ЮНЧЕ гладно виква: "За Хелуин ще папам тиква"!

• 35 719
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Гледам доста неща давате на децата си.  Аз нито мажа с нещо венците, нито давам нещо хомеопатично, ни пробиотици, ни био гайа... давам кога се сетя Сребърна вода и те това е...
Дали пък не трябва да давам?  newsm78
Защо пък да даваш?  newsm78 newsm78 newsm78  Wink ако няма нужда не даваш. Понякога се дава и без нужда де... Wink
Ана, да разбирам ли, че трябва да даваме пробиотици? Аз съм много подозрителна към разни добавки за малки бебета и деца. Дали ще са пробиотици или вит.А, С,Е, калций в детски храни...
Аз примерно кърмя, трябва ли да давам пробиотици?
И изобщо откъде ги измислиха тия неща сега  Rolling Eyes Започвам лекинко да се дразня, уж всички са за естествно, за еко, за не знам си какво, а тъпчат синтетични 'полезни" неща. Аз на БиоГая съм им набрала от един детски рожден ден, на койото набутаха на децата пликове с реклами и мистерни хапченца. Моята, хем е голяма ги беше изяла двете хапчета, защото й казали, че се пият за здраве! Айде, моля ви се!!  Crossing Arms
Подпалих аз моторетката  Embarassed Mr. Green (Ана, знаеш, не е лично! Hug)

За ноктите.. какво ви е трудно да ги режете. Аз съм много зла в такива процедури. Имам добра хватка и като стисна режа и толкова. Е, разбира се образно казано де  Wink Налагам твърда ръка и Ралка знае, че няма мърдане. Ей сега й ги рязах. Стискам ръчичката, тя се дърпа, ама аз стискам и й говоря някакви неща и режа. С нокторезачка, не с ножица. Аз с ножица не мога.

Динорка, Калпол, Панадол.. няма значение, нали вътре е парацетамол. Дори честно казано аз препдочитам Нурофен. На Саша винаги е действал по-добре. Ама и с нея почнах с Панадол. Дано не се налага де...

Мамо Ани, тиквата като че ли не  й хареса много. Яде около 3-4-5 лъжички и взе да върти главата. Утре си мисля да сложа вътре кърма, ще се опитам да изцедя.
За понеделник може да видим нещо да измислим.

Момичета ама за какви оздравителни процеси говорите при ваксините Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes  Температура въпреки, че се вдига не е нормална реакция при имунизации. Така излиза, че тия дето не вдигат Т организма им не се бори и не съзрават имунитет. Ваксината не е истинското заболяване. Дори микроорганизмите не са живи  Rolling Eyes

Хеберела, за злоядите деца съм и не съм съгласна. В смисъл, че това, че няма да го насилваш не значи, че няма да е злоядо  Crazy Обратното е почти задължително  Peace... Саша не е насилвана ама хич и е злояда ужасно напоследък. Като пример ще дам, че тя отказва да яде месо. Не е била любител никога, ама сега все повече не ще. Никога не съм я насилвала.Дори Ники се сърди, защото смята, че тя трявба да яде месо. Обаче ако я питаш какво ще яде ще ти каже ориз  Rolling Eyes Напоследък не иска да яде почти и аз я заплашвам, че ще я вкарам в болница да я хранят на системи. Хваща дикиш  Crazy

Накри, моята педиатърка казва,че не се маха млякото от храната. Бебето яде примерно зеленчукво-млечно пюре. В случая кърмата трява да е млякото или АМ ако няма кърма.

# 436
Какво ли си каза детето : "Да пия докато има, че както е тръгнало...."[/color]

Чин,  smile3532 smile3532

Ние докато хапвахме на обяд, девойката разбира се седя в скута ми.Бях правила картофи със свинско и зелен боб.Ама тя изяде милата с поглед де що видя по масата.Отчупих едно малко парченце картоф, смачках го и и го дадох.Не мога да преценя дали и хареса или не, ама после започна да ми ближе пръста, с който и го бях сложила в устичката. ThinkingНе посмях повече да и дам, че много подправки имаше в яденето, а и тя все още избутва с езичето всичко.Явно не е готова още.

Сега се сетих, че ми предстои да работя по Коледа и Нова година, което ще съвпадне с началото на захранването.Та се замислих дали не е добре малко по-рано да започна, защото по това време няма да имам възможност да и отделям много време. ThinkingАко пък изчакам да приключа с работата, което ще рече 9.01 няма ли да стане много късно?Тя ще е на седем месеца.Ани2, какво ще кажеш по въпроса?Момичета, давайте и вие съвети, моля.
Ваче, ти какво мислиш?
 Нокти и аз режа по описания от Ваче начин, с разликата, че пея песнички докато тече процедурата.И винаги с нокторезачка.

# 437
Чин, абе и истинско си направих тази сутрин, отворих форума, прочетох, намислих си какво имам да пиша, нооооо явно не съм го написала.

Горкия Нико, притеснило се е момчето, че му отнемаш млякото. Да ти кажа честно, Йоана първите дни след пюрето хапваше доста мляко, явно поради същото притеснение  Laughing

Аз режа нокти с ножичка. Така свикнах от първия ден. Но проблеми съм нямала до сега. Вземам я в мен и си режа. Ако нещо реши да се дръпне и казвам "виж сега какво ще правя" и то патето сякаш ме разбира, защото седи и гледа. Един път реших докато спи да я свърша тая работа, че после щяхме да излизаме и да не се бавим. Ами ни нокти отрязах, ни детето спа спокойно - усещаше ме.

# 438
Ваче ,Чин , и аз с моя бегъл опит с тиквата да споделя ,че щом сложих малко мляко в пюренцето , бебка го изяде с голяма охота. Иначе много точно си го обяснила Чин- изпадна в пълен потрес и остана  без реакции- да плюе ли , да глътне ли , да реве ли?!? Crazy
Аз също не давам нищо преди и след ваксини- ако има нужда , тогава - Панадол.
Хеберлея, и аз май щесъм в групата на по- късно захранилите се.... Confused

Ставам сега ,че не се трае- няма търпение да излизаме навън...

# 439
  • Добрич
Ха, привет и от мен!
Чин, честито ви захранване! Пожелавам на Нико да му харесва каквото му предлагаш!  Hug
Деси, радвам се! Дано да й допадне на Йо! Дръж ни в течение, че нали и аз мисля така да захранвам.  Wink
Хаберлеа, и аз да кажа, че нищо не съм давала все още, но Вих не проявява никакъв по-осезаем интерес към нашата храна все още, пък и на мен така ми е по-лесно.  Mr. Green
Цуцита, аз давам Панадол 5-6 часа след ваксините.
Забравих да ви кажа, че като ходихме на консултация тази седмица, педиатъра ми каза да слагам вече седнал Вих. Казвам го защото някой се питаше дали да го прави, но не помня кой.
Вихрен вече има джъмпер на Чиполино. Ето това - http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 1598c5910d18ddef6
Сложих го за 5 минути само, защото много му се спеше, но му хареса май. Мисля, че е още мъничък, но след някоя и друга седмица ще е ОК. Да се забавлява в студеното време, че майка му да може поне манджата да сготви, че сега само претупвам и това.  Mr. Green
Ани2, приятно изкарване във Велинград. Ако беше по-близо до нас, щях да дойда. Много обичам такива организирани и целенасочени сбирки.  Hug
Гачони, добре дошла отново. Намирай време да ни навестяваш и честито ви християнче!  Hug
Шунче, и Вих много ме драска и бие по гърдите. Сега обаче вече съм добре, защото не го кърмя гола и започна да хваща блузата ми и да я оглежда и дърпа, та сега пък се разсейва, че и почна да й говори нещо.  Joy Зверчета си имаме....да са ни живи и здрави!  Grinning
Ваче, Вих ака на няколко дни и той. На около 4-5 дни веднъж, понякога и на два дни - различно е, но и аз като теб се притеснявах в началото /даже на Ани2 писах ЛС/, но щом е весела и видимо спокойна, не й е твърдо коремчето, значи не е проблем. И на него му бяха изписали при нужда Лактулоза, но нито съм купувала, нито давала все още. Дано като го захраня да му се регулира корема.  Peace
Пеперудкеее, как ми се ще да дойда за Коледа при вас в хотела....Мммм, наслада.... Mr. Green Hug Относно захранването - щом Даниела ви изпива с поглед, ще рече, че сигурно скоро ще е готова за захранване. Опитай след две седмици да речем и виж как ще реагира. Аз не бих искала да захраня по-късно от 6 навършени. Причините ги знаеш - писали сме ги.  Wink
Спирам, че много дълго ще стане. После пак ще се включа, че пак сме сами. ММ пак замина на Серес.  Grinning

# 440
Благодаря за отговорите за Панадола  Hug

За злояди дечица си говорите- може да се каже, че аз съм злояда. Не ям доста неща- гъби, маслини, зелен боб, месо /изключение е пастета и продуктите от кайма, но купувана, не домашна  Crazy/, тиква, броколи... Общо взето все неща, с които сега трябва да захранвам беба. Все пак това, че аз не обичам такива неща не е гаранция, че и тя няма да ги яде. Ако й харесват-добре, ако не- също съм ОК. Въпреки че не се храня чак толкова разнообразно и за ужас на много хора не ям месо нямам проблеми, свързани с това. Докато си бременеех си изкарах на домати, краставички, диня, хляб и сирене. Нямах проблеми с хемоглобина. Не се налагаше и да пия добавки.
 Спомням си една зима като бях 3-4клас си изкарах само на домати. По точно на сурова салата /това са меляни сурови домати, които са само стерилизирани/ и хляб. Така изкарах около 4 месеца. Изключение ми бяха празниците, тогава си похапвах и други неща, но отново главното ми беше тази салата. Разбира се, майка ми правеше опити да ме накара да ям и други неща през останалото време, но без особен успех  Whistling

# 441
Ако децата харесват това, което ние.. да взема да го захраня с пържени картофи  Thinking
Аз обичам тиква, особено с мед и орехи.. доста си хапвах докато бях бременна.

Пеперудке, едва ли ще е проблем, ако почнеш малко по-рано. На 5 месеца според мен нормално, но нека и другите да кажат.

Къдрокоске, да ви е честито бънджито. Аз гледах такова в продавалника, но се чудех такова или такова дето се закача на касата на вратата да взема.  Thinking

Нокти режа докато спи, страх ме е да не го порежа.

Да ви кажа, Нико слуша много детски песнички, само така имам спасение.
Ако няма детски песнички- радио. Пробвайте. Колкото по-силен бас има, толкова по-добре..

# 442
Ако децата харесват това, което ние.. да взема да го захраня с пържени картофи  Thinking
hahaha hahaha hahaha

# 443
  • Добрич
Чин, забравих да ти честитя поредния взет изпит! Все така да я караш!  Hug С Борис имахме Hugбънджи гащи, които се закачат на касата на вратата, но нали това лято сменяхме интериорните врати, та сега предпочетох да взема такова, за да не дупча. И аз от Продавалника го взех за 70 лв., а е още с найлоните.  Wink Дано му се хареса на Вихрен. 

# 444
Здравейте! Пак използвах времето и съм навън цял ден, та сега пак набързо четох  Embarassed
Нилата, извинявай, че чак сега пиша - някои деца се наяждат за минути, ядат рядко и пак качват. Щом пълни памперсите, не бих се притеснявала. Ако кантарът не ти показва оптимални резултати, можеш да се опиташ да вмъкнеш допълнително кърмене в просъница.
Ваче, в кърмата си има особено много пребиотици, но и пробиотици. Така че  няма нужда от тях допълнително - но при нарушение на чревната флора може да има нужда от повечко, тогава те си имат своето място при лечение с АБ например. Иначе и аз не съм любител на добавки всякакви и не ги и купувам,знаеш и в голяма степен споделям твоето мнение. Ако питаш аз как бих постъпила при пауза в акането - не бих дала нищо, докато детето не показва дискомфорт и всъщност така действах с Румен - нито захраних, нито давах добавки - само гимнастика и масажи и си чаках да дойде времето да взриви памперса. За тези, които все пак искат да действат - ако искат да захранят и бебето е на 4 навършени месеца - според мен това е ок вариант, както и нямам нищо против пробиотиците (поне от това, което знам). Не съм привърженик на мушкатото и термометъра, както и на разхлабителните или овесената вода.
Пеперудке, аз захраних Румен на 7 и не беше късно. Ти прецени кога е готово детето, кое е по-удобно за теб и така реши дали да захраниш малко по-рано или пък на 7 месеца.
Къдрокоске, аз ще съм в Долна баня - оказа се, че с ЛЛЛ сме си планирали събитията за една и съща седмица, за съжаление - бих искала да съм и на двете места, но по обясними причини ще съм на събирането на НАПК.
Бюти, Зверче, нали мога да почеткам Роси и Яна за лекцията вчера.
Купих си много интересна, но малко крайна книга - Псевдонауката. Ще дам отзиви после.

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 19:14 от Ана2

# 445
Здравейте мами, след този прекрасен ден, който сигурно повечето от вас са прекарали навън по паркове и градинки Simple Smile И ние бяхме навън почти през цялото време.
Във връзка с идващите избори ми идва един интересен въпрос, вие ще ходите ли да гласувате заедно с бебетата, или ще ги оставите на някой, докато гласувате? Катето ще посети избирателната секция заедно с нас Simple Smile

# 446
  • Sofia
Да помрънкам малко - откакто се прибрахме към 4 без нещо, бебето се счупи! Само спи и през час - час и 20 мин. се буди с адския рев за ядене. #Crazy Tired

# 447
Шунка,не сте били на ваксини днес,нали?Проверявай в устата скоро да няма нещо в повече.Мирише ми на зъб. : )

# 448
Здравейте  Hug

днес бяхме на консултация - Алекс е вече 8200 /+ 500 грама/ и е 67 см. - + 1 см  Mr. Green. Прасенцето на мама е спряло да качва с луди темпове, това е добре. Не му биха ваксините, защото имаше сополи, евентуално другата седмица ще ходим. Забелиха му пишлето, аз помолих, поплака малко, но нищо сериозно. Поисках, щото ние с мъжа ми все се опитваме, но нищо не ставаше, та педиатърката помогна.

бг-тати, ние, за съжаление, няма да гласуваме, защото регистрациите са ни в Пловдив, а изпуснахме срока за изваждане на удостоверение за гласуване по настоящ адрес... Аз по принцип винаги гласувам, но сега се замотах покрай детето и така си остана.
Пеперудке, аз, живот и здраве, може да започна захранване на 5 месеца и половина. Не съм решила твърдо, по детето ще преценя Simple Smile
Къдрокоске,  Hug, честит джъмпер на малкия Simple Smile. Нещо на линка не ми излиза, какво е това  newsm78, като бънджи гащи ли?
Чин, честито захранване Simple Smile. Може на Нико да му харесат повече картоф или морков... Пък и може да е стоял така, защото просто се е чудил какво му е това в устата  hahaha
ilr, видях снимките, страхотна е Мимито  Heart Eyes

Ох, вие се оплаквате, че бебоците ви не акат, аз пък ще се оплача, че Алекс го прави много често, по 4-5 пъти на ден, но по малко  ooooh!. Даже мисля, че е с разтройство, изписаха му прахчета Хидрасек... Забелязвам и по малко слуз, да видим какво ще е . Давах и Биогайа, ама няма промяна..  Thinking

# 449
Хеленче, браво на Алекс! И Явор ака по няколко пъти на ден, понякога има и по малко слуз, това си е нормално, въобще не го мисли... Ние ще гласуваме с децата - т.е. единият ще пази децата, докато другият гласува и така.

Общи условия

Активация на акаунт