Майска мама на бебето говори, а то се смее и гъргори! Тема 9

• 33 529
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
Абе, хора, само аз ли имам следния малоумен проблем със захранването: на детето си му харесва да яде пюрета (за сега), изглежда, че има апетит, не избутва лъжицата, не се цапа зверски, тоест почти всичко отива в устата, ноооо... по обяд почти винаги сме навън, а в тоя студ с тия всички дрехи нещо не ми се дават пюрета навън - лигавници, лъжици, кърпи... освен всичко (тоест най-вече) пюрето е студено, а той студена храна не обича.. Поради този проблем хич не напредваме бързо и има дни, в които изобщо не давам пюре или му давам чак следобяд, но все се чудя кое да дам в такъв случай  - обедното зеленчуково или следобедното плодовото. И каша искам да започна, ама то пък кога да я вместя. Аз искам да заместя хранене, ама то така ако го карам цяла зима едно цяло пюре наведнъж не мога да дам.
Освен всичко така и много бавно разнообразявам асортимента, щото докато дам няколко път от един и същи плод/зеленчук, то минава повече от седмица.
Вие как сте решили този проблем с храненето навън (за захранилите) или винаги сте си вкъщи по обяд и следобяд?

Жени, Митето дано бързо да се оправи и да не е алергия, нито другото.
Като казах Митко се сетих, че вчера като честитях имения ден забравих да вметна, че всичките Митковци (на Жени, на Petinka и на genisi) ги виждам тук в парка (Южния) и много са пораснали и тримата - как пък се събраха всички Митковци на едно място..

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 20:50 от SYMa

# 421
Хахаха ще те бъзикам до гроб smile3532 После аз съм била лудата майка Mr. Green
smile3515 Подозирах, че така ще стане!!!!  smile3515

# 422
Влизам набързо да ви почерпя за месечинката на Павел:

# 423
  • София
SYMa ние се прибираме по обяд.Сега като е студено излизаме след 10-10.30 и към 12 се прибраме.Следобед излизаме след като го нахраня около 15.00ч.

# 424
Добър вечер!

И при нас всички признаци са на лице.Много му харесват пюретата и си ги хапва с кеф!Избутва малко с езиче,но повечето го изяжда.Омазване почти няма.Ние излизаме към 10.30 и се прибираме 13,13.30.Горе долу тогава давам и пюрето.
Нощното ядене още е факт.Но поне не се събужда на всеки час!Миналата нощ спа 6 часа!Това не се беше случвало от 2 месеца.

Честита месечинка на Павел!И на всички,които изпуснах последните дни!  bouquet
Жени дано не е алергия и отмине бързо!

# 425
да почерпя и да честитя и на останалите Simple Smile

днес мазахме в тортата та беше чудо Simple Smile айде да хапна аз ...

# 426
Момичета, абе вашите деца пищят ли??? Кво е тва чудо, незнам?!? Започва се когато се събуди към 6 и така цял ден. Ама яко пищене, не просто лиготии!!!  smile3514
А някои знае ли това  на коя марка е?

И ето да си покажа и аз моето чудовищенце 

# 427
  • До морето :)
Михаела, страхотна е Селин! Пу-пу!
И аз на Елена й викам "Чудовищенце"  hahaha
А такива биби май имаше на ТомиТипе или там както бяха  Mr. Green

# 428

Хихи..Най-страхотното чудовищенце си имаш  Wink И аз искам едно такова  Heart Eyes

# 429
  • Варна
И аз искам такова синеоко момиченце Heart Eyes И ще си направим пък Sunglasses

Моето зверче също пищи, независимо дали плаче или се радва, вади едни фалцети, които най-много ги мразех в малките деца Twisted Evil. Дано скоро започне да разбира като му казвам, че фалцети не одобрявам Laughing

# 430
Михаела, Селинка е страхотна, пу-пу! И има дяволит поглед на дете с характер! Да ти е жива и здрава!

# 431
И малко полезно инфо... (май хванахме последния влак)

Майчинските според доходите 2 г. назад

Обезщетенията за бременност и раждане вече ще се определят от доходите за 2 години назад, а не както досега - само за 18 месеца. Това реши вчера на свое заседание Надзорният съвет на Националния осигурителен институт
... ...
От догодина също така и размерът на болничните ще се определя върху доходите ни от последните 18 месеца. В момента те се изчисляват на база 12 месеца. Надзорният съвет на НОИ реши още хората, навършили пенсионна възраст, да подават документи за пенсиониране без да прекъсват трудовите си договори. Те могат да продължат да работят и да внасят осигуровки, докато взимат пенсията си, коментира Димитър Бранков от Българската стопанска камара. Бюджетът предвижда още за всяка година работа над възрастта за пенсия коефициентът да се увеличава не с 3%, както е сега, а с 4%. През 2012 г. обаче отпада възможността при смърт на работника наследниците да получат обезщетение от 2 минимални заплати.

От януари догодина майките ще получават и по-големи помощи, когато това е обвързано с минималната работна заплата. Според министър Тотю Младенов става дума за суми, които се разпределят по Закона за семейните помощи. Финансовото министерство вече е заделило  7 млн. лв. Министърът напомни, че от 1 април минималната заплата ще скочи отново с 20 лв. до 290 лв
През 2012 г. обаче редица плащания ще бъдат „отвързани“ от минималната заплата, като например таксата при джипи, престоят в болница и т.н.

# 432
Много сладко синеоко чудовищенце видях  Heart Eyes
А "протектора" (така се наричат нещата, които държат боксьорите в уста за да не им изпочупят зъбите) , както го нарича мъжа ми е на Авент, и Филип има тактв, джвака го уж, но не му е по-любим от бибата  smile3504

# 433
  • София
Здравейте,момичета!От няколко дни не съм се включвала,но си смених интернет доставчика и......сега съм повечето време без интернет #Cussing out.Иде ми да  #2gunfire
Така,оплаках се,сега да карам по обсъжданите теми,докато още ги помня...
За братовчедчетата-сестра ми има подписани договори,от които няма измъкване до 2013,така че други бебета скоро при нас не се предвиждат.В другия род пък май вече всички са приключили с бебеправенията,поне засега де.
Марте,надявам се,че всичко с теб е наред.Нали днес беше на лекар?И честито зъбче на Магито!
Честити зъбчета и на другите озъбили се бебоци!Да са бели и здрави!
Да се похваля-и ние се захранихме вече.Досега сме яли само картофено пюренце.Хапва си го детето с кеф и пита за още.Изобщо не избутва с езиче и не се маже.Ако може да попитам мамите,които са захранили-с по колко лъжички на ден се увеличава дозата и накрая до какво количество се стига,при положение,че не искам още да замествам хранене?
SYMa,ние обядваме и тогава излизаме.Опитваме се да е разходката ни в ранния следобед,докато има още слънчице и е топличко.
Друго май нямаше....ааааа,не ,всъщност имаше и то не едно..
mihaella,завид,завид за сините ви очи.Малката е голяма сладурана.
Честито на всички,които са имали празник в последните дни!  bouquet
И ако има болни,бързо да оздравяват.
Толкова засега от мен и лека вечер на всички.

# 434
Нещо свежо за "лека нощ" или "добро утро"  Simple Smile
Какво можем да научим от децата си Simple Smile

1. Водният матрак с „кралски” размери съдържа достатъчно вода, за да запълни жилище с площ от 200 кв. м на дълбочина 12 см.

2. Ако вземете вълмо прах изпод дивана и го напръскате с лак за коса, а след това минете няколко пъти върху него с ролери, то може да се възпламени.

3. Гласът на тригодишно дете е много по-силен и заглушава гласовете на 200 възрастни в пълния с хора ресторант.

4. Ако закачите повода на кучето към таванния вентилатор, ще се окаже, че неговият мотор не е достатъчно мощен да завърти 20-килограмово момче, въпреки панталона на Батман и плаща на Супермен. Но същата мощност е напълно достатъчна, за да разпредели равномерно боята от привързаната към каишката кутия по стените на стая с размер 7х7 м.

5. Когато таванният вентилатор е включен, не трябва да се подхвърля бейзболна топка. Ако все пак е нужно да се използва вентилаторът като бейзболна бухалка, ще се наложи да подхвърлите няколко пъти топката, докато се получи желаният резултат. Вентилаторът може да произведе достатъчно мощно подаване.

6. Стъклото на прозореца, даже ако е двуслойно, не може да бъде препятствие за бейзболната топка, която преди това е била ударена от перката на вентилатора.

7. Ако чуете звука на тоалетното казанче и думите: „Ох, да му се не види...” – значи е твърде късно.

8. Шестгодишното дете може да запали огън, използвайки кремък, докато 36-годишният мъж твърди, че това става само на кино.

9. Някои части от строителя могат да преминат невредими през стомашно-чревния тракт на 4-годишно дете.

10. Пластилинът и микровълновата фурна не трябва да се употребяват в едно изречение.

11. Суперциментът е завинаги.

12. Колкото и желирани бонбони да изсипете в басейна, това няма да ви помогне да ходите по водата.

13. Филтрите на басейните не обичат желирани бонбони, нито пуснатите да плуват пържени рибки.

14. От торбите за боклук не стават добри парашути.

15. Стъклените топчета в резервоара на колата вдигат много шум при движение.

16. По-добре е да не се опитвате да разберете откъде идва онази смрад в детската стая.

17. Винаги поглеждайте във фурната, преди да я включите. Пластмасовите играчки не обичат включените фурни.

18. На пожарната команда са и нужни 10 минути, за да стигне до дома ви.

19. Центрофугата на пералнята не предизвиква световъртеж на дъждовните червеи.

20. Тя предизвиква световъртеж само на котката.

21. Котката може да повърне два пъти теглото си, ако има световъртеж.

22. Ходът на мислите при 6-годишните е забележителен. История в първи клас: Учителката чете приказката за трите прасенца. Стига до тази част, в която първото прасенце се опитва да събере материали за своята къщичка. Отива при селянин с каруца, пълна със сено и му казва: „Извинете, господине, може ли да ми дадете малко сено, за да си построя дом?”. Тук учителката спира и пита: „Как мислите, какво ли е отговорил селянинът?”. Едно дете вдига ръка и отговаря: „Аз мисля, че е казал: „Леле, ще припадна! Говореща свиня!!!”

Учителката не успяла да продължи урока цели 10 минути

Общи условия

Активация на акаунт