Re: Нужни и ненужни покупки за бебето - моят опит (2)

• 27 292
  • 777
  •   1
Отговори
# 600
  • Berlin
pampers sensitive пише, че са по-тънки от другите. Ние ползваме тях, не знам дали наистина са по-тънки от другите им видове, но нямам оплаквания. Мокрите кърпички са също pampers sensitive, не миришат на нищо. Бебчо не е имал досега зачервявания по дупето.
Наистина превръзките е по-добре да са памучни, тези за родилки нямат никакви попиващи гелове и други съставки, които имат обикновените превръзки. От болницата осигуряваха, но аз последния ден си ползвах едни мои от DM, бяха много дебели наистина. А еднократните гащи така ми спарваха през нощта, че направо бяха мокри на дупето. Sad

# 601
За дрешките - вземи смело 56см. иначе рискуваш да са малки. Моя син порасна 7см за 1-я месец и от 49см стана точно 56. Странно, но още първите дни бодита за 50см му бяха къси, така че малко по-големи по-добре.

# 602
И при нас се получи така. От четвъртия до петия месец 6 см. Оттогава носим един номер напред.

# 603
Нещо също полезно, което ми подариха се оказа дюшек за къпане с пореста повърхност, вътре е пълен с едни топчета и държи бебо над водата във ваната.
Нещо подобно, но моя е по-тънък и не изгледжда толкова пухкав.

# 604
  • Бургас
Sneakers ,белите са за чувствителна кожа, без аромати, наистина са по-тънки ,но са по-меки и се водят,че са с дишаща материя. Оранжавите са с лайка и са уж за по-големи бебета (затова са sleep and play),т.е. подходящи са за движещи се бебета.  Mr. Green А серията им New baby/Active baby са си най-разпространени,заради по-добрата цена предполагам.Но качеството е добро.

За ненужна покупка вписвам термометъра за вода. Peace

# 605
  • Добрич
Благодаря Sunny Sky за разяснението   bouquet

# 606
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте, искам да попитам дали някой е ползвал бебешка ваничка от този тип http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=5855
и съответно доволни ли сте??

newsm78

# 607

marsssika, преди няколко страници в същата тема обсъждахме този тип ванички! момичетата бяха споделили интересни мнения!
Simple Smile

# 608
  • Нейде из лудите гори...
jennie.to Благодаря, за отговора... започнах да разглеждам темата от началото и се сетих за тази ваничка... та реших да попитам направо... даже не бях сигурна , че въпроса ми изобщо е за тази тема...

*Връщам страниците назад... Хубава вечер Simple Smile

# 609
  • София
Момичета, цял ден ви чета темичката, но ви изчетох Laughing Много от въпросите ми намериха отговор.  Hug Останаха няколко. Не съм избрала марка на ножичка/ пиличка за нокти и подплънки за кърма . Ще се радвам на съвет. Съще се чудех дали някой е ползвал кош за памперси като този : http://www.ibebe.bg/higiena/konteineri-za-pampersi/higienen-kosh … ommee-tippee.html . Притеснява ме най-вече дали излизат много скъпо пликовете към него. Пълнителят е 16 лв, но не пише за опаковането на колко памперса е предвиден  Thinking

# 610
  • Berlin
Според мен подплънките за кърма няма какво да ги мислиш, взимаш някакви, които те устройват като цена/количество. Аз ползвам на Canpol и на Nuk, като няма особена разлика между тях. Единствено нa кутията на Nuk има показани едни капки - ползвах такива с 3 капки и сега имам една кутия с 6 капки - разликата е, че 6те капки са доста по-големи и са опаковани всяка в отделна опаковка като дамските превръзки. За това дали попиват повече обаче не съм изпробвала, защото сега не ми тече толкова много кърмата. 60бр. са за 20лв., на Canpol съм виждала само кутия от 40бр. за около 7лв., Nuk 30бр. - 8-9 лв.

# 611
Аз памперсите хвърлям в общия боклук, не съм инвестирала в кошче. А подплънки ползвах първо на Томи Типи, сега съм с Лансинох - те са ми по-добре, по-стабилно се залепват. Иначе и двете марки си попиват добре. Малко почна да ми писва от тия подплънки, но няма как без тях все още.

# 612
  • София
 Определено за мен кош за памперси е може би удобна, но и абсолютно ненужна покупка, аз лично слагах памперсите в малки торбички и ги хвърлях всяка сутрин като излизахме на разходка. По- късно, когато започнах да готвя в къщи и пак да имаме често гости   Mr. Green ги слагах в общия боклук, който мъжът ми изхвърляше  всяка сутрин  Peace

# 613
Ами да, ако общият боклук се хвърля често, съвсем удобно си е.

# 614
за изхвърлянето на памперсите аз реших да си спестя разхода за отделно кошче, но си поръчах тези торбички, да не мисля в какво да завивам памперсите, включително и когато сме навън
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001RYNPBY/ref=oss_product

след като толкова време нищихме ваничките по-напред, аз пак не знам каква да си купя
уж мислех анатомична на стойка, обаче мъжа ми се е запънал като магаре на мост, не искал стойка, изглеждала нестабилна и бебето можело да падне, то и пода на банята ни не е от най-равния....
после мислихме обикновена вана с подложка от тези хавлиените като шезлонг
обаче аз много съм си харесала ето тази
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0037ZTT2A/ref=ox_sc_act_titl … ;m=A3P5ROKL5A1OLE
знам, че ако я купя ще я ползвам само няколко месеца, но ми изглежда най-удобна за малки бебенца
после пак ще си купя обикновената с подложката
Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт