Къна и билки за хубост - Customized decision

• 112 980
  • 781
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Composition of human sebum.
Substance Composition (%)
• Wax esters                                   25
• Squalene (variable with age)             8 - 25
• Cholesterol                                   2
• Triglycerides, free fatty acids, and diglycerides    57
• Other components                        3

Това го намерих в една листовка, която четях и реших, че ще е от полза.

Структурата на кожата е много сложна - тя се състои от няколко слоя, които се характеризират с различни по тип и функция клетки. Самите клетки се свързани помежду си със специфични съединения.

На теория обратните емулсии / пр. мазните кремове,тип майонеза - старата Нивея/ имат по добра транспортна функция за активни съставки в дълбочина на кожата. Но те пък са мазни тежки, трудно се разпределят и не са особено харесвани, въпреки че ефектът е далеч по добър.  Peace

dragon8, правиш рецепти с натурални продукти, с многобразен химичен състав - не знам дали изобщо може да се предвиди какво ще стане. Тук се работи на принципа - ако не става с две яйца, ще пробвам с три.  Mr. Green
Принципно желирането на водата можа да задържи известно количество мазнина, ако е добре разпределена в нея, разбита е на сравнително малки частици /посредством миксер, блендер/. Тук не говорим, че ще остане в това състояние месеци напред, но все пак за домашна употреба е съвсем приложимо.
Преди емулсиите са сгъстявани с пектин, желатин, агар, ксантан и т.н. - те са натурални, но имат редица недостътъци - атакуват се от микроорганизми, получените гелови се променят при различни температури или пък от рН, геловете нямат достатъчно добър  външен вид и сензорика.
За маски за коса или пък за лице обаче са добър вариант.  Peace

# 61
иланг-иланг, признавам си, че много разчитах да се включиш  bouquet. Доста рових за acid mantle, както водят на английски защитния филм на кожата, но ме подразни това, че инфо има главно по сайтовете на разни козметични компании, целящи да си продадат продуктите. Само в един сайт имаше много интересни резултати от проучване въздействието на сапуна и на синтетичните почистващи средства върху кожата. Специално по отношение промяната в pH на кожата и за двата типа продукти се отчита краткотрайно завишаване на pH, макар и в различна степен, но при употребата на различните продукти се размножаваха засилено различни бактерии Peace. Друго интересно, на което попаднах е разликата в състава на себума при суха и мазна кожа или по-точно на различни съотношения между мастните киселини, които участват в състава му - може би това може да помогне ако се подберат масла, съдържащи мастни киселини, които са в недостиг? Wax esters, дали може това да работи като емулгатор?
С гела от водорасли ще ми се размине, защото се оказа, че тук мога да намеря порфира, а не Chondrus Crispus, а порфирата не дава гел, въпреки, че и двете са червени водорасли. Ще пробвам с пектин за косата, а за кожата направо с готовия алое гел от Гиза. Все пак си купих порфирата, може да ползвам отвара от нея, защото пак е слузеста, подобно на тази от ленено семе и предполагам, че ще омекотява, а и ако отдаде малко морски минерали няма да е зле Simple Smile. За маската за коса с емулгатор обаче твърдо смятам, че е по-добра за косата ми от чисто омасляване. Това с размножаването на бацилчета си го мисля и затова си правя количества, които да ползвам максимум 2 пъти в рамките на седмица и при съхранение в хладилник.
На теория обратните емулсии / пр. мазните кремове,тип майонеза - старата Нивея/ имат по добра транспортна функция за активни съставки в дълбочина на кожата.

Точно затова ме интересуват емулсиите пред това само да забъркам масло, хума, билки и вода, имам чувството, че по-добре се усвояват веществата Simple Smile. Иначе моето си е лаишка история, донякъде интуитивно напипване и голямо забавление Party.

# 62
dragon8 , като естествен консервант защо не ползваш естракт от семки на грейпфрут или т.нар цитросепт. Аз го взимам от iherb, излиза ми доста изгодно в сравнение с купения от БГ.Ето линк:
http://www.iherb.com/NutriBiotic-The-Original-GSE-Liquid-Concent … -118-ml/4215?at=0

Направи ми впечатление, че го ползват в много американски продукти за коса , лице и тяло ,които са т.нар "био" и "органик".

# 63
Здравейте момичета,

да споделя последния ми "алхимичен" опит с билки Simple Smile резултатът беше повече от добър.
Та смесих:
1 с.л. сусамов тахан
1 с.л. мед
2 с.л. брахми
2 с.л. брингараж
1 с.л. нийм
топла вода докато стане на гъста каша.. нацапотих сместа на суха коса, стоях половин час и се измих с шампоан Simple Smile
резултатът беше блестяща коса, много жива и със страхотен обем.

ако някой реши да пробва тази рецепта очаквам отзиви   bouquet

# 64
тези къни с които се седи по 20-на минути дали вредят на косата, както боите, моята коса нещо не поняся много химични намеси
тук чета за истинската с която се седи часове , но тя е червена
и все пак когато направя разликата тази 20 мин къна си е зелена мирише на билки и изобщо не цапа както боите , отмива се лесно , в упътването не пише нищо нередно
та мога ли да следвам тази логика ,че е по безвредна от боя или вътре има някакви вещества  които са по опасни, в момента имам предвид тази индийската  черна с точката ийгълс, издържа цял месец , косата е мека има блясък... и така

# 65
Здравейте Simple Smile
В предишната тема мисля, че забравих да благодаря на dragon8 за отговорът и на едно мое питане за маска за лице. dragon8 , благодаря ти макар и със закъснение Blush  bouquet
Купих си тази маска:

http://www.akamuti.co.uk/products/new/neem-mineral-mask-100g/

С Нийм, Амла и зелена глина - с антисептично действие за мазна и проблемна кожа.
Това, че всичко е смесено и готово за приготвяне ме изкуши, нали съм си мързел и не ми се занимаваше аз да смесвам, изчислявам и въобще разправии Blush Харесва ми маската - наистина действа почистващо.
Видях, че са я пуснали и в био магазина Зоя, заедно с други продукти на Akamuti, което е чудесно Simple Smile Сега обмислям дали да не пробвам и Африканския черен сапун:

http://www.akamuti.co.uk/products/new/african-black-soap-130g/

Пише, че действа добре на всякакъв тип кожа, включително се препоръчва при слонна към акне.
Обсъждали ли сте го в темата Simple Smile С какви впечатления сте?

# 66
yasmina , няма къна, с която за 30 мин да постигнеш желания резултат. Тази ‘къна’ /индийката с точката/ е коментирана в предишните теми – тя съдържа премного химия за човек, който е решил да ползва само природните ресурси. Дали е по-безвредна от боите-може би, но не е безвредна.
Не знам какъв точно цвят търсиш – ако не е гарваново черно, най лесният вариант е тъмнокестенявата готова смес на хенафокс – разтваряш с топла вода, нанасяш, стоиш 3 часа /а не 30мин/  и получаваш наситен тъмнокафяв цвят. По дългият път е –разтваряш първо къната / като според мен не чакаш да отдели цвят, защото ще ползваш само грундиращата й роля/, седиш 2 часа, изплакваш, после нанасяш веднага индигото. Е ще ти отнеме половин ден, но не е чак толкова сложно.

В ЗОЯ наистина са заредили доста изкушаващи неща - чак се ядосах, че не проверих, преди да поръчам маслата от гиза, макар че разфасовките на Akamuti  - 150мл ми идват големи.

# 67
Понеже,назад в темата,имаше няколко запитвания за билковата боя/с къна/ Herbal Timе на Роза Импекс,да споделя моя/за съжеление нерадостен/опит с нея.Първо да кажа,че боята е много удобна за нанасяне/във варианта в който се предлага- в тубичка/,една опаковка стига и за доста дълга и гъста коса,хваща и на много побелели коси........Но,първо естествено черния цвят е направо гарваново черно/чак синьо черно/ и явно вътре има доста силна синя боя/или каквото и да е там/,защото въпреки,че много внимавах докато се боядисвах,там където капна,стана мастилено синьо петно.....и неизмиваемо....обаче,истинската "радост" започна,когато взех да отмивам боята/преди това бях с ръкавици,но за измиването вече бях без/и ръцете ми станаха много наситено сини.....а,там където се е стичала водата-имах такъв хубав син оттенък на кожата,че  бях направо като от филма"Аватар"......за плочките,завесата в банята и хавлиите изобщо не отварям дума,защото те ми бяха най-малкия проблем.Добре,че съм отпуска и можах да си позволя да не излизам веднага.......,но видях такъв зор с изчистването на всичката"синкавост",че си обелих кожата.......а,и днес-ден и половина по-късно все още ноктите ми са небесно сини/след като изпрах купища дрехи,мих банята с белина без ръкавици и не спрях да се мажа с лимонов сок/....Така,че ако някой иска да се пробва-да го има предвид.....Аз,лично съм в потрес и незнам какво да мисля,както и с какво да си намажа косата,щото и възглавницата,и яката на тениската ми сутринта,бяха сини.......явно ще има доста време да пускам боя....
Иначе,от същата серия си взех и шампоан и маска за коса-засега лошо не мога да кажа,но с това чудо-не бих и почислила да повторя.....

# 68
pergola   bouquet
мен ме превлече бързината на тази къна и това че и да зацапа някъде супер лесно се отмива не като при боите, каква е тази смес на хенафокс, първо с червена натурална къна + индиго ли?
защото се притеснявам да не остана червена , аз целя черен цвят, а не кафеникавочервено
*Люба* добре че сподели , ето това за мен е пример на нещо супер некачествено

# 69
*Люба* , пиши им, обясни им , питай ги с какво да се изчистиш, най-вероятно са изтървали повече от някое багрило. Пиши им и коя партида е къната, че да си я проверят-те задължително имат проби от всяка партида.

# 70
*Люба* , пиши им, обясни им , питай ги с какво да се изчистиш, най-вероятно са изтървали повече от някое багрило. Пиши им и коя партида е къната, че да си я проверят-те задължително имат проби от всяка партида.
питай ги с какво ще те компенсират за нанесените щети - хавлии, препарати, козметика... спа-уикенд Mr. Green

аз години наред съм се боядисвала с бои - и амонячни и без- и като правило боята я миех без ръкавици  - никога не съм имала оцветяване. дали пък няма индиго в тоя Herbal Timе, което пуска този син цвят newsm78

# 71
  • Пловдив
Относно къната на Роза Импекс:
аз се боядисвах с вишната  и тя пускаше доволно количество цвят по време на измиването. В един момент ми поомръзна да изплаквам и преустанових. Но пък нямах боядисване на кожа.
Изпратих линк към поста на колегата от Роза Импекс, който разработва продукта да го информирам, защото отзивите са важни.  Peace

Но си мисля, че това леене на цвят е нормално за такъв продукт.

# 72
pergola , индигото такива поразии чак не може да направи. Гаранция , че вътре има синтетично багрило.

# 73
Привет момичета,

Искам да се запиша в новата тема и да използвам момента да споделя...В предишната тема писах, че си поръчах катам за да получа по-кестенияв цвят...ами много съм разочарожана...толкожа "измит" цвят се получи на израстналите бели корени...единствено индигото покрива  бели коси (корени) и то в две стъпки до много черно...та така...ще си ходя черна...не кестенява както ми се искаше : (

# 74
Определено  не беше индиго,това синьо-много наситено  и по-скоро в светлите сини нюанси......даже днес трима души ме питаха,да не съм боядисвала яйца/че ръцете ми са още синкави/,за ноктите да не говоря/...И,понеже днес беше хубаво слънчево,и в корените синьото ми се виждаше/не бях му обърнала внимание,ама приятелката ми го забеляза/.А,както съм споделяла тук-имам дългогодишен опит с бои за коса,с натурална къна и индиго,наполедък пробвах поне 3 видя от готовите къни-е,такова цапане-не е било.А,да уточня,че ръцете,лицето,ушите и врата си ги бях намазала предварително с вазелин/навик ми е,точно заради оцветяването/,и пак хванаха цвят.....Иначе/доколкото може да бъде отчетен положителен ефект/-косата ми е много черна,лъскава,лесна за разресване.......но,на фона всичкото пране и миене-съм мерси вече!
А,за писането,ще им пиша......,но не пазя опаковката за да им напиша партидния номер.Не,искам да ме обезщетяват-искам друг да не си причини същото нещо.

Общи условия

Активация на акаунт