ЮНЧЕ гладно виква: "За Хелуин ще папам тиква"!

• 35 699
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Привет!

Чин, искрено ти съчувствам  spoko

Сутринта отидохме уж да гласувам. Да, ама ме нямаше в изнесените списъци и обикаляхме доста време по изборните секции да намеря къде са ме разпределили. След редене на 3 опашки се отказах и реших първа да напазаруваме и после като с приберем да проверя в нета номера на секцията. Така и направихме. Като се прибрахме, аз отидох да пия вода, а ММ оставил Сиси в кошницата на канапето и излязъл да прибере покупките. Както си пиех от чашата чувам "Туп". Изтичах към стаята и какво да видя- Сиси по очи на пода, кошницата върху нея Shocked Confused Cry Гушнах я и в следващият момент погледнах личицето й- цялата й устичка пълна с кръв. Грабнах портмонето и беж към колата. Развиках се на ММ, че не съобразил къде да постави кошницата, а муждувременно потеглихме към болницата. По пътя прегледах Сиси внимателно. Видях откъде идва кръвта /ципичката, която свързва горната устничка за челюстта се беше сцепила/, опипах внимателно и главичката й. Като пристигнахме в болницата първо не искаха да ни приемат, защото трябвало да ходим в другото спешно /което е на още 5 мин разстояние с кола/, не там  ooooh!. Обясних какво е станало- умната "лекарка" реши, че няма нужда от допълнителен преглед #Shocked, след като съм установила вече нараняването къде е. Все пак аз си настоях за преглед- пратиха ни при хирурзите. Трябваше да изчакаме малко, защото сменяли превръзка на една баба  Rolling Eyes. Направиха преглед на Сиси и ни казаха, че няма нищо обезпокоително и да я наблюдаваме само в следващите часове.
 Излизайки, ММ отиде да върне бележката за направлението към спешното. Онази доФторка му казала: "Казах ви аз, че няма нужда от допълнителен преглед"  Crazy  smile3555
 В момента Сиси има зачервена брадичка и мъничка цицинка на челцето /устичката не смея да пипам да не я нараня, но няма кръв, де/. Иначе е жизнена, смее се. ММ е стабилно нахокан и навикан. А вчера вечерта му говорих, че беба вече е по-подвижна и трябва да внимаваме повече...

Успях да гласувам. Секцията се оказа тази, в която си отидох първо. Просто изнесените списъци са грешни били. За сметка на цялото ми обикаляне по секциите станах свидетел и на една случка с кандидатите за кмет:
 Редейки се на една от опашките сутринта се оказа, че пред мен е един от въпросните кандидати. Като влезе да гласува почнаха да го снимат от кабеларките /платено им беше, разбира се  Wink/. Снимаха го и с телефони, и с апаратчета, и с камери. Излизайки отвън трябваше да изчакам ММ, че беше отишъл да зареди колата. Тогава излязоха въпросният кандидат за кмет и няколко негови съмишленици. Коментираха, че сегашният ни кмет  /който се кандидатира отново/ отишъл да асфалтира улицата пред една от големите избирателни секции. Та този, който беше при мен реши, че той ще асфалтира улицата през черквата на циганската ни махала  tooth Натовариха с в една кола и заминаха за там. В същото време един, който пък явно беше съмишленик на сегашният ни кмет се обади по телефона и започна да агитира някакви негови приятели да отидат и да аплодират постъпката на кмета ни   ooooh! ........
Та такива неща ми се случиха днес

# 556
Динора, ужас, добре че не е имало по-сериозни наранявания... А и че детето не се е стресирало явно, щом си се смее след това... Ще си имате едно на ум как да я оставяте вече...

# 557
Динора,  Shocked ужас, кой знае как си се уплашила. Аз, честно си казвам, щях да откача най-вероятно  Rolling Eyes ooooh!. Дано й мине бързо на малката  Peace
m-q, честита месечинка на Дани, да ви е жив и здрав Simple Smile
Чинче, не знам какво да ти кажа за тая твоя свекърва... Аз акобях яко щях да съм изперкала вече  Crazy. Много се ядосвам на такива неща, знам, че не трябва, но го правя. Знам, че чашата прелива в крайна сметка и тогава става по-страшно... Дано имаш нерви и сили в бъдеще  Hug
Мейдънли, ти ли ми прати покана във фейсбук, че не ви познавам по истинските имена  Joy. Ако не си ти - бързо да си признава който е  hahaha. Аз по бебчето се ориентирах де, но да си питам Wink

# 558
Здравейте,
Гледам коментирали сте и мас в нослетата. Моята лекарка УНГ ми прпоръча за бебето Риномер, който съдържал и масла, за да не изсушава лигавицата. Дано не го приемета като реклама, но аз съм доволна засега от него. А и ми е удобен за впръскване, защото бебето трябва да е легнало на една страна. Иначе по време на каката, когато беше бебе, ние слагахме Витамин Ц в нослето.
Да се похваля днес си изядохме пюрето на обяд и почти не яде мляко след това, което е постижение.
За пюретата - аз лично винаги проверявам дали е с добавена захар или не. Засега забелязах на Hame, че имат добавена захар или глюкозен сироп и ги избягвам, макар, че преди съм купувала за каката, но не помня тогава имали ли са захар или просто не съм обръщала внимание.
Аз в повечето случаи си правя сама пюренцата, но и купувам, когато знам, че няма да сме в къщи или не ми е останало време да направя. Но не отнема въобще време де Simple Smile

# 559
  • София
Динора, ужасно преживяване сте имали, тия бели за секунди стават... Не се сърди много на мъжа си, кой знае колко зле се чувства.

Чин, останах с впечатление, че нищо специално не се прави в случай, че няма бременност. Тази седмица ще му се обаждам и може пак да питам. А за свекървището - много ти съчувствам, ей не се спря тази жена  Tired

Тати, чувалчето е на Мутси, количката ни е 4 райдър, само че ние взехме на Транспортер, видя ми се по-обграждащо, защото Транспортера е по-широк модел. Предполагам, че може да пасне и на други модели колички. Мисля, че си заслужава. Взехме го от магазина на Мутси на Симеоновско шосе, дадоха ни подарък термобокс.

Хелън, аз съм, ама ние даже се сприятелихме вече  Simple Smile

Мама нанка, и ти се беше позагубила  Hug

# 560
  • Sofia
Привет мами,

Успях да стина до компа. През каква хрема минаваме не е истина. От хремата почна да реве че не може да диша, милото иска през носа и това е. Като почна един рев после кашлица повръщане от секретитее. Рев истерия, беше спрял да яде, не може да спи, събужда се като му текнат сополите, два дни сме спали прави гушнати един в друг. Голяма мъка с отпушването на нослето, направо рев само като види да се доближавам. Само гушкане и песнички го утешаваха по малко. Ако някой ми беше казал че ще ми е толква тежко от една хрема нямаше да му повярвам, не ми се мисли за друго евентуални болести. Е накрая и най доброто което можеше да се случи и аз да се разболея и така поне малко анти тела да му предам Rolling Eyes Иначе и ние сме с Физиологичен разтвор, низита виброцил, обръщам го по корем и така изтичат сополките.
Вървим към подобряване но да видим кога ще изчезнат напълно сополките.
Магнет гледам че и при вас положението е подобно. Бързо оздравяване на вас и на всички болнички.

Чин, браво за изпита. Иначе близко сме явно но не съвсем. Ще спретнем май скоро една квартална среща. За свеки, свиркай си колкото можеш.
Кити, а вие как сте, по добре ли сте

Като ви слушам как се забавлявате докато захранвате направо нямам търпение. Голяма веселба ще е.Наш Дани все още не се справя добре с координацията на ръцете, но иначе цялата ме изяжда като си хапвам.

Чин в тиквата на Хип няма захар. Може да видиш кои пюрета имат добавена захар или сол тук:
http://www.hipp.bg/index.php?id=751&pid=2
Легендата е на първа страничка
http://www.hipp.bg/index.php?id=751&pid=1

Дионора, ужас. Дано и няма нищо на милата.

# 561
Прибрахме се в Благоевград, гласувахме и минавам да се разпиша. Неочаквано добре беше като битови условия - нямах кой знае какви очаквания за хотела - но се оказа много хубаво, препоръчвам го -казва се "Природа" - имат си собствени дръвчета, от които си късахме ябълки и дюли, предлагат и собствен сок и вино. Отделно видях доста близки хора, а Румен се наигра Simple Smile Връщам се да ви чета, надявам се, че сте прекарали добре през уикенда Simple Smile

# 562
  • София
dagi същото положение е у нас с хремата Cry дано по бързо се оправим всички Rolling Eyes

Динора ужас...

# 563
Ей ме отново Simple Smile

Динора, радвам се, че всичко е наред със Сиси - милата...Аз така изпусках Румен преди години и сега много ме е страх  Confused
Инсайд, и аз бих отложила захранването - при проблеми със стомахчето бих давала по-бавничко и по-внимателно с храните, както е споменала и Къдрокоска.
Даги, Магнет, оздравявайте!!!
Кити, в Долна баня бяхме, много добре ми се отрази промяната на обстановката. Жалко, че не можах да се възползвам от външния басейн Simple Smile
Чинче, има и много сладки тикви - миналата година баща ми беше отгледал доста т.нар . "цигулки", просто все едно са киснати в захар.
м-г, честито ти пораснало момче!
Хубава вечер ви желая Simple Smile

# 564
Динора Ужас,дано се оправи по-бързо хубавото бебче  Hug Hug

# 565
  • София
Динорка и аз да кажа.. ужас! Rolling Eyes Аз винаги като слагам кошницат анякъде изпитвам ужас, че може да падне, защото бебето макар и вързано в нея като мърда, тя се клатушка. Сиси не беше ли вързана? Rolling Eyes Наблюдавай я тази нощ за повръщане. Ако няма такова нещо и спи спокойно значи всичко е ОК. Както и вярвам, че ще бъде. Ужас! Никой от нас не е застрахован. От опит знам, че белите стават пред очите ни  Confused

Ралка днес много плака на заспиване. Мисля, че много интензивно й бутнах много храни. Най-вероятно тази седмица няма да давам нищо, освен кърма. После пак ще почна с тиква, при това само тиква цяла седмица, после други неща То вярно,ч е всичко дето й дадохме е по хапка, ама... Rolling Eyes Rolling Eyes

# 566
Днес нещо не съм на кеф май да пиша.

Динора, много неприятно. Дано на Сиси й няма нищо сериозно. Щом се смее, значи и уплахата е минала.
Ние шезлонг и кошница държим на земята. Винаги ми правят забележка - ама как бебето на земята, ама така съм по-спокойна. И да стане нещо ще е от по-ниско.

Чин, тая свеки няма мира май.  #Cussing out

Магнет, оправяйте се. Мен хремата ме мъчи цяла седмица вече и едва днес имам значително подобрение.

Ваче, може да не е от храната, а просто да е кисела Малка Ралка днес.

Ани2, радвам се, че си успяла да си починеш. Смяната на обстановката и на мен ми действа добре.

Имаше и още за писане ама  newsm78 .........

# 567
  • София
Деска, може и така да е... ама аз ще приема, че е от храната и ще й дам малко почивка  Wink Уфффф, миличката  Rolling Eyes

# 568
Динора, много неприятно. Сигурно си се стреснала много. Дано на Сиана и няма нищо. И мен много ме е страх да оставям Нико сам по дивани/спални.  Rolling Eyes

Ани2, добре дошла.

Магнет, бързо оздравяване. Днес и Нико има секрет, ще почна пак да му капя сребърна вода.

Ваче, аз забравих вече какво даде. Тиква, ябълка.. какво друго?

# 569
  • София
Чинче, и картоф, защото днес пюрето беше с картоф. А вчера у майка й дадохме да посмуче едно гроздово зърно и майка й даде малко банан, трохичка. Едва ли е чак от такова значение това количество.

Общи условия

Активация на акаунт