Чакаме вече ритничета от Априлските мъничета

• 31 219
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Навън е зима, а сряда го дават пак 18 градуса. Луда работа. Момичета ще си купувате ли палта? Мн са скъпи само за няколко месеца ползване, но старите няма да ни станат. Направо не знам
Определено не си заслужава за няколко месеца. Аз поне в това отношение( за разлика от дрехите) съм облагодетелствана. Имам едно черно палто тип пелерина, което не нося , но в случая ще свърши страхотна работа. А и Аничка май беше писала, че ще са на мода. Тези дни ще го занеса на химическо да го освежат малко и съм готова. Пухенката вече не мога да си я закопчавам . Simple Smile Поне за това няма да мисля, защото останалата част от гардероба ми вече е 90% неизползваема .

# 76
irene_kara, само така с тая работа !!!!!!

аз да се похваля - излезнаха резултатите - биват .. пада гадния TSH, още малко трябва - но ендокринолога казва ОК ти е дозата ... остава въпроса защо ми е гадно вечер - студ, умора, депресия, сърцебиене (точно като от щитовидната!) - някакви други идеи ?!!

# 77
Независимо, че са по-малко парите от болничния, по-добре да се пазим и да сме си в къщи на топло, че ако ни пипне някой вирус, както са ни по-слаби имунните системи ще се чудим как да се лекуваме. Като сметнем и разходите за лекарства... А и не дай Боже да има някакви усложнения и последствия за бебоците, ще си скубем косите после! Изобщо не съм се колебала, щом ми предложиха болнични от женската консултация, веднага си взех и не съжалявам!   newsm10

# 78
Брук Дейвис, правилно си разбрала, тази есен-зима на мода са кашмирените/вълнените палта и пелерини или съчетания от двете. Аз ще си шия сега кашмирено палто, но широко като пелерина. Просто държа да има ръкави, че като духне вятъра пелерината не е най-удачния вариант поне за мен.

# 79
  • Sydney
s.kov браво за резултата... за другото - нямам идея  Rolling Eyes
аз не мога да си се представя в пелерина...ще приличам на... малък батман  Mr. Green Laughing
какви са тези шефове, колеги, просто се чудя  Rolling Eyes...що за хора има???

# 80
Моята "пелерина" ще е тъмно жълта и се смеем, че ще съм като огромна патица, чакаща малките патенца да се родят  Laughing
Имайте в предвид, че каквото и да облечем, края на зимата ще сме огромни  Joy

# 81
  • Sydney
anichka.bs ти нямаше ли да идваш тази седмица към наше село (София)?

# 82
мдаааа, в петък пътувам за София, но ще се приберем в събота, не в неделя, че мъжът ми има документи да пише и не можем да се бавим. Тъкмо дават оправяне на времето края на седмицата - идеално.

# 83
Oх, аз още не съм казала на моя шеф, но той е разбран и се надявам да няма проблеми, просто все не мога да намеря подходящия момент...

от към дрехи, хубаво че имам два панталона останали от предната бременност, класически са, та ще свършат работа и сега, и едни дънки за бременни изнамерих но са много демоде та се чудя как съм ги носила преди 5 години...връхните дрехи са голям проблем, но все пак се надявам да си изкарам с 2 от шубите дето ги имам, тука нали е кучи студ зимата та имам голямо количесто, и никак не ми се купува нова, първо са безумно скъпи (в сравнение с бг около 4 пъти по скъпо), та ще видим, в краен случай ще влезнат в употребление и якетата на мъжа ми   Simple Smile

# 84
И аз имам една пелерина от студентските ми готини, ако си спомняте `99-`00 бяха модерни, имитация на кожух. Доста е демоде, но тя ми е вариант, и мисля да си ушия някаква от вълнен плат без ръкави и някак ще я изкараме зимата.
И да се похваля вчера усетих мъничето, трудно ми е да опиша, нещо като погалване с перо, отначало си помислих, че са газове, но през нощта се повтори, днес пак.

# 85
Benitabeni, *dreamer* - благодаря ви, момичета  Hug
Ellka, безкрайни благодарсноти за труда, който си си направила да ни информираш за членовете от закона, които но засягат.  newsm10 Сега вече направо мога да пратя майл на нашата HR-ka с член 157, която ми твърди, че не мога да отсъствам за прегледи!!!  Shocked #2gunfire
Irene_kara, мила, не съм разбрала, че и при теб са кофти нещата.  Hug Май двете с теб ще си страдаме от работодателите.  Sad Ти смяташ ли да си пускаш болничен? На мен ми се иска, обаче се чудя какво да обяснявам на док - ако му кажа, че ми е супер стрес, че не ме пускат за прегледи и колегите се държат зле, дали ще ми даде заради това?  newsm78 Да не ме отреже..., знам ли?  ooooh! Стискам ти палци да се пооправят нещата, пиш как са се развили при теб.  Hug
S.Kov, браво за хубавите резултати.  Peace А за това, че ти е студено и гадно е, че може още да не си се аклиматизирала към кофти времето.  Wink И аз съм така - студено ми е, кофти и едва се влача от вкъщи на работа  Confused Дано скоро да се пооправим  Hug

# 86
Рядко докторите отказват да пуснат болничен, все пак сега е периода, когато трябва да избягваме стреса. Само имайте в предвид, че болничния е 180дни, като през това време се получават 80% от заплатата и следващия е 45-дневния, когато възнаграждението е вече 90% от средномесечното за последните 18 месеца.

# 87
s.kov докато ти напиша ,че ти стискам палци,ти ве4е си взела резултатите,радвам се за теб.
Еni 27 аз веднъж през живота си сложих ваксина и повярвай ми цяла зима бях на антибиотици,затова повече тази грешка....не,ще заложа на природни стимуланти,не че има много варианти в нашия случай.
Geryito точно снощи си правих ревизия на палтата,радвам се,че поне две все още ми стават,защото са тип с колан под бюста и надолу с леко разширение,което за сегашното ми коремче е добре.За понататък обаче,може и аз да си купя някаква перелина,ще видим.Иначе съм минала изцяло на клинове и туники и ми е много удобно.
Аз в момента съм с леко раздразнено гърло и дано се размина със сиропче,че ако стане нещо по сложно...директно вземам болнични,предвид,че работя с болни нон стоп.Бих си взела и още сега,ама ме осигуряват на 300лв,така ,че представете си колко,ще взема после,не че парите в случая са най-важни.Разбира се ,здравето е на първо място.

# 88
Рядко докторите отказват да пуснат болничен, все пак сега е периода, когато трябва да избягваме стреса. Само имайте в предвид, че болничния е 180дни, като през това време се получават 80% от заплатата и следващия е 45-дневния, когато възнаграждението е вече 90% от средномесечното за последните 18 месеца.

Аз да питам нещо, април месец ми увеличиха заплатата та сега върху каква заплата ще взимам майчинство- върху новата или върху каквато ми е била преди 18 месеца?

# 89
от датата на термин (раждане, ако е по-рано или късно) се вземат 18 месеца назад, т.е. ще се включат месеци с по-ниско и по-високо възнаграждение. Лошото е,че майчинството всеки месец е различно, спрямо работните дни в месеца, така примерно декември 2012 ще сме с най-малко пари.

Общи условия

Активация на акаунт