Детски градини в Пловдив - 2

• 146 849
  • 902
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Малката ми дъщеря в момента е в 8ми март, голямата също беше там. Доволна съм  Peace

От Мая имам преки впечатления - голямата трябваше да ходи там 1 месец лятото на сборни групи и не беше добра базата /най-вече от тоалетните се оплакваше детето/ Дворът е малък - особено в сравнение с 8 март

За Албена съм чувала добри неща, на най-добрата ми приятелка детенцето ходи в момента там и е много доволна. Но за там ви трябват много точки на класирането

# 556
  • Пловдив
за мнения за Мая, Осми март и Албена в Кичука.

Мая би ми била последна опция

# 557
  • Пловдив
Дъщеря на моя приятелка беше в Албена. Страшно недоволна. Имаха големи проблеми с едната учителка. Цялата група. Накрая се принуди да спре детето от градина. Пусна я на училище с предния набор. Та в общи линии не е важна само градината, а и групата. От група до група има разлика.
Друга близка живее точно срещу входа на Албена, но детето й ходи в Малина, в последния блок на Кичево. И голямото й дете беше в Малина. Доволна остана, нищо че са в блок.
Котаракът в чизми е нова градина, обстановката е супер. Но и там зависи кои са учителките. За единия екип, който ще поеме 3-годишни на есен, мога само хубави неща да кажа.

# 558
  • Euskal Herria
"Котаракът в чизми" е филиал на "Малина".
А за препоръки - ами винаги има и доволни, и недоволни. Въпросът е родителят на какво държи за детето си. Някои се влияят от базата, други - от хората, които ще се грижат за детето им трети ги интересува дали градината се спряга за "елитна".

# 559
  • Пловдив
"Котаракът в чизми" е филиал на "Малина".
А за препоръки - ами винаги има и доволни, и недоволни. Въпросът е родителят на какво държи за детето си. Някои се влияят от базата, други - от хората, които ще се грижат за детето им трети ги интересува дали градината се спряга за "елитна".

Двете се пишат като отделни позиции в заявлението обаче.
Аз това казах де, не е важна само базата, въпреки че децата прекарват там по много часове и е хубаво да са в просторни, светли помещения, но и учителките, заниманията, дисциплината. 

# 560
  • Пловдив
За Мая гледах да се изкажа меко  Laughing Споменах базата й, защото дъщеря ми имаше голям проблем с тоалетните им - с клекала са / освен ако не са ги ремонтирали в последните 2 години/

# 561
Ремонтирани са тоалетните, както и спалните помещения в Мая.
Дъщеря ми е втора група там и аз лично мога само хубави неща да кажа за персонала. Детето посещава градината с желание, така че това за мен е достатъчно.
Най-важни според мен с учителките, а базата на повечето деца хич не им прави впечатление Simple Smile

# 562
Ние сме в Котаракър в чизми, базата е чисто нова и колектива е добър. За деца, които имат алергични проблеми е от значение колко е нова базата и дали е балатум или паркет, има ли мухъл, влага и т.н. Мисля, че на всякъде вече са задължени да имат тоалетни чинии, лятото в Вяра правиха ремонт на тоалетните.
За 8-ми март имам добри отзиви, на времето е била базова детска градина.
За Албена съм чувала противоречиви неща за персонала.
Не съм подавала за блокови градини, влизала съм в Деница, ужасно тясно и набутано всичко.

# 563
  • Пловдив
Относно децата с алергии - точно от "Котаракът в чизми" и "Малина" ми отговориха, че "не им се рискува" с алергичното ми дете (хранителна алергия), а от "Деница" (където ходи детето ми в момента) изявиха готовност да ни съдействат да намерим решение и успяхме. Щеше да е хубаво, ако точно тези хора работеха при по-добри условия, но уви.. Всеки решава на кое да заложи.

# 564
В нашата група са няколко деца с алергии, за едното знам че е хранителна и се съобразяват с него. При нас при приема още не беше изяснено от какво е, но детето ми е с диагностицирана астма, третото за което знам - също. Сестрата ми обясни, че няма проблем да му пръскат каквото трябва... за мое улеснение процедурите се правят сутрин и вечер вкъщи.
А за Деница по отношение на педагозите и персонала имам само положителни отзиви, имам доста познати дечица там, а и съм ги виждала навън как им организират игри на площадката и им обръщат внимание госпожите, казах защо мен не ме устройва.

# 565
  • Пловдив
Това може само да ме радва.. хубаво е да има положително развитие на този .."проблем". Явно не съм попаднала на правилния човек, когато съм звъняла в тези градини..

# 566
  • Пловдив
Много ви благодаря! За мен е важно най-вече отношението и подхода на госпожите, не толкова базата. Разбирам, че за всяка градина има, както доволни, така и недоволни родители и деца, нормално е. Мненията ви ме ориентираха. Дано да попаднем на добри учителки  и детето ми да свикне бързо и да ходи с желание.
Логично е, но да питам все пак - госпожите на последната група (която напуска градината) ли поемат първа група?

# 567
  • Пловдив
Логично е, но да питам все пак - госпожите на последната група (която напуска градината) ли поемат първа група?

Да,може в желаните градини да разпиташ родителите на 4 та група и така ще добиеш представа.

# 568
  • Пловдив
Elfita, благодаря, така мисля да направя.

# 569
И за двете ми деца (каката е вече на 13 години ) и малката  на 3 г. (сега е в първа група ) избрах ЦДГ Осми март.Доволна съм и от базата ,и от госпожите (различен екип са ).За свикването си е до дете,каката ревеше до 4 група , малката даже събота и неделя ме кара да я водя.

Общи условия

Активация на акаунт