Детски градини в Пловдив - 2

• 146 799
  • 902
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
ДГ дава присъствията на децата на социалните всеки месец.Трябва да имаш бележка от лекар с диагноза от 15 ти септември,да.За да не ви клъцнат детските за септември месец

# 646
  • Пловдив
 Josefin, не е задължително да е бележка от лекар с диагноза. Питай в градината какъв е редът за извинение на тези отсъствия. Най-вероятно ще си напишеш едно заявление до директора и ще ги извинят по семейни причини. Чак пък толкова страшно не е с тези отсъствия.
В крайна сметка трябва и изследвания да правиш, а те не стават от днес за утре.  Peace

# 647
  • Пловдив
ДГ дава присъствията на децата на социалните всеки месец.Трябва да имаш бележка от лекар с диагноза от 15 ти септември,да.За да не ви клъцнат детските за септември месец
Това и аз щях да пиша. А от друга страна проверяват и градините дали са си пуснали докладите към социалните. Питай и самата градина на колко неизвинени в месеца имате право- те могат да минат с такава бележка по семейни причини.

# 648
  • Пловдив
Най-вероятно ще си напишеш едно заявление до директора и ще ги извинят по семейни причини.

Няма да стане.15 те дни от септември не могат да минат по сем причини.Сложно е много с отсъствията,защото детето е подготвителна група.Предишните групи не беше така сложно

# 649
  • Пловдив
Най-вероятно ще си напишеш едно заявление до директора и ще ги извинят по семейни причини.

Няма да стане.15 те дни от септември не могат да минат по сем причини.Сложно е много с отсъствията,защото детето е подготвителна група.Предишните групи не беше така сложно

То с питане става, но в детската градина, а не във форума. Щом в училищата може по семейни причини с разрешение от директора /над 3 дни/, защо в градината да не може.  Peace

# 650
  • Пловдив

То с питане става, но в детската градина, а не във форума. Щом в училищата може по семейни причини с разрешение от директора /над 3 дни/, защо в градината да не може.  Peace

Така е, но за да се стигне до питане в градината първо трябва да съм разбрала, че ще ми пишат отсъствие, което при мен се случи във форума.  Досега като сме ходили, не е имало такова нещо и не са ми спирали детски, пък е било учебна година през месец май и юни, а не лятната ваканция все още и сме отстъствали над 5 дни.

Благодаря за обясненията, разбрах ви.
Само, че септември или не, аз съм планирала това отсъствие и съм го съобщила месеци по-рано, още началото на годината знаех, че няма да ни има до 22. Надявам се да приемат извинение и вече като знам това, ще отида да проверя или ще се обадя.

Това, че трябва да е само по болест наистина е малко странно, би трябвало да уважават и други причини, предполагам, че ще го направят.

# 651
  • Пловдив
 Josefin, досега детето ти е било малко. Доколкото разбрах тази година навършва 5 години, т.е. влиза в графата на деца, подлежащи на задължително обучение и трябва да бъде в подготвителна група 5 годишни. Децата се записват в едни регистри и от тук нататък при местене от едно учебно заведение в друго всичко става с документи и с уведомяване на общината. А задължението да се информираш кое как и къде е твое.  Peace
По училищата тази година има нововъведения. Или поне в училището на моето дете. Ако детето не ходи на училище 5 дни и никой не е предупредил, се търси контакт с родител. Ако родителят не бъде намерен, се уведомява общината и агенцията за закрила не детето. Но това е за училище. Доколко това правило е валидно и за детската градина, не знам. 
Но, щом сте предупредили за това отсъствие, просто се обади на някоя от госпожите и питай дали ще им трябва нещо черно на бяло, за да извинят отсъствията.

# 652
Здравейте! Аз нямам дете в градинска възраст, но ще пиша, за да ви разкажа какво видях днес и да попитам - аз ли не съм в ред, че да го намирам за абсолютно недопустимо..Та разхождам си се в парка зад Санкт Петербург, в непосредствено съседство до ОДЗ "Славей". Децата са навън да играят. Точно до оградата расте някакаво по-широчко дръвче. Зад това дръвче( между дръвчето и оградата), на място видно от всяка пейка на площадката в парка започват да се изреждат малки момиченца(около 5г) да пишкат(с дупе към оградата). Понеже са по няколко, още са малки и докато се наместят - разбирайте го направо като едно дефиле побезгащи, бутане, дупене и т.н. - всичко пред погледите на клошарите, малцинствените работници дето събират изпопадали клони и всякакви други хора, които най-вероятно са си съвсем нормални, но не се знае кога ще се появи дори само 1 ненормалник, да ги снима или дори по-лошо, защото ходеха до самата ограда, през която спокойно може да пресегне човек. Влязох да говоря с лелките, да ги предупредя, защото те си седяха на една пейка до входа и си чукаха лаф, без изобщо да гледат какво правят децата. Отговорът беше следния "Аааа, ама те там си ходят по малка нужда, щото на нас ни е забранено да ги вкарваме вътре едно по-едно".
Скрит текст:
Въпреки този отговор обаче, няколко малки момиченца, които незнам дали бяха същите, бяха строени да дават отчет кой къде е пишкал и им се караха с висок и много груб тон(направо им се накрещяха)
. Та пиша тук, за да осведомя ако има някой родител, който не знае за тази явно редовна практика, в случай, че има изобщо някой друг, който намира за недопутимо отговарящите за децата да ги оставят да ходят голи  на видно място, а също и да играят там където пишкат..и ако искат да вземат мерки..

# 653
  • Пловдив
Машина,за мен тази практика не е проблем.В нашата ДГ също така процедират при малките групи.Големите могат да си отключват и ходят вътре до тоалетна
Не виждам нищо притеснително,че някой минаващ може да я види гола.Друго не може да им направи никой.И в парка като ходим преди нас са минали кучкарите и са си изпикали любимците в пясъчника и по алейте.
При нас като са навън са с една госпожа.Няма как да ходи с всяко дете до тоалетната,а другите да останат сами на площадката

# 654
Някой минаващ - няма проблем..какво правим ако някой извратеняк, светнал се за тази практика, реши да ходи да гледа всеки ден? Или да снима? И най-притеснителното е, че всъщност може и да ги пипне и лелката изобщо няма да види дори, защото е на обратния край на двора..разбира се, че може да се реши проблема с външна тоалетна...да не струва милиони?!

Но както и да е - както казах, не съм родител на дете в градинска възраст..иначе ако беше мое някое от тези момиченца, тлъстите повлекани щяха да си купуват слухови апаратчета, след "разговора" си с мен..

# 655
  • Пловдив
Машина, да не си живяла в чужбина? Там съм забелязала изпикаване по паркове и градинки на деца липсва. Друг е въпросът за хилядите бездомни по пейки как пикаят и пият пред всички.
В България обаче забелязвам , че това е съвсем нормално, колкото и на половината от нас да ни се иска друго - децата се изчишкват наред и навред.
Не знам коя е тази градина, намирам го за възмутително, но преполагам наполовина колкото ти го намираш, защото съм свикнала с тази гледка. Аз бих имала против това да е детето ми, особено пуснато безконтролно, пикаещо наред с други деца, защото не говорим само за гледка и чужди гледащи хора, ами и за възпитание и хигиена.
В градината на моето дете, което макар, че не ходи често, за малкото си ходене съм забелязала съвсем други неща, влизат си вътре, то и двора им не е голям и няма къде нито да пикаят, нито да играят, но дори вода да им се припие - се ходи до горния етаж, където е и тоалетната. Лично съм видяла като ходя да я взимам как идваха от горе с госпожата, съобщиха ми, че са се качвали да пият вода.

# 656
Josefin, живея си в Пловдив. Не падам от небето. И моите деца пикаят навънка, когато се наложи. Не става дума за излкючения - става дума, че не може в една институция, на която са и поверни всичките български деца, това да е практиката. Що за недомислица? Децата да не са животни? Ами като е предвидено там да живеят по цял ден 300 деца..и като е предвидено половината от времето да са навън, и като е предвидено да не могат да влизат по желание - то тогава обезателно трябва да е предвидено да има къде да ходят до тоалетна..И от написаното от Elfita, разбирам, че май не е само тая ДГ... Ако дойдат социални работници в моя дом и се окаже, че децата ми нямат достъп до тоалетна и въобще до санитарен възел по половин ден, а пикаят навънка - ще ми ги отнемат! Нали? Как тогава си позволяват да не са решили този проблем в градините?..И най-кофтито е, че явно има още 100 още по-недомислени абсурди, за да не му прави впечатление на никой това нещо и да не се забелязва като проблем..

# 657
Машина, разбирам те. Наистина е безумие това, което се случва в ДГ.
Поради ей такива "недоразумения" избрах и записах детето си в частна градина.

# 658
  • Пловдив
машина, аз също го приемам за безумие това.  ooooh! Едно е да се пишка в парка, където няма WC, друго е лелките да нехаят и да не искат да се разкарват заради едно дете?! Оправдания! #Cussing out  #2gunfire
В нашата ДГ си пишкат вътре от първа група.  Peace

# 659
  • Пловдив
бях в градината, говориха за тези неизвинени, за септември месец, през който още не сме се появили нямало проблем, щом не сме дошли, пък и сме предупредили, че няма да ни има. Т.е за септември явно няма да има доклад към социалните или ще пишат, че всички деца са присъстващи в самия доклад - идеално и нормално да го направят.
Доволна съм от родителската среща, не бях ходила на такова чудо досега  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт