Re: Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (2)

• 28 015
  • 777
  •   1
Отговори
# 405
Най-нужни ни бяха-помпата ми и подплънките за кърма,количката естествено,сторчето за кола,ножичка за нокти,ваничка със стойка/имам я още от каката/,повивалник,термометър,помпичка за нос,шишета.

# 406
  • Варна
Нашата помпа е Бейбивак и съм много по-доволна от нея. Маример не може да извади толкова секрет, особено когато сополите са жилави.
...
А може, може, зависи мама колко добре всмуква Crazy Joy
Ама признавам, че с Бейбивак е по-лесно, стига бебока да не се шашка от прахосмукачката.
Позната ползва такава и е много доволна. Peace

# 407
Ако не беше Бейби Вак,не зная как бихме се справили с хремите на малката.Вярно,не е фен на помпата,но само това й отпушваше нослето.Една от най-полезните придобивки Peace
http://www.getitbg.com/product/3461/baby-vac-aspirator-za-nos.html
Относно рязането на нокти....Аз първия месец ги режех с моята ножичка за нокти след като заспеше малката.От втория месец досега ги режа като е будна и пак с моята ножичка.Става лесно,безопасно и бързо.Иначе първите 2 пъти пробвах с детска нокторезачка с предпазител и не стига дето не режеше нокти,ами и захапа от кожата на малката и двата пъти.Добре че раничките бяха малки та не рева детето.За мен бебешката нокторезачка е най-ненужната покупка.

# 408
В моя бебешки комплект има много хубава ножичка. Нокторезачката ползвам само за крачетата.

# 409
# 410
  • София
Хммм  newsm78
Прилича на някакви кърпички, от това, което е обяснено (ако не съм прекалено невежа  Embarassed) са муселинени кърпички за забърсване на бебето след като го измиеш...  newsm78 Абе май се изложих ...  Embarassed

# 411
Това са тензухени кърпи

# 412
Това са тензухени кърпи
За какво се ползват?  Embarassed

# 413
  • София
anbibian, тензуха попива добре. А иначе... за бърсане, попиване и т.н.

# 414
За забърсване за лигавник и всякакви такива неща Simple Smile

# 415
  • София
Хм, това са кърпички.....тривки Laughing Прави ми впечатление, че в много страни къпят бебетата с подобни средства.Леко обтриват телцето с влажна кърпа Peace
Аз имах един куп подарък, ами, ползвах ги за бърсане на лиги и като лигавници Mr. Green

# 416

да, точно така е - най-вероятно са предназначени за къпане! аз имах една американска книжка за бебета и там съветваха бебето да се обтрива с влажна тензухена кърпа от този тип вместо да се къпе през първите няколко месеца!
Simple Smile

# 417
Минахме без нокторезачки и пила, без гребен и четка. Никога не сме ползвали помпа за носовете.

Обаче всеки ден се радвам, че успяхме да си купим сушилня /отделно от пералнята/ преди да се роди малкото братче. Сега за второто бебе нямаше значение колко дрехи ще се перат за деня, защото съхнеха за 2 часа в сушилнята. С първото дете сушах през зимата дрехите по стаите и имахме много мухъл.

# 418
Помпа за нос и аз не съм ползвала. Пила и нокторезачка също. И до сега му режа ноктите с малка (бебешка) ножичка.  А ваничката и стойката ползвах само няколко месеца.  Подплънките за кърма и кърпичките за почистване на зърната също се оказаха излишни. С последните после бършех гризалките и чесалките на бебо.

# 419
Най-нужни и използвани при нас - количката, стол за кола, активна гимнастика, шезлонг, стол за хранене.

Ненужни се оказаха - кенгуру ( ползвахме го точно три пъти), някои дрешки, помпа за кърма.

Общи условия

Активация на акаунт