ЮНЧЕ гладно виква: "За Хелуин ще папам тиква"!

• 35 727
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Чин,
Няма нищо лошо човек да си сверява часовника от време на време  Laughing
Тъй като ние винаги взимаме мерки преди ваксина, исках да разбера вие какво правите. Аз лично съм фен на хомеопатията и се радвам, че това ни върши работа, дори и в двата случая, в които Катето вдигна лека температура. Давам й туя преди ваксината и ако има температура след това Шуслерова сол №3. За мен лично Панадолът е така да се каже тежка артирелия, досега не сме го ползвали и исках да разбера какви впечатления имат другите от него. Ако има и други успешни методи, бих искала също да науча за тях. Извинете ме, ако на някой съм досадила с въпроса си. Прекарах години като редактор в едно от списанията за родители и имам навик да питам за много неща и да искам няколко гледни точки по проблемите...
Хубав ден на всички, времето на вън е примамливо Hug

# 421
Уф, и аз изобщо не искам да и давам сироп, но педката го изписа и дори ми каза като направи 4 дни пауза да давам.... Аз чакам по 7 дни. Дано да е го е израстила този проблем, нали ви казвам - от 5 дни е редовна, това не е било откакто навърши 1 месец.
За космонавтите да ви кажа - обикалях, харесах на Бабалуно два модела, около 33-34 лв, но имаше само най-малкия размер наличен. В МОЛ-а харесах някакъв за 100 лв, но толкова пари за космонавт не ми е много уместно да дам. Навсякъде по магазините има едни български, които хем седят като дървени - твърд шушляк, хем някак тънки изглеждат. И вчера в Детски център Рая ударих джакпота - има намаление 30% на всички дрешки (не само бебешки, и за по-големи дечица има) и купих плюшен дебел червен космонавт за 20 лв  Crazy Хем е мек, с подвижни ръкавички и ... ъъ.. ръкавички за краката  Crazy Т.е. ако окъсее махам пантофката и обувам ботушче или там каквото. Единствено не би издържал на порой, но то ако вали силно аз няма да я държа на открито да я наквасвам с вода  Crazy

# 422
 Добро утро.Благодаря за кафенцето и закуската.Аз съм на овесени ядки с плодово мляко.Така са вкусни и лесно се хапват.

След първите ваксини дадох превантивно за температура и болка, но сега за втория прием нищо не дадох, нямаше проблеми.Не съм привърженик на даването на лекарства, и ако може предпочитам без тази екстра.

Шунче, понякога и Даниела си забива ноктите в цицата, понякога така гадно щипе, че ми иде да викна.А понякога просто си тупка по нея.Аз се мъча да я надхитря и си давам пръста. Mr. Green

Чин, ако е добре Нико, за какво ще го надуваш с химия?Космонавти и аз не харесвам много, ама тук с тези минусови температури през зимата, това е най-доброто решение.Но май ще се наложи да търся по-широка количка. newsm78

Със захранването изчаквам и аз.Вчера и дадох едно парче ябълка да смуче.Че като го засука, чак ми хваща ръцете да не ги дръпна, милото така настървено я сучеше, че чак ми се дощя да и дам.После като го дръпнах парчето, писна с пълна сила.Иска още. Mr. Green
 От миналия ден започнах да я слагам по малко седнала.Подпирам я с възглавници и и нареждам играчките пред нея.Голямо щастие ви казвам.Ухилва се като зелка.Мама каза, че е започнала да ме слага да посядвам от третия месец. Thinking

Еее, Гачони, най-после.Честито ви християнче.

# 423
Цуцита  Simple Smile преди давах Панадол веднага след ваксината. Тук обаче бяхме обсъждали (мисля, че с Хеберлеа), че не е нужно да се дава панадол ако бебето не вдигне много висока температура. Нали именно температурата помага на тялото да се пребори с вируса. Следващия месец реших да дам Панадол само ако вдигне много висока температура. Той обаче не вдигна повече от 37 градуса  и освен, че беше малко по-нервен искаше постоянно да яде/пие чай, друго нямаше. Правя компресчета с Риванол, защото му стават топченца по крачетата.

Динора, май масово изписват Панадол.   Simple Smile

# 424
MamaAnelia, ние вече сме сложили трите апликации на комбинираната, но все нещо не ни се получаваше с хомеопатията... и ние като Хеберлея давахме туя, но тя нали се разтваря във вода, пък точно тогава Катето много вода не искаше да пие. Та общо взето не я е изпивала всичката, колкото сме и разтворили, не че е имало проблем, де. Панадол след (нито преди) ваксини нито ведъж не сме давали, не е вдигала повече от 37,5-37,6...

А не може ли да се разтвори в кърмата? Нашата педиатърка ни посъветва да дадем превантивно Панадол, но ние не послушахме. Виждам обаче, че всяко дете реагира различно и има нужда от различни мерки  Thinking Някой беше споменал, че всяка следваща ваксина се приема по-тежко. Не знам доколко е така, но ние сме подготвени да даваме Панадол ако вдигне по-викоса температура.

Ваче, успех на Сашата! И тъй като понеделник е неучебен ден, много се надявам да е хубаво времето, за да заформим среща на по-централно място  Hug

Чинче, и аз това щях да кажа за Комбиотика   bouquet

За акането Ваче е съвсем права. При положение, че сте рашили вече да захранвате, де! Откакто яде пюрета, Сиана ака всеки ден, че и по два пъти, а преди имаше проблеми. Ваче и пащърнакът е разхлабващ. А за тиквата, да не говорим колко е витаминозна "жълтта аптека"

Ани2, много приятно да си изкарате!

И ние излизаме вече.

# 425
  • София
Само аз ли още не мисля да захранвам newsm78 нали уж сега се препоръчва в 6 месец...

Не си само ти и аз няма да захранвам,чак в 6-ти месец Peace

така и не разбрах къде е таз градинка с този слон newsm78

Добрутро и слънчев ден на всички

# 426
  • София
Здравейте
Ние днес бяхме на консултция и ваксини.  Лора е качила 500 грама и 3 см, вече е 6700 гр. и 61,5 см.  Ваксините понесе много мъжки този път Crazy

Ани2, лекцията беше чудесна.  Момичетата са много мили, събитието беше приятно и полезно Heart Eyes  Поднесоха ни цялата информация кратко и разбираемо, вместо да се ровим в нета и след много четене и чудене да не сме сигурни какво сме разбрали Crazy  Даже помогнаха със съвет за кърменето на моя приятелка, чието бебче се оказа с къса юздичка Wink

бг-тати, вие не успяхте да стигнете до лекцията..?

Хеберлеа, не си само ти не-захранваща още, просто по темата пишат захранващите и изглежда сякаш са повече Wink   Но определено доста момичета вече започнаха...  Аз лично не мисля да започвам засега.  Едно че Лора не ми изглежда готова и второ че така животът ми е много по-простичък и лесен...  Бих изчакала колкото може повече.  То оттук-нататък все ще яде детето...

чин, ти най-добре правиш, че нищо не даваш (докато не се налага, разбира се) Wink

Теди, да не са зъбки при Дилянчето newsm78

гачони, ха добре дошла отново  bouquet

И с малко (и на места по-голямо) закъснение - честити месечинки на всички!  bouquet

динора, аз давам Ефералган Rolling Eyes

4 нови отговора Crazy  Не мог да наваксам сега, извинете ме...

# 427
МамаАнелия, ами до колкото знаем хомеопатия не се препоръчва да се разтваря в кърма, само във вода... Но може да се разтвори в съвсем малко вода, дето се казва в една лъжичка дори... Ние посбъркахме, че разтваряхме в шишенце примерно с 30-40 мл водичка... Ама пак и като не го изпи всичко, нямаше проблем. Иначе в кърмата се препоръчва да се разтварят пробиотиците, когато се дават такива.
Бюти, ами не, далечко ни беше, пък имах уговорка за братовчедска среща-разходка в Южния парк - брат ми с детето и братовчедка ми дето си е за малко тук от Калифорния с нейните две... Та нямаше как да смогнем Simple Smile

# 428
  • Sofia
Магнет, тук е градинката Simple Smile  http://www.bgmaps.com/link/CEDF151105D5685B03FA3669D20D2C71

# 429
Абосолютно съгласна съм с теб, Чин!

И аз мисля, че температурата е оздравителен механизъм за организма. И затова гледам Панадола да е последното нещо и само при много висока температура. Понеже Катето, като вдигна и първия, и втория път беше малко нервна и дадох минералната сол, която помага при температура до 38 градуса. От нашата хомепатка знам, че трябва да се изчака с другите медикаменти.  Wink Та затова ми беше странно, че се дава Панадол и то по препоръка на лекар, без да има температура. Явно и лекарите гледат да се презастраховат.

# 430
пак кърмя пред компа... лош навик доби Оги да спи в кенгуруто Confused, не ме оставя и да хапна. Грижи се за линията ми Wink

бг-татти и цуцита - мерси за инфото! аз давах колифа преди с кърма, но тези дни биогая пробвах с водичка и май не му понасяше. Пак ще цедя да видим. Иначе разтварям хомеопатичните зрънца само в макс 1 ч.л. вода, че и Оги по принцип не пие. Ще пиша на ЛС за повече инфо за солите, че сега с една ръка ми е трудно.

поуспокоих се че има и други изчакващи захранване - аз още чета и се ориентирам как да започнем и засега съм си намислила с каша с кърма, и после храни в ръчица но още има време. Пък и малкият ще си покаже. Едно нещо съм си казала - няма да храня насила - че така се създават злояди деца...

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 14:45 от heberlea

# 431
Давам й туя преди ваксината и ако има температура след това Шуслерова сол №3.

Туй за темп. ли е?
Панадол е като Такипирина (свещичка) тук. Слагам и само при висока темп.. С първата ваксина не се наложи, сега ще видим с втората. newsm78 Между другото с хомеопатията от БГ се снабдявам. Например за зъбките с Крис Дентокинд ползвах, та сега и за Софи съм се снабдила. Пенадол имам сиропче, но аз съм си за свещичкте и си давам Такипирина.
Гледах витамин Д давате 1,2 капки. С Крис и аз така. Сега обаче педи даде друго. newsm78 Ето какво пише в листовката ''Dicovit D е хранителна добавка на витамин D3 в MCT масло (средноверижни триглицериди), за предотвратяване на недостиг на витамин D и рахит, от първия месец на живота. Дневно приложение на перлата на Dicovit D дава на бебето точното количество на витамин D (400 IU). Пакет от 30 мъниста.'' Би трябвало да е същото, но количеството бая ми се вижда. newsm78

И да ви питам как се регулирате с храната (тези, които захранват)? Например педиатара дава тот грами и си ги изяжда, но след това (за да заспи или ако е нервна) си цока, фактически и кърма поема. Не идва ли множко? newsm78

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 13:44 от nakri88

# 432
накри88 - аз ползвам от хомеопатията на Боарон - туя разраждане 15СН. Дали ги има при вас? Има специална схема на даване ако искаш ще ти я пусна. Дава се не само за да не вдига Т, а и за да преодолява по-леко детенце всички последици от ваксините. Температурата е само видимата част от това какво им се случва в телцата след вкарването на всички химикали, антигени и болестотворни агенти.

Ей май ще успея и да сготвя днес - заспа мушмурока....

Сигуро всички сте по градинките - след малко и ние ще излизаме ...май към Борисовата, че ми е най-лесно.

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 13:59 от heberlea

# 433
Ще ми повярвате ли, че не помнех дали съм писала сутринта  hahaha hahaha hahaha Е явно не съм писала де.

Ха добър ден и от мен. Ние днес няма да се натуткаме за разходка явно. Ще чакам Марти.
Бюти, понеже нали и Лорка спи преди обед, я кажи ти кога я изкарваш сега? Че с това спане хич не ми е ясна зимата как ще излизаме  newsm78

Къдрокоске, ти ме беше посъветвала да чета за захранване водено от бебето. Е сега смятам това да правя. Йоана не е ентусиазирана аз да я храня нещо.

# 434
Ще ми повярвате ли, че не помнех дали съм писала сутринта  hahaha hahaha hahaha Е явно не съм писала де.
момичетата кафе са сложили, вземи го пий  Laughing  Hug

Днес захраних Нико с тиква. Не я прие с голяма охота. Първата половин лъжичка я дадох без мляко, стоеше като препариран. Такава намръщена и учудена физиономия направи, отвори устата и с отворена уста си остана... нито го изплю, нито искаше да го глътне.  Mr. Green Май не му хареса много, но изяде 1-2 лъжички общо. Дано не ми стане злояд. Млякото след това си го изпи с кеф, нямаше търпение, че му правих и допълнително. Какво ли си каза детето : "Да пия докато има, че както е тръгнало...."

Общи условия

Активация на акаунт