За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 441
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
Ето за смелите как да си направим сами плот за кухня от бетон и счупени стъкла стъпка по стъпка:
....
Е това вече ако го покажа в къщи и ще ме изгонят  Mr. Green
Благодаря Doris,   bouquet
Идва ми наум, че и като мозайка на пода може да се "направи сам" - имате ли снимки с такова нещо момичета?

# 391
Пина, точно такова-турско демек  Peace
Само да намеря боя!

# 392
Пина newsm78,   'що така аз снимките не мога да ги отворя?
Ами хубаво е с чергите разбира се. Внасят топлина и колорит в един дом. Мисля си, дори и всичко да е в един тон, без акценти, без ярки стени и мебели, с една пъстра чергичка как ще светне всичко..... Heart Eyes . Ама....като си представя децата как ще я събират на топка да се пързалят Rolling Eyes, ще я превърнат бързичко в летящо килимче Joy

Редактирам се, видях снимките - чуднички са чергите Peace

# 393
При мен се отварят абсолютно всички снимки с черги. Моля ви пишете, на никой ли не му се отварят?

# 394
На мен ми се отварят   bouquet

# 395
# 396
 Heart Eyes харесвам шаренките - снимка 5, 7, 19..... Simple Smile

# 397
Понеже вчера се споменаха чергите ...

Супер снимки:-) Споменаването го направих по повод - не е нужно да залитаме по разни стилове - имаме достатъчно база да си го сътворим с наши неща;) Твоят дом е пример за това.
Но сме свикнали да отбягваме, да казваме, че не става ...

# 398
Да напиша за осветлението в хола. Вече споменах, че не обичам луни. Не я разбирам тая привързаност към тях, все едно други варианти няма. Насочващи спотове дори мога да кажа, че ненавиждам. Може и да се намери някой модел, който не е съвсем кофти, но още не съм виждала такъв.
Осветлението, което харесвам са полилеи, пендели и аплици. Като нужен компромис са плафониери. Особено любими са ми настолните лампи и лампионите. Мечтата ми беше да осветим хола без никакво осветително тяло на тавана, само с лампион и настолни лампи, но не се осъществи поради мързела ни да се режат канали, които после да се кърпят, шпакловат (то бездруго се шпкалова всичко после, ама...) Дори познати се опитваха да ме убедят, че няма начин такова осветление да бъде достатъчно за една стая, но това изобщо не е вярно. В момента си пускаме само лампиона и един аплик, понякога в комплект с настолна лампа и е достатъчно светло за да се вечеря. Плафониерата на тавана рядко я пускаме, а полилея е димиран и се пуска съвсем мъждукащо колкото да е ефектен, не разчитаме на него за светлина.
Ще дам няколко снимки, които не са нищо особено, но поне нагледно показват някои идеи и подсещат за още безброй варианти.
1..  - пендел над трапезна маса и два аплика от двете страни на прозореца. Аплиците дават доста артистична светлина и в никакъв случай не е слаба и нефункционална. Стоят добре от двете страни на прозорец, от двете страни на картина, от двете страни на огледало, от двете страни на портална каса в средата на дневна или самостоятелно - ние имаме самостоятелно. Моделите са както класически, така и супермодернистични така, че не ограничават стилово интериора.
2.. - пендел над масата, пендел над меката мебел и аплик до прозореца, лампион пред меката мебел
3.. - аплик между телевизор и барплот
4.. - два пендела над остров, полилей над маса и два аплика от двете страни на картина. Луните изобщо не бих ги сложила, не са нужни.
5.. - настолна лампа, лампион, два аплика около камина
6.. - само три настолни лампи, по тавана няма никой
7.. - два пендела в кухнята, два аплика около прозореца, луните не ги гледаме Simple Smile
8.. - шест настолни лампи, гол таван
9.. - пендел, полилей, два аплика около портална каса

Тук няма много лампиони, но има интериори дори с по два лампиона и доста настолни лампи.

Тук може да се класира и за чергите, но да обърнем внимание на настолната лампа - 10.. 

Ние имаме ето такава плафониера  http://www.massive.be/Turkey-moira-30204-86-10.html
По принцип е скучно, но практично решение и с подходящ модел създава повече атмосфера от луна или спот.

# 399
  • Пловдив
Пина, благодаря ти!
Благодарности и за другите, които ще се включат с идеи.
Между другото, точно вариант №4 ми е на сърце, така съм и предвидила, даже като гледам лампите, и стила ми харесва много. Това в частта на трапезарията, а за хола сме предвидили и аплици, и осветление от горе, само че не знам как точно да го направя, но сега горе-долу може и да ми се избистри.
Що се отнася по принцип з аосветлението, аз държа да имам светлина и отгоре - в момента живеем в къща, построена от бащата на мъжа ми, и никъде човека не е предвидил светло на тавана. Високи хора са и ми каза, че щели да си блъскат главите в тези полилеи  Laughing Laughing Laughing. Но на мене така ми е малко тъмно  Embarassed. Обаче, разбира се, той е строил къщата преди 30 години и съответно е сложил по два аплика в стая, може би ако бяха предвидили поне 4-5 източника на светлина, щеше да е друго.  Grinning
А за чергите .... ако щете ми вярвайте, в момента разсъждавам над идеята да си сложа черга в кухнята, страшно ми харесват тези снимки и ще си копна нещо.   bouquet

# 400
За да не си удряме главите, полилей се слага над трапезна маса и няма как да се удариш. До мека мебел се слага малко по- къс кабел или там на каквото виси и пак над масичката. За другите места има плафониери и насочващи спотове. После зависи колко е тавана. Колкото и да си висок, няма да се удариш, ако всичко е предвидено. Бях чела, че за над трапезна маса трябва полилея да виси на 1,40 от пода и съответно полилея който купихме беше дълъг точно 1,20, явно за стандартната височина на таван от 2,60. У нас е малко по- височко и съответно полилея ни идва малко къс. И по снимките се вижда, че пенделите и полилеите са все над кухненски остров или маса, които човек заобикаля и да иска не може да застане под осветителното тяло.

# 401
  • Пловдив
pina Peace   Hug съгласна съм абсолютно, и мерси за този ориентир от 1,40 м. Колко неща човек може да научи тук, не е истина просто.

# 402
Или около 70 см. от повърхността на масата.
Значи ако е висящо тяло над барплот (по-висок от трапезната маса), трябва да се вдигне по високо от 1,40 от пода. Това с цел, като седнат събеседниците, да могат да се виждат и лампата да не пречи. Simple Smile))))))

# 403
Момичета, вижте на какво попаднах случайно. Ако е пускано - моля, да ме извините Hug
Страхотни красотички от ковано желязо, за тези които имат двор. Е, и за тераска стават разбира се. Непременно ще си сложа нещо в новото жилище.
Luba Rizova, може да додекорираш с нещо от тук харесаната от теб снимка 4. Стенни фенери, мммм... Heart Eyes
Pina и на теб ще ти дойдат добра на пендела - мое мнение   bouquet
http://www.sterado.biz/products.php?cat=8&scat=21

п п Има и мрежесто "покривало" за басейни - да не влизат вътре листа. Някой по-напред търсеше алтернатива за атриума си Peace

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 15:16 от didida

# 404
Леле, веднага си харесах един салфетник и поставка за чиния  Crazy Имат представители във Варна, но е градински център и сигурно няма да имат домашните неща  Thinking

И искам да споделя каква красота си харесах - за лампата става въпрос   
http://www.massive.be/ProductImage.ashx?src=%5carmatures%5c37562 … amp;w=350&h=0

Така ме е яд, че нямаме пуснат още един кабел за аплик  Confused

Общи условия

Активация на акаунт