Кухните - 40 тема

• 92 981
  • 757
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Знаете ли защо създаването на мебели по поръчка е вълнуващ процес? Защото идеите ви се претворяват в реалност, в уникални мебели, които добавят още повече очарование към обзавеждането във вашия дом. Ако досега сте се колебали да се впуснете в подобно приключение, уверяваме ви, че няма по-вълнуващо нещо от проектиране на собственото обзавеждане.

Затова и обзавеждането на кухнята – най-знчимото място в дома – е задача, която изисква да се потопите в света на дизайна и дръзките идеи, да развихрите своето въображение. Именно кухните, изработени по индивидуален проект, дават онова неповторимо предимство да създадете уюта, за който винаги сме мечтали.

Обзавеждането на една кухня е и най-предизвикателната задача за всеки, който се занимава с производството на мебели, защото то изисква съвършено съчетание на функционалност и дизайн. Нашата сила е в това, че владеем този баланс до съвършенство. 

http://hit-decor.com/decorations/modern-kitchen-cabinets/

# 421
  • Стара Загора
aalko,,Таря чудесни са ви кухните ,с здраве да си ги ползвате .
Тези дни ще поръчвам и аз моята ,вече нямам търпение. Embarassed

aalko имам питане към теб,какъв и е плота на киухнята и смесителя(доволна ли си ,цена)?

# 422
  • Раковски
Венге Бутчерблок

Гледам, че вратите се вдигат нагоре,нямам си идея какъв е маханизма, но да дам две преложения за такъв тип. Първия е с механизъм на блум AVENTOS HK-S за малки врати и струва около 35 лева на врата, другия вариант е с AVENTOS HF, но е по-скъпо, около 120 лева (според шкафа). Отдавна съм сметнал, че с газови амортисьори или друг тип ножици нещата не се получават и близко време всичко се скапва, при газовия дори нещата могат доведат до по-лоши последствия, а и като се прецаква капе масло в шкафа, инак два такива + 2 панти е около 10-15 лева на шкаф и затова AVENTOS HK-S  идеален заместител.

# 423
  • Бургас
aalko,,Таря чудесни са ви кухните ,с здраве да си ги ползвате .
Тези дни ще поръчвам и аз моята ,вече нямам търпение. Embarassed

aalko имам питане към теб,какъв и е плота на киухнята и смесителя(доволна ли си ,цена)?

Тук има много интересни предложения и доста различни идеи:

http://hit-decor.com/category/kitchen-designs/

# 424
  • Русе
Много интересна кухня, но котлоните не са ли прекалено близо до гърба и в двете посоки?

# 425
aalko, ще си позволя една градивна забележка, дано не се обидиш - тръгнала си в модерен стил, остани в него! Това мильо на масичката в хола е от друга епоха, друг свят, друг стил. Махни го, че става невъобразим кич. Не, че е лошо само по себе си, но ако беше направила един ретро класически стил, клонящ към рустикален щеше да ти залепне. Сега - не! Изобщо интериора не е само мебелите, ламината и тапетите. Той е и аксесоарите, детайлите. Той определя начина ни на живот или ние го избираме според начина си на живот.

# 426
  • Раковски
Много интересна кухня, но котлоните не са ли прекалено близо до гърба и в двете посоки?

И мивкта е много назад а там зад нея е все мокро, аспиратора също много стърчи...

# 427
  • Варна
Така,плота е на Дуропал,мисля бамбук мока беше.Смесителят е английски-цената беше около 180 паунда,но го купих на търг за 150лв,много е удобен,за котлоните не мисля,че са наблизо,защото така са ми удобни и мога да слагам различни неща пред тях-като подправките например.Аспиратора защо да стърчи...монтиран е точно според изискванията,и човек може да си го издърпва колкото иска,относно мивката съм съгласна,че е много назад.Даже сега не мога да намеря водобранна лайсна,която да е широка 0,5мм,ще трябва да се приспособи нещо пред стъкления гръб.Отзад си има и силикон,но да ви кажа от мивката не пръска ,достатъчно е дълбока,а и имам съдомиялна.Майстора  излезе супер некадърен и не успя да сложи правилно кошницата за бутилки и сега ще трябва сами да се справим и с това.Механизмите са на Блум,горните шкафове са точно Авентос HK,цената е около 150лв за двата.А за хола,той е ремонтиран от преди 2 години,а каренцето отдавна не е там WinkБлагодаря за хубаите пожелания и градивната критика!

Последна редакция: сб, 12 ное 2011, 12:16 от aalko

# 428
Някой виждал ли е кухня в съчетание долни шкафове Черна Хасиенда  на Егер http://www.rosi.bg/pdch-ploskost-cherna-hasienda-1835.html и гони шкафове Бяла Хасиенда - Егер http://www.rosi.bg/pdch-ploskost-biala-hasienda-1834.html . Нещо не мога да го "видя " в завършен вид .
Другият ми въпрос е свързан с кантовете , какви да избера  или начина на окантване е водещ?
Благодаря !

# 429
  • Стара Загора
моля за отзиви за този аспиратор ,
http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001308&ca … D0%BE%D1%80%D0%B8

благодаря

# 430
  • Раковски
Така,плота е на Дуропал,мисля бамбук мока беше.Смесителят е английски-цената беше около 180 паунда,но го купих на търг за 150лв,много е удобен,за котлоните не мисля,че са наблизо,защото така са ми удобни и мога да слагам различни неща пред тях-като подправките например.Аспиратора защо да стърчи...монтиран е точно според изискванията,и човек може да си го издърпва колкото иска,относно мивката съм съгласна,че е много назад.Даже сега не мога да намеря водобранна лайсна,която да е широка 0,5мм,ще трябва да се приспособи нещо пред стъкления гръб.Отзад си има и силикон,но да ви кажа от мивката не пръска ,достатъчно е дълбока,а и имам съдомиялна.Майстора  излезе супер некадърен и не успя да сложи правилно кошницата за бутилки и сега ще трябва сами да се справим и с това.Механизмите са на Блум,горните шкафове са точно Авентос HK,цената е около 150лв за двата.А за хола,той е ремонтиран от преди 2 години,а каренцето отдавна не е там WinkБлагодаря за хубаите пожелания и градивната критика!

Грешка за плота, много си приличат.За стърченето на плота имах предвид, че не е на нивото на дъното на горния ред.

# 431
  • Раковски
Някой виждал ли е кухня в съчетание долни шкафове Черна Хасиенда  на Егер http://www.rosi.bg/pdch-ploskost-cherna-hasienda-1835.html и гони шкафове Бяла Хасиенда - Егер http://www.rosi.bg/pdch-ploskost-biala-hasienda-1834.html . Нещо не мога да го "видя " в завършен вид .
Другият ми въпрос е свързан с кантовете , какви да избера  или начина на окантване е водещ?
Благодаря !

На мен тези цветове ми допадат. кантовете които се предлагат за тези плоскости са 22/0,5 с които се кантира корпуса, 22/2 с което се кантира всичко видимо (врати, етажерки). Значи 22 е ширината на канта а другото е дебелината. За да е изчистено всеки декор със съответния цвят, че ако ги размениш става една шарения... Може да се направи проект с бели и черни врати за да се добие по-ясна представа.

# 432
  • София
Ох, извинете за въпроса от серията тъпи и не ми се смейте много, но тъй като имам маниакален страх от пожар в ел. инсталация (преди време за малко изгорим докато спим и само късмета ни спаси) и душа непрекъснато като хрътка...
Та да питам, колко време е нормално да мирише на кабели и обгорено фурната? Днес пека в нея за втори път и пак в началото доста миришеше. Сега вече аромата е на печено, но душата ми няма мира  Confused  След първото печене не спах през нощта и ставах да проверявам дали не тлее нещо  Embarassed

# 433
shadowman, я ми кажи на вратички бял гланц, как би изглеждала кухнята ако тези вратички се обкантят. Майстора от фирмата,който ще прави кухнята ме убеждава че по хубаво от това няма, и че това прави кухнята едва ли не вечна Rolling Eyes но на мене ми се струва че на кухня бял гланц тези кантове хич няма да й ходят newsm78 какви са твоите впечатления
не мога да разбера и друго,какво толкова има човек да иска бяла кухня,досега на всеки който съм казала че искам такава и те Shocked мнооого учудени,било кумунистическо,било се цапало, и се почват едни приказки чак да те откажат ooooh! ooooh!...резултата от многото приказки че още не съм поръчала кухнята а време вече не остана Rolling Eyes

# 434
Благодаря !

На мен тези цветове ми допадат. кантовете които се предлагат за тези плоскости са 22/0,5 с които се кантира корпуса, 22/2 с което се кантира всичко видимо (врати, етажерки). Значи 22 е ширината на канта а другото е дебелината. За да е изчистено всеки декор със съответния цвят, че ако ги размениш става една шарения... Може да се направи проект с бели и черни врати за да се добие по-ясна представа.

Shadowman ,благодаря за отговора , но може ли още един въпрос от серията "тъпи"  Embarassed Как да разбера дали окантването е качествено , на едното място ми казаха , че окантването се прави от някаква машина , която е една у нас и е при тях  newsm78 , а на другото , че е важно да залепне  newsm78. Цената ми е сметната с обикновенни панти  с цена от 0,50лв. но аз искам нещо качествено та между Blum , Hettich ,Häfele  кое би ми препоръчал  Praynig

Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт