За интериорният дизайн по аматьорски

• 85 471
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Имам си кошове за пране- стоят в пералното помещение. Иначе банята ми е с вана с джакузи и съм я ползвала само няколко пъти. Не само че е с прозорец, но има и атриум ( вътрешна градина с големи врати) - в началото много и се кефех, сега си мисля, че е голямо чистене. Планирам да напълня атриума с цветя та да си реша този проблем.

Отдадох си единия шкаф от банята за специален филтър за вода за пречистване на водата в къщата.

# 361
Аз имам перално помещение и всичко трупам безобразно върху пералнята, без никакъв оглед на ред. Crazy По принцип съм подреден човек - не съм патологичен маниак на стерилната чистота, по-скоро съм фиксирана в детайла - но и аз имам нужда от своето малко килерче на ужасите и май пералното ми помещение + прилежащият му килер са точно това.
Ако се сещате за Моника от "Приятели", която все чистеше и подреждаше, беше известна с това. Един ден приятелите установиха, че има една врата, която винаги е заключена и не знаят какво има там, а тя не искаше да я отвори, беше голяма драма:))))))) Е, отвориха я и оттам изпаднаха някакви невъобразими натурии и изобщо това беше най-фрашканото и разхвърляно килерче на света. Laughing

# 362
Doris  без прозорец, а и със, вентилация. В предната ни баня беше само прозорец, едно колко е неудобно зимата, второ че на няколко месеца тавана мухлясваше така или иначе.
За дрехите имаме торби закачени в гардеробите, за съжаление повечето кошове за пране са плетени, а такива неща не оцеляват при нас  Laughing

Visible ние сме замислили такава 'музикална стая' за ММ, където да си сложи и да си ползва всичките китари и усилватели и каквото още има по кашоните прибрано поради липса на подходящо пространство. Ще се прави от празно голямо помещение на замазка в момента, та ще има възможност да си го съобрази според нуждите.

Мои приятели си купиха наскоро къща и предния собственик, стар ерген, си е вградил всичко в гипсокартона, никъде не се вижда кабелче. Тонколоните са в тавана, цвят и дизайн на решетките им подбран да се слива. Телевизора е в ниша, която лесно може да се скрие при нужда. Въобще телевизорите, при желание, особено днешните тънки се крият доста лесно в шкафове, не виждам драмата.

# 363
  • Варна
За бг дизайнерите, виждам че ги подминавате и не харесвате, затова и спирам да пускам техни неща, макар да ми се искаше поне Свилен Гамолов, че е варненче да спомена. Да не говорим, че прави доста неща извън България.
Но спирам неразумни Wink
Има например едно заведение във Варна Рапонги, мисля че интериорът му е много добър, предполагам Пина има впечатления.

# 364
  • Варна
Имам си кошове за пране- стоят в пералното помещение. Иначе банята ми е с вана с джакузи и съм я ползвала само няколко пъти. Не само че е с прозорец, но има и атриум ( вътрешна градина с големи врати) - в началото много и се кефех, сега си мисля, че е голямо чистене. Планирам да напълня атриума с цветя та да си реша този проблем.

Отдадох си единия шкаф от банята за специален филтър за вода за пречистване на водата в къщата.

Аз бих помислила за жена, която да  чисти веднъж в седмицата  Joy
Сериозно, добре че нямам голямо жилище, веднага бих се спазарила.

# 365
Аз се справям с чистенето, проблемът е с атриума - отворен е от горе и едни малки листа непрекъснато падат вътре. Не стига, че трябва да си обирам заради канализацията, но и се дразня като стъпя боса на пода и нещо ми залепне на стъпалото. На всичко отгоре настилката в атриума е един бетон, които е оформен като каменни плочи, има улеи които.... чистя ги със специална прахосмукачка за градината. Исках да затворим отгоре атриума, но ще изчезне цялата му красота
Та сега решението е цветя, подредени етажно ( поне няма да виждам листата).  Mr. Green

# 366
Еееех, банята! Навремето, в апартамента на родителите ми /който вече не съществува/, имаше голяма баня с голям прозорец. И вана имахме там, и разни мебелчета. Ама по онова време се отоплявахме с нафтова печка и няколко допълнителни ел.печици, та с тая баня са ми свързани най-кошмарните детски спомени - студ, кондез по прозореца, нямаше измиване туй чудо на всичкото отгоре /заради многото нещица по пода/. Още докато бях тийнейджър майка ми и баща ми й видяха сметката и я превърнаха в спалня за тях двамата.
Като се замисля, помещението баня е мястото, където прекарвам най-малко време, дори и да съм си цял ден вкъщи, дори и да я чистя. Добре е да има прозорец, ама в сегашната си нямаме. Вратата винаги е отворена, за да се проветрява и да не мухлясва. Там съм набутала пералнята, коша за мръсни дрехи, шкаф, в който си държа препарати и разни бански принадлежности и козметики, тоалетна, друг шкаф с огледало над мивката, където са пасти и четки за зъби, шкаф под мивката, където е тоалетнаха хартия, сапуни и др. консумативи, има и вана. Общо е 5 кв.м.
Да, да имам хубава и голяма баня ми е мечта, но повече заради естетиката, отколкото заради функционалността. И в сто квадрата баня пак ще си взимам душ за десет минути /хайде, от мен да мине, ако е някое по-подробно къпане, може и до 30-40 мин да го докарам/ и няма да се заседявам много.
А телевизорът и на мен ми е трън в очите, ама какво да се прави. Стават все по-големи, за щастие и по-плоски, де. Моят не е на стена. На нисък и дълъг шкаф пред прозореца-витрина е.
Хм, май не допринесох много за темата, ама поне се изказах!

# 367
  • Варна
Ето за смелите как да си направим сами плот за кухня от бетон и счупени стъкла стъпка по стъпка:
http://www.bgstroitel.com/article/preview/id/2114/

# 368
Росна Китка, останала съм с впечатление, че ваната в дневната на  Евегения Калканджиева е черна Peace.
Пък и едва ли ще има място в този сайт.

Дорис, с вентилация е банята и у нас, нямаме проблеми, въпреки малкия й размер.
Прането... ами аз пера на момента. Прибира се всеки у дома, носил каквото носил - в пералнята. Плюс, пижами, нощници, чаршафи. Следват кърпите след баня. После всичко на детенце. Уф. Доста ми е досадна таз работа, както споделих. Пералня, след пералня. Дъската, ютията...
Нямам кош за пране, нямам и подходящо място за такъв. По този въпрос организацията ми куца много яко.

MissNellie, благородно завидях на замисъла ви Blush. Страхотно!
Пожелавам ви в нея да звучи много и хубава музика Hug.

Вграждането на кабели е перфектно, дори да не е много техниката.
Не, че е точно по темата, но ми е крайно неприятно да вляза във вход на жилищна сграда и да видя срещу себе си 9854830580 кутии за кабелна и интернет, от всяка поне един срязан и висящ кабел.

Отметката за мощните компютри и огромните колони тактично ще подмина.

# 369
Оценявам жеста ти че подмина отметката за мощните компютри и огромните колони  Mr. Green
но за мен наистина е проблем цялото това окабеляване.
За тонклоните ОК- кабелите в стената ( вградените тонклони нямат високо качество на възпроизвеждания звук) или зад перваза на пода ( има первази със специални канали). Проблема обаче за компютърното окабеляване е неразрешим - имам няколко кабелни водача ( надявам се да е превилно името което използвам), но не може да се побере цялото количество кабелак+ 4 монитора. Поне проблема със захранването се разреши и близо до всеки уред ( принтер, скенер, монитори, юпс-и има автономен контакт. Това последното едва не ни доведе до развод, защото аз отказах да се размотават и разклонители

# 370
Аз пък съм маниачка на вани. Дори в това миниатюрно софийско апартаментче си избрах това, което имаше голяма баня. За съжаление, няма прозорец. Но вана - просто съм абонирана. Аз душ по-малко от 30 минути не ползвам, а ваната веднъж седмично (поради липса на време, иначе щеше да е по-често) е закон, това е моето време.  Heart Eyes

За мръсните дрехи имам висок шкаф, на който долната му част е кош за пране, така нищо не е наяве.

Компютри и подобни слагам в секции/библиотеки/шкафове, но да са зад врати. Ето за лаптопа сега едно падащо шкафче ще сложа, като не се ползва - в библиотеката и край.  Simple Smile Уредби, дискове и подобни - зад плъзгащи врати. Сега я глася секцията от ИКЕА.

# 371
Doris как не ги харесваме българските работи? Не знаех за Дибла, видях го от твой пост и от няколко дена съм се заровила там. Има доста 'модернички' работи които са ми много типични за БГ, но и видях много страхотни интериори, които са ми доста неочаквани. На Рапонги стената със саксиите навремето много ми хареса и много ми се иска да я повторя някъде. Но виж, 'палмите' не мога да преглътна.

# 372
На Рапонги стената със саксиите навремето много ми хареса и много ми се иска да я повторя някъде.
Я кажи за тази стена със саксии, какво представлява? Има ли снимки?
В София в БиоКафенето към БиоМаг на "Журналист" има стена със саксии, която е много симпатична! Flutter
Ще потърся снимки и ще ги добавя, ако намеря.

http://www.viewsofia.com/article/3478/Bio-kafene-v-Sofiia
На третата снимка си личи, че някои от елементите са поставки за саксии, а някои имат вградени лампички.

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 22:39 от Barbabeau

# 373
Набързо, тази снимка намерих. Но аз харесвам прости елементи, повторени многократно.

# 374
Оценявам жеста ти че подмина отметката за мощните компютри и огромните колони  Mr. Green
но за мен наистина е проблем цялото това окабеляване.
За тонклоните ОК- кабелите в стената ( вградените тонклони нямат високо качество на възпроизвеждания звук) или зад перваза на пода ( има первази със специални канали). Проблема обаче за компютърното окабеляване е неразрешим - имам няколко кабелни водача ( надявам се да е превилно името което използвам), но не може да се побере цялото количество кабелак+ 4 монитора. Поне проблема със захранването се разреши и близо до всеки уред ( принтер, скенер, монитори, юпс-и има автономен контакт. Това последното едва не ни доведе до развод, защото аз отказах да се размотават и разклонители

За вградени колони не съм говорила Mr. Green.
Но пак зависи кое наричаш огромно, за мен колона 1.20 да кажем е най-обикновеното нещо. Както и да е. Да не изместваме темата отново.
За останалите кабели си права. Във вашия случай е по-трудно, най-вече заради броя монитори.
Кабели освен в стените и зад первази, могат да минават и над тавана. Т.е. според положението което се гони в помещението. Кабелите на мониторите биха могли да се вградят в стена или ако са по-близо поне да се покрият с кабелни канали (не, че е голямата красота, но бих го предпочела пред висулки на стената). Кабелите на захранването не е удачно да се вкопават нийде. Остават кабеляците за периферията, които могат да се редуцират до минимум, благодарение на уайърлес технология. Друго не ми хрумва, но ме застреля, признавам... По два кабела на монитор, захранващ на компютъра, отделно интернет, периферия... Уоу Laughing.
БТВ има начин и кабелите на мониторите да се спестят, но никога не съм използвала подобен вариант и не ми е познато от личен опит - с уайърлес кит за монитор. Така ще останат само захранващи.
Подобни китове има и за периферия.
Така или иначе по някакъв начин си намерила решение за проблема си, просто ме впечатли и не можах да се въздържа. Толкова работни екрани рядко съм срещала по необходимост и винаги са били в отделни помещения, далеч от домашния интериор. Ако на мен ми се наложи бих предпочела Линукс и 4 в 1.

За да не е само кабеляшки спам ето вариант за неттоп , който би свършил чудна работа на всеки, който няма за практика да изпраща совалки в космоса.

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 23:23 от Visible

Общи условия

Активация на акаунт