Re: Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (2)

• 27 292
  • 777
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  Да, аз също ползвах превръзки и бельо за родилки, много удобни, поемат повече,сваляш и хвърляш. Вече у дома си сложих боксер и нощни  превръзки  Peace
 Леко раждане и здрави бебковци на бъдещите мами bouquet

# 586
Сдобих се с 4 пакета мокри кърпички памперс сензитив + 1 кутия с още един пакет вътре.
Взех един пакет 72 бр Памперс актив бейби 3-6 кг.
1 пакет Памперс слийп енд плей 37 бр 3-6 кг - този става ли за родилното?
Надявам се, че съм се справила добре.
От тези превръзки за родилки колко ми трябват според вас?
За другите превръзки аз съм най-доволна по принцип от Always сензитив, но те са малки, нямат нощен вариант, ще огледам какво друго има, но държа на памучното покритие, иначе ще се изрина  Sad

# 587

1 пакет Памперс слийп енд плей 37 бр 3-6 кг - този става ли за родилното?

идеално е, според мен! ако има нужда от още при някакви обстоятелства - мъжът ти ще ти донесе! Wink

# 588
  • София
anbibian, според мен пакет от 37 броя е предостатъчен.
Не помня колко пакета превръзки ми беше взел съпруга ми. Ако не се лъжа поне тези, които той ми беше купил бяха 10 в пакет.
Аз си бях взела и еднократни гащи.

# 589
Еднократните гащи и на мен чудесна работа ми свършиха. Peace

# 590
  • Добрич
В нашето родилно искат 20бр памперси за престоя,твоят пакет от 37бр може би ще остане. Това 3-6 кг размер 2 ли е? Понеже аз взех-2ка и се чудя дали да не взема и един за новородено?
А превръзки за родилки аз взех 3 пакета по 10 бр са в пакет.

# 591
да, номер 2 пише на пакета, обаче аз така и не намерих в магазина пакет да пише 1 на него, а на моя пишеше new baby и реших, че това е размера
а 37 бр. беше най-малкия пакет на памперс, който намерих в магазина, не знам може и да има по-малки, знам само че искат пакета да не е отварян

# 592
Аз в нашия бебешки магазин само Либеро открих първи размер.

# 593
Първи размер за колко кг го дават?
Минавам нататък по списъка да питам  Mr. Green
Бодита размер за новородено са 56 см нали?
Колко бр. да си взема от най-малкия размер? 5 бр. добре ли е?

# 594
  • София
 Ох, бройката нещо не помня  на първите бодита:blush:, но помня много добре модела, подарък, който се оказа супер. Копчетата на бодитата  бяха отгоре, по дължината на бодито, т.е. разгъваш го, слагаш бебчо отгоре и премятайки двата края го закопчаваш, тип ''прегърни ме '' .Дано ме разбра  Laughing По-удобно боди не съм обичала на малчо  Peace

# 595
  • Добрич
да, номер 2 пише на пакета, обаче аз така и не намерих в магазина пакет да пише 1 на него, а на моя пишеше new baby и реших, че това е размера
а 37 бр. беше най-малкия пакет на памперс, който намерих в магазина, не знам може и да има по-малки, знам само че искат пакета да не е отварян

неотварян ли искат...моя е отворен,той беше близо 50бр,и приготвих само половината,но ще купя нов неотварян тогава,точно ще взема и от тези за новородени 1р-р.Виждала съм и по двадесет и няколко бройки-малък пакет,май в била,или може би в ДМ беше.

а тези в белия пакет някакви по-специални ли са?Въобще каква им е разликата?

Бодита размер за новородено са 56 см нали?
Колко бр. да си взема от най-малкия размер? 5 бр. добре ли е?

56 за новородено да,но различните производители имат различни размери,около 5бр взех и аз,но не повече,че ако се роди по-едро бебче няма да ги носи.

# 596
  • Варна
На моята дъщеря памперсите 3-6кг. щяха да са и доста големи.
Аз раждах в частна клиника и там памперсите си бяха от болницата.Тогава ползваха Хъгис/така ли се пишеше.../ от този, който е от 2 до 5кг. мисля.За вкъщи след като се роди малката, казах на мъжа ми да купи Памперс New Born, пак от 2-5кг. мисля, че беше.И дълго бяхме с тях.
Мисълта ми е, че ако бебето е по-дребно този от 3-6кг. може и да му хлопа и да пропуска.
Моето Габи се роди 2.700кг. и крачетата и бяха много слабички.

За превръзките за родилки съм с две ръце ЗА в първите дни.Особено за раждащи със секцио.След това вече може и с нощни превръзки.Но в началото доста силно си е течението.Еднократното бельо също е незаменимо.Хем ми беше достатъчно дълбоко, за да не ми застава ластика точно върху мястото на операцията.При нас и превръзките си бяха от клиниката.

# 597
и аз се чудех каква е разликата  newsm78
тези първите са по-скъпи от другите

# 598
Първи размер за колко кг го дават?

От 2 до 5, ако не се лъжа. За дъщеря ми бяха идеални, изписаха я 2.5 кг.

А цдрехи по-добре не взимай много с размер за новородени, т. нар. нулев, адски бързо омаляват, Тия за 56 см би трябвало да са от 0 до 3 месеца, все пак, не само за новородени.

# 599
  • София
Хъджис също имат памперси размер 1, мисля, че бяха от 2 до 4 кг. Друг е въпроса, че лично на мен не ми харесаха. Ползвах и до сега ползвам Либеро, като новороден му слагах 1 (от 2 до 5 кг) и се опасявах да не са му малки (роди се 3 кг) - не бяха  Peace. След месец обаче минах вече на 2, така че не е много уместно презапасяването с памперси за първия месец.
Гащите за еднократна употреба също ми свършиха перфектна работа (родих секцио). Имайте впредвид, че като ги обуете може да ви се сторят леко тесни, но точно след 10 мин. от топлината на тялото се разпускат, на мен даже и големи ми ставаха след час, два  Laughing
Превръзки на мен ми даваха от самото родилно, ама раждах в частна клиника. Иначе си ползвам на Every Day - имат едни големи, дълги, нощни, с крилца и памучни - идеални за след раждане!
Още нещо се сещам - вземете си един голяяям, здрав сутиен! Като тръгне кърмата и става нещо страшно! Все едно да се опиташ да набуташ дини в досегашния ти сутиен!  Grinning
На нас бодитата размер 56 ни бяха големи първия месец (роди се 49 см), та ползвах размер 52 (той се води за новородено), но и те след първия месец умаляха!

Общи условия

Активация на акаунт