Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте- част 2

• 194 010
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
Деси, поздравления за резултата!!!!!!

# 676
Деси, честито !!!   bouquet
Разликата в профила ти е изключителна и определено е в твой плюс! Прекрасни резултати!

Последна редакция: сб, 29 сеп 2012, 23:08 от MadM

# 677
Момичета, много ми се забива дъгата в бузата, а восъка почти ми свърши. Питах в няколко аптеки, но нямат. Помагайте   bouquet

# 678
  • Варна
Свържете се с вашия ортодонт. Ортодонтски восъци няма да намерите по аптечната мрежа.

# 679
  • София
В големите аптеки има восък. Поне тук в София, лесно се намира.
Но можеш да пробваш с дъвка за временно ползване, макар че при  мен дъвката никога не помагаше колкото восъка, пак е нещо.

# 680
Браво, Деси! Поразителен резултат. Пожелавам ти много усмивки  Simple Smile

# 681
Деси, къде в София? Аз живея на Янко Сакъзов

# 682
Привет на всички!   Имам огромно желание да си поставя брекети и поне мъничко да ми се оправи усмивката. Годинките ми са 27. Криви зъби нямам, при мен проблема е захапката - горната е над долната и когато затворя челюсти има място да бутна показалеца между двете челюсти... Simple Smile) Отделно между някои от зъбчетата имам разстояние. Предполагам, че те бързо ще се съберат, а повече време ще отиде за оправяне на захапката.
Въпреки годинките (27) смятам да действам, понеже имам чувството че с времето проблема се задълбочава. Профила ми се измени много, визията също и то не в положителна посока Sad( Гледайки старата снимка на Деси, моята брадичка сега изглежда също така несиметрична и непропорционална. Не ме интересува болката и некомфорта от брекетите, ще изтърпя всичко в името на това да се усмихвам спокойно. Защото сега просто ме е срам. От цялата ми усмивка сега се виждат всичко на всичко 4те горни зъба, и то вторите не целите...

Проблема е че живея извън БГ. Тук цените са безбожно високи и не мога да си ги позволя. Идеята ми е да си ги поставя в БГ и да идвам когато е нужно, но все пак да е поне на 2 месеца иначе ще загубя работата си.....    Може ли тези, които са по-запознати и с опит да споделят дали на практика е проложимо това което искам, ще бъда много благодарна.   Искам да си поставя Деймън Клиър, при положение че не съм тежък случай могат ли посещенията ми да бъдат на 2-3 месеца?

# 683
  • BG
...

Проблема е че живея извън БГ. Тук цените са безбожно високи и не мога да си ги позволя. Идеята ми е да си ги поставя в БГ и да идвам когато е нужно, но все пак да е поне на 2 месеца иначе ще загубя работата си.....    Може ли тези, които са по-запознати и с опит да споделят дали на практика е проложимо това което искам, ще бъда много благодарна.   Искам да си поставя Деймън Клиър, при положение че не съм тежък случай могат ли посещенията ми да бъдат на 2-3 месеца?

Колко далеч живееш от БГ? По принцип посещението е само един ден в месеца, аз съм ходила и един път на 2 месеца (така се случи) и нямаше проблем. Според мен зависи от ортодонта.  Thinking

# 684
  • София
keit79, взимала съм си от аптека на Площад Журналист, на пазара на Младост1 и мисля, че видях в Редута (отвориха преди 2 години една гоооляма аптека на кръстовището, където се разминават 72 и 9), в Слатина близо до пазара на гърба на една нова сграда. на ЯНко Сакъзов няма толкова голяма аптека - там като работех имах ужасна нужда от такава, но бяха малки и малко заредени.. бщо взето където има на GUM/CURAPROX нещата, трябва да се намира и восък.

sis_y, понеже ме споменаваш..предполагам си прочела, че профила ми е коригиран с операция за издължаване на малката ми долна челюст. Ако и при теб е така, не ти е много лек случая  Confused Самата операция изисква около 2-3 месеца време, което трябва да си в БГ, за да можеш да ходиш всяка седмица на преглед при хирурга. Ноооо, трябва специалисти да ти кажат дали си за операция и трябва (според мен) това да се потвърди от поне двама ОД. Оказа се, че е много модерно да предлагат (разни доктори) операция, а да се оказва, че няма нужда от нея , или пък обратното - да те увещават, че може без нея, а да се окаже, че няма как да стане и ефекта ще е още по-зле.. Иди на прегледи при специалисти и тогава реши какво точно ще правиш.. Ааа и още нещо..заради хирургията нямах право на избор на брекети и трябваше да съм с метални + пръстени задължително (неможеше с канюли). ТОва заради обездвижването на челюстите след операцията и нуждата от стабилност!

# 685

sis_y, понеже ме споменаваш..предполагам си прочела, че профила ми е коригиран с операция за издължаване на малката ми долна челюст. Ако и при теб е така, не ти е много лек случая  Confused Самата операция изисква около 2-3 месеца време, което трябва да си в БГ, за да можеш да ходиш всяка седмица на преглед при хирурга. Ноооо, трябва специалисти да ти кажат дали си за операция и трябва (според мен) това да се потвърди от поне двама ОД. Оказа се, че е много модерно да предлагат (разни доктори) операция, а да се оказва, че няма нужда от нея , или пък обратното - да те увещават, че може без нея, а да се окаже, че няма как да стане и ефекта ще е още по-зле.. Иди на прегледи при специалисти и тогава реши какво точно ще правиш.. Ааа и още нещо..заради хирургията нямах право на избор на брекети и трябваше да съм с метални + пръстени задължително (неможеше с канюли). ТОва заради обездвижването на челюстите след операцията и нуждата от стабилност!

Благодаря за отговора, Деси! При теб прмяната в профил е зашеметяваща и много се радвам за резултата ти, макар да не се познаваме. Изчетох почти всички страници и разбрах, че при теб се е наложила и операция, и щом резултата е налице значи всичко, което си изтърпяла си е струвало Simple Smile)) Браво!
Просто явно в бързината не се уточних както трябва.....При мен челюстите са добре развити, но просто не са на мястото си, от там и брадичката ми някак си ми изглежда несиметрична и я оприличавам със старата ти снимка...  Simple Smile)) Зъбките са ок, но има между тях разстояние. Операция няма да се наложи.  Но тази захапка си е проблем за мен понеже дава отражение на визията, и на самочувствието. Като зайче съм като се усмихна  Mr. Green  Но вътрешно съм обнадеждена, че положението е поправимо, въпреки 27-те Simple Smile) Ще кача скоро и снимки.
Ноември пристигам в БГ и ще си сложа брекети, а каквото ще да става, ще намеря някакъв начин да идвам на месец-два до България.

# 686
...

Колко далеч живееш от БГ? По принцип посещението е само един ден в месеца, аз съм ходила и един път на 2 месеца (така се случи) и нямаше проблем. Според мен зависи от ортодонта.  Thinking

1800 км са от БГ. Трябват си 2 дни за път без значение с какво ще пътувам. То ако бях бях по-близо ех... нямаше да ги имам тези мисли в главата си. Надявам се както казваш ти да зависи и от ортодонта и да намерим решение.

# 687
Ето ме отново, този път се включвам по темата за експандерите. Днес поставиха такъв на моя приятел, от типа bonded expander

Целта му е да разшири горната челюст, тъй като той има т.нар. готическо небце, челюстта му е много тясна и "висока". ОД каза, че този експандер трябва да се носи 6-8 месеца, залепе е... Проблемът е обаче, че този материал, който е върху последните 4 зъба, е доста дебел и прави затварянето на устата абсолютно невъзможно !!! Просто не може да си стисне зъбите. И не само това, ами едвам говори - фъфли ужасно  Cry

Та, въпросът ми е към всички, които са носили/носят такъв експандер - хора, моля ви, кажете ми, че фъфленето няма да профължи през всички тези месеци, че все някак ще свикне с него!!! Той разбира се изобщо не се оплаква, нали е мъж, но аз съм в шок! Много ми е мъчно, тъй като му предстоят много важни устни изпити!!!

# 688
MadM, спокойно,ще свикне,ако иска това да се случи по-бързо,нека чете на глас нещо,за да тренира.За няколко дни се свиква,времето ще мине бързо,а резултатите ще са налице. PeaceАпаратът е много полезен и е единственият за разширение при такива деформации.

# 689
Здравейте! На 17 години съм, сложиха ми брекети миналата година, края на месец Май. Горните и долните ми зъби бяха много криви, а сега всичките са наредени перфектно, дотук добре, но имам проблем - тъй като горните зъби ми са по-големи, а челюстта - малка, сега има нужда от изваждане на зъби, защото въпросната горна челюст е твърде напред. ОД ми казва, че може да ми ги свали, един вид получила съм изправянето, което желаех, но искам перфектната усмивка, а за нея ще е нужно още една саможертва  Grinning Каза ми за вадене на 4те зъби отгоре и че до 2 месеца зъбите ще са ми се наредили, няма да има разстояния. Говорих с друг специалист, каза ми, че наистина така ще стане, а днес с още един, който твърди, че ме лъжат и, че за поне 6 месеца ще трябва да стоя още с брекети, за да може зъбите ми да "запълнят" липсващото пространство. И сега се колебая много, искам да ги махна, но искам и разстоянието между двете челюсти да го няма. Прочетох цялата тема, много изчерпателна информация давате и въпреки това искам и аз да попитам - какво да правя? Да се съглася ли с моята ОД, която твърди, че ако другата седмица отида при хирург и ми махне въпросните 2 зъба, до Нова година ще притежавам перфектната усмивка? Иначе сега нося ластици, вече приблизително от месец, но тя заяви, че ще е по-добре да се махнат зъбите, но възможно ли е за 2 месеца всичко да се оправи?

Общи условия

Активация на акаунт