Дюкан ще ми покаже как да сложа малка рокля пак - 256

• 48 813
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Пак сте наточили секирите ! `Що така, бе прекрасни?
Стига вече , давайте да се успокоим, и старите, и новите.

А сега - по работа!
Днес започвам втория месец в Трета фаза. Резултатът:

01.10.2011 г.           Тегло - 61,900 кг на ръст 1,67.
Начало на 3 фаза   Талия - 79 см
                           Ханш - 94 см
                           Бюст - 88 см
                           Бедра - 52 см
                           Прасци - 38 см
                           Бицепси - 27 см

01.11.2011 г.           Тегло - 61,100 кг
                           Талия - 81 см
                           Ханш - 94 см
                           Бюст - 88 см
                           Бедра - 52 см
                           Прасци - 38 см
                           Бицепси - 27 см
Както е видно, обиколките за сега се държат прилично, като изключим двата сантима в повече на талията, ама това се преживява! Crazy

През този месец имах три "официални" гали - с домашна баничка, мусака и пържени картофи, ама в онуй "чудо", дето ги пържи с една лъжичка олио. Плюс два дни Пловдивски издънки ooooh!, ама там поне количествата бяха малко, `щото се ядеше по заведения! Blush От ВХ-тите веднъж съм яла пълнозърнести макарони, два пъти кафяв ориз и два пъти царевица от консерва. Два пъти съм яла свински пържоли, редовно хапвам по една ябълка и филия пълнозърнест хляб с 40 гр.кашкавал. Нережимно сладко все още не съм яла, ама не ми се и яде! Mr. Green

Навън е прекрасна есен - не се занимавайте с глупости и не си образувайте нерви, а и се насладете!

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 06:59 от (не)Обикновена

# 406
добро утро да почерпя по кафе
аз след малко слизам до магазина да проверя за трици дали са докарали и да си ги хапна до обяд имам време,иначе за сега варено яйчице закусих,даже 2 ,но без жълтъците,за да са ми по-чисти протеините.Преди като даваха едно предаване Нашите момичета май беше и даваха двойката Митко Димитров и Биляна Йотовска и даваха как се възтановявала след раждането и Митко и беше дал да нагъва една купа със сварени яйца само белтъците,че той се грижел за диетата и.
За обяд имам сварени воденички от вчера,а за вечеря ще правя яйца по панагюрски,че и мъжо иска и така днес се очертава нещо като яйчен ден.

# 407

При мен борбата с пораженията се води все още. Наистина лесното е във втора и даже донякъде в трета фаза. Обаче четвърта... Внимавайте много, защото в началото наистина няма поражения, но в един момент се събуждаш с по 10 см отгоре в обиколките! Съвет от мен към тези, които немогат без сладко като мен, особепо ако изпаднат в емоционална дупка - във четвърта непосягайте към нережимни сладкиши, дори и за кратко - искате ли сладко - то задължително режимно!!! Сладките въглехидрати са най-опасни и са най-големия препъни камък!

P.S. На 13-ти ще гледам да се класирам, ако не ми мине котка път, но поне засега съм 100 % на линия! Само кажете къде - и да не забравите  - да се пуши в заведението! Mr. Green

И аз стигнах до същия извод и то Слава Богу в началото на четвъртия ми месец в трета фаза ! Честно казано така ми е много по-добре. Измислям си какво ще ям на гала и хич не мисля за десерта - ям си от режимните, при това като пак си спазвам разрешените , толерирани продукти !

Това за срещата го цитирах за русенки , които ще я организират - да се пуши там , където ще ходим  Whistling

# 408
  • Русе
Олеее isache извинявай /букет/ не намерих емотиконката.Аз разбрах , че си от Русе, но в момента не живееш в Русе.Ами хайде де един ден след работа 18-19ч да изппием по едно чайче.
Таака на всички няма да кажа "нови", а от скоро започнали режима, ще им кажа, че и аз още се чувствам нова и не приета от някой, но това е нормално.Момичетата се знаят от 1-2 години,нормално е да си симпатизират повече, НО / с голямо НО/ ще кажа че съм благодарна на всички.
Моето мнение е раздвоено 50/50 .И аз като дойдох мислех да правя 10 дни ударната и си понесох хокането и осъзнах ,че е най добре 7.Признавам не бях чела книгата и задавах глупави въпроси, като си мислех че така е по лесно .Ще попитам някой ще ми каже и няма да си губя времето.Така зададох някой глупости,момичетата ме нахокаха,аз опитах да се впиша като ги поздравявах и пожелавах "много минуси и т.н.Повечето пъти никой не ме отразяваше и се бях отказала да пиша.Но колкото и да бях обидена неможех да се откажа да чета форума, защото имам нужда от това и е страхотен.Затова отново опитах да се впиша и да се докажа че съм сериозна и стриктна и мога да се боря заедно с тях.И сега след месец, вече мога да кажа че се чувствам част от отбора.Ако не бяха тези момичета имаше да се чудя какво да ям, но те са се погрижили за нас и са ни предоставили много рецепти.Друго, аз пиех по 1л вода, след много размисли и страсти ,хокане осъзнах че не съм права и увеличих до 3л.Страхотно е някой от "старите" да ти направи комплимент, да те поздрави.На мен лично това ме кара да се чувствам страхотно.Някак си като едно голямо семейство.Затова слушам всичко което казват.Мисля че са малко остри Wink , но са прави.Защото десетки момичета се хвърлят в нещо,а незнаят в какво.Има първа страница,линк да се изтегли книгата,дори и да не се прочете книгата достатъчно добре са описани всички етапи,но знам ако съдя по себе си и нея не чете никой.Е как да не се ядосват.Губят си времето да ни доставят цялата информация,а ние пак питаме глупости /включително и аз/
Извинявайте за дългия пост , но немога да изразя мнениято си 2 изречения.Аз съм в застой.Ето мислех че като гладувам, ще е по бърз резултата.Но вчера благодарение на една дюканка ми каза че белтъчините разграждат мазнините.Нещо което бях забравила.За това ще ги увелича,а не като мен по една пържола на ден,трици и кисело мляко  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 409
Добро утро момичета!
aniani139, грабвам си от кафенцето ти и веднага изхвърлям захарта, защото аз го пия с едно прахче Стевия Wink
Сутринта ми отне доста време да ви прочета, ама пак сте кръстосвали шпаги. Не знам защо, но реших да копирам и покажа моите първи два поста във форума. Лично аз дойдох тук да намеря подкрепа в начинанието си. Благодаря за което  bouquet

"Здравейте! Аз съм на 35 г. Преди 2 месеца отбих моето бебе и реших да си обърна внимание на килограмите. От близка приятелка чух добри отзиви за диетата на Дюкан. С нея те е свалила 10 кг. след раждане. Реших и аз да опитам. Вече 18 дни я правя и до сега свалих 3 кг. Харесва ми как се насърчавате и подкрепяте във форума. Ще приемете ли още една дюканка сред вас."

"Здравейте момичета! Честит празник на всички!
И аз имам въпросчета към тези, които са повече в час от мен. Макар, че чета за трети път книгата, така и не ми стана ясно мога ли да ям тиква. У дома има една оранжева тиква. И ми е жал, че ще се наложи да я изхвърлим. Домашните не ядат тиква. За градинарските ми стана ясно, че могат да се ядат, но за другите на разбрах.
Аз правя режима 5 / 5. Като ям зеленчуци ме впечатлява, че дори покачвам. Но днес забелязах, че качвам и след протеинов ден. Този кантар веднъж показва с повече грама, друг път с по малко. Нормално ли е? Или нещо му има.
Искам също да споделя сънищата си. Понякога сънувам, че ям торти, пасти и др. сладкиши. Като се събудя се радвам, че е сън и че не съм нарушила диетата. Вие имате ли такива "лакоми" сънища. Аз по принцип съм много лакома. Признавам си, че си хапвам колкото ми се иска, естествено от разрешеното за дадения ден. Тези от вас, които са отслабнали много намалявали ли са храненето си или са си яли нормално и са отслабвали просто от диетата.
Относно събирането на момичета от Варна- ако правите събиране, бройте ме и мен. Имам нужда от хора, които да ме подкрепят. Аз вярвам в диетата. Много ме е яд, когато има хора, които ми казват, че ще ми навреди или че пак ще напълнея след това."

ПП: Варненска среща на 13/11/2011 г. Часът и мястото ще се уточнят допълнително.

# 410
  • Лутаща се
maikinatati, аз съм една от русенките, които не живеят в Русе. Ще си идвам вероятно през декември. Със сигурност ще свиря сбор, пък който е свободен нека дойде. Дано не е самосреща  Laughing

veroni76, с теб започнахме заедно и бяхме посрещнати по еднакъв начин. Не виждам с нещо да ни е навредило, че някой ни бил нахокал. Дори напротив!

И аз се върнах към първите си постове. Задала съм два глупави въпроса - за соеви шницели и за овесени ядки. В първия ми ден.
След направената забележка се коригирах, ПАК се върнах и прочетох ОЩЕ ВЕДНЪЖ и двете книги - на Дюкан и чудото на овесените трици.
Така че не е чак толкова трудно като видиш че не се ориентираш вместо да задаваш отново и отново въпроси просто да погледнеш какво си пропуснал.
Вярно е, че е по-лесно да ти се даде информацията сдъвкана. Но така съвсем излишно отнемаш от времето на тези, които се чувстват длъжни да ти отговорят. И вместо да осмислиш сама нещата си казваш: "Ми че то .... те като ми отговарят, айде пак да питам, що да се ровя?"

(не)Обикновена, добри резултати. Задържаш постигнатите мерки. Само че забелязвам нещо - намаляване на теглото, а в същото време качване на см в талията. Което ме подсеща за един скорошен пост на Смайлис - мазнините не тежат колкото мускулите, за това от начало не се усеща по теглото че се "закачат".
Трябва си спорт. Да му се не види  ooooh! Мен поне ме домързява. Ама видя ли покачване в мерките ще се стегна. За сега при мен всичко е ОК. След седмица ще дам отчет. Но няма какво ново да напиша - от няколко месеца показанията и на Кантарев, и на Сантиметров са едни и същи.

# 411
Скарлет беше написала, че заради незнанието на "новите", не пишат "старите"!!!
Грешка-просто "старите" не могат да се включат в Темата от лица, които са решили,че тук е чат и че всеки втори пост трябва да бъде техен!

Добре дошли на новите момичета!  Hug
Успех ви желая!  Peace

# 412
  • София
КАТО ЗАПОЧНЕТЕ ДА СЕ КАРАТЕ И ТЪНКОУБИЖДАТЕ СЕ ЗАМИСЛЯМ РЕАЛНО,ЧЕ НЕ СТЕ ЯЛИ.....
ВЗЕМЕТЕ ХАПНЕТЕ,ПИЙТЕ  ВОДИЧКА (
това което аз пропускам да правя) и се успокойте малко!!!! Всички тук сме напълно зрели хора ,дори повечето с деца!!!!
Глупави или Умни въпроси...ако нещо ни дразни СКАРЛЕТ моля те мила,подмини го!!!толкова разумна жена си!!!
за останалите...добре дошли на тези, които не съм посрещнала   bouquet добре дошли...това е режима!!!!...не се обиждайте от това ,че някой ви се е скарал за нещо...благодарение на много КАРАНЕ И СЪВЕТИ първото ми отслабване беше 25 кг!!!! Има полза от това, някой да направи забележка!!!

МНОГО ВИ МОЛЯ,БЪДЕТЕ ДОБРОНАМЕРЕНИ ЕДНА КЪМ ДРУГА,ПОМАГАЙТЕ СИ,МНОГО ПО-БЪРЗО МИНАВА ВРЕМЕТО КОГАТО СИ ПОМАГАМЕ,СРЕЩАМЕ СЕ И ОБЩУВАМЕ ЗА РЕЖИМА!!!  bouquet  bouquet

Ние от снощи отново сме с 39 температура,напълно пресипнал и едва диша....прокажени ли сме,прокълнати ли...не можем да се оправим и 3 дни поне да сме добре!!!Дали сме 80 лв в аптеката,и самоо лекарства,натрових го това дете  newsm45 newsm45 smile3511 smile3515
Диетата,за сметка на болестите върви по вода...чакам следващата седмица в Кауфланд ,ще има чудесни промоции за везна....не съм се теглила но по мерките на дрехите съм перфеее  Hug Crazy

# 413
  • Русе
skarlet71 свиркай аз съм винаги на линия

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 09:48 от maikinatati

# 414
Благодаря Цвети за посрещането както и на другите момичета.Преди малко се снимах и сложих в поста ми снимки да се запознаете с моята личност отблизо Simple Smile
Кантар в момента нямам и тези 68 съм ги мерила миналата седмица,но от понеделника ще си взема електронния,че ми остана у етървата и ще съм всеки ден в час какво става с моите килограми.Аз се меря сутрин след ставане-кафе,тоалет,кантар и така Simple Smile

# 415
И аз да се включа викам - за девойките, които са отскоро (не казвам нови, защото има и нови стари, които също са тук) с режима и с нас ще ги призова: Четете и питайте! С питане до Цариград се стига, по добре едни и същи въпроси, отколкото едни и същи грешки  Peace Не се шашкайте, ако не ви се отговори, питайте пак, самоцитирвайте се, изисквайте отговор ако трябва...както се казва с нахалство към прогрес  Peace  макар че за мен не е нахално, щом искаш да научиш нещо да зададеш правилния въпрос. Тук е разковничето на загадката - да зададеш въпроса си така, че да се вижда в него, че поне малко или много си направил опит сам да достигнеш до отговора, че си се постарал да почетеш, да потърсиш някъде информация и отговор, и в крайна сметка нещата не са ти се изяснили. Тогава един вид се заформя дискусия от която излизат понякога гениални идеи. Иначе наистина прилача на чат - в който един пита и чака някой да се наеме да му смели и сдъвка отговора. Да, верно много по лесно е така, но много по полезно е когато търсиш отговор на въпроса си, а не го задаваш директно - така получаваш много мнения, някои от които различни, правиш си сам изводи за себе си, и най-вече че получавайки отговор еднозначно от някого никога няма гаранция дали няма да бъдеш подведен и да сгрешиш  Peace

Една много видна Дюкеса ми сподели една мисъл, която е срещнала на едно друго социално място за обущаване, но която важи с пълна сила в нашата тема, ще си позволя да я цитирам:
Най-забавното във темата е, че като напишеш нещо за някой човек и вече 30 други си мислят, че е за тях....... Naughty
За това не се виждайте във всеки пост, във всяка ирония, във всяко назидание....не сте единствените, не сте първите, няма да сте последните...
Четете и пишете, няма значение кой отговаря и кой не, няма значение кой го кефи и кой не, който иска да прескача и игнорира постове, който пък "има нисък праг на търпимост" (тук цитирам една друга видна Дюканка  Hug) има ЛС, да си излива в крайна сметка там неодобрението, за да не се товари излишно темата  Peace

П.П. Сега да кажа за Русенската срещичка, на 13ти, часа ще го доуточня, по възможност ще е в най-късния следобед, място също ще го доуточня, но ще се пуши и ще има възможност  да се носят домашно приготвени манджи -  вкраен вариянт идвате в къщи да ми донесете каквото сте сготвили пък аз ще ви дам терен да пушите и ще ви черпя по едно дюканско кафе  Laughing Laughing Laughing  и е една студена вода.
П.П.П. Only среща ще има обезателно, който не ще Sad ще си видм двечките  Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes
План графика е 23-26 декември задължително съм в Плд, +- 1,2 дни, в зависимост от натовареността на работа Peace Така че колкото и кофти да е точно по празниците за срещички, все пак всеки семейно и прочие  се надявам да ми отделите поне 1 час в някой от дните Hug

# 416
  • Испания

В тази връзка да ви се похваля. Доказах на себе си, че от режима не се оглупява.  Joy Вчера получих писмо от Мадридския университет "Комплутенсе" за успешно издържан последен изпит, на който се явих през септември. От България имам руска и българска филологии. Вече имам и славянска филология от Мадридския университет. Адски тежки изпити имах. Освен това паралелно с ученето и работя. Живея на 600 км от Мадрид и не е безпроблемно и ходенето ми дотам, но няма дистанционно обучение. Та така! От режима не се оглупява.  Wink

MariDi, поздравления за чудесната идея!   bouquet

# 417
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
 Смайлче, честито!  Hug Не съм била само аз студентка на зряла възраст.  Wink

Като прочетох поста на ЦвеТи и си отговорих на въпроса, защо не ми се пише тук. Чета, но рядко слизам от балкона - много акъл се раздава, много тигани, престрелки. Всъщност и аз, когато правих Дюкан за първи път, го правих по обяснения на сестра ми. Купих си книгата, уж я бях чела, но едва когато се наложи да направя втори път режима и когато открих този форум и дюканките тук научих, че триците са задължителни от самото начало.  Embarassed

Наистина и аз в един период отговарях самоотвержено на новичките, докато не ми падна пердето и ми омръзна да отговарям едно и също, но ... светът се завърта и идва следващия нов и задава следващия безумно познат стар въпрос и става въргал в темата.  Laughing
Затова като стара и вряла и кипяла дюканка бих казала: търпение му е майката и за двете страни. Новичките - четете внимателно, потърсете отговорите сами и чак тогава питайте. Старите - пребройте до три и поемете дълбоко дъх преди да отговорите.

МариДи, страхотна идея за старите постове. Hug

Дами, да не забравяме деншния прекрасен празник! Честито на всички будни, любознателни, учещи се и търсещи нови знания будители!

# 418
  • Пловдив
Старите - пребройте до три и поемете дълбоко дъх преди да отговорите.

Или бъдете разумни и просто не пишете  Mr. Green  (да не се засегне някой, но като гледам повечето сме достигнали до този извод)

# 419
 Добър ден и от мен  Simple Smile
Е този път ще се намеся и аз в разприте м/у "нови" и "стари". Дюканската тема тук чета от почти 2 години, а режима започнах февруари тази година. На "новите" ще кажа - моля, ЧЕТЕТЕ! Ако трябва прочетете 100 пъти началната страничка, после и книгата, а няма да навреди, ако прочетете и малко от по-старите теми! След като прочетете и РАЗБЕРЕТЕ идеята на режима си задайте въпроса - ИМАМ ЛИ ВОЛЯТА И ДОСТАТЪЧНО СИЛНО ЛИ ЖЕЛАЯ ДА ИЗГЛЕЖДАМ ДОБРЕ И ДА СЪМ ЗДРАВА? ПОМИСЛЕТЕ си мноого добре... дни, ако трябва дори седмици. Пробвайте дали ще можете да приемате редовно големи количества вода, не сок, не чай, а ВОДА! Трябва да знаете, че не успявате ли да пиете поне 2л. ВОДА на ден, няма смисъл да започвате... точно от такива не пиещи достатъчно ВОДА, някои лекари анатемосват този режим... ЯЖТЕ! Колкото ви душа иска от позволеното ни във втора фаза, с ГЛАДУВАНЕ НЯМА ДА ОТСЛАБНЕТЕ! И не бързайте да слабеете, до 5-6кг. на месец е чудесен резултат  Simple Smile
Сега малко писания и за "старите"  Simple Smile Мацки, спомнете си колко трудно е било за Вас преди Дюкан. Спомнете си как недоверчиво и плахо сте започнали... колко трудно е на дебелия човек да се справи с ПРАСЧО... и си спомнете колко тъжни, депресирани и отчаяни сме се чувствали с излишните килограми.... А сега колко по-жизнени и пълноценни сме  Simple Smile Не забравяйте, че дебелия човек е 5 пъти по-раним и чувствителен от "нормалния".
Благодаря на всички, които поддържат този форум и помагат, благодаря на мацките с рецептите    bouquet без тях нямаше да се справя Hug И дано, ако някой прочете, се замисли преди да зададе неуместен въпрос, или преди да нахока някого грубо, уж за негово добро.
Прекрасен и отслабващ месец на всички дами  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт