Киноклуб 3

• 30 242
  • 465
  •   1
Отговори
# 420
Нищо, давай насам. По-добре гледано или гледаемо, че да върви разговорът, а не 120 дни... Joy

Всъщност е добре да са гледани филмите все пак или поне достъпни, че иначе каква дискусия може да стане  Wink
Аз много рядко успявам да се включа за съжаление в някое обсъждане, но бих могла да предложа 2-3 филма, които определено заслужават такова  Sunglasses :

Син жасмин - в духа на Оскарите тъкмо;

Филомена (2013)  и обвързаният с подобна тематика "Сестрите Магдаленки" The Magdalene Sisters (2002)

# 421
За Жасмин и Филомена съм съгласна, тъкмо първия ми е пресен.

Моите предложения, дано да има торенти за всички, че сега не мога да проверя:

The Broken Circle Breakdown

The Secret Garden

Beginners

Decoding Annie Parker

Le passé

# 422
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Първият го има в Арена, съвсем скоро му се чудих. "Тайната градина" преди време го имаше в Замунда, докато още имах достъп там.

# 423
  • в морето до колене
Аз не съм голям специалист в гледането "по поръчка"  Simple Smile, прекалено дълго им се "назлъндисвам".
Но все пак ще се пробвам да се включвам за някои от филмите, които съм гледала и имам желание "да поразчепкам" повечко.

Иначе си пренасям и тук предложението, което бях направила в друга тема - когато излезе Only Lovers Left Alive, да опитаме да го включим в програмата на Киноклуба. С едно евентуално съпоставяне между него и Midnight in Paris на Уди Алън.
Но това е в перспектива, разбира се.

# 424
Вие хубаво редите заглавия, ама давайте да започваме с коментарите, чати ми се.  Laughing Laughing

С какво започваме?  Жасмина, Хър, "Филоминия" (дето вика Лео), Вълка?  М?

# 425
Изчакайте до събота с "Вълка", моля Praynig. Ще гледам дотогава на кино.

"Джасмин" сме гледали аз, ти, Криста, Лулумба, има го в торентите. Да почнем с него?

# 426
Както кажете, лейдис, все ми е тая.

# 427
  • в морето до колене
Джазмин и аз съм го гледала.  Mr. Green
Даже мога да Отпочна, като си пренеса коментара от Оскаровата тема...

# 428
Е, недей мързеливската, иначе и аз ще "препиша" и ще си изнамеря коментара от препоръките Mr. Green

# 429
  • в морето до колене
Добре де - щом не давате да е мързеливата, тогава ще помисля малко довечера и ще го "разширя, развия и обогатя" преди да го препиша тук.  Wink

# 430
Джазмин да е. Стига проткахте.  Laughing

В последните години много често си повтарям, че каквото човек сам си направи, нокой не може да му го направи и именно за това филмът ми допадна много. По принцип харесвам Уди, как представя нещата, начинът по който задава въпросите си. Много е добър в снимането на срамно богати хора.

# 431
Много е добър в снимането на срамно богати хора.
И срамно празни.
Джасмин според мен беше нещастна, защото беше неспособна на елементарна емпатия. Толкова студ към собственото дете дори- брррр Embarassed

# 432
Да и колко нямащи нищо, след като останат без пари, са.

# 433
Джасмин според мен беше нещастна, защото беше неспособна на елементарна емпатия. Толкова студ към собственото дете дори- брррр Embarassed

То не беше много нейно, но да кажем че го е смятала за син, да.

На мен са ми интересни такъв тип жени, омъжили се по любов или не, изцяло посветили се на него/децата/парите и след тяхната загуба, губят освен материалното и себе си, защото на практика те не съществуват за живота навън и животът навън не съществува за тях.

# 434
Джазмин май не се беше посветила много на мъжа си и момчето. По-скоро на лъскавия живот. То не бяха ретроспекции за сбирки, партита, шопинг...  Grinning

По-интересното беше, че тя реално не идва от пари, така да се каже. Омъжила се за пари и бързо забравила как живеят "обикновените" хора. До вчера е била кучката с препълнения календар, която е влудявала момичето при зъболекаря, докато се опитва да избере подходящо време за следващия преглед, без да си дава сметка че го прави, а после от другата страна на улицата. Много обичам такива натриващи носовете ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт