Кюретаж и забременяване след това - 23

• 26 184
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Бързо да оздравява детето, моите и двете бяха болни , едновременно Sad
При мен след двата аборта, в началото на третата ми , успешна бременност ,док беше изписал , витамин Е, прогестерон и кардижик-аспирин протект, също и фолиева приемах.

# 121
Аз продължавам с фолиевата, днес ще ходя при моята лекарка да видим какво ще ми предпише тя. Предполагам, че ще трябва да продължа с Клексана.
Детето само ме кара да го разнасям, а той тежи... заболя ме коремът, сега чакам да дойде помощ, за да мога аз да се заема с нещата по-къщата (пране, миене, подреждане), а баба да разнася малкия гном  Mr. Green

# 122
  • Пловдив
Невидимо дете, все си мисля, че щом не спира зацапването може би трябва да започнеш Утрогестан. Аз лично от 4-та седмица бях на него въпреки, че нямах зацапване, а по-скоро превантивно. Дано всичко да е наред и Господ да е с теб  Praynig От колко дни не биеш инжекциите? Пет ли станаха вече  newsm78

# 123
Doni M даже може и 6 да станаха...  притеснено ми е, както споделих вече не веднъж, но не толкова заради инжекциите, защото така или иначе не ми бяха много високи антителата, ами бяха на границата, така че не вярвам да стане проблем. По-скоро зацапването ме плаши. Дали е възможно въпреки него да си изкарам до края?

# 124
Знам, че не съм писала в темичката ви, но ви следя и тук и в отчетната, защото съм със същите проблеми като вас. Последният ми спонтанен аборт беше края на март, и няма да си простя, че не започнах Утрогестан, въпреки че лекарката НЕ ми го беше изписала. Все си мислеше, че е извънматочна, а нямах никакви симптоми за такава и най-вече ЧХГ-то си растеше както трябва. Когато започнах да го слагам, беше вече доста късно, ЧХГ-то вече не се удвояваше, и всичко приключи.
Та поста ми е към Невидимо дете, не мисля, че трябва да подценяваш Утрогестана. Бих направила и ЧХГ, просто за да видя, че всичко е наред и че има смисъл да се боря. И още един въпрос: имате ли направена спермограма?

# 125
Невидимо дете Hug Hug-аз също мисля,че   ще ти изпише Утрогестан....сега то всеки случай е различен,Магнет е права,че може да има зацапване от Клексана,но би трябвало да спре като го спреш и него Thinking-а после разбира се да се продължи-не налагам мнение в никакъв случай Peace Peace-просто разсъждавам
Много бременности започват със зацапване и имат щастлив финал,дано и при теб е така-но се пази Peace Peace Peace

п.с-зацапването кафеникаво ли е  Embarassed

# 126
Невидимо дете, лентичка засега няма да слагам, не ми идва отвътре, като се има предвид какво ми се случи предния път, дори и след чуване на сърчицето. Ще си кретам така засега. Според календарите съм в 6г.с. и 2 дни, а термина е за 5.06.12  Praynig
Сега започвам критичните периоди, в които предните 2 пъти стана белята и като се отпусна да мисля за това ми се свива сърцето, но си казвам, че този път нося нашето слънчево детенце и нищо лошо няма да му се случи!  Praynig Crazy Въпреки положителните ми мисли имам нужда и от вашата подкрепа и стиснати палчета в следващите 8 месеца!  ooooh!

Относно зацапването ти, и аз мисля, че е добре да започнеш утрогестан, но само след консулт с доки. Много жени имат такова зацапване през първите месеци от бременността. Отиди на вагинален ехограф, за да видите сакчето и да се поуспокоиш малко (има шанс да се види). Аз няма да пускам палците, миличка!

# 127
Зузи Hug Hug Hug-миличка,не съм спряла да стискам палци Praynig Praynig Praynig-всичко ще е наред този път и ще гушнеш едно палаво Близначе юни Heart Eyes Heart Eyes
За лентичката те разбирам-аз моята сложих чааааааааак в 20г.с-то все има за какво да се тревожи човек,но аз ти пожелавам лека и безпроблемна бременост до успешен фнал Praynig Praynig Praynig

# 128
Като ходих преди 2 дни не се видя сакче, хем на вагинален ме гледахе, не знам днес дали нещо ще се види, но все пак ще отида, защото е важно за мен да се консултирам точно с нея.
Зацапването е кафеникаво, но е едно такова... не мога да ви го обясня - между жълто и кафеникаво, като все едно смесена кафява кръв с някакво течение. Както и да е, да не изпадам в подробности.
Зу, имам страшно добро предчувствие за теб, но все пак стискам и не пускам палчетата! За себе си, за съжаление, имам не особено хубаво чувство, но какво да се прави...

# 129
Здравейте!!

Как ви разбирам с тия лентички Simple Smile Аз моята бързах да си я сложа,защото хем съм суеверна и на никой не казвах, хем ми се искаше на всички да кажа. След 12 г.с се успокоих и почнах да си казвам, а то какво се случи... 20 г.с приключи всичко. Затова съм решила следващата ми бременност (дано имам такава) да си трая, пък то рано или късно ще се разбере. Аз затова не разбирам тия "светски личности" дето оная още във 3та седмица и ЗНАЕ пола на детето си......Убиха ме с тия новини,честно, то не бе тръбене какъв е пола, не бе чудо, а то е една точица малка...

Нали миналата седмица си говорихме за леенето на куршум..и на мен ми стана любопитно и ви бях споменала, че и ние мислихме това да направим. Майка ми тия дни май ще отиде при един такъв човек и чак не знам какво да очаквам. хем ми е любопитно, хем толкова ме е страх ... Sad Страх ме е да не каже нещо лошо и това да ми повлияе..

ХУбав ден на всички!!  Hug Hug

# 130
Мечконче, Невидимо дете, благодаря за палчетата и подкрепата, важни са ми!  Hug

Невидимо дете, с този цвят изобщо не ми се види страшно твоето зацапване и ти самата ще видиш, че ще е точно така.  Peace Първата ми бременност завърши със започването на зацапване, което беше червеникаво - кафеникаво и после стана розовещо..имах и болки, леки, но болки! Втория път си беше направо червена точка на бельото ми. не намираш нищо общо, нали? Успокой се и си отиди на прегледа уверена..а ако все пак не успееш, то тогава увереността ти юе дойде след прегледа!  Wink

И аз стискам палци за всички!

Карола, хората, които леят куршуми не са гадатели и те не казват нищо особено. Пак зависи от човека де...Моята в началото ми казваше неща, които вижда по куршума, а после започна да ми вметва неща от типа: леко ти е възпален пикочния мехур, не те ли боли и т.н. няма нищо страшно нито нищо лошо...това не са врачки. те просто те освобождават от излишното напрежение или по-скоро ти сама се освобождаваш, защото се успокояваш, че си направила нещо, за да се чувстваш по-добре и по-спокойна.

# 131
Здравейте,момичета!Съжалявам за всички като мен,които са се записали в тази тема,но-какво да се прави-животът понякога ни поднася изненади,някои от които,за съжаление,неприятни.Радвам се,че тук можем да си бъдем полезни и да се подкрепяме.Моят кюретаж беше на 8-ми септември,в 17-та седмица,кървеше ми слабо 5-6 дена след това и след 1 месец точно ми дойде цикълът.Казаха ни да изчакаме 2-3 месеца,та съм го сметнала,че по Коледа някъде можем да подновим опитите.На мен това ми беше трето дете,с другите две не съм имала никакви проблеми.Утре ще ходим на генетични и имунологични изследвания в Плевен,при доц.Конова.,дано да успеем да открием причината за случилото се...И още нещо трябва да направя-никога не съм се изследвала за хламидии,ще взема сега обаче да се проверя.За зацапването-и с трите ми деца имах такова във втория месец,но не съм се притеснявала-знам,че повечето жени го имат.Последния път продължи около 2 седмици,после изчезна.Стискам палци на всички новобременни!Късмет!

# 132
  • Пловдив
Невидимо дете, дано наистина всичко да е добре. Аз не съм кървяла никога от инжекциите и не съм компетентна да дам мнение, ако това е причината за зацапването колко време след спирането трябва да спре. По-добре звънни на док и й кажи, че вече 6 дни няма инжекции, а зацапването не спира.

zuzi_79Hug Права си - има време и за лентичка и за всичко останало и съм сигурна, че и този период скоро ще дойде и ще ти носи много усмивки  Heart Eyes Иначе палците не се пускат, да знаеш  Praynig Praynig Praynig

luni4ka_77
, съжалявам че се записваш тук  spoko Дано Коледата ти донесе твоето чудо  Praynig

# 133
мили момичета аз да се похваля.днес бях при доки и ми каза че всичко е оки и даже си имам един здрав и хубав фоликул и може би следващия месец почваме с бебеправенето.

# 134
еееееее Дуденка, отсега почвайте бе мила Hug Hug Hug

Невидимо дете, аз също съм за още едно чхг, но ти си знаеш най- добре Peace

Луничка, съжалявам че се записваш Hug

Общи условия

Активация на акаунт