Чакаме вече ритничета от Априлските мъничета

• 31 223
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
  • София
wood-nymph В такъв случай те разбирам напълно. По въпроса с цитонамазката- и моята ми каза, че няма да правим.  Shocked Хубавото е, че аз имах правена месец преди това, защото планирахме бременността и пусках някои изследвания за да съм сигурна, е всичко е о.к. И за това и не настоявах. За съжаление масово лекарите по ЗК претупват нещата и недоглеждат. Нали вече са си взели направлението...

# 541
Здравейте мами!!! Отдавна не съм писала, но Ви чета редовно. Незнам какво щях да правя, ако не беше този форум, понеже ми е първа бременност и имам толкова неясноти -  всичко, което не ми е ясно го научавам от вас. Благодаря ви, че ви има  Hug
Иначе някой питаше за УБ Лозенец - аз си следя бременността там и засега съм доволна от всичко с изключение на това, че винаги, когато отида има доста хора и чакам доста.
Ще гледам да се включвам по - често, за да мога и аз да бъда полезна на някого.
Желая на всички ви слънчев и усмихнат ден!!! Hug

ПС: Може ли да ме добавите към групата във Фейсбук, мейла ми за там е: sunny__86@abv.bg
Мерсиии!!!

# 542
    Здравейте,
  Аз съм нова във форума и все още не съм запозната с организацията тук. Моят термин е на 14.04.2012г. днес ми е първия ден от 15г.с. и снощи усетих леко помръдване дано не съм си внушила но май бебе се помести- усещането беше странно. Надявам се скоро да разбера и пола му-много искам да е момиченце, тъй като в родата на мъжа ми са се раждали само момчета!
      Днес е много хубав ден слънчицето напича приятно и е подходящо за разходки!

# 543
zuziliana , добре дошла!

И на мен при предишната бременност не са ми пускали изследване за СПИН. Явно така се процедира в Токуда. Иначе и цитонамазка ми взеха и всички други изследвания, които са по ЗК. А на видеозон ме гледаха всеки път, независимо, че само 2 се полагато по ЗК, не съм плащала допълнително. Аз знаех за това, но лекарката ми всеки път питаше "ще видим ли бебчето" и аз естествено бях съгласна  Grinning

Забравих да се похваля - снощи усетих бебчето  newsm44
Бяхме на гости да видим малкия ни племенни, едно сладурче на 7 месеца, и се разправяхме със снах ми дали съм го усетила вече. През това време калпазанката искаше да се гушкаме и беше седнала до мен на дивана, а аз бях полегнала. И нали е калпазе не се спря да ме гушка, а само се въртеше и ме ръчкаше с лакти в корема. Точно тогава усетих бебчето, явно и то е усетило ръчкането на кака си и отговори отвътре  hahaha Този път усещането беше различно, не като гъделичкане, а точно като ръчкане отвътре. Дори като си сложих ръката го усетих  #Crazy, не очаквах да го усетя с ръка изобщо, но се случи. Явно е било много близо да коремната стена. Като казах, че съм го усетила всички ми се засмяха, а мъжете казаха, че си внушавам понеже говорим за това, но аз съм сигурна, че не си внушавам, все пак знам, какво е ....

# 544
D&G, аз от петия месец пия Топ левюр - добавки с витамини, има си и фолиева киселина и лизин. Мн. съм доволна.

zuziliana , добре дошла!
и тук времето е страхотно ..

Миа66, честито усещане на беб:)

# 545
  • Sydney
zuziliana добре дошла Simple Smile
Mia66 супер, че си усетила Simple Smile а ти предния път пак ли при Колева ражда? разкажи  Hug

# 546
Здравйте и от мен хубав ден на всички мами и много Hug
Ако може и аз да помоля да ме включите в групата във Facebook имейла ми е ivi_17@abv.bg
Благодаря много Simple Smile

# 547
Да, benitabeni , пак при Колева си следих бременността и тя ми прави секциото. Както бях писала и преди - доволна съм. Беше заинтересована от състоянието ми, без да е многословна. Харесва ми и това, че е ориентирана към проблемната бременност, а аз не съм в първа младост и това предполага много или малко проблеми. До последно държеше на естествено раждане, но офталмоложката ми препоръча секцио. Не знам какво точно да разказвам, секциото не е като естественото раждане, там повече ги има емоциите - на очакване, на изненада. Аз се надявах да си дочакам датата за секциото защото 1 месец преди това ми падна тапата и се наложи да ме следи по-изкъсо. Ако имаш въпроси - питай, че така не знам какво да пиша  Embarassed, пък и да не прекалявам с обяснинеята.

# 548
  • sofia
Здравейте на всички! Grinning
И аз отдавна не съм писала, а и не мога да ви смогна - толкова теми сте изписали вече!!! Simple Smile
Радвам се, че при повечето от вас, а и при мен, нещата вървят добре, дано и занапред да е така!!! smile3501
Аз имам един въпрос към майчетата, които ходят на ЖК в Токуда. Та, на мен още не са ми говорили за ФМ на прегледите, а вече май съм изпуснлала ранната. Много искам да си направя втората, но незнам точно кога. На преглед съм чак след 2-3 седмици и се надявам тогава докторката да заговори за това...а и аз съм малко притеснителна и гледам много да не й се меся и да се правя на компетент. Та, въпроса ми е - на вас казаха ли ви за ФМ или по подразбиране ние сами трябва да си знаем кога къде и как? Защото, ако е така, трябва вече да си запиша час, иначе много ще закъснея, ако чакам консултацията... Sad Thinking  bouquet

# 549
Здравейте на всички! Grinning
И аз отдавна не съм писала, а и не мога да ви смогна - толкова теми сте изписали вече!!! Simple Smile
Радвам се, че при повечето от вас, а и при мен, нещата вървят добре, дано и занапред да е така!!! smile3501
Аз имам един въпрос към майчетата, които ходят на ЖК в Токуда. Та, на мен още не са ми говорили за ФМ на прегледите, а вече май съм изпуснлала ранната. Много искам да си направя втората, но незнам точно кога. На преглед съм чак след 2-3 седмици и се надявам тогава докторката да заговори за това...а и аз съм малко притеснителна и гледам много да не й се меся и да се правя на компетент. Та, въпроса ми е - на вас казаха ли ви за ФМ или по подразбиране ние сами трябва да си знаем кога къде и как? Защото, ако е така, трябва вече да си запиша час, иначе много ще закъснея, ако чакам консултацията... Sad Thinking  bouquet

И аз не съм ходила на ранна само на БХС. В 18 седмица ще съм първо при моя док на ФМ, след което той държи да ме види още един независим специалист- когато вече ще ида на 4 Д

# 550
Silence,
при кого ходиш в Токуда?
Правиха ли ти преглед на който да мерят нухалната гънка, да проверят дали невралната тръба е ок, дали има носна костица?

# 551
Silence,
при кого ходиш в Токуда?
Правиха ли ти преглед на който да мерят нухалната гънка, да проверят дали невралната тръба е ок, дали има носна костица?

Това ли е ранната ФМ?

# 552
  • sofia
Silence,
при кого ходиш в Токуда?
wood-nymph, при Гер ганова съм! Simple Smile
Не съм правила такъв преглед и не ми е говорила за това...кога се прави??? Sad Това ли е ранната ФМ и аз да питам..

# 553
Между 11 и 13 г.с. се прави. Ти кога ходи за последно на преглед и кога ти е следващия?

# 554
  • sofia
Между 11 и 13 г.с. се прави. Ти кога ходи за последно на преглед и кога ти е следващия?
Ходих последно на 5-ти, а имам час за 9-ти. Peace

Общи условия

Активация на акаунт