ЮНЧЕ гладно виква: "За Хелуин ще папам тиква"!

• 35 698
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Динора, много неприятно! И аз имах подобно преживяване с Ивко, представям си какво ти е!
Всичко ще е наред. Наблюдавай за разширени зеници и повръщане, сънливост. Пиши утре как е Сиси!

Ние ходихме до село и си тръгнахме след 20ч. Нико заспа в колата и сега още спи. А го чакам да го къпем.

# 571
ДИНОРА, милите вие, вярвам че всичко ще е наред!

ДАГИ, оздравявайте бързо! А Дара- е, днес се прояви в пълен блясък пред баща си- 2 часа се тръшка, докато аз гладех...

ДЕСИ, кога се разболя пък ти?

АНИ2, много хубаво, че сте си починали Simple Smile

# 572
Ох мами исках да ви питам нещо на бързо.Нашата малка госпожичка хич не е спокойна.Нощем само се върти търка си главата, върти я на пред назад.Не знам защо е толкова не спокойна. Мрънка през деня.Може зъбки да и никнат но последните 2-3 вечера хич не съм спала. Взема ли е на ръце спи без да мърда но в минутата която е оставя по гръб почва да шава. Преди 3-4 дена нослето и за запуши и и слагам капчици и я слушам като започне да сумти и слагам и си диша с носа. Изпусне ли бибата само я търси и и е дърпам само когато напълно е заспала.  baby_neutral Какво ли може да и е. newsm78

# 573

Добро утро! Тъй като Краси днес е ранобуден да пийнем кафенце с някой кроасан  Hug

Калпазанчето ми напиша чаршафите,ама аз съм си виновна като му сменям памперса на спалнята  Blush Изнесохме се от стаята да поспи баща му,че вчера с това гласуване цял ден е бил в една секция и се върна към 00ч.

Хубав ден   bouquet   Ние отиваме да правим закуска с чай и кафе за мен  Blush

# 574
Добро утро.

Тина, благодаря за кафето и закуската. Аз тъкмо приключих с моето и смятам да гушна Йоанката. Свикна сутрин като изпратя Марти да я вземам при мен и си доспиваме така и двете.

Кити, аз вече оздравявам. Предната седмица яко настинах.
Ох четох една статия, че на жената, след като роди до 2 - 2.5 години имунитета е сринат. Хваща много често вируси и всякакви неща. Ето това ми даде обяснение защо вече за втори път боледувам. Явно ще трябва да се пазим много, ама то от вирус как се пази човек. Може би като метода, за който Ваче все говори - паиииииии се  Joy

Ваче, как е Ралка?

Бъни, период е. Нищо й няма, не се притеснявай. Всички бебоци към 3ия месец минаха през този период. Пробвай дали ако я слагаш на една страна няма да се успокоява. При Йоана действа безотказно, веднага заспива като е настрани и не мрънка.

И аз снощи не спах. Йоана през половин час нещо искаше - я биба, я мляко. Вече в 3.30 много ми се спеше и пробвах да видя какво ще стане ако не отида при нея. Ами измрънка точно 2-3 пъти и се обърна и до 6.30 не й чух гласа. Явно през ноща не трябва да й откликвам веднагически.

Хайде лек ден на всички, аз ще си гушна бебето и се отнасям поне още 2 часа.

# 575
Добро утро!
Благодаря за закуската!

Докладвам положението- Сиси си спа както всяка нощ. Вечерта беше малко ревлива, но сравнително бързо я успокоих и заспа. Преди това й бях дала едно Дентокиндче, защото спинка по-спокойно с него, а нали се води хомеопатия  Rolling Eyes Иначе не съм давала никакви сиропчето с Парацетамол.
Не е повръщала /повече от обичайното за нея/. Сега съм я поставла в кошарката й- играе си, смее се, пищи- значи няма сериозна уплаха /дано Praynig/
Ваче, то Сиси веше вързана в кошницата /затова кошницата беше отгоре й/, ама кошницата за канапето не.
Деска това за имунитета предполагам, че е вярно. Поне аз се чувствам с нулев такъв

# 576
Добро утро!
На всички болни мами и бебчета пожелавам бързичко да оздравяват!
Динора, радвам се че при вас всичко е наред.

# 577
  • Добрич
Добро утро!
Динора, знам отлично какво си преживяла за жалост! Борис съм го изпускала няколко пъти, но след първия път вече не бягах до спешното, а знаех за какво да следя, както и ти вече, де. Много се радвам, че е ок Сиси!  Hug
Бъни, малката наддава ли по много, как се движат кг. и см. й?
Деси, и аз съм чела подобна статия, но ставаше въпрос само за тези, на които са им правени операции. С операцията имунната система се сривала и започвало наново изграждането, което отнемало около 2 години. От първото секцио, мога да кажа наистина, че това при мен се потвърди. Сега и аз вече изкарах една хрема с болки в гърлото. Да видим натам...
Ваче, може пък съвпадение да е, но наистина е по-добре да намалиш малко темпото, макар че ти даваш микро дози.
Не желая да влизам в полемики, но искам да кажа, че съм разочарована от избора на българите за президент. Тайно се надявах /макар, че бях почти убедена, че няма да стане/ до балотаж да стигне една друга личност, но явно все още не сме достатъчно зрели за този избор. Както и да е, в неделя сме пак в секциите.  Grinning

# 578
Тина,мерси за кафенцето. Wink

Дионора,ох добре,че дребосъчка е добре.Аз чух подобна история преди около месец и от тогава само дебна.

Хеленче,Алекс плаче ли като капеш сребърната вода?Малчо,вече мрази всяка една процедура с носа му.До скоро мажех и бактробан и по 30-40мин го дебна на спалнята,докато играем,за да няма рев.Позабравила съм сребърната,но мисля пак да покапвам,че още чат пат чувам хъркане.

Ани,това вдигане на дупето и Марти го прави.Аз мислех,че не е подготвка за пълзене,а че така ще се обръща наобратно(от корем по гръб) като изтласка с дупето.

Бъни,период е.Ще мине!

Снощи малчо се обърка и заспа големия сън още в 6:30ч.Будеше се на 2ч,ядеше,но пак искаше да спи.От 12 до 1ч съответно играха с баща си и от там ме почна. Confused През час и половина се будеше с рев,не мрънкане.Давам гърда,унася се и така до след час и половина.Баща му беше гроги сутринта като тръгваше за работа.(въпреки че към 2ч се премести в хола   Laughing ) От сутринта 100 пъти ми звъни да пита как съм,май ме е съжалил : )))  

Лек ден на всички.

# 579
  • Sofia
Динора, добре, че нищо й няма. Simple Smile Корави са децата,  макар и да изглеждат нежни и чупливи.

Къдрокоска, и аз съм така разочарована, много ми е криво, а отидох да гласувам с нова надежда. Щом чаках час и половина и не се отказах... С кмета - същата работа.

# 580
Добрутро!

Ваче, изобщо не ми е идало наум да слагам рибено масло все още.  Laughing

Кити, ха честито!  Mr. Green

Ние ходихме с мама да гласуваме и имахме късмета да уцелим момент без опашки.

Чинче, милата, за съжаление много добре те разбирам! Аз обаче вчера вдигнах голямата патардия, защото ми писна бабичката да ми говори през детето, а и ми държеше влага още от предната вечер, когато и я занесох в стаята, да се позанимават малко (да й се порадва), малката гледа след мене, готова да сбръчи устичка, а бабичката вика: "Къде отива тая лоша мама?! Ще я биеме!" Аз тогава на майтап казах: "Бабо, недей така да говориш", ама вчера, като заразпитвала нещо малката къде сме ходили, при другата баба ли? и по едно време, тя като не й отговори  Mr. Green, ми вика на мене "Кажи ми де!" Викам:"Ей сега ще ти кажа!"  Twisted Evil После за пореден път идва да ми се извинява и сега е мнооого мила... до следващия път.
Аз съм намерила цаката на моето свекървище, ще намериш и ти на твоето, ама каренцата си й ги върни лично, по-добре. Аз на моята й ги дадох да си ги прибере  Mr. Green

Динора, много стряскащо преживяване сте имали, добре че няма по-сериозни последствия и детенце е добре днес. Те, повечето татковци не могат, като мамите във всеки един момент и всяко свое действие да мислят за малчовците. Малко извън природата им е. И ММ беше овикан преди два дни, когато остави Сиана сама в стаята на повивалника, точно след като споменах, че е много подвижна вече. Той отивал да закачи якетата, след като сме се прибрали, а видиш ли 9-годишният й брат бил там, ама и той излязъл след него...  #Cussing out

Оооох, пре очите ни стават белите, както Ваче е казала...или вчера е бил някакъв такъв ден.  Rolling Eyes Снощи се закачахме с Марки и държах малката на ръце. Какво направи това дете - голямото, тръгна да сяда на една табуретка, не уцели и така си удари главата в ръба на масата  #Crazy Сега има малка цицина отзад.

И ние вчера купихме чувалче. От Премаман. За нашата количка не мога да намеря, че моделът й е много стар, а и не знам дали е внасян в БГ изобщо. Взехме такова, което се слага в количката и бебето в него - в летния кош, ние нямаме зимен. Достатъчно голямо е обаче бебето да влиза в него и догодина, живот и здраве.

Даги, лоша работа, дано мине по-бързо и не се повтаря повече  Hug

Магнетче, Кити, Шунчи, дано са по-добре всички днес  Hug Страх ме е да не забравя някой.

Аз обаче съм се замислила, че Сиана пак не качва на кила и със захранването. Иначе видимо е порастнала, по дрехите и по други неща съдя. Или аз не мога да я измеря добре на кантара за големи  Laughing Много добре си се държи иначе, та не съм се притеснила, де. Ще видим след 3 седмици.

Тази седмица я дават като хубава, та пак ще се излиза навън, обаче днес мисля да се разходим до Джъмбо, да видим нещо за баткото ако има интересно, че са му окъсели пижамите  Grinning

Хубав ден! Пак дълго стана.

# 581
Добро утро юнки

След вчерашните макар и кратки разходки и Оги е със сополки - тази нощ трудно дишаше милия и на няколко пъти се налагаше да капя фз р-р. Добре че ходихме на изборите вчера с него - така не се наложи да чакаме дълго....

Тина - мечтаната ми закуска   Hug - ароматно кафе с топли кроасани

Динора - представям си какво си изпитала като си видяла малката в кръв - най-големия кошмар за една мама...вярвам че е било малкото зло! Аз затова вече само на земята слагам кошницата, че малкия така рита понякога, че като нищо ще я събори

Паломакс - много хубава табличка - минах я на диагонал и да ти кажа май Бела си си придържаше към нея като типично дългокърмено бебе  Wink И сега вероятно ще се водя по подобна схема.

деска
- това за имунитета на мамата май е вярно - никога не съм боледувала толкова както след раждането на Бела - то си бях и мноого недоспала и уморена, но се чудех и как нито един вирус не ме подмина! - може и заради секциото да е било ..

все по-трудно приспивам Оги сутрин...след малко ще ви чета по-подробно. Ето и една статийка от мен - не си спомням вече дали е пускана тук- за ревливите периоди на бебетата http://xedra.wordpress.com/bf/livingwithbaby/8magicleaps/

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 10:28 от heberlea

# 582
  • София
Добро утро  Simple Smile

Деска, и аз съм го чувала това, но знаех само за 40 дни. Къдрокоска интересно инфо е дала за операциите.
Междудругото и мен ме хвана нещо гърлото, но предполагам защото бях заспала миналата нощ гола почти. Вече съм изпила 3 парацетамола (вчера и днес), има ли някакви ограничения за броя им?

Бъни, май повечето бебоци имат такива периоди.

Пао, аз затова Виктор гледам да не го оставям да спи много-много преди къпането и големия сън. Притеснявам се, че после ще му се наруши съня.

Иначе при нас късното събуждане наистина си остана в уикенда  Laughing

КАто се заприказвахме за кмет - ами в нашия квартал се появиха четири нови детски площадки, една от които е със супер модерни детски съоръжения. Ами нямаше как да не гласувам за същия кмет, защото и преди е имало избори, пък площадките тук очевидно не бяха пипани от 20-30 години...

# 583
Пао, и ние оня ден объркахме така Йоана, ама то защото я изкъпах много рано. Аз й хванах цаката с приспиването. Тя към 20 часа вече търка очите. Къпя, храня, после идва с нас в кухнята да хапнем и ние, че така хубавко да си се умори. След това я оставям в кошарата, там си вика малко и се върти и по някое време си заспива. До 21 трае цялата процедура  Mr. Green

Да ви кажа и на свекито намерих цаката. С Марти имахме сериозен разговор относно нея и стигнахме до извода, че аз доста я щадя. Та от тогава като съм я метнала всичко си й казвам и дори на няколко пъти си я насметох. Ами така ми е по-добре, щото тя не смее вече и да ми звънни, че не се знае какво ще й рекна. Ама се беше поотпуснала малко, та трябваше някой да затегни нещата.

Майденли, не знам колко е вярно, но за пръв път една проста настинка цяла седмица не мога да оправя. Няколко дни ме мъчи гърлото, което преди оправях само с 1-2 лъжици мед.

Хеберлея, капни малко кърма на Оги в нослето. На Йо й се появиха една вечер сополки, капнах физ.р-р, почистих и след това кърма. Сутринта имаше корички, почистих и пак кърма и до там бяхме със сополите.

Аз чакам поспалана да се наспи и да излезем малко на разходка.

# 584
добър ден  bouquet

МАЙДЪНЛИ, парацетамолът трябва да се пие мин на 4 часа.

Оздравявайте, момичета и бебешоци!

Аз отивам до общината да си взема нак.постановление  Sad

Да се оплача- не само не отслабвам, ами и съм качила цели 3 кг и пак съм в цикъл.....ки!

ДИНОРА, радвам се, че всичко е наред!

МАМА АНИ, да нагушкаш Марки!

Общи условия

Активация на акаунт