Как да накарам шефовете ми да не пушат в офиса

• 20 108
  • 342
  •   1
Отговори
# 30
Аз пък в държавно учреждение не съм видяла да се пуши .
Дори в интерес на истината не ми се е случвало да взезна в задимен офис от доста години . Peace
За банки и магазини да не говорим .
Преди месец минах през едно от бюрата по труда в София и облаци на талази скриваха пътя към нужния ми кабинет, а смрадта беше неописуема! Наистина се шашнах - все едно се върнах с влакчето на времето поне едно 15 години назад!

# 31
И аз отдавна не съм усетила мирис на цигари в държавна институция или магазин, но в офиси на по-малки фирми се пуши все още и то много се пуши.

Аз съм пушачка, и шефа ми на последното ми работно място също, но в офиса ни не се пушеше, излизахме навън.

Тук обаче във форума в темата за гинеколозите в Бургас, много момичета са споделяли, че една от лекарките пуши редовно в кабинета си докато преглежда или прави ЖК.  ooooh!

Авторката едва ли ще накара шефовете си да не пушат в офиса, дано скоро си намери нова хубава работа.

# 32
  • Страната на чудесата
...Но пък поне предполагам че става дума за някакви малки фирмички. В големите фирми това определено е недопустимо, навсякъде вече има места за пушене...

В моя случай грешиш, има ни в топ 100 на вестник Капитал Confused

# 33
Аз имах такъв проблем преди години. Не бих изтърпяла да седя по цял ден в запушен офис, каквото ще да става.
Казах на шефа си, че ще работя от вкъщи и на края на деня ще му пращам свършеното по Интернет. Той се съгласи. Условието беше в работно време да съм винаги на Скайп и да може да ми се обажда, когато има нещо.
Междувременно започнах работа в друг офис, където не се пушеше, държах си пуснат скайпа и си вършех едновременно работата за двете фирми.
С други думи моите варианти са или да напусна или да работя "от вкъщи", но това зависи от естеството на самата работа.

# 34
  • София
Нищо не можеш да направиш, освен да напуснеш. Ако се оплачеш, ще те изритат.
Ако се опиташ да се разбереш човешки,  си обречена на гарантиран неуспех.

За справка виж съседната тема за пушещите бременни, пък какво остава да накараш някой да не пуши в собствения си офис.

Все пак напускайки, не пречи да подадеш една жалба в РИОКОЗ. Поне някаква файда за поколенията бъдещи служители да има Laughing

# 35
За справка виж съседната тема за пушещите бременни, пък какво остава да накараш някой да не пуши в собствения си офис.

Какво да види в съседната тема?
Изпростяваш вече  Stop Двете теми нямат нищо общо.

# 36
  • София
Можеш да видиш много интересните мнения на персоната sunny day в съседната тема. Laughing

# 37
А когато кандидатстваше за работа, не постави ли въпроса за пушенето? Със сигурност не са се разпушили след назначението. Не е редно да се пуши на закрито в офиса, но пък се съмнявам решението да почнеш работа там да не си го взела с ясната представа за подобно "неудобство".

Само да не решите че се заяждам. Не одобрявам подобно поведение. И аз съм шеф (не сме в топ 100 на Капитал  Laughing), и аз пуша много, но пуша на терасата, а не в офиса. И не бих се съгласила да се пуши вътре дори и всички да бяхме пушачи. Голяма отврат е когато не може да се проветрява, а и всеки трябва да има право на избор - дали да се трови и вмирисва или да не го прави. Вкъщи също пуша на терасата.

# 38
Аз също съм пушач, но не пуша в затворено помещение. Просто не мога да дишам.
Ако има непушачи, човек винаги се съобразява.
При случай, че не си проявила претенции / има много непушачи, които го правят по различни съображения/ или си кандидатствала за мястото, където си видяла, че се пуши, хората може да са приели, че си съгласна.
При нас има обособени места за пушене. На места където се работи директно с клиенти, също не се пуши, но в един офис в който не се работи с клиенти и който е собственост на горепосочените работодатели е малко нелогично да назначиш служител / имай предвид, че и те също разчитат на теб/ и той след 1-2 месеца изведнъж му не харесва това, че се пуши.
Колкото и неприятно да ти звучи, когато отиваш на работа или приемаш условията или не. Тяхното поведение не се е променило, променя се твоето и то за въпрос който е личен избор.

# 39
Ти си непушач! Ти си никоя! С коя си нахалност ще казваш ти на пушач, еле пък твой шеф къде, кога и дали изобщо ще пуши? Налягай си парцалите и изибрай: а) напускаш; б) пропушваш; в) примиряваш се. Ако се съмняваш, виж за справка собствената си тема!

# 40
При мен е подобно отношението с колегите.
За мен такова поведение граничи със заплюване в лицето, но с шефове е по-трудно.

# 41
Ти си непушач! Ти си никоя! С коя си нахалност ще казваш ти на пушач, еле пък твой шеф къде, кога и дали изобщо ще пуши? Налягай си парцалите и изибрай: а) напускаш; б) пропушваш; в) примиряваш се. Ако се съмняваш, виж за справка собствената си тема!

Rolling Eyes

# 42

Rolling Eyes

Не върти очи. Чети. Simple Smile

Цитат
Как така са окупирали собствения си офис? Не знам какво да те посъветвам, но аз много мразех да ми казва някой дали ,къде,кога и как  да пуша или да не пуша, ейй, така ме амбицираха, та правех точно обратното. Помоли ги учтиво, ако нищо не става, избора е само и единствено твой, ти преценяваш,  кое ти е по-важно, работата или здравето.

Цитат
Не виждам как би могла да ги накараш да правят или не правят нещо в собствения им офис.

Цитат
Ей, то бива да сме маниаци на здравословен начин на живот, но не е ли доста нахалничко, новоназначен служител, да се пробва да определя начина на живот на шефовете си.

Цитат
Напускаш, като не ти харесва.

Цитат
Не виждам какво можеш да кажеш на шефовете си.

Това е. Непушачът= Човек без права!

# 43
Peace

# 44
  • Варна
От кога влиза в сила забраната за пушене на обществено място? Началото на 2012?

Общи условия

Активация на акаунт