Майска мама на бебето говори, а то се смее и гъргори! Тема 9

• 33 540
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
  • София
 А ДД и от нас! Laughing Laughing
 Първо да не забравя Жени: Не се тревожи за Митето- ако е имал лаеща кашлица, често се случва на тази възраст и изписват фенистил капки (противоалергично), упорита е, но не винаги е признак на алергия. Криско до 1 год. възраст 2 пъти ми го е правил този номер с безумна , упорита лаеща кашлица, но мина и сега няма абсолютно никакви алергии.
 Ние днес групово отиваме при доки- аз, да не се затрия от кръвозагуба, а Магелана евентуално за направление Peace
 Колкото до кандидат зетьове и снахи- ами бъдете по-активни бе хора и обявете свободните позиции,та да се намерят едни други малките човечета (или по- скоро майките ми hahaha)
 За братовчедите: Аз нямам братя и сестри, а ММ има една полусестра с 20 год. по-стара от него, та децата и са колкото него...с една дума братовчеди нямаме ( Само Вики има Сабина, колкото него от брат на баща му).Лошо е това, но за сметка на това сме създали толкова много деца, че  във внуците ще има много братовчеди надявам се Joy

# 406
ДУ и от нас.Мариела днес се събуди в 9ч сутринта,като е заспала снощи към 21:30-22 ч,ама милата беше озверяла от глад...едвам смогнах да направя млякото.
Много неприятно това с родилката ,чак бих казала брутално.Скоро ми разказаха случай за Шейново,че са върнали раждаща жена от там,защото нямала избор на екип и не е ходила на ЖК там-нямам думи.Тия хора ламтят за пари и това е.
Аз пък да се похваля,че моята кума живот и здраве ще е от МАЙ-ки 2012:)
За братовчедчетата-ММ има сестра,чиято дъщеричка е на годинка и 8 месеца,иначе нашите първи братовчеди всичките имат бебенца,които са с месеци,или годинка по-големи от Мариела(тя е най- малката)
И Мариела си е несгодена..ама аз си трайкам:)Все някой ще я хареса:)

# 407
Момичета, благодаря за разбирането.
Марте, определено се повлиява от него (аз умишлено избягвам да пиша имена на лекарства). Дано е ОК всичко и в бъдеще, че таткото е с астма на алергична основа и не ми се мисли за такова нещо чак. 

# 408
Жени, всичко ще ОК, мисли позитивно:) Лаещата кашлица е плашеща, но с израстването на бебо всичко ще отшуми.Аз с баткото съм тичала в бърза помощ да му слагат урбазон...

Аз пък ще ставам леля през януари, много съм щастлива, защото най-накрая моето братче си намери добро момиче ,с което да създадат семейство.

Хубав ден:)

# 409
E,Myst,готово!В най-скоро време ще снимам Ина подобаващо,за да я види Бобо!Приличат си те,здраво сучат през ноща Laughing
От мен свекърва не стана,но ще съм най-добрата тъща,да знаеш  Wink

Колкото до Ева,сама се оправя.Влюбена е в А.от детската и в петък ми обяснява,че той я обичал също.Аз я питам:"Той ли ти каза?".А тя:"Не,бе мамо,то се разбира без да ти казват!".Аз: Shocked
А тя:"Дърпа ме за опашките."   Joy Joy Joy

# 410
Ние с Рая от вчера водим борба с памперса и за сега нещата са горе-долу добре - 5 на 2 за нас! Laughing Дано скоро свикне съвсем и винаги резултата да е в наша полза. Wink
да не би да се учите на гърне?

Учим се и още как. Mr. Green

Моите деца няма да имат първи братовчеди... и двамата със съпруга ми сме сами.  Sad

Жени,  Hug

Много тъжно за младата майка... Cry да почива в мир.

# 411
  • София
Честита половин годинка на Симона на oposum4e и Габриела на къщичка в гората

# 412

Аз казвам тихо, да не ме чуе Лусинда, че днес ги изпратих тримата (Филип+баба+ММ) на доктор заради пъпката, да ми е спокойно!
 Whistling

Хахаха ще те бъзикам до гроб smile3532 После аз съм била лудата майка Mr. Green

Вчера не се отчетох,защото видях,че Опосумчето е писала,така че няма нужда да се повтаряме Mr. Green

Честити поводи на мало и голямо от тези дни!Чувствайте се поздравени всички Hug

Имаме втори зъб май newsm78 Лудостта е на ниво,а тази на майка му вече избива всички граници,но се опитваме да се държим все още Twisted Evil

В момента пак реве и аз вече незнам защо,мамка му smile3515

# 413
  • До морето :)
ДД от нас!
Елито спи, аз пооправих и сядам да драсна някой ред  Mr. Green
Жени, дано скоро Митето се оправи  Hug А как ви действа фенистила, че на нас хич не ни понася. Рев, нерви и спане едновременно почти 24 часа  ooooh!
Мария, кандидат-снахата да не се казва Стели?  Mr. Green  Heart Eyes
Шени, сигурно сте си изкарали страхотно! Браво на вас за инициативата и разходката  Grinning
Нощното ядене - аз вечер се отчаях  Crossing Arms Събужда се и това е. Снощи реших да я мъча с вода и биба! Единственото което направих, беше че я разсъних  Tired И после искаше да си играем  #2gunfire След като се наяде де, защото така и не я излъгах.  Crazy Но яде поняко през 4 часа, че успяваме да направим 7 хранения на ден  Rolling Eyes

# 414
  • София
Момичета, благодаря за разбирането.
Марте, определено се повлиява от него (аз умишлено избягвам да пиша имена на лекарства). Дано е ОК всичко и в бъдеще, че таткото е с астма на алергична основа и не ми се мисли за такова нещо чак.  
Споко -и аз съм с астма на алергична основа, ама децата за сега са добре да не чуе дявола! Praynig Peace А лаещата кашлица ни беше редовен номер като малки!

# 415
Нощното ядене - аз вечер се отчаях  Crossing Arms Събужда се и това е. Снощи реших да я мъча с вода и биба! Единственото което направих, беше че я разсъних  Tired И после искаше да си играем  #2gunfire След като се наяде де, защото така и не я излъгах.  Crazy
И Филип е така  Tired
Но ме "успокоиха", че една позната до 5 годишна възраст е хранила по 2-3 пъти на нощ дъщеря си  Tired Crazy

# 416
Ох, на сестра ми е на 1г. и 8м. и още се буди вечер по 2 пъти да яде. Нямаше да ме е яд, ако винаги го е правила, а тя го прави този номер от 1 месец  newsm78

# 417
...и се събужда от глад,суче 2-3 минути и заспива пак за кратко.
Кое те кара да мислиш, че се буди от глад? Много деца на тази възраст имат и други неразположения, като зъби например..
Митко спи по този начин точно, който описваш, по 10-15 мин, суква, дърпа се..
Забелязала ли си дали се е променил броя на изхожданията, откакто се държи по този начин Лазар?

Показва признаци на глад.Засуква  настървено,сякаш не е сукал преди 15-20 минути.
Броя на изхожданията беше почти същия,само консистенцията беше различна.От 2 дни се изхожда повече на брой пъти,по кашесто от обикновено.А днес е по течно от вчера.Не знам вече какво да мисля.В понеделник 31.10 ще ходим на ваксина и тогава ще го премерим отново.

Захранихме се ....... Simple Smile с пюре от картоф на ХИП,но Лазар не беше очарован от новия вкус.

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 16:36 от лава

# 418
Оооо, и ние скоро ще се захранваме! Другата седмица консултация и започваме! Отговаряме на всички критерии!
Цитат
•   Възраст поне 4 навършени месеца;
•   Теглото от раждането е почти удвоено;
•   Теглото е около 13-15 фунта (1 фунт=0,543 кг);
•   Бебето може да остане в полуседнало положение с подпора отзад, след като вие го поставите така;
•   Може да контролира движенията на главата си и вратните мускули, както и да обръща глава за да откаже храна;
•   Спряла е проявата на изтласкващия рефлекс когато поставите лъжичката в устата му;.
•   Пие поне 32-40 унции (1 унция = 28.3 гр) за 24 часа и иска още;
•   Ако е на кърма и започне да иска да бъде кърмено 8-10 пъти за 24 часа и търси още храна след като е свършила кърмата по време на храненето.
•   Времето между храненията започва да става все по-кратко в продължение на няколко дни;.
•   Бебето може да вземе предмет и да го напъха в устата си;
•   Бебето се интересува от друга храна, която вижда около себе си;
•   Бебето става нервно по среднощ, ако преди това е спало добре, или периодите на нощен сън започват да намаляват и преди заспиване и след събуждане бебето има нужда от храна.
Особено последния!

# 419
  • Варна
Мария, кандидат-снахата да не се казва Стели?  Mr. Green  Heart Eyes

Хаха, да Mr. Green Само дето още не сме ги запознали, ама и това ще стане някой ден.

И при нас ги има гореописаните признаци, само че този рефлекс с изтласкване на лъжичката не е изчезнал. Знам, защото всеки ден му давам Вигантол в лъжичка с кърма и ако не сваря да я набутам към бузата му, я изтласква и изплюва попадналото в устата... Но ще го пробваме с пюре тази седмица, утре или в събота, ще видим кога ще се организираме /то голяма организация се иска щото Mr. Green/.

Ох, моето дете днес мрънка цял ден, не знам какво да правя. Не е гладен, защото като му предложа цица за успокоение, отказва. Не знам дали са зъби, то от сто години му се белеят на няколко места, но няма подуто или зачервено... Всъщност, как точно изглежда венеца преди да избие зъб newsm78. И нощес се буди в 4 и после в 5, но залъгах с бибата и успяхме да поспим до 6. Не искам да го уча да яде нощем, така хубаво си е свикнал да спи цяла нощ без да яде, няма сега да развалям доброто дете Mr. Green.

Иначе вече се заиграва сам от време на време, от няколко дни доста повече неща успявам да свърша в къщи и то не с цената на адски рев от негова страна.

Общи условия

Активация на акаунт