Математически турнири - 11

• 109 007
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Има по-eлементарно обяснение - ето тук е обсъждана задачата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=493500.msg16649868#msg16649868

# 256
Момичета, моля за малко помощ. Hug
Малкия син иска да участва в коледния турнир. Имам няколко въпроса, ще се радвам ,ако някой ми отговори.
1.Учениците от 1 клас могат ли да ползват чернови
2.С молив или химикал се пише
3.Сина за сега си пише само малкото име.Трябва ли да си пише трите имена, училище?
Ако някой може даде и други подробности,  например как протича самото състезание,ще съм много благодарна.
 Hug

# 257
  • най-шареното място
Пишат с химикал. Но то е по-скоро закръгляне по листа и каквото му е нужно по черновата, Имат чернови.
Би следвало да му помогнат, името му с училище и т.н. го имат от записването, а квестора го отмята по номера за участие. Влизат, получават листите и евентуално чернови - аз винаги давам. Предават и след изтичане на определено време имат право да напускат. Попитай квестора колко е това е време.

# 258
  • Варна
здравейте  - аз малко ще избягам от темата за ЧХ - днеска моето детенце решава Николай Чудотворец - за трети клас - 2006 год. - госпожата ни от школата им го е дала за домашно - той е изброил на 17-та задача -  14 правоъгълника - 6 ед., 4 дв., 1 троен, 2 четв. и 1 голям
като му ги проверявах и аз така ги видях, но то реално такъв сред посочените отговори няма  - максималния даден брой е 13  Shocked -  детето си е допълнило отговор Д - 14 и е приключило въпроса  Laughing
нека мамите с опит споделят какво се прави ако това се случи на състезанието  Rolling Eyes

# 259
  • София
Тук какъв наплив е, но ще се намъдря и аз, със задача от учебната тетрадка по ЗИП за 3ти клас, изд. Просвета, стр 15.
Моля за коментар относно коректността на условието, уместна ли е трудността за редовен учебен процес (не за състезания ) и разбира се- решението Simple Smile

Ученик номерирал страниците на дневник, като написал само номерата на нечетните страници (1, 3, 4, ...).
Той попълнил всичко 134 цифри.
Колко страници има дневникът и колко пъти ученикът е написал цифрата 3 ?

Благодаря!

Редактирам : допуснала съм техническа грешка, правилното е (1, 3, 5, ... ), няма 4

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 00:16 от търся си ник

# 260
  • волно калдъръмче
Уместна е. Предполагам, че задачата е с повишена трудност. Но и да не е...   Whistling Все пак е ЗИП, а и не бива да се строшава хатъра на знаещите и можещите Peace Не може до 5 клас все на едно място да тъпчем.

Той попълнил всичко 134 цифри.
Това доста усложнява задачата  Thinking Цифри ли пише или числа?

# 261
  • София
нечетни 1,3,4 ли...?

# 262
  • волно калдъръмче
Мисля, че не е догледала, докато е писала, затова не се захванах за 4-ката.

# 263
  • София
Мисля, че не е догледала, докато е писала, затова не се захванах за 4-ката.
търся си ник моли за коментар относно коректността на задачата. Затова си помислих, че може да има и техническа грешка в редицата в условието.
А относно цифрите - възможно е да са си цифри наистина в условието.

# 264
  • у дома
Техническа грешка е при набирането-в помагалото вместо 4 е 5 и са си цифри-Дидева е дала решение в третокласната тема.
Не е уточнено дали номерирането свършва на нечетна страница или има и още една и от там се получават два отговора-според мен за това се чуди търся си ник...

# 265
Я да ви препитам набързо. Кое число трябва да се добави в редицата 1, 3, 7, 9, х на мястото на х, за така че 1+3+7+9+х да е равно на 25.  Mr. Green

# 266
  • нейде там, където ....
Я да ви препитам набързо. Кое число трябва да се добави в редицата 1, 3, 7, 9, х на мястото на х, за така че 1+3+7+9+х да е равно на 25.  Mr. Green

newsm78

# 267
И аз си мислех, че е 5, но според организаторите на популярен математически турнир е 2.   Mr. Green
Матрицата с дадените отговори е пълна с грешки. Добре поне, че в публикуваните решения са посочени верните отговори.

# 268
Нещо не откривам графика за състезанията. В частност ме интересува Салабашев тази година.

# 269
  • София
Не е уточнено дали номерирането свършва на нечетна страница или има и още една и от там се получават два отговора-според мен за това се чуди търся си ник...
Последната страница трябва да е четна. В задачата пише, че той е номерирал страниците на дневника си и се пита колко страници има дневникът.

Общи условия

Активация на акаунт