Re: Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (2)

• 27 980
  • 777
  •   1
Отговори
# 150
Аз още ползвам контейнерите на "Авент" за домашната й храна (зяамразявам порции също)и нося по 2 всеки ден като ходя на работа, храна от дома.
Удобни са ,4е стават и за кърма, и за храна, то4но дозирани и то4ната порция  храна за дете от 1-3 години-250 мл, а по малките по 180мл за кисело мляко с плод .
Добра и полезна покупка за мен.

# 151
Сигурно  не му е тук мястото, но как, защо и за какъв период съхранявате кърма?

# 152
кърма се съхранява във фризера в стерилизирани предварително контейнерчета за кърма или пликчета от 3 до 6 месеца.
Защо ами в случай че имате повече кърма от колкото ви е необходимо. Аз лично бях от щастливките със спящо през нощта бебе. Но към 3 през нощта гърдите почваха да ме болят и ставах да се цедя с помпа. Изцедената кърма слагах в контейнерчетата и във фризера.

На мен лично ми свърши прекрасна работа запазената кръма. Бебето му една сутрин осъзна че не му харесва на вкус сегашната ми кърма и се отби. За един месец си изпи запасите от фризера.

Друго удобство да си имаш запаси с кърма е ако трябва да отидеш някъде и да пропуснеш хранене на бебето някой друг може да размрази от запасите и да го нахрани с кърма вместо АМ, ако ти се налага да пиеш лекарства също няма да се притесняваш. или ако просто решиш да отпуснеш малко и да си пийнеш 1-2 чаши вино или  кафе, няма нужда да тровиш и бебето с това. Ще му дадеш запаси и ще си изцедиш кърмата с кафетатата или виното Simple Smile

# 153
М_и, по различни причини се замразява кърма, най-често защото има излишък.
Аз лично никога не съм ползвала контейнери за кърма. Замразявах в пликчета за замразяване.
Акушерката така ме посъветва Simple Smile

В кърмаческия има много теми за това как и колко дълго се съхранява кърмата.  Peace

# 154
  • София
аз пък не бих замръзявала, защото не бих давала замръзена, гадно ми е някак... а и вкуса се променя...

# 155
Аз също. Самата аз не ям замразявани храни, камо ли да дам на бебето.

# 156
Аз доста често ползвам замразена кърма - в началото имах много кърма нощем, но не стигаше изобщо денем, та нощем цедих защото се препълвах, а денем цедих след хранене за да се увеличи  ooooh!
Денем дохранвах с кърмата изцедена нощем, от време на време оставаше и замразявах.

Към 5-6ти месец кърмата вече се регулира, но пък вечер не ми стигаше, бебка почна да яде повече и дохранвах със замразена. Сега вече нямам толкова много кърма, защото захранвам и естествено си намаля, но вече за трети път се разболява и караме само на кърма (част от мен, останалото замразена). А за удобството да оставиш кърма на някой да нахрани бебето докато те няма даже няма и да споменавам. Много по-добре замразена кърма, отколкото адаптирано мляко  Peace

Кърмата се съхранява във фризер около 3 до 6 месеца (зависи колко често ще се отваря, дали е в специално отделение и др.). Вкусът леко се променя. В контейнер вкусът се променя много повече отколкото в пликче за съхранение на кърма (по лични впечатления). Аз ползвах контейнери първо, сега пликове, които надписвам с датата, сортирам ги поред и ползвам най-старата кърма.

# 157
Аз също. Самата аз не ям замразявани храни, камо ли да дам на бебето.

Не искам да се заяждам, но по-добре замразена кърма, отколкото прясно АМ.  Confused

# 158
  • София
ами.... според зависи , аз кърмих над година и нито веднъж не изпитах нужда да имам замръзена кърма или да давам АМ... да след като отбих пи 8 месеца АМ... като 6 от тях само по 1 път на ден и никак не съжалявам, че нямах  едногодишни замръзени запаси... а АМ със сигурност не е някаква отрова неземна, дето...ооо ужас, ако детето пие такова...

Но който както, аз просто казвам, че и да можех да цедя, а аз не можех, въпреки, че кърма идвах, нищо не се изцеждаше, пак не бих замръзявала...въпрос до светоусещане някакво вероятно...(без да имам нещо против, като цялозамръзените храни, с радост зимата си ползвам замразени зеленчуци, вместо да се лишавам от съответните или да  купувам някакви...съмнително къде зрели и с какво наблъскани, че да са на пазара декември)

# 159
Просто не съм знаела, че може толкова дълго да се съхранява. Повечето ми приятелки храниха с АМ и сега няма и кого да попитам. Благодаря ви!

# 160
Кой говори за едногодишни запаси. Замразената кърма трае 3-6 месеца във фризера.

# 161
  • София
добре - 6 месечни...което си е половин година... както и да е... казах лично мнение просто... нали - който както иска - обменяме си само опит и впечатления тук. Нищо повече.

# 162

и аз не бих съхранявала кърма 6 месеца, но съм замръзявала кърма за 2 или 3 дни, когато се е налагало да отсъствам, за да може някой да нахрани бебето! не мисля, че е било нужно в тези случаи да прибягвам до АМ при положение, че кърмата ми е била напълно достатъчно за да мога да оставя..

# 163
В началото имах много кърма и не съм замръзявала, даже не съм давала изцедената. Предпочитах да кърмя. Бях си купила контейнери на Чико и по-късно ги използвах за хранене на вън. Сега продължавам да си купувам от тях. Една от най-полезните покупки е хладилната чанта Плейтекс.

# 164
От моя едногодишен опит в областта на майчинството  Laughing, бих могла да споделя, че по-голяма част от покупките, свързани със забавлението на бебето ми, се оказаха излишни.
Например:
Активна гимнастика - успявах да я задържа там, когато беше на 1-2 месеца, но тогава пък изобщо не се заглеждаше по висящите играчки. В по-късен етап изобщо не желаеше да са доближи до нея.
Музикална люлка 3 в 1 /шезлонг, люлка и люлеещ се стол/ - в нея да е стояла около 3-4 пъти и то отново на възраст 1-2 месеца. Сега вече, когато е точно на възраст за такава играчка, изпитва панически страх да седи вътре, постоянно се изправя в нея и изобщо по никакъв начин не оценява предимствата и /музика, интересни люлеещи се играчки, различни степени на люлеене/. Ех, да можех аз да седна вътре  Joy
Музикални играчки - пиано, килимче и други подобни. Никакво внимание. Блъска ги с различни други предмети, не с цел да свирят, а с цел да ги разруши.
Уолкър - Така се надявах, че ще го ползваме по предназначение, но не би. В редките случаи, когато съм я оставяла да го бута, задължително е падала и се е удряла лошо, при положение, че съм вървяла след нея да я пазя уж. Crazy
От другите неща:
Помпа за изчеждане на кърма - нямах нужда, каквото се произвеждаше, това се и изяждаше.
Еднократни подплънки за кърма - нито една не се наложи да ползвам, но пък услужих на една мама в родилния дом, която имаше сериозна нужда. Simple Smile
Кенгуру - един-два пъти вкъщи я сложих и това е. Навсякъде с кола и количка в багажник сме ходили, а на трудно достъпни места в кош или на ръце.
Шишета - като изключително кърмено бебе /до 1 година/, освен вода по малко, нищо друго не е приемала от шише. А Аз се бях запасила с 8бр. Sick
Сигурно има и още други неща, но в момента не се сещам. Но определено ако сега трябва да решавам какво да купя, много неща бих си спеситила и нещо  много важно - определено щях да ги купувам, когато им дойде времето,  защото всички неща до сега съм ги купувала месеци преди да станат нужни или подходящи за ползване. Peace

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 13:48 от leonoel

Общи условия

Активация на акаунт