НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 660
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 1 920
happy mama, да, но ако допреди две години сме вървели напред, което беше чудесно пистижение, сега всъщност какво точно правим? Не мога да се отърва от усещането, че се движим пълен назад!   

# 1 921
happy mama, да, но ако допреди две години сме вървели напред, което беше чудесно пистижение, сега всъщност какво точно правим? Не мога да се отърва от усещането, че се движим пълен назад!   

Напред...напред...колко напред да вървят, докато стане платеното майчинство 18 години ли?
Това, че има две години платено майчинство си е изпреварващо останалите неща, които се случват в държавата, затова обществото не възприема каквито и да е парични искания повече по отношение на майчинството.

# 1 922
  • София
"Затова да уточня, че имаше положителна промяна (в минало време). Това беше когато имаше читав социален министър с мозък в главата. Последните две години се реже от положителната промяна, а не виждам промяна, която да компенсира този заден ход."

Това е истината, за съжаление!

"А министър Дянков твърди, че в неговото ведомство заплатите са скочили с 23% и това ще се отрази на размера на майчинството на майките, които работят в това ведомство. Само дето майки, които работят в това ведомство нямат спомен за такова увеличение. Интересно на кого са увеличили заплатата, за да докарат средна стойност 23%. И нали всички затягаме колани и заплатите в бюджетната сфера бяха замразени. Оказа се, че някои не са си сложили колани въобще."
Работя в подопечна на Дянков агенция, реалното увеличение не е 23%, а 4,5%. Нарочно беше широко прокламирано това несъществуващо увеличение, за да се покаже колко много пари ще вземат държавните служители. Няма такова нещо, обаче. Съответно и на майките, които им предстои да излизат в майчинство от нашата агенция, ще вземат с 5% и то през първата година, а втората, както разбрахме - 240 лв.

Само дето при база 24 месеца първата година няма как да стане с 5% повече при някой и друг месец на по-висока заплата с 4.5%...  Аз пък си мислех, че министър Дянков може да смята...

# 1 923
Аз не съм чула "обществото" да не възприема идеята да се индексират майчинските пари. Казват го политиците, които в момента правят бюджета.
И кому е нужен този сарказъм  "докато стане платеното майчинство 18 години ли?"?!

# 1 924
Ами то си личи и по раждаемостта Бейби бум 2009 после спад 2010 и още по-голям спад 2011 и 2012 пак спад.
Добри условия повече родени бебета и то от тези които си плащат данъците, не от малцинствата, защото това не ги касаеше толкова тях. Сега искат да върнат както е било преди това и е естествено да има още по-голям спад, ако го направят.

# 1 925
  • София
Темата отива към 130 страници и, както е видно, отново е влязла в спиралата детегледачки, баби, "аз си гледах двегодишното сама и ходех на работа едновременно". Sunglasses

Предлагам бизнесдамите да спрат с хленченето по форумите и да вървят да въртят бизнес, та да могат да пълнят хазната.

# 1 926
  • София
Аз не съм чула "обществото" да не възприема идеята да се индексират майчинските пари. Казват го политиците, които в момента правят бюджета.
И кому е нужен този сарказъм  "докато стане платеното майчинство 18 години ли?"?!

Хи-хи, на мене ми е вече малко трудно да пиша сериозно (чувствам се леко шизофренично да отговарям на едно и също през няколко поста  Crazy ), ама представяте ли си някой и друг "агент под прикритие" на МФ, демек политик, да се вихри в темата?!  Laughing

# 1 927
Ами то си личи и по раждаемостта Бейби бум 2009 после спад 2010 и още по-голям спад 2011 и 2012 пак спад.
Добри условия повече родени бебета и то от тези които си плащат данъците, не от малцинствата, защото това не ги касаеше толкова тях. Сега искат да върнат както е било преди това и е естествено да има още по-голям спад, ако го направят.

Да, статистиката е показателна!

# 1 928
И кому е нужен този сарказъм  "докато стане платеното майчинство 18 години ли?"?!

Ами не знам, гледах един протест по телевизията, имаше шепа майки с колички, другите сигурно са били на работа. Wink
Каузата явно не е достатъчно убедителна и за тези, които са пряко засегнати, какво остава за останалите.
Аз съм от станалите, доста време отделих да пиша и защо.

ПП. Много опростявате проблемите с раждаемостта, свеждайки ги до двете години платено майчинство, сигурна съм, че и сами не си вярвате.

# 1 929

Заплатата и сигурността са определящ фактор за раждаемостта, а не майчинството. Как не го разбрахте ooooh! Имаше работа тогава, оттам и осигуровки, а оттам и обезщетенията. Как при никакъв ръст на заплатите и увеличаваща се безработица, очаквате да влизат повече пари в НОИ, а оттам да ви се увеличи и майчинството? Това на първокласник да го обясниш, от 1-вия път ще го разбере. За да се увеличат тези плащания днес, трябва да се вдигнат осигуровките. Ами аз не съм съгласна - за мен това означава същите приходи с по-големи разходи. Как да стане.
Впрочем аз плащах за гледачка в 1-ви клас като беше детето. Няма да се учудя, ако и за тогава поискате някакво обезщетение. То край няма ooooh!
Чудя се моите родители как са ни отгледали 3 деца без помощ от баби Crazy И двамата работеха, аз съм тръгнала на ясла от една година. Как ли съм преодоляла стреса Crazy

# 1 930
  • СОФИЯ
Аз се надявам, че всички тук вече си изяснихме позициите.

# 1 931
  • София
Оф, пак ставам сериозна  Peace Миналата година много майки не разбраха какво се случва - достатъчно показателни бяха дори въпросите на потребителки във форума  защо МРЗ вече е 270 лв., а те са получили 240 лв. Аз лично очаквам доста по-голямо негодувание тази година  Peace

# 1 932
  • София

Да, тя темата си е направо да я заключва модератор...  Sunglasses

# 1 933
  • Плевен

Да, тя темата си е направо да я заключва модератор...  Sunglasses

Те май и правителството са стигнали до този извод.

# 1 934
Колко глупости са се изписали  ooooh! ooooh! ooooh!

Аз си мисля, че всяка майка иска най-доброто за своето дете, което в повечето случаи е еднакво за всички деца!
Сериозно ли има майки, които не разбират, че с повече пари могат да се купят повече неща за детето  newsm78
Трябва ли българската майка едва да свързва двата края, за да си отгледа детето? И какво - ще получи тиквен медал?
Ужас, наистина ! Не вярвах, че и майките ще се скарат по темата.
Правителството се подиграва с майките, пенсионерите и всички работещи...
А вие тук какво правите - махленска свада? Какво делите?

Тези, които не ги бъркат 20-50 лв явно се мислят за много над останалите, че са тръгнали да ги убеждават колко са им смешни исканията  ooooh! ooooh! ooooh!

Няма такова животно като българина!

Общи условия

Активация на акаунт