Как да накарам шефовете ми да не пушат в офиса

• 20 108
  • 342
  •   1
Отговори
# 45
От кога влиза в сила забраната за пушене на обществено място? Началото на 2012?

19.12.2010-та г.

# 46

Това е. Непушачът= Човек без права!

Само в разни измислени фирми . Peace
Въпрос на възпитание , а не на собственост , е там където има непушачи , пушачите да се съобразяват . Peace Другото е простащина .

А ти , ако обичаш , не с този назидателен тон !

# 47

Напротив - има права, но не виждам как ги защитава. По-напред в темата са написали - жалба в РИОКОЗ ако не бъркам. Бих препоръчала разговор с шефовете първо. Факт е че нямат право да пушат там, независимо че офисът е техен, но някак си никой, никога няма да ги накара да не го правят ако не знае за това.

Въпросът е доколко ни стиска да си отстояваме правата. Рядко се случва.

# 48
Ти си непушач! Ти си никоя! С коя си нахалност ще казваш ти на пушач, еле пък твой шеф къде, кога и дали изобщо ще пуши? Налягай си парцалите и изибрай: а) напускаш; б) пропушваш; в) примиряваш се. Ако се съмняваш, виж за справка собствената си тема!
Аз защо не мога да прочета някъде авторката да е написала кога и по колко пъти да пушат  newsm78
Ех, ама като почнат такива изказвания ииии Sick
А коя си пък ти да определяш да напусне или да става пушач  ooooh!

Жената е помолила за съвет как евентуално би се справила в такава ситуация и мисля, че ако не се  пушеше толкова много не би и било проблем Rolling Eyes
За мен най добре е да говориш с твоите шефове  ама по най нормален и спокоен начин.Това,  че прекалено  много дим  ти пречи, че не се чувстваш комфортно а не да спрат пушенето ами поне да намалят малко или да се проветрява редовно, да стигнете до някакъв вариант добър за двете страни  ако не става вече сама си преценяваш как ще действаш от там на та тъка.Успех ти желая и дано стигнете до компромисен вариант!

# 49

Аз защо не мога да прочета някъде авторката да е написала кога и по колко пъти да пушат  newsm78

Проблемът ми е следният.
Започнах нова работа. Мястото ми харесва, но шефовете ми които са и собственици са окопирали офиса и пушат по около 2 кутии на човек на ден  Sad
Аз съм бивш пушач, но това ми идва множко.
До сега беше топло и прозорците бяха отворени, но от 2 дни направо положението стана нетърпимо.
Вече съм на път да се откажа от иначе много хубавата работа, заради здравето ми...  ooooh!
Моля ви помогнете ми със съвет, защото не знам какво да правя  newsm78 Sick

А коя съм аз ли? Една шегувкаща се с пушачите в темата, сърбаща им попарата, пардон дишаща им дима.

# 50
Е как , не си ли пропушила вече ? Thinking

# 51

Подчиненият има по-малко права от началника.
Началникът има по-малко права от собственика.
В частна фирма собственикът диктува правилата спрямо интересите си.
Работникът, служителят може да дава само предложения.

# 52
 Снежа63, но забравяш, че офисът на една фирма е място обитавано от служители, а не частният дом на шефа. Макар и подчинени, законът ги защитава и им забранява да пушат в офисите, освен в обособени за целта помещения. Не съм чела в Закона шефът да е с различен статут. Забраната за тютюнопушене важи за всички без оглед на длъжност, ниво в йерархията и пр.

# 53
Жената е помолила за съвет как евентуално би се справила в такава ситуация и мисля, че ако не се  пушеше толкова много не би и било проблем Rolling Eyes
За мен най добре е да говориш с твоите шефове  ама по най нормален и спокоен начин.Това,  че прекалено  много дим  ти пречи, [/quote]
Според мен е добре да каже, че са и открили проблем на белия дроб и е трудно да диша.
Мисля, че ще се усетят и ще се съобразят, ако не по-добре е, че ги е загубила като работодатели.

# 54

Проблемът ми е следният.
Започнах нова работа. Мястото ми харесва, но шефовете ми които са и собственици са окопирали офиса и пушат по около 2 кутии на човек на ден  Sad
Аз съм бивш пушач, но това ми идва множко.
До сега беше топло и прозорците бяха отворени, но от 2 дни направо положението стана нетърпимо.
Вече съм на път да се откажа от иначе много хубавата работа, заради здравето ми...  ooooh!
Моля ви помогнете ми със съвет, защото не знам какво да правя  newsm78 Sick

А коя съм аз ли? Една шегувкаща се с пушачите в темата, сърбаща им попарата, пардон дишаща им дима.

Аа, съжалявам не съм разбрала правилно шегата  Embarassed

# 55
Подчиненият има по-малко права от началника.
Началникът има по-малко права от собственика.
В частна фирма собственикът диктува правилата спрямо интересите си.

Това не е вярно. Интересите на никой не могат да стоят над закона в тази държава. Има си закон забраняващ пушенето в закрити работни помещения и абсолютно всички трябва да го спазват. Няма значение собственик ли си, шеф ли си, президент ли си какъв си. Никой не стои над закона. И докато не го проумеем това няма да станем нормална правова държава.
Собственици били и офиса бил техен. Е и. Като е техен това не ги освобождава от задълженията им да спазват законите в тази държава.

# 56
За мен най добре е да говориш с твоите шефове  ама по най нормален и спокоен начин.Това,  че прекалено  много дим  ти пречи,
Според мен е добре да каже, че са и открили проблем на белия дроб и е трудно да диша.
Мисля, че ще се усетят и ще се съобразят, ако не по-добре е, че ги е загубила като работодатели.
[/quote]
Това като идея би действало по добре ми се струва ,но аз не съм привърженик да лъжа за здравословното си състояние  Rolling Eyesзащото утре не се знае какво те чака,но мацката си преценява. сама.

# 57
  • София
Какво стана с пушачите, които уж спазвали всички закони и ограничения?

Пак изпълниха темата с подрипвания "Ше си пушим, къдет'си искам!", Ха-ха, вие па ше ни кажете, офисо си е наш!" и "Я, не ми размахвайте назидателно пръст!".... Laughing

# 58

Освен ако по закон няма право на защита. По принцип ако имаш дори един нает човек, вече носиш отговорност за него и дори да му плащаш заплатата, нямаш право да нарушаваш законни права. Т.е. вътрешния правилник (писан или неписан) не може да противоречи на закон.

Просто тези шефове вероятно до сега не са имали човек с непоносимост към цигарен дим в офиса и вероятно не са се замисляли много, много. Но пък и аз не бих почнала работа на място, в което условията не ме удовлетворяват. Нелогично ми се струва, защото някои неща се поставят като въпрос за уточняване още на интервю. Както работодателят задава въпроси, така и кандидатът задава въпроси. Ако вече не е помирисал.

# 59

Да , бе , да вземе пък наистина да си привлече някоя беля ...

Общи условия

Активация на акаунт