Re: Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (2)

• 27 999
  • 777
  •   1
Отговори
# 270
Активна гимнастика, люлка, бънджи и проходилка не сме купували и не сме ползвали. Под образователна играчка не знам какво се разбира - кубчетата също са образователни. Не сме купували говорящи, електронни, светещи и пискащи играчки, което според мен много помогна за съхранението на нервите ни. Купувахме книжки от плат, които се перат и бебето може да си ги дъвче, докато ги разглежда. Играчките ни в бебешкия период бяха дървени и небоядисани, пак за да се дъвчат.

Количка, столче за кола и столче за хранене според мен са абсолютно необходими вещи. Тук дете без столче в кола не може да се вози, така че това не е въпрос на избор изобщо. Слинг използвахме толкова много, че се скъса и сега пак ще трябва да купувам.

Сутиенът за кърмачки е велико изобретение за мен. Моите гърди бяха като средноголеми дини първите три месеца и не можех дори да спя без поддържащ сутиен. В нормални не влизах изобщо - имах чашка ЕЕЕ. Сексапилът ми беше последната грижа.

# 271
Не сме купували говорящи, електронни, светещи и пискащи играчки, което според мен много помогна за съхранението на нервите ни.

И на нервите на детето. За мен това са най-ужасните играчки. Имам подарени за цял магазин. За мен това е свръхстимулация за мозъка на детето. Ние също предпочитаме дървени и играчки от плат или бебешки плюш.

# 272
Модераторите ще я преместят, може да ги помолиш. Ако те интересува нещо конкретно направо питай, понеже така зададена темата е много обширна  Peace

# 273
Сутиенът за кърмачки е велико изобретение за мен. Моите гърди бяха като средноголеми дини първите три месеца и не можех дори да спя без поддържащ сутиен. В нормални не влизах изобщо - имах чашка ЕЕЕ. Сексапилът ми беше последната грижа.

Peace Моите поспаднаха след раждането, но все още трудно влизам в нормалните си сутиени. Мъжът ми не се е оплакал още.  Laughing

Забравих за слинга - амбицирах се и сам си уших. Може да не е особено красив и изпипан, но е съвсем удобен.

# 274

купих си сутиен за кърмачки още преди да родя, макар че всички ме съветваха да изчакам да видя дали ще има нужда... е, имаше нужда още на 3-тия ден! всичките сутиени ми бях тесни, пък и ризите, и саката.. ако правя списък на необходимите покупки преди раждането на бебето, задължително бих включила такъв сутиен!
Simple Smile

# 275
О, и аз го купих доста по-рано. Реших, че по-добре такъв, отколкото някакъв красив с чашка Д, дето после ще ме е яд, че няма да мога да нося.  Laughing

# 276
  • Бургас
То хубаво да е по-рано, но как да се разбере колко още ще нарастнат гърдите, че да се уцели подходящ размер newsm78

# 277
То хубаво да е по-рано, но как да се разбере колко още ще нарастнат гърдите, че да се уцели подходящ размер newsm78

Мда, уместен въпрос. Моите се издуха страховито още в началото на бременността, сутиените купих към 6-7 месец. Първо си купих един с моята чашка, но с един номер обиколка по-голям, а вторият взех месец по-късно, чашка Д и си я изпълвах, пък С ми беше лекинко тясна. Реално погледнато, не е проблем да е малко свободен, според мен. След раждането Д-то ми стана леко широчък, но не ми пука, нали си изпълнява функцията.

# 278
  • Бургас
Ами моите са пораснали засега съвсем леко и затова не знам дали да залагам на последващ бурен растеж (сакън, нИ щЪ) или пак на леко набъбване и чуденката ми е голяма Rolling Eyes А смятам да си взема един поне, но свестен и да не отидат зян 40-50лв Confused

# 279
  • в здрача
Аз си го купих 9-тия месец и си взех само един /за всеки случай да видя когато ми потрябва дали ще ми е удобен и дали ще ми става/. Е, беше си перфектен и през първия месец си поръчах още един. Изкарах с тях 2 години. Дето се казва много съжелявах, че за каката не знаех че съществува такова чудо /а бях виждала на баба си такъв сутиен шит още навремето по поръчка в Стара Загора, ама като дете се чудех от какъв зор има такъв сутиен  Rolling Eyes/. А, че е страстоубиец, такъв си е, ама то съпругът ми знаеше, че има - няма 2 години гърдите ми няма да са за негово ползване /всъщност вече повече от 2 години не са, а се е протегнал към тях и веднага му се карат -"не пипай, мой"  Laughing  Протекторите за гърди също ми вършиха работа през първите 6 месеца, после нямаше нужда от тях.

Аз имах различни нужни и ненужни неща с 2-те деца. С първото идеална работа ми свършиха количката, кенгуруто, протекторите за матрак. С второто добавих и шезлонга към тях. Екстри като активна гимнастика, въртящи се играчки, стерилизатори и залъгалки не съм ползвала и не сами липсвали. С първото имах кофти опит с проходилката /преобръщаше я и падаше и на третото ми изправяне на косите от такова падане, проходилката отиде в коша, с второто не ми и мина идеята да опитам/, на въртящата се играчка обърнаха и двете внимание когато се изправяха и я дърпаха и съответно стана опасно играта с нея, така че бе скоропостижно прибрана/. Рисувах им рисунки и ги залепях на леглото, като през ден ги сменях и им беше интересно, а за рисунките за второто се грижеше каката/.
За второто дете бях сигурна - този път ще ползвам столче за хранене - е, да ама не. Когато не можеш да накараш бебето да стои в него - какво правиш. То се изправя в него, а на мен ми се изправя косата. Добре, че бе взето назаем за проба, та останахме и без него. Чудно ми бе, че колкото и да ми вършеше перфектна работа с каката кенгуруто, така и нещо не се разбрах с малкото и кенгуруто, а със слинга нещо не успях съвсем да се разбера. Аз ли не го слагах правилно, на нея ли бе неудобно, но се лишихме и от него. Но пък ползвахме столче за кола. Колата се появи чак когато малката стана на 8 месеца, та заедно с нея се сдобихме и със столче и седалка за каката /първия месец всеки ден спеше с нея и си я гушкаше, как и беше удобно - не знам/.

Това, което много ми хареса бе долните блузки тип прегърни ме /изпадах в ужас как да им прекарам блузката през главата първите 3-4 месеца/ и тези блузки ме спасиха и гащеризончетата, които се отварят отделно и отдолу на крачетата, така няма нужда да го събличате целия само за смяна на памперса, а отначало го пълнят стабилно на всеки 2-3 часа.

Термометърът за вода още с първото остана неизползван, както и помпата за сополи.Играчки ако щете вярвайте първите 3 години не съм купувала изобщо, но не е страдала - имаше си достатъчно, уж нямаше кой да и подарява, а постоянно се трупаха, та и ги редувах през 2 седмици /прибирам една част и после я вадя/.

От каката имах анатомично корито, с опция за източване през една тръбичка и със стойка. Е, те това чудо разкошна работа ми вършеше. Нямах как да затопля банята през зимата, та разпъвах коритото в стаята, сложа си го на стойката, донеса една кофа вода от банята, изкъпя детето и докато го обличам го оставя да се източва обратно в кофата и после лесно връщам всичко обратно в банята. Ползвах го и с двете, всъщност и досега го ползвам, макар и двете да се къпят под душа обожават да цамбуркат в него. Когато реша, че е време да излизат /и двете се нацеждат заедно/, а те не искат, просто вадя тръбичката и постепенно водата им намаля и те щат не щат излизат от него  Mr. Green

# 280
Ами моите са пораснали засега съвсем леко и затова не знам дали да залагам на последващ бурен растеж (сакън, нИ щЪ) или пак на леко набъбване и чуденката ми е голяма Rolling Eyes А смятам да си взема един поне, но свестен и да не отидат зян 40-50лв Confused

Моите бяха около 25 лв. единия, на хм, Калпол, ако не се лъжа. Бурен растеж може би ще се случи в момента, в който ти слезе кърмата, ако съдя по моя опит, но при мен отмина бързо. Де да знам, възможно ли е трайно да се надуе човек повече от един номер, например от Б да стане Д?  newsm78

При все още неизползваните неща ще сложа ваничката, някак все не остава време да се пробваме да я къпем там и караме под чешмата засега.Но и нейното време ще дойде.

# 281
  • София

моите по време на бременността изобщо не бяха мръднали, когато слезе кърмата дигнах точно 1 номер на чашката....всъщност така и не видях особенна полза от спуциалните сутиени, така че след месец мъки с такива, си носех нормални. Обикновенно препоръките са точно такива преди раждането да вземеш 1-2 с 1 номер по-голяма чашка... пок после вече като видиш колко точно и каква нужда имаш, да вземеш още...

# 282
  • Бургас
Значи ще изчакам още преди да взимам Wink Благодаря за споделеното  bouquet

# 283
  • София
http://shop.danet.bg/categories.php?CategoryID=218 - тук има и по 18-20 лв, може да си поръчаш колкото за болницата...пак после ако ти хареса идеята може вече да си вземеш по-хубави.

# 284
  • Добрич
Момичета,а колко такива сутиена ползвахте? Колко броя нощници ви трябваха в болницата? И от колко броя бельо за еднократна употреба имахте нужда?

Благодаря на отзовалите се   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт