НОИ пак прецаква МАЙКИТЕ с майчинството за 2-та година,бясна съм

• 102 594
  • 2 412
  •   1
Отговори
# 2 085

Нали си инспектор, не така повърхностно.  Laughing

# 2 086
Да разбирам ли, че част от майките в този форум проповядват да не се ражда или да се ражда по-малко, за да има за социални помощи за хора, които освен да се възпроижвеждат, друго не правят? Които дори не си пращат децата на училище, за да има след време поне обществото полза от тях? И влизат в конфликт с други родители, които желаят да отглеждат малко по-достойно децата си до 2-годишната им възраст?

Тези хора , за които говориш не получават през втората година майчинство , защото не работят .
Те получават социални помощи , ако отговарят на критерии за доход .

# 2 087
Да разбирам ли, че част от майките в този форум проповядват да не се ражда или да се ражда по-малко, за да има за социални помощи за хора, които освен да се възпроижвеждат, друго не правят? Които дори не си пращат децата на училище, за да има след време поне обществото полза от тях? И влизат в конфликт с други родители, които желаят да отглеждат малко по-достойно децата си до 2-годишната им възраст?

Това и още няколко невероятно буржоазни твърдения ме накараха да се регистрирам и да пиша при мамите.

# 2 088
  • гр. Шумен
Аз пак да попитам: На всички ли работещи ли се удържат осигуровки за общо заболяване и майчинство?
П.С Под всички имам предвид -вече раждали жени и възрастни мъже
Ами да! Това са пари не само за майчинство, а и за болнични. А и възрастните хора се разболяват и мъжете, колкото и да не ви се вярва.

# 2 089
  • Плевен
После те раждат и отглеждат, а ние помагаме с каквото можем и после умираме. Това е. Няма друго. Никога не е имало. Всичко, което съществува сега е за разсейване на хората от предназначението им. И като гледам го постигат доста успешно с нашия народ Simple Smile.

Кочев, Кочев, не си за този свят ти...
Сега очаквам след няколко страници да ни разкажеш и за световната конспирация, и как сме едни мишки с чип и някой ни е програмирал да обслужваме интересите му.

# 2 090

Тези хора , за които говориш не получават през втората година майчинство , защото не работят .

Ами да ги накарат да работят, а не да ги награждават за това. А обикновените семейства със среден доход  да се чудят как да си направят семейното планиране и обикновено не успяват - и остават с едно дете. Говоря за тези майки, които имат по 10-на години трудов стаж, т.е. 10 години са им удържали по 300 - 400 лв. месечно /средно говоря/, преди да родят първото си дете. Аз например имах 6 години трудов стаж, преди да родя, вече мечтите ни за второ се изпаряват все повече и повече. И на всичкото отгоре, някой си многознаец да ми каже, че ТОЙ ми плаща майчинството. А аз? Аз за кое плащам?

# 2 091
Ама ти не можеш 1500 лева ли да изкараш? Затова ли ривеш за майчинските на жена си?  Crazy

Това беше много грубо и високомерно. По-голямата част от мъжете в БГ изкарват по-малко от това. На много места заплатите са клонящи към минималната или несъществено по-високи от нея. И ако тези хора искат индексиране на майчинството, то това не е поради мързел на родителите, а е въпрос на осигуряване на приемлими условия за отглеждане на децата.

Сега освен да ги изкараме и просяци, друго не виждам какво може да се допълни.

А за самите деца някой замисля ли се? Защото обяснението, че трябва да планираме, колкото можем да отгледаме е много субективно нещо. Някой ще планира при милион в сметка, друг планира на 35 години, за да не изпусне влака, трети - въобще не планира. Обикновено тези, които хич не планират са на социално майчинство или децата им се отглеждат в домове, т.е. не са обект на тази тема. Дали ако имам милион това автоматично означава, че ще родя и отгледам 10 деца. Със сигурност - не. Пак ще са две, в най-добрия случай - три. Т.е. имащите няма да компенсират неимащите и да осигурят увеличаване на раждаемостта. Така че и само с пари няма как да се реши този национален проблем.

# 2 092

Ами да ги накарат да работят, а не да ги награждават за това. А обикновените семейства със среден доход  да се чудят как да си направят семейното планиране и обикновено не успяват - и остават с едно дете. Говоря за тези майки, които имат по 10-на години трудов стаж, т.е. 10 години са им удържали по 300 - 400 лв. месечно /средно говоря/, преди да родят първото си дете. Аз например имах 6 години трудов стаж, преди да родя, вече мечтите ни за второ се изпаряват все повече и повече. И на всичкото отгоре, някой си многознаец да ми каже, че ТОЙ ми плаща майчинството. А аз? Аз за кое плащам?

Ех , инспекторе , не прочете ли , че твоите удръжки покриват едно майчинство , второто ти е бонус от някой друг . Wink

# 2 093
После те раждат и отглеждат, а ние помагаме с каквото можем и после умираме. Това е. Няма друго. Никога не е имало. Всичко, което съществува сега е за разсейване на хората от предназначението им. И като гледам го постигат доста успешно с нашия народ Simple Smile.

Сега очаквам след няколко страници да ни разкажеш и за световната конспирация, и как сме едни мишки с чип и някой ни е програмирал да обслужваме интересите му.
Simple Smile Световните конспирации не ме засягат въобще Simple Smile Искам само децата ми да живеят спокойно и ако може да съм около тях докато се формират като личности. И не мога да повярвам, че се налага да се борим със зъби и нокти за това...

# 2 094

Ех , инспекторе , не прочете ли , че твоите удръжки покриват едно майчинство , второто ти е бонус от някой друг . Wink

Как "ни мъй срам" да ощетявам хората!!!!!

Да разбирам ли че в БГ -мама се казва хора раждайте само по едно дете, защото иначе ощетявате другите като им взимате от парите, които си внасят четсно и съвестно за осигуровки!!!!

Или пък че не трябва да има никакво майчинство за второ дете пък камо ли втора година и такива глупости     

Пък и с цялата си наглост за + 30 лв мрънкам !!!!!

# 2 095

Ако ще се състезаваме с циганите кой ще ражда повече деца и кой ще взима повече пари за този си подвиг, не можем да ги надминем.

# 2 096
  • Плевен

Simple Smile Световните конспирации не ме засягат въобще Simple Smile Искам само децата ми да живеят спокойно и ако може да съм около тях докато се формират като личности. И не мога да повярвам, че се налага да се борим със зъби и нокти за това...
Прекрасно те разбирам, но тази тема е за 30лв повече майчинство през втората година. Което съм абсолютно убедена, че не е фактор детето ти да живее спокойно, нито като каква личност ще се формира.
За това ти казах, че не си за този свят. Май не си и за тази тема... То и аз не съм май за тук, ама интересни неща пишете.

# 2 097

Ако ще се състезаваме с циганите кой ще ражда повече деца и кой ще взима повече пари за този си подвиг, не можем да ги надминем.

Не става въпрос за състезания. Става въпрос за права. Или по-точно за тяхната липса въпреки увеличаващите се задължения към въпросната държава. Няма как да оправим бюджета като просто се обложим още с данъци. Трябва да се вложи в някакво производство или проучвания - нещо, което да увеличи общото количество средства, с които разполага държавата.

Станислава, в много случаи тези 30лв са много силен фактор. В моя случай е въпрос на отношение към мен и другите като мен. Аз лично се чувствам обиден от факта, че прага на бедност, минималната работна заплата, пенсиите и най-вече всички цени на пазара се вдигат, а майчинството - не.

# 2 098
Кочев, има едно нещо, наречено семейно планиране. И е редно хората да имат толкова деца, колкото могат да отгледат. А не да раждат и после да викат - ама държавата е длъжна.
Koчев е много прав. В днешно време е много трудно и 1 дете  да се гледа. ЕТо, аз съм на 30 години, гледах първо да изуча, да градя кариера и чак след това да забременея. Като изключим трудностите при самото забременяване след една определена възраст, освен тях имаме и много трудности от финансово естество. Въпреки че не сме се спрели с мъжа ми и не сме от безхаберните, ако не ни помагат роднини, не можем да свържем и двата края. Дори сметките не можем да си платим, а те скочиха много откакто малкия се роди. И всички други неща дето се купуват за него, за нас. А не дай Боже някой да се разболее, тогава пари за нищо няма. Ами не може да се живее така в никакъв случай. А както писах и по-напред, не сме от тези дето са най-зле, не сме от тези дето правят деца без да мислят и пак е много трудно да се оправим, макар и с едно дете. За второ със сигурност няма и да помислим докато не спечелим шестица от тотото. То да имаш дете стана лукс на богатите в тая държава... и на циганите, на които не им дреме дали имат подходящи условия за това.

# 2 099
Много ми е интересно как ще реагират част от списващите тук на факта, че държавата дава пари за "опити инвитро" на хората с "репрудуктивни проблеми.

Значи от ВАШИТЕ ПАРИ от ВАШИЯ  ДЖОБ държавата взима за някакви малоумнци дето и природата е решила, че не трябва да се възпроизвеждат.
Пък после пак от ВАШИЯ ДЖОБ ще вземе и майчинство да им дава ( като стане инвитрото), че и за втора година . БЕЗОБРАЗИЕ нали ?!?!

(този пост е писан с ирония. Аз уважавам мъката на хората с такива проблеми и нямам нищо против това и съзнавам без иронията, колко жестоко звучи. Не искам да обиждам никой)

Общи условия

Активация на акаунт