ЗАНИМАНИЯ С 4 - МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 30 532
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
  • Berlin
А не се ли почва с каша?
Иначе и аз мисля да е картоф първо.
В друга тема Пупитка говореше за бисквити на Плазмон в млякото - ми да ви кажа сънувах ги, много ми се приядоха бисквитки с мляко... Simple Smile те кога може да се дават?
Пупитка, ще пробвам днес да дам със силиконовия биберон, да видим дали ще стане.

# 91
  • Sunshine state
Ами те са безглутенови,така че предполагам,мога и веднага да ги дам.  Peace
Имай предвид,че съдържат масло.   bouquet

# 92
мда ти сакън морков да не дадеш, че сладни, дай й бисквитка със захар Simple Smile сладнят да...има и сладки картофи тоже...може и от тях да пробваш първо пюре Wink

Оф, бе Ангелче, естествено, че не съм й дала бисквитата да я пробва. Исках да видя дали освен зрителен интерес ще прояви и желание да опита.

Абс, мисля, че може и с каша да се почне, има разни мнения.  newsm78

# 93
Да, в Македония (ни в клин, ни в ръкав за темите ви за пюрета)... За мене беше една много романчична страна, много съкровен дял от България, а и дядо ми е от този край тук... Уви, те не мислят така тук. Не е кой знае колко по-различно, но някак по-селско ми е. Не знам как да го обясня. Все едно гледам Бъглария, каквато беше преди 15-ина години. Че дори и до миналата година кола от типа на Голф 1 беше хубава тук и хората по анцузи си излизат на кафе... И културата е някак странна: псуват под път и над път, мляскат като ядат, топят в манджите с пръсти, всички сърбат... Балканска работа. Моята среда е ужким от по-интелигентните, ама все още има работи сред македонците, които да ме учудят.
Самото ми раждане беше супер, родих нормално, без усложнения, без проблеми. Само дето кой знае дали защото съм българка, или кой знае... никой не ме прегледа цял ден с контракции, на визитация докторът пита има ли някоя с болки, казах си, а той махна с ръка' Нека боли, така трябва'. Не знам дали и това беше причината да не ме пуснат на системи, за да ми съкратят раждането, нито пък ми дадоха анестезия, тъй като доколкото знам вече на всички родилки дават. Та напрактика си родих изключително спонтанно, естествено, непровокирано и усетих всяка малка и голяма болка (а винаги съм знаела, че имам нисък пра на болката) докрай, както бабите ни са раждали навремето. Ако знаех, че ще е така, поня щях да постоя вкъщи, а не ден и половина да се гърча по коридорите там, заобиколена от бременни албанки...

# 94
  • Sunshine state
mayadio,мхм,аз неслучайно те попитах ... и аз имам разни впечатления,та за туй.Припокриват се с твоите. Wink
И аз като Devil_Rose започвам да се замислям за столче за хранене.Предпочитам някое дървено като това,но по изчистено:

За сега се храним в количката.Хем има играчки за замаяване,хем мога да повдигна леко гръбчето,така че да е удобно.  Peace Само не знам къде ще го сместваме,че тук е голяма натурия... ooooh!
Пуци,това с кашата също е вариант.Аз лично познавам доста майки,започнали с каша.  Peace

# 95
На следващото мерене на детето пак ще поговорим с педиатърката, тъкмо ще е дошло време за захранването. Кашите, не знам що, ми се виждат "по-тежки", някак по-солидна храна, затова съм по-навита със зарзават да започна. Ще видим, има време.

Столче на мен ми подариха яко приятелки като ги събрах на питка. Избра се след дълги консултации с тези от тях, които вече имат бебета. На Бертони, ако не се лъжа. Важните неща бяха да е стабилно, да се мие лесно и да е удобно, така го избрахме. И да не е розово.  Twisted Evil

# 96
  • София
Пуци, заради това, че се притесняваш, че девойката била по-малокалибрена от останалите бебоци  Mr. Green, може би захранването първо с каша е наистина по-добрия вариант от зеленчуците... Ти ще си решиш  Peace
Ей го нашето столче за хранене: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8330&cat=69 В зелено е. Къде бях писала за него, не помня. Столчето е желязно (в смисъл здраво и хубаво)! Също е на Бертони (може и на Пуци да е същото). Препоръчвам го с две ръце, предимствата му са много! А зверчето Митко така се тръска и подскача на него напоследък - нито се клати, нито нищо. Много е стабилно.

# 97
Мели, това столче беше първия избор на консултантките ми, но се оказа, че го нямат в наличност, като разцветка. Та нашето е или същия модел, или почти същия, но лилаво с мишки.  Mr. Green В момента обмислям дали да не го сглобим вече, да си посядва на него, да разнообрази от леглото и пода.

Аз не, че се притеснявам, че е малокалибрена, то и аз не съм снажна, просто ми направи впечатление. Щом е весело детето, значи е добре. Пък в крайна сметка тя ще си каже какво ще яде, квото не плюе, него ще яде.  Mr. Green С тези разговори вече съвсем се развълнувах от предстоящото събитие.

# 98
  • София
Ааа, то вълнението си е голямо, особено храненето с лъжица!  Grinning
То и на мен ми прави впечатление, че синковеца е... хм... по-тежичък, от колкото трябва за месеците си... Но както каза Пупи (мисля, че беше тя, ако не - сори  Peace) - нали не е някаква патология  Wink

# 99
Ама разбира се. Мен първите два месеца докторката ме побърка - първият път Екатерина наддала 200 гр. за седмица. Аз викам "браво", тя "А, не е браво, това е на горната граница!". На следващия преглед качила еди-колко си, малко било, на долната граница! Накрая престанах да се вживявам, няма да й угодим никога. Но я и хвали понякога, де.  hahaha

За лъжицата - аз точно това гледах днес с бисквитата, дали е изчезнал рефлексът за избутване с език. Щото забелязах, че сутрин за вигантола също отваря уста с готоеност и се чудех дали е защото си знае, че е сладко или като цяло има интерес.  Laughing

# 100
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9539&cat=109
Ей това недоразумение на  инжинерната мисъл ми подариха на мене - няма напълно легнало положение и като по-малък бебо се изкривяваше и ревеше в стола. Сега вече държи главата пораснал е обаче т‘ва чудо е на височина около 25-30см от пода и като го храня сложен в него аз седя на змята  smile3516
Виж това дето сте пуснали линк е друга работа, такъв модел искам, защото се регулира облегалката и става за възраст под 6м. Храним се в стол с пюрето иначе трябва да съм шесторъката Шива.
Пуци то храненето е голямо шоу - нашия от време на време приказва на шишето, сега и на лъжицата.
За килата и мерките спрях да мисля и да сравнявам, най-вече гледайки детето, че то мира няма иначе. Момичето, с което раждах на един ден има г-ца дето моя малък мъж го слага в малкия джоб с яденето и килата -децата  са различни.
Преместиха ни темата - сега вече съм с чиста съвест smile3521
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=272&cat=42 такава ни е лъжицата и малкия си я харесва, меки са й контурите и лесно си взема пюрето от нея.

Последна редакция: вт, 18 окт 2011, 19:18 от Devil_Rose

# 101
Хихихи, нашата засега си приказва с дрънкалките.  Mr. Green

# 102
  • Sunshine state
Ето такава е нашата лъжица,мекичка,за да не наранява венците,на Tigex от Вис Виталис.Много съм доволна от нея.  Peace

А столчето..ами и аз не искам някоя шарания да е,а супер опростено.Имахме такова в Германия(гледах 2 дечица там по една програма) и нямаше по-удобно нещо.  Peace
А ей това много ме разсмя:
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9539&cat=109
Ей това недоразумение на  инжинерната мисъл ми подариха на мене - няма напълно легнало положение и като по-малък бебо се изкривяваше и ревеше в стола. Сега вече държи главата пораснал е обаче т‘ва чудо е на височина около 25-30см от пода и като го храня сложен в него аз седя на змята  smile3516

smile3532

За съжаление и при нас храненето с пюре преминава във всякакви положения и кръста ми вече протестира..  Crazy Голямо мазало става.  ooooh!
Сега ще й приготвям ваничката-мъкна я в стаята,после наливам кофа с топла вода,постилам един разрязан чувал за смет под нея,за да не мокри и разпъвам мрежичката.  baby_neutral  Laughing
Голяма хамалогия пада,ама татито ни е на работа до 12,та връзвам мускули с малко кардио.  Sunglasses
Очаквайте включване след вечерята.   bouquet

# 103
И ние след малко ще се заформяме към банята, а после ще вечеря госпожицата, та май ще ви казвам лека вечер, че после и аз искам да вечерям.  Mr. Green

# 104
  • Berlin
Devil_rose, този шезлонг наистина е неудобен за хранене. Ние имаме подобен, само за игра става - http://it.pegperego.com/admin/archive/product/images/FABRIC_0000 … HOTO_00000305.jpg , но има пълно легнало и 30 и 45 градус наклон. Качила съм го на дивана, че на земята не ми е удобен и сядам до него и се занимаваме така през деня. Пробвах да му давам шишето, докато седи, ама не ми е удобно.
Аз ползвам лъжичка да му давам капките и лекарствата с нея. На Нук естествено, меки, силиконови.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт