През ДЕКЕМВРИ ще празнуваме – бебковците ще целуваме

• 36 588
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Добро утро момичета!
благодаря за кафето и хубавата музика...
Знае ли някой какво става с Йоанна?Така ми се све сърцето като го прочетох!Дано да овладеят нещата и да си остане бебчо още малко на топло...С нея имаме една и съща дата за термин.Хич не ми се виждат напред седмиците...Стискам и палци! Hug

# 301
Желая ви хубав и пълен с изненади ден!
Йоана,  newsm17 .

# 302
Даваха ли Столичани в повече, че бях навън, а все още не са го качили в замундата?  newsm78

п.п. Оставете ме мен, аз ще се успокоя. Ще го излекувам. То колелото се върти, в това поне съм на 100% убедена.

Танче, знаеш ли в коя болница са я приели?

В окръжна болница са я приели
По късничко ще и пиша смс , да я видя как е, дано са овладяли ситуацията Praynig

# 303
  • София
Гутен таг Simple Smile

След като господинът се прибра в 7:30 тази сутрин, срещата с док ми подейства направо като балсам за душата Simple Smile

Тестът за фетален фибронектин е отрицателен.
Бебетата тежат по 1170 гр. и 1150 гр., значи са наддали по повече от 100 гр. за 7 дни.

Сложих първата инжекция кортикостероид и докторът каза, че вече мога да пазарувам за малките калпазани. Ще направим и втори профилактичен курс кортикостероиди след 2 седмици.

Как направихме теста? Представлява една лентичка като за овулация. Потопихме я в някаква течност. Подозирам, че вагиналният секрет, който взеха са го "размили" в някаква среда, след което са потопили лентичката. Технологичното време беше точно 10 минути, след което отчетохме резултатът - отрицателен. Според док, пикът на пукане на околоплодните води е 29 г.с., но не разбрах дали това касае близнаци или едноплодна бременност. Полюбопитствах от кога практикуват с теста, отговориха ми, че от близо 2 месеца, като вече имат два положителни теста, но с мощна терапия са овладели и предотвратили пукането на мехура.

GJK, твоите бебета наистина са големи, направо му се вижда края. Колко са им големи главите? Моите са по 7,54 и 7,16.

И аз да се престраша с въпрос към ЛЛЛ, макар да не съм сигурна, че е от тяхната компетенция. Имам някакви тъмни  черти/белези/петна под ореолите. Появиха ми се с бременността. Не зная какво   newsm78

Танче, чакаме инфо за Йоанна, надявам се, че вече са я стабилизирали.

# 304
Здравейте, ако има майки от вас, които не са осигурени имате право на еднократна помощ 45 дена преди термина. Така, че може да се възползвате.

# 305
Киара радвам се за теб!Дано се чувстваш вече по-спокойна до края  Hug

# 306
 Party

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 11:00 от miki_ad

# 307
  • Бургас
KiaraTiara , честито за добрите новини  Hug

Нашите глави са 8.91 и 8.18, като за първата съм почти 100% сигурна че не е измерена правилно. По този размер съм в 36г.с., а теглото на бебката е 2740гр., което е практически невъзможно  Crazy
Имайки впредвид, че преди 2 седмици всичко беше в норма, мисля че е грешка в измерването  Peace
Утре съм при другия доктор и ако резултата е същия, ще започна да се притеснявам- дотогава отказвам  Laughing

# 308
  • София
А GJК, да те питам и още нещо. Забелязвам, че FL (което мисля, че е бедро) изостава значително. От там и разните съотношения FL/AC, FL/BPD и прочие не са в норма. Колко са вашите бедра и попадат ли в нормалния рейндж?

Всъщност и при нас излиза, че главите са доста големи и вървят напред със седмиците, ала останалите части от тялото са или точно или назад. А знам, че от там се определя теглото.

А иначе измерването е редно да се прави само при един следящ, защото знаеш, всяка апаратура има заложени различни критерии, а и всеки доктор мери различно.

# 309
А иначе измерването е редно да се прави само при един следящ, защото знаеш, всяка апаратура има заложени различни критерии, а и всеки доктор мери различно.

...И всеки апарат дава отклонения...  Laughing

# 310
Изядох цяла чаша /за уиски/ с орехи! Започвам да се тъпча ежедневно, та да видим това желязо тогава! Да не казвам как ми се повръща в момента. Един месец пих Ферофолгама 2х2 и резултатът е 20единици надолу  Shocked! Вече се замислям, дали да не загриза някоя релса Thinking или да си поръсвам стружки в супата! Някой от вас всъщност наясно ли е, коя е критичната точка на ниво на желязото при бременност? Или просто на "човешки" език да ми даде малко повече разяснения за това желязо!
За свекървите: Моята е безгласна буква и даже ме дразни,че никога няма мнение, а постоянно чака аз да кажа моето, за да стане нейно! Няма угода ще си помислите, но и тази крайност не е добре, щото съм имала случаи, в които аз съм на работа, а тя - вкъщи с дъщеря ми /когато беше на 3год./. Звъни ми по тел. и ми съобщава, че малката нещо й изглежда зачервена, та аз да кажа, дали имала температура Shocked! Като й казах просто да й я измери с термометър, нейните думи бяха: "А тя дали ще ми позволи!?!"

# 311
Дария , суровите бадеми съдържат повече желязо от орехите - почти два пъти  ...

http://www.letsgym.com/2008/05/14/nuts-seeds/

Най-богати източници са шам - фъстък , тиквено семе , сусам ...

# 312
Добро утро на всички и да стискаме палци на Йоана!!

# 313
  • София
Дария, ако прочетеш малко статии за желязото, ще разбереш, че при храните от растителен произход усвояваме едва 10 % от съдържащото се желязо Simple Smile Друг е въпросът, че в много от случаите не можем да усвоим микроелементът поради редица странични фактори. Наблегни на месцето Simple Smile А най - добре на консултация със специалист. Не искаме да стигаме до кръвопреливане, нали Simple Smile

# 314
Или просто на "човешки" език да ми даде малко повече разяснения за това желязо!

Ето:
http://www.bb-team.org/articles/3790_da-si-osigurim-zhelyazno-zd … ave#axzz1aeA2QUMc

Общо взето трябва да наблегнеш на грах, боб, червени свински мръвки, зеле, цвекло, спанак... С орехите.. имат желязо, ама трудна работа...

Общи условия

Активация на акаунт