НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 633
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 1 965
За срамуването явно не схвана. Колегите ми от Германия се изумиха като има казах, че след 1вата година се връщам на работа. Питата ме защото толкова малко си гледам детето.

Хич не ме интересуват германските ти колеги, макар че тези ще са от ГДР-то. И аз имам чуждестранни колеги и всички са перманентно изумени от мързела и безотговорността ни. А за това че въобще правиш сравнения с Германия, думи нямам. Последния път като бях там и си купих минерална вода за 18 цента, по-късно един автомат ми даде 25 цента като върнах пластмасовата бутилка. Те соца отдавна са го постигнали. На гърба на другите обаче. Каквото не можаха да постигнат като икономически ефект от ВСВ се случва сега от ЕС. Ама ти си сравнявай България с Германия.  Crazy

Последна редакция: ср, 10 окт 2012, 23:04 от Анонимен

# 1 966
  • София
Хвалят се управляващите, че парите в депозити нараствали. Но това са мъртви пари, не е за хвалба работата...

Днес прочетох, че лихвите по депозитите ще се облагат с данък, защото това бил единственият доход без данък  Shocked

# 1 967
Да, достатъчно полубезплатни места в яслите и градините няма и няма как да има.

Защо да няма? Държавата има ангажименти по ратифицирана Конвенция и по тази конвенция работещите родители имат правото да се възползват от всички услуги, които държавата предлага. Само дето това право не се спазва. За някои се осигурява - други губят работа ако не намерят алтернатива. В един друг подфорум, една друга майка ще се скъса да обвинява всеки и всичко, включително и мен, защото си е загубила работата след като детето не е било прието в ясла. Защо никой не отиде да и обясни колко е некадърна, че не се е справила сама.

Или ще оправдаваме абдикирането на държавата от всяка основна функция, която тя не е в състояние да изпълнява. За мен е безспорен факт, че в момента имаме един не особено адекватен за позицията си социален министър.

# 1 968
Да, достатъчно полубезплатни места в яслите и градините няма и няма как да има.

Защо да няма? Държавата има ангажименти по ратифицирана Конвенция и по тази конвенция работещите родители имат правото да се възползват от всички услуги, които държавата предлага.

Може ли да я видим тази конвенция и по-точно частта й, в която държавата има ангажимент да осигурява на работещите родители субсидирано отглеждане на децата им във всяка възраст?

# 1 969
Защо във всяка възраст. Говорим за определен период от време майките да бъдат подпомогнати.

# 1 970
Тридесетте лева повече или по-малко няма да повлияят на решението ми дали да остана до детето в първите му години.
Странна ми е аргументацията - нямало да повишават парите, за да напраят услуга на едногодишните, че трябвало да се социализират, както и на майките - да не се деквалифицират.
Специално за моето едногодишно, а подозирам и за немалко други, социализацията тип ясла е сред последните му нужди. Както и какъвто и да е заместител на родителя и семейната среда.
Поне държавата да не се включва активно в кампании за важността на първите три години, а да подема нови - как плюс в развитието на нейните граждани е те да бъдат отглеждани от раждането си в несемейна среда.

# 1 971
Защо във всяка възраст. Говорим за определен период от време майките да бъдат подпомогнати.

ОК, ако може дайте линк да видим какъв ангажимент е поела нашата държава по отношение на подпомагане на майките или родителите въобще.

# 1 972
И би трябвало държавата да ги подпомогне,а не да пести от парите за децата. И стига с това как бизнесът бил натоварен с незнам си какви си данъци,такси и др. Всички плащаме данъци,държавата не се крепи на вас.Най-големите далавери с криене на данъци,осигуровки,прецакване на работниците са именно от частния бизнес,не от хората на бюджетна заплата.

Е, да, доста по-драматично звучи държавата да пести пари от децата, но в случая с майчинството ще ги спести от майките.

Данъците на чиновника няма да обсъждам, те са също като заплатата му, все от едно място идват.

# 1 973

ОК, ако може дайте линк да видим какъв ангажимент е поела нашата държава по отношение на подпомагане на майките или родителите въобще.

http://www.bebe.bg/Zashtitia_na_nevinnite/konventsia_na_oon_za_p … ata_na_deteto.htm

Член 18. Точки 2 и 3.

Интересно ми е какво ли точно пишат нашите юнаци в докладите по чл. 44, т. 1.

# 1 974
Чек, толкова си далече от истината  ooooh! Ако истината беше права линия - от твоята позиция щеше да я виждаш като точка (дано ме разбереш какво искам да ти кажа). Беше ми ясно, че ще се хванеш за 'колегите ми германци' - ами с такива съм общувала - проблем ли имаш с това? Спри да ме занимаваш с догадките си  Peace

# 1 975

http://www.bebe.bg/Zashtitia_na_nevinnite/konventsia_na_oon_za_p … ata_na_deteto.htm

Член 18. Точки 2 и 3.

Е какво? Не се ли оказва подходяща помощ при (забележете) "тяхната отговорност по отглеждане на децата"?  Или под "помощ" трябва да се разбира нещо много по-мащабно?

И защо пропускате точка 1?
"Родителите, или, според случая, настойниците по закон, носят първостепенна отговорност за отглеждането и развитието на детето. Най-доброто осъществяване на интересите на детето ще бъдат тяхна основна грижа."

# 1 976
Чек, спри да се правиш на неразбрала! Никой не иска Държавата да му възпитава, храни, развлича, приспива, къпе и т.н. детето  ooooh!

# 1 977
Чек, спри да се правиш на неразбрала! Никой не иска Държавата да му възпитава, храни, развлича, приспива, къпе и т.н. детето  ooooh!

Точно това впечатление оставяш пък точно ти с постингите си, не си никак трудна за разбиране. И ако обичаш не ми казвай какво да спирам и какво да почвам!!

# 1 978
Спорът с теб е равносилен на спор с радиоточка! Изобщо не ме вълнува как си правиш изводите. Ясно ми е, че си ги изсмукваш от пръстите  ooooh!

# 1 979
 "държавите - участнички ще оказват подходяща помощ на родителите и настойниците по закон при осъществяване на тяхната отговорност по отглеждане на децата и ще осигуряват създаването на институции, улеснения и услуги за грижи за децата."

И на мен ми се струва, че за пари нищо не пише, нито за задължение на държавата да отглежда деца, даже точно обратното, изрично пише чия е отговорността по отглеждането.

А т.3 касае работещи родители, а не тези по майчинство:

"3. Държавите - участнички ще предприемат всички подходящи мерки, за да осигурят на децата на работещите родители правото да се възползват от услугите и улесненията, които се полагат за тяхното отглеждане"

Общи условия

Активация на акаунт