Чин, искрено ти съчувствам

Сутринта отидохме уж да гласувам. Да, ама ме нямаше в изнесените списъци и обикаляхме доста време по изборните секции да намеря къде са ме разпределили. След редене на 3 опашки се отказах и реших първа да напазаруваме и после като с приберем да проверя в нета номера на секцията. Така и направихме. Като се прибрахме, аз отидох да пия вода, а ММ оставил Сиси в кошницата на канапето и излязъл да прибере покупките. Както си пиех от чашата чувам "Туп". Изтичах към стаята и какво да видя- Сиси по очи на пода, кошницата върху нея
Гушнах я и в следващият момент погледнах личицето й- цялата й устичка пълна с кръв. Грабнах портмонето и беж към колата. Развиках се на ММ, че не съобразил къде да постави кошницата, а муждувременно потеглихме към болницата. По пътя прегледах Сиси внимателно. Видях откъде идва кръвта /ципичката, която свързва горната устничка за челюстта се беше сцепила/, опипах внимателно и главичката й. Като пристигнахме в болницата първо не искаха да ни приемат, защото трябвало да ходим в другото спешно /което е на още 5 мин разстояние с кола/, не там
. Обясних какво е станало- умната "лекарка" реши, че няма нужда от допълнителен преглед
, след като съм установила вече нараняването къде е. Все пак аз си настоях за преглед- пратиха ни при хирурзите. Трябваше да изчакаме малко, защото сменяли превръзка на една баба Излизайки, ММ отиде да върне бележката за направлението към спешното. Онази доФторка му казала: "Казах ви аз, че няма нужда от допълнителен преглед"
В момента Сиси има зачервена брадичка и мъничка цицинка на челцето /устичката не смея да пипам да не я нараня, но няма кръв, де/. Иначе е жизнена, смее се. ММ е стабилно нахокан и навикан. А вчера вечерта му говорих, че беба вече е по-подвижна и трябва да внимаваме повече...
Успях да гласувам. Секцията се оказа тази, в която си отидох първо. Просто изнесените списъци са грешни били. За сметка на цялото ми обикаляне по секциите станах свидетел и на една случка с кандидатите за кмет:
Редейки се на една от опашките сутринта се оказа, че пред мен е един от въпросните кандидати. Като влезе да гласува почнаха да го снимат от кабеларките /платено им беше, разбира се
/. Снимаха го и с телефони, и с апаратчета, и с камери. Излизайки отвън трябваше да изчакам ММ, че беше отишъл да зареди колата. Тогава излязоха въпросният кандидат за кмет и няколко негови съмишленици. Коментираха, че сегашният ни кмет /който се кандидатира отново/ отишъл да асфалтира улицата пред една от големите избирателни секции. Та този, който беше при мен реши, че той ще асфалтира улицата през черквата на циганската ни махала
Натовариха с в една кола и заминаха за там. В същото време един, който пък явно беше съмишленик на сегашният ни кмет се обади по телефона и започна да агитира някакви негови приятели да отидат и да аплодират постъпката на кмета ни
........ Та такива неща ми се случиха днес

. Ако не си ти - бързо да си признава който е
. Аз по бебчето се ориентирах де, но да си питам

.........