Как да накарам шефовете ми да не пушат в офиса

• 20 108
  • 342
  •   1
Отговори
# 150
при нас сега се пуши само на терасата, но в цялата сграда е забранено, има само една единствена стая, където е разрешено да се пуши, понеже е заседателна и ако дойде някоя важна клечка пушач ... в старата работа пушенето беше навън. отбелязвам, че и на двете места шефовете са пушачи  Peace
но иначе по темата, според мен би било най-разумно да пробваш да проведеш човешки разговор и да обясниш, че не ти понася.

Значи, все пак за важната клечка се прави изключение. А бе, я под ножа.

# 151
Никой не Ви оспорва правото на претенции, но пък и никой не е длъжен да ги удовлетвори, ако това е централния проблем в една фирма- пушенето на шефовете - толкоз по зле и за шефовете и за служители, явно нямат друга работа, та това ще си бистрят и ще се замерят със словесни престрелки.

Ок нормално искане, не се удовлетворява от шефовете и какво следва след това?

Нямали си друга работа.....Може да си имат предостатъчно работа, но тя се върши в нормални условия, а не в лисичарник! Как по-добре да го обясня??? Алтернативата е ясна-напускане или робско търпение. Но хората са различни, не всеки може да издържи на такова издевателство. Не е нормално да даваме категоричен съвет на авторката дали да напусне или да търпи. Някои вече и дадоха разумни съвети-да иска да я преместят в друга стая или те да се преместят.

# 152
  • Бургас
Забранено е пушенето на обществени места,но ти това вече го знаеш.След като си говорила с тях единствено остава да пуснеш оплакване,да напуснеш или да свикнеш.Но пък може и да спрат да пушат в офиса като дойде зима и стане димна завеса.Аз съм пушач,но и на мен не ми е приятно да стоя на опушени места.У дома пуша само на терасата.Много е неприятна ситуацията.Не си длъжна да си вредиш на здравето,само защото ние пушачите сме избрали този вариант.Обмисли как да действаш,имаш няколко варианта Peace.Като цяло как ти си струва нагласата на шефовете,има ли шанс да спрат да пушат вътре?Все пак ти работиш с тях,горе-долу си ги опознала.
А пък дали така гледаме и на закъсненията за работа или по-раншкото тръгване като го няма шефа.

О,определено не се гледа така.Има много некоректни работодатели,но и некоректните служители хич не липсват Wink.Обаче за тях се намира оправдание и се търси съчувствие и разбиране.Ама нормално е,то има една приказка-"Котката я няма,мишките пируват" Wink

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 02:08 от elf4eto

# 153
Аз съм пушач, но от 5-6 гоодини се научих да пуша само навън (дори и в къщи). И няма никакъв проблем за никого. Само за сравнение в училището на дъщеря ми е забранено пушенето дори и в училищния двор, и хората наистина го спазват. Тук и в ресторантите и баровете не пуши, и то от години. Като си бях в Бг тази година ми се видя крайно непривично и странно пушенето по кафенетата. На самата мен ми беше неприятно, защото после дрехите и косата ми смърдяха на цигари. Пак казвам - пушач съм, но добре дресиран и смятам, че в Бг е вече крайно време да се спре това безконтролно пушене навсякъде. И в нито една къща на мои приятели не се пуши вътре - разбирате ли, в собствените си домове са хората и си пушат само навън.  Значи може - само трябва добре воля.

# 154
Щом си избирате работата по това пуши ли си или не в офисите, явно Ви е много широко около врата и една камара позиции Ви очакват трудно се намират незаменими кадри Grinning
А пък дали така гледаме и на закъсненията за работа или по-раншкото тръгване като го няма шефа.

Това с какво вреди на здравето на шефа ?

Аз съм пушач, но от 5-6 гоодини се научих да пуша само навън (дори и в къщи). И няма никакъв проблем за никого. Само за сравнение в училището на дъщеря ми е забранено пушенето дори и в училищния двор, и хората наистина го спазват. Тук и в ресторантите и баровете не пуши, и то от години. Като си бях в Бг тази година ми се видя крайно непривично и странно пушенето по кафенетата. На самата мен ми беше неприятно, защото после дрехите и косата ми смърдяха на цигари. Пак казвам - пушач съм, но добре дресиран и смятам, че в Бг е вече крайно време да се спре това безконтролно пушене навсякъде. И в нито една къща на мои приятели не се пуши вътре - разбирате ли, в собствените си домове са хората и си пушат само навън.  Значи може - само трябва добре воля.

Съзнание и съобразяване с другите , също .
Аз съм пушила доста години преди да стана майка , но никога вътре в къщи . Peace
Първо з, ащото освен мен , друг пушач от семейството нямаше и второ , защото ми е неприятно дрехи , пердета и всичко в къщи да се омирисва .
Студ , пек , винаги си пушех на терасата .
Изключения правех само за гости .
Откакто се роди дъщеря ми вече има тотална забрана за пушене в къщи . Peace

# 155
Тук и в ресторантите и баровете не пуши, и то от години. Като си бях в Бг тази година ми се видя крайно непривично и странно пушенето по кафенетата. На самата мен ми беше неприятно, защото после дрехите и косата ми смърдяха на цигари. Пак казвам - пушач съм, но добре дресиран и смятам, че в Бг е вече крайно време да се спре това безконтролно пушене навсякъде. И в нито една къща на мои приятели не се пуши вътре - разбирате ли, в собствените си домове са хората и си пушат само навън.  Значи може - само трябва добре воля.

Да не би там да е станало изведнъж? Ще стане и в България.   И не е до добрата воля, а до глоби и закони.

# 156
Наистина стана изведнъж - от момента, в който законът влезе в сила. Още на другия ден - край! Отначало се пушеше през лятото на откритите тераси, но и това го отрязаха. и на никой не му умря оборота на заведението. Сега пушачите ги виждаш само пред заведенията, имат си пепелници и това е. Всички свикнаха и то без драми.
А като си ходим по гости дори не се питаме вътре или вън да пушим - всеки си взима цигарките и се изнася навън. Някак си от само себе си се разбира, че не можеш да одимяваш къщите на хората.

# 157

Не съм чел мненията, та направо отговарям:
бий си камшика с 300, като толкова те дрази ОКОПАЦИЯТА ( Laughing) Грамотните много вървят на борсата, особено ако с претенции Wink И без тва ще те изритат, ако се направиш на ощипана и звъннеш на ХЕИ. Подозирам, че същото ще последва, ако ги помолиш да не ти пушат на главата.
Офисът си е техен, бизнесът си е техен, дробовете са си техни.
И аз бих те уволнил, че да си наема пушач на твое място и да ми е мирна главата. О да, забравих, вероятно си незаменима Simple Smile
Като не не устройв - довиждане, какви са тия вопли. Не издържала. Ми адио - рио.
Писна ми от непушачи с ощипани девствени дробове.
Гледай на следващата ти работа да сте само крайни вегани, а ако някой обядва нещо, дето фърля сянка - незабавно го докладвай където трябва!!!!!!

Малко извън темата...Не всичко опира дробовете. Има хора (визирам себе си), при които след 10-тата минута сред цигарени облаци им се запушва носа, сълзят им очите...неприятно е .... Sunglasses

(Не ми отговаряй, не искам да влизам в спорове)

# 158
Дейви е цяла една самостоятелна вселена  Laughing

# 159
Пази Боже от такива арогантни и нагли вселени !  Stop

# 160
  • София, център
10 години пушихме като парни локомотиви в офиса. Направо лисици можеха да се ловят, зимата бяхме в перманентна димка.

Чак сега, след като смених работата си давам сметка какво преимущество има да пушиш на определените за това места или на балкона. Е докато свикна ми беше келяво, ама свикнах.

П.П. В къщи се пуши и се е пушило само на терасата.

# 161
  • Варна
Да си непушач, а да си принуден да търпиш постоянна димилка е отвратително. Спор няма, не би трябвало да има. И за много пушачи е отвратително също! Та това е ежедневие от над осем часа, предполагам!
Да, авторката има правото да протестира, да пусне оплакване, да си потърси правата. Но ...
За съжаление, трябва и да е готова да си смени работата. Дори да доживеем времето, когато шефовете ѝ ще бъдат принудени да се съобразят с нея, какво ще се случи? Най-вероятно ще намерят начин да я освободят, най-"законово", особено, ако минат през намеса на инстанции. Дори и да платят някаква санкция.
Не би трябвало да е така, убедена съм, но на всички ни е ясно, че така ще стане.
Предполагам, че в спокоен, нормален разговор, има някакъв шанс да се реши проблема.

До воля е - да уважиш правото на другия. Да, трябва да са безпощадни санкциите, ако нарушаваш правата му, щом тези права са регламентирани. Реални и солидни глоби, ежедневно. Да се принудят шефовете или да не пушат в помещението или изрично да си намерят заклет пушач, който няма нищо против да е одимяван ежедневно. И клиенти пушачи.

# 162
Пази Боже от такива арогантни и нагли вселени !  Stop

Не го възприемай толкова буквално. Просто ни омръзна от хленченето на  непушачите.  До преди десетина години в самолетите се пушеше. Както и навсякъде.  Работила съм в офис, в който се пуши, цигарата ми редовно изгаряше, докато аз пиша. Много по-добре ми е да изляза, за изпуша цигара, да си проветря главата.

# 163
Ако си прочела по-нагоре , ще видиш , че съм бивш пушач , но никога не съм пушила в присъствието на непушачи . Peace

# 164
Просто ни омръзна от хленченето на  непушачите.
Извинявай, че ще ти го кажа отново, но не се държиш като човек, на който му е писнало от нещо, защото все към подобно хленчене те влече като муха на мед.
Освен това вечният спор кой с кого трябва да се съобразява, е решен от закона. И той не гласи, че досадните непушачи трябва да спрат да хленчат, а че вие трябва да спрете да им давате поводи да са недоволни.
Иначе на всички им е ясно какво ви липсва, за да го спазвате. Няма нужда да го демонстрирате на всяка кръгла минута.

Общи условия

Активация на акаунт