Чакаме вече ритничета от Априлските мъничета

• 31 182
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
И моята коса доста пада, не мога да си го обясня, уж казваха, че не падала, когато забременееш, аз друго наблюдавам...

# 616
Точно ...   Tired  Не искам да се подстригвам, исках/м/ да си я пусна по-дълга за тези 9 месеца   Rolling Eyes

# 617
Ани, много се радвам че прегледа е минал и бебчетата са О.К.
При мен също има косопад и го отдавам на повишените гестагенни хормони.Преди като ми бяха повишени естрогените и лицето ми беше по-нежно, ноктите ми бяха страхотни, нямаше косопад.Сега взех че се постригах в края на 3-я и само след една седмица почна косопад.
Ако някой знае лек да казва.

# 618
Здравейте, момичета. Вчера бяхме на първата ФМ с таткото и каката. След като предупредих каката да не опреличава в кабинета бебчето на животни. Прегледа продължи около 35 мин. и първоначално моя док мълчеше и правеше едни мимики... newsm78 Чак се зачудих какво става, преглежда и коментира със сестрата само цифри, ама аз като не разбирам. Според сестрата ще бъде момченце, но нищо сигурно. По едно време, док попита дъщеря ми на какво му прилича бебето, на което тя не отговори, беше предупредена. А пък на мен като ми стана смешно и като не мога да се спра и то миличкото като взе да маха с ръчички и да ритка с краченца... Док коментира, че от това става страхотен клип. В крайна сметка, каза че няма абсолютно никакви забележки и че няма смисъл да права БХС, за което  бях много доволна. За първи път чувам док, който не държи на БХС, но явно има защо.  Hug

# 619
Здравейте момичета,

Приематели нови попълнения  ? Simple Smile Нашето първо бебче очакваме към 22 април и страшно много се вълнуваме ...за сега нямаме никакви сериозни проблеми, гаденето започна да отшумява, но се появи и при мен косопад.

Моля и да ме включите в списъка на първа страница. Опитах се да напиша лично съобщение до Априлки_2012, но пощата и е препълнена

Термин 22 април, първо бебе , пола още не знаем

Иначе съм от София на 26 г.

Весела Неделя! Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 09:07 от KaRameLeLeLinKa

# 620
След 2 ФМ и за мен скрининг теста е безпочвен, тъй като дава само някакви ориентировърчни данни, които освен да те притеснят друго няма. На ФМ се виждат ясно отклоненията (не само за Даун), последния път слушах пулсациите на артериите си, важен параметър. Разбира се по тях дали давам достатъчно храна на бебетата, както и те самите дали я получават. Общото взето 4Д е хубав видеозон. Иначе като време не знам колко ни продължава прегледа. Около 40-50минути.

# 621
Здравейте  Simple Smile
Чак сега намерих време да коментирам списъка, надявам се да ви е полезно  Heart Eyes

1. Помпа за кърма - Хубавите помпи за кърма са доста скъпички, затова не ми се струва много добра идея да се купува предварително.  Стимулирането на гърдите може да става на ръка, а и бебетата са ной-добрите помпи.
Ако бебчетата са две или ако се родят по-раничко, тогава е добре да имате помпа. Аз бих ви препоръчала да ги проучите хубаво, да си изберете и ако след раждането прецените, че имате нужда, тогава някой бързо може да я набави.
2. Компреси за кърмачка - ако имате нужда, спокойно можете да ползвате памперс със студена или топла вода.
3. Силиконов предпазител - Плоските зърна не са продепоствака за непременното използване на силиконови зърна, а и това какви са зърната се преценява след раждането. Бебето се научава да суче от зърната, с които разполага. Също си мисля, че ако се наложи да ползвате, може някой да ви купи и след раждането.
4.  Подплънки за гърди - Не всички гърди текат, но те са достатъчно евтини, за да се запасите с 2-3.
5. Бельо за родилки (боксерките за след секцио са страшни - стават и за сега, но задължително с превръзка) - всеки си преценява дали има нужда.
6. Сутиен за кърмачка - Сутиените за кърмачки са супер удобни и според мен ще се чувствате много добре с такива.
7. Стерилизатор (парен, никаква микровълнова за бебе), той става и за затопляне и за поддържане температурата на млякото и храната по-късно - ако бебчето е само на кърма, не е необходим. Не бих го ползвала за затопляне  Peace
8. Контейнери за кърма - това за вкъщи - кърмата от 10-15 ден била страшно полезна - в тези контейнери може да се съхрани във фризер до 6м, а в камера на хладилник до 3м .. може точно тази кърма да се използва, когато бебето е болно - Контейнери за кърма ще са ви нужни, ако имате повече, съответно след раждането можете да  си купите.
9. Каучуков биберон (първоначално) и силиконов (размер С и М на отвора) за новородено, след това и залъгалка. - Не винаги бебетата желаят да ползват залъгалка.
10. Стъклено шише за вода и 2-3 пластмасови - ако бебчето ви е само на кърма, не е нужно да му се дава вода, затова шишетата са изцяло излишни. А и ако ще си купувате помпа, обикновено в комплекта има поне 2 шишета. Също и на лекциите, на които ходите най-вероятно ще ви подарят.
11. Четка за коса с ест.косъм (това и да няма коса - за след баня, нещо имали на кожата на главата дето се бутало с това) и гъба за баня 100% естествена
12. Четка и препарат за почистване на бебешки шишета и беберони - ако не ползвате шишета, няма нужда и от тези екстри.
13. Лигавници за новородено
14. Крем и др. козметични продукти за бебето и за мама
15. Термометър за вода и стая (не живачен) - може да си купите, може и вие да си проверявате температурата на водата, не е толкова сложно.
16. Помпа за нос - видях ги ... странна работа е това ?!? незнаех, че ще ми трябва - аз самата имам такава, стои си неизползвана.
17. Ножички - да, бебчтета се раждат с нокти.

Общо взето май няма нещо от този списък, което не можете да си купуте и след раждането. Хубаво е да си проучите какво се предлага на пазара, какво вие можете да си позволите, но не е необходимо да купувате хиляди неща, които ще стоят после неизползвани.  Peace

# 622
     Здравейте, относно косопада-това се оказа проблем и при мен. Започна в началото на втория месец от бремеността и постепенно се забеляза все по осезателно. Преди да забременея си правех маска с конските витамини " Тривитаминол" бях много доволна, но за съжаление сега не мога да ги прилагам, защото се притеснявам от витамин А, за който пише да не се прекалява! Единственото нещо което е безвредно, някой могат да не го възприемат, но на мен ми помага е сутришната урина, която се втрива в корените и забелязвам значително намаляване на косопада ми!
            Хубав ден на всички, дано съм била полезна!

# 623
mimei  Hug забавен е бил вашия преглед, накара ме да се засмея - радвам се, че всичко с бебето е наред.
KaRameLeLeLinKa   Hug Добре дошла!!!
При мен за първите 4 месеца - 4 кила съм качила, надявам се този път да не кача както с първото ми дете - 18 кг в повече си тежат много.

# 624
laguna, за килограмите в сравнение с мен - добре вървиш, аз +7 ... преди се теглех всеки ден и си записвах в тетрадка... ама вече спирам, щото ми влияе зле Mr. Green сега си синам само корема .. хих.
забременях 44, първите седмици паднах на 42 -- а сега съм 51.9 !!!!!!!!!!! на 164см ръст .. в пети месец .. ако качвам с този темп и следващия триместър и половина, ще чукна 60тте!!!!!!
още от сега съм си пазарила фитнес уред ... амааа незнам - не мога да вкарам никакъв режим в храненето ми (дори такъв за бременни).

# 625
Добро утро мамчета желая ви лека и спорна седмица

# 626
Добро утро и от нас Simple Smile
Относно списъка да кажа, да си вземете памперс-гащи за вас (за възсрастни) може да ви стори смешно и тъпо, но всъщност е голям благодат, поне за мен така беше!Не се притеснявах, че ще се разцапам, а и ми подпираше операцията, аз лично съм доволна от тях!
Сега по темата да си кажа, че усещам нещо доло в ляво да мърда, но не е така както с първата ми бременност, с нея беше все едно пеперуда минава през  корема ми, а сега с тази бременност все едно мравка повдига нещо от там доло Simple Smile дано сте ме разбрали Simple Smile
герито, лека седмица и на теб Simple Smile
с,ков не се притеснявай за килцата , аз съм с наднормно тегло , до 6месец бях свалила 4 кила, но след това за 3 месеца качих 18 кила + онези 4 които бях.Още в болницата оставих 12килограм и за една седмица свалих още 7 , станаха 19 , другите 3 си ги оставих, и сега  след близо 3 години,когато  забременях отново, разбрах че съм свалила онези 3кила+още 5, доволна съм от себе си Simple Smile

# 627
Добро утро и лека седмица,
тези дни усетих бебо newsm35, живот и здраве в сряда ще ви кажа какъв цвят е щъркела!

Момичета, да ви кажа какво направих - наех си жена да ми помага за домакинската работа.
Започнах да се задушавам от задачи, работа, тичане към градина, хайде обратно, готвене и т.н. При нас няма кой да ни помага, а пък и мъжът ми доста често пътува. Отделно много-много не се трогва за домакинството, което от една страна е хубаво - не е претенциозен, но от друга те нещата се натрупват и става оле-ле.
Е да ви кажа онзи ден като се прибрах - то било голям кеф някой да ти помогне, да усетиш помощ!

anichka.bs  -  Hug за малките човечета, че всичко е наред!
Andromeda_84 твоите работодатели бяха "дзверове", нали? Почивай! Аз в сряда ще говоря и за болничен да се махам и аз!

# 628
Добро утро сладурки,  Hug Лека и спорна седмица и от мен.

Добре дошли на новодошлите, вярвам че ще си изкараме страхотно времето заедно! Mr. Green
Ани честити ти  stork-boy stork-girl много се радвам..
mimei  голяма забава е било.
Аз си записах час за 8.12. ФМ при Марков, тогава ще съм 20 седмица, а а вече тръпна от нетърпение..трябва да имам търпение  Wink
Момичета относно работодателите, чета и не мога да повярвам, че съществуват такива хора... Те явно са обречени  все да са нещастни комплексари.  Да им теглите по една .... Те пък прекалиха, криза криза и злоупотребяват, ниски заплати, много работа... те си карат лъскавите коли а за тези дето им изкарват парите огризки.. Запада ни се чуди как може да сме толкова бедни и да караме коли за по 100 000...
Пожелавам ви щастливи мигове и много усмивки  Laughing

# 629
Дами, успешна нова седмица на всички.
За косопада и моят е зверски, дори на моменти се притеснявам да не остана без коса, задръствам сифона щом вляза да се къпя. Такова чудо никога не е било. Знам, че екстракта от невен помагал, но още не съм си купила. Гинеколожката ми каза, че може да пия вит. А и Е за подсилване. И тях не съм започнала. Иначе най-сигурният лек е чесънът, но много мирише. Преди години, по време на бомбардировките в Югославия пак ми падаше косата така и дори ми падна цял кичур коса. Една братовчедка ми каза да се мажа с чесън по няколко пъти на ден и за две седмици ми изникна коса на мястото където нямах. Дори косъма е по-дебел и здрав от останалите... Но за да го направиш не трябва да ходиш на работа.

Сега да се оплача. Вчера имах ужасен запек. Излязохме с половинката да гласуваме и едвам се прибрах у нас, мислех, че ще се изпусна по пътя. И като се прибрахме и като седнах на тоалетната, не излиза и не излиза. Малко понапъвах, накланях се напред, назад, падна ми кръвното, абе ужас. Днес ще търся по аптеките сиропа със смокиня, който ми препоръчаха... И като за капак, се събудих с хепрес на ъгъла на устата. И в аптеката не се сетиха за нищо хомеопатично за хепреси. Аптекарката ми каза, че бременните не би трябвало да имат херпеси  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт