Отговори
# 345
Изтрих каквото бях написала, няма смисъл да се обяснявам и занимавам повече.

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 12:57 от fleur :)

# 346
Абе какво ви става  Shocked Shocked Shocked
Какъв е проблема - отишла жената в дома, занесла подаръци - пише ...

Да слезем малко от пиедестала на единствено запознатите ... ooooh!

# 347
Добре де, но аз четейки този "хепи енд" се попитах, дали в дома следното се е променило:

Разбрах, че е от дом, което личеше по начина, по който детето заспиваше (с дупето нагоре и главичка надолу), както и по начина, по който си блъскаше главата в решетките на кошарата.

И преди знаех, че животът на децата в дом не е радостен, но живата картина ме потресе. Детенцето очакваше само един поглед или една усмивка, за да отговори с усмивка. Нуждата от човешки контакт крещеше от всеки негов жест. То с радост очакваше дори хокането на санитарките и го приемеше с радост като вид общуване. Търкаше бузката си във въженцето, с което вързах една играчка за леглото - за него това беше най-нежната ласка, която можеше да си осигури само. А когато го галех по главичката, то застиваше като улично куче, наслаждаващо се на мимолетната ласка на случаен минувач (простете за сравнението, но е точно!).

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 13:34 от Chandra_Den

# 348
е хубаво, и да не се е променило, лошо е, че жената е отишла в дома да занесе подаръци или е лошо, че го е написала или какво???

Венетката се караше, назидаваше и тролстваше - тази жена с какво предизвика тоя гняв нещо не мога да разбера

# 349
Аз лично не съм си помисляла и за секунда и не съм и намеквала дори, че е лошо жената да носи в дома подаръци или да сподели.
Според мене реакциите в някои от мненията не бяха отправени точно към нея, а към общото настроение в последствие в стил "и всички плеснаха с ръце щастливо"...

# 350
От цялата работа аз разбрах, че запознати с материята обвиняват Фльор в лъжа, мен и други като мен за наивници.

# 351
  • Вън от пространство и време
О, никой не е обвинявал Флъор в лъжа, нито пък прочетох "злъчни" (това наистина беше излишно, при това придружено с емотикони за присмех) коментари. Аз лично се опитах да обясня, че това, което е описано в първия пост не се случва само в болницата и е характерно за почти всички деца, прекарали началото на живота си в институция. Естествено че всички те стават, ходят, тичат, заглеждат се любопитно по всичко ново, усмихват се, но... всеки ден в институция за тях е наполовина живот - от една страна физическо оцеляване и до голяма степен самообучение на основни умения, от друга опустошаване на детските душички от липсата на истинска майчина ласка.

Мога да дам и пример: Повечето от нас имат деца и знаем как треперят от страх в сигурните ни ръце малките телца в някоя бурна нощ с гръмотевици. Е, представете си това малко телце само в креватчето си, на тъмно какво изживява и как преживения страх се натрупва дълбоко в подсъзнанието му и рефлектира в по-нататъшния живот. Децата в домовете имат ежедневно натрупване на страхове и напрежение в душичките си.

Не, кризисната ситуация на Хлапчо (и всички други деца в домовете) не е преминала, тя се утежнява с всеки ден престой там. Това е истината, а най-лошото е, че не знаем как това може да се промени.  Sad

Последна редакция: чт, 26 апр 2012, 19:18 от Форест Гъмп

# 352
Така, аз първа извадих пуканките, забележете, не метлата!
Емотиконите ги изтрих, бяха предназначени за Сисли, но да не дразнят.
И все пак: как така разбра Fleur, че е същото детенце точи Хлапчо? Не ми се връзва разказчето, цялата сърцераздирателна тема не ми се връзва, изчерпа се отдавна. Потресла се една мама, разбра се, че случаят далеч не е единствен и не може ей така да се реши. Всичко останало е сапунка.
Тук всички се стремиха сериозно и отговорно да обяснят как липсите в домовете са много, много сериозни, как тази розова картинка на бонбончетата там, обгрижвани от прекрасни лелички, не обслужва никого, освен гузните ни съвести може би.  Peace

# 353
Фуси, в качеството си на каква е отишла в дома тази жена и как точно е открила къде е настанено детето. Тя не се представи и не обясни по какъв механизъм е успяла да издири детето.
Аз бях в процедура и не съм припарвала до помещенията на децата, с лелки съм разговаряла доколкото да ми кажат "добър ден, ето я Вероника" и толкоз. И да ми кажат, че все са гладни тия деца, аман, не могат ги нахрани. нищо друго. Говорих с циганките, които чистеха вътре и вън. Общ лаф. Радваха се на детето и на мен. Директора съм го виждала и понеже сто пъти се видяхме с него отдалеч, вече по едно време ми стана неудобно и взех да го поздравявам, след което и той взе да ме поздравява.
От опита, които имам не мога да приема тази история за вярна. Може и да греша. В другите домове може и да е рай, не знам.
Иначе, разбира се, че няма нищо лошо в това да посетиш дом и да оставиш подаръци.

# 354
Хехе, каква жлъч  hahaha  Joy Joy

radiididi,  elfita,, kasita и venetkata  Hug Hug Hug

Наистина ли считате, че сте по-загрижени от нас за децата и сте им в по-голяма полза гледайки отстрани, четейки за казуси по форуми и инцидентно посещавайки през 10-ина години някой дом?  Rolling Eyes

Хе хе,мисля,че този въпрос трябва да го отпраиш към себе си и тези като теб!Вие претендирате за титла "най-добра майка "ли ,незнам?Това,че сте помогнали на едно дете не значи,че трябва да се отпишат другите!И не ви прави майки-светини!Трябва всички деца да са добре и да растат и отглеждат в добри условия в каквато и да било институция.И да,смятам,че едно такова ходене до дом и среща с всички деца е много полезна за всички.не само да си оглежадме и си търсим красивото личице,което един ден ще ни представя пред света и в което да вложим големите пачки с пари,които сме натрупали!

# 355
  • Вън от пространство и време
Би ли дала определение кои сме "ние" (явно лошите, злобните и злъчните Grinning) и кои сте "вие"?  Grinning

А лично за мен откъде знаеш на колко деца съм помогнала, колко дома посещавам, колко личица съм огледала за да си избера кой да ме представлява пред света?  Grinning

Виж, за предположението за "големите пачки с пари" много ти благодаря. Дай Боже от твоите уста в Божиите уши!  Praynig

# 356
Форест Hug, зарежи я тая Винетка. Няма нито смисъл, нито нужда.
Ти си дала на твоите деца онова най-важното, като Фльор беше подчертала /нищо, че си им развалила рахат Joy№/, така че остави я.Винетка, кво да я прайш!

# 357
Вижте какво момичета аз се надявам поне част от историята да е вярна,въпреки че и Стефи като я взехме се смееше много истерично,но накрая се оказа че се е смеела когато е притеснена.Сега продължава да се смее много но не по същия начин вече е от щастие.А това че служителите на дома гледат да се покажат като светици за мен не е чудно,и пак казвам че се надявам да има частица истина.Пожелавам на всички прекрасен слънчев ден.

# 358
оффф,Сислейййй!И аз като тебе ще ти пиша името както си искам,ама за разлика от тебе не защото съм проста,ами защото така ми харесва!Винетка означава нещо друго в българския език,не е име,но ти и по-елементарни неща не можеш да разбереш,пък с това ще си губя времето!
 Виж Форест наистина не се занимавай с мен,щото вече много ми дотъпя да обяснявам все едно и също неще и то само защото на вас ви се чешат езиците и ви е по-приятно да си стоите по форумите от колкото да си гледате децата.И защо пък не, да вземете да пооткажете и положително настроените хора да правят това,нали вие сте се убедили колко е трудно и неблагодарно,най-вече.А за парите го казах,защото една от твоите приятелки претендираше за нещо повече именно с парите,които била натрупала,все едно мене ме засягат,ама то човек като знае колко струва и да си избие комплексите на парите отива  Laughing.
 Не ме занимавайте повече и оставете хората да говоярт за децата,да ходят да ги гледат,да ги осиновяват ако решат(безвъзмездно),без да чакат заплащане,вие ако щете!Вас никой не ви кара.

# 359
.

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 12:19 от fleur :)

Общи условия

Активация на акаунт