Чакаме вече ритничета от Априлските мъничета

• 31 194
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
За утре кой ще ходи в Анел? Аз се записах, потвърдиха ми и за сега мисля да дойда стига да не се забавя много че сутринта имам работа

# 571
Аз ще ходя от новата сесия (ако има такава), че тази я изпуснах

# 572
Аз ще ходя от новата сесия (ако има такава), че тази я изпуснах

Тя кога ще е ?

# 573
Дори не знам дали ще има Simple Smile Ще следя сайта

# 574
  • София
Дори не знам дали ще има Simple Smile Ще следя сайта
Някой беше питал на място бяха казали, че ще има. И аз съм решила да ходя на следващите.

# 575
Момичета  Grinning утре лекцията в х-л Анел е от 11.00 - две теми по около час. Няколко априлки ще ходим и който иска да се присъедини е добре дошъл  Hug ще се разположим на втория етаж във фоайето на хотела, в ляво има сапарета, а ние ще окупираме последните от тях в дъното Grinning към 10.40 някъде ще сме там та питайте смело - закъснели също приемаме Grinning ще е забавно

# 576
Момичета  Grinning утре лекцията в х-л Анел е от 11.00 - две теми по около час. Няколко априлки ще ходим и който иска да се присъедини е добре дошъл  Hug ще се разположим на втория етаж във фоайето на хотела, в ляво има сапарета, а ние ще окупираме последните от тях в дъното Grinning към 10.40 някъде ще сме там та питайте смело - закъснели също приемаме Grinning ще е забавно

Аз ще направя всичко възможно да дойда но не обещавам зависи в колко ще приключа с ангажимента си, наистина ще е забавно. Ако пък не успея за следващата сесия ще съм по- редовна. Лека вечер на всички мамчета

# 577
Здравейте момичета, днес бях на 4Дто при Мазнейкова, за да видим дали тя ще го види бебето здраво. Всичко е наред на ехографа - вижда се здраво момченце(слагайте синьо щъркелче), беше много внимателна, отдели ми много време и цената беше - 80лв(с твой диск, ако не си носиш диск, а искаш запис си доплащаш 10лв). От това което видяхме на ФМ риска за бебето да има Даун намалява, но въпреки това и Мазнейкова и проф. Кременски препоръчват амниоцинтеза, защото все още същестува такъв риск. Така, че в сряда влизам в болницата, за да ми я направят, тогава 99% казват със сигурност. Оказва се, че амниоцинтезата се прави под наблюдението на 3Д и така или иначе там са щели да ми направят ФМ, ама аз откъде да знам. При консултацията ми при Кременски(винаги отзивчив и много подробно обяснява всичко, във форумите също винаги отговаря на въпросите) той спомена, че би трябвало от ЗК да ни се поема половината от сумата за БХС(както явно го правят във Варна при Мама Васи, но не са им привели нищо от ЗК и затова си плащаме цялата сума. Също така каза за всички вас мами да знаете, че над 35години не се плаща БХС, така че да си отстояваме правата.
Разбрах, че е имало проект, който включвал няколко преимущества и за нас бременните, като например: да включва 3 безплатни прегледа на бременната жена, от които единият да е на 3Д, но последния здравен министър го е кръцнал.... При една добра организация на бъдещите мами бихме могли с много много гласа и подписи да си го извоюваме. Защото дефакто ние се чувстваме принудени да платим, за да сме спокойни за здравето на децата, които носим в себе си - нещо, което държавата ми могла в минимална степен да осигури като превенция.

Някои от мамите казваха, че се чудели дали да правят БХС при положение, че имат 1 здраво детенце родено и са на по 32 години горе долу....но аз също съм на 33 години с едно здраво детенце...а се оказа от резултатите на БХС, че нося плод с висок риск за Даун...И въпреки това си мисля, че е въпрос на вътрешна преценка, може да се доверят само на ФМ от 3Д, който не покрива напълно БХС и да избегнат такива притеснения, каквито аз имам в момента или да направят БХС изследванията.

И тъй като обсъждате кога е добре да се отиде на ФМ - въпреки че съм отишла днес(в 17та седмица) и Мазнейкова и Кременски ми препоръчаха 20-23та седмица да отида на ФМ, защото тогава са оформени вече органите.

Много много се извинявам за дългия пост, но освен за себе си, мисля че дадох и ценна информация, събрана  от обикалянето ми днес по специалисти Hug
Толкова много ме подкрепихте гуш от мен Hug

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 17:14 от laguna

# 578
laguna стискам палци всичко с бебче да е нормално и съмненията за болно бебе да се дължат на грешно взети размери. Praynig

# 579
  • София
laguna, честити сини гащи  stork-boy smile3525
Стискам палци малкият мъж да е здрав, да мине амниоцентезата, да се успокоиш и да можеш спокойно да се радваш на остатъка от бременността !  Praynig
 Hug Hug Hug

# 580
Laguna и от мен стиснати палци-всичко ще е наред,чакаме по-нататък нова информация.

# 581
нека да ви разкажа и мойта история....

аз забременях първо през месец Май и бях толкова щастлива...казах на всички роднини, приятели....

загубих бебето в 5 г.с.....голям шок...имам 2 деца, 2 супер леки бременности зад гърба си, не ми е и минавало на ум че може да ми се случи такова нещо...беше ужасно гадно да кажа на всички какво се е случило....а мълвата се беше разнесла мигновенно и ме срещаха хора които бяха чули от други и ми честитяха...ужас просто

след това забременях на 23 юли....и не казах на никой....голям страх ме тресе...

Преди никога не съм разбирала хората които крият бременноста си....е сега вече знам защо....

Успех на всички вас!!!!  bouquet

# 582
laguna , честито синьо щъркелче! И стискам палци резултата от амниоцентезата да покаже здраво момченце!  Praynig Hug Hug Hug Hug

benitabeni
, от 10.40ч. съм на ЖК на 09.11., ти от колко си?

# 583
  • Варна

На коя от вас да пратя на лични данните си да ме добавите във групата във фейсбука ?

# 584

На коя от вас да пратя на лични данните си да ме добавите във групата във фейсбука ?

давай на линия съм:)

Общи условия

Активация на акаунт