детето, защото според мен е некоректно зададена. Всеки, който мисли, а не следва модели ще даде отговор 18.

# 89
  • София
.

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 16:53 от Aubrieta

Общи условия

Активация на акаунт