Цветарската дружина готви се за бяла зима

• 55 361
  • 720
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, имам едно въпросче, и се извинявам ако предварително е обсъждан. Преди два дни си взех подправки в саксия - мащерка и лавандула. Продавачката ми каза да ги държа задължително навън. Аз следвайки примера й, изнесох и розмарина и здравеца си, и днес здравеца е поуклюмал и май е изхънал, което ме навежда на мисълта, че може да не ми е дала добър съвет.
Къде е подходящо за подравки и в частност - мащерка, лавандула, розмарин вътре или навън в този сезон?

# 661
Искам да ви питам как се борите с буболечките по цветята понеже в саксията с едно от цветята ни в самата пръст има някакви  дребни гадинки

# 662
Семената за мушката сега ли се сеят? Да ида да си купя Simple Smile

Да семената за мушката и сакъзи сега се сеят.
Семената ги сееш  направо  без предварително  да ги обработваш/накисване във вода,надраскване  на семената и т.н./

# 663
Искам да ви питам как се борите с буболечките по цветята понеже в саксията с едно от цветята ни в самата пръст има някакви  дребни гадинки

Ако сложиш сапунена вода няма ли да помогне?

# 664

Пробвахме не става Cry

# 665
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте, имам едно въпросче, и се извинявам ако предварително е обсъждан. Преди два дни си взех подправки в саксия - мащерка и лавандула. Продавачката ми каза да ги държа задължително навън. Аз следвайки примера й, изнесох и розмарина и здравеца си, и днес здравеца е поуклюмал и май е изхънал, което ме навежда на мисълта, че може да не ми е дала добър съвет.
Къде е подходящо за подравки и в частност - мащерка, лавандула, розмарин вътре или навън в този сезон?

те всички са за градина и не би трябвало да има проблем ако са навън  Peace здравеца също.
съществува опасност да измръзнат корените ако е много студено и са мокри (поливани), имай го предвид  Hug

моят розмарин цъфти  Crazy на двора е, видях го в съботата  Laughing

# 666
Мари_ета,
Поздравления - както за рожденика, така и за тази негова майка-майсторка, която този път вече ми взе акъла! Simple Smile

# 667

Пробвахме не става Cry
Пробвай като забиеш кибритени клечки във пръста по няколко в саксия с барута надолу

# 668
И аз имам този проблем с мушиците от доста време.Посъветваха ме да сложа в саксиите тютюн от цигари Thinking Тази сутрин го направих-дано даде резултат че иначе мъжът ми ще ми изхвърли цветята  Laughing много са досадни  Mr. Green

# 669
  • Gone with the wind
Мушиците се получават от преполиване - засушете малко и сменете пръста, или поне част от нея

Мариетке, честит ти рожденник на патеричка  Embarassed
Да е много здрав, щастлив и див  Simple Smile

# 670
В края на април ми подариха амарилис,млад и малък.Не бях отглеждала такова цвете.До сега не е цъфтяло.Държа го в стая с температура около 15 град.през зимата.Нещо почна да не ми харесва-листата са едни клюмнали и омекнали.Казаха ми да го сваля в мазето и до пролетта да спра да го поливам.Но никъде в нета не намерих подобен съвет.Имам и книга от немски автори за отглеждане на цветя в дома-те пък съвсем ме озадачиха.Пише,че цъфти от октомври до април.Ако е от значение-луковичката е около 5 см. в диаметър.Какво да правя?

# 671
  • Gone with the wind
Имаш хипеаструм, а не амарилис. Разликата е доста голяма /период на цъфтеж, структура на луковица и т.н/.
Послушай съвета на хората и го сложи на хладно и без поливки /поливане чак като изкара 5-10см нови листа/.  Напролет сам ще ти покаже кога се е събудил, ако ли не - ще ти обясня как можеш и ти да го събудиш.
Листата е нормално да клюмват и омекват - луковицата има нужда от почивка. Отрежи ги с ножица
За цъфтеж й е рано на луковицата - лятото я тори повече за да нарастне и евентуално догодина.   

# 672
  • София
Кучо, аз вчера полях моя хипеаструм, че май 2 месеца го бях забравила...Четох обаче, че януари вече трябвало да започне да се полива и щял да цъфне след около 6 седмици - сиреч март. Беше досега на 5 градуса и го преместих на 15. И че младите луковици не цъфтели първите 2-3 години newsm78 Моя не знам на колко години е Rolling Eyes

# 673
Дружина, кажете моля ви как се гледа Алоказия?! Свеки почти я е уморила за по-малко от месец, но имаше малка издънка полужива, която извадих в нова саксийка и се мъча да свестя.

# 674
  • Русе
За тези, които искат нетрадиционни сортове зеленчуци.
http://gradinarstvo3.hit.bg/

Общи условия

Активация на акаунт