ЗАНИМАНИЯ С 4 - МЕСЕЧНО БЕБЕ

• 30 591
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Оф, аз отсега си водя записки за пустото захранване, да не омотая нещо. Айде, началото лесно, ама по-нататък - откога жълтък, пък откога месо, пък млечни...уф. И все пак нямам търпение.  Laughing

Нашата красотница има нов номер в програмата - удря и с ръце, освен че хвърля къчове. Ама удря сякаш й е виновна повърхността, на която лежи.  ooooh!

# 481
  • Sunshine state
Ахилеа,Изобщо не грешиш.Натоварва бъбреците,да.Естествено в продукти като сирене(когато започне със сиренето,но така или иначе ще е до 1 годинка) има сол,но се взима обезсолено или пък ти си го обезсоляваш.Тогава съдържанието на сол е минимално.Те бебчовците така или иначе не знаят що е това солен вкус и няма да им липсва.За нас е безвкусно и безсолно,но на тях не им е. Peace
Аз гледах на Ганчев месните пюрета и там нямаше добавена сол. Peace
Благодаря ви за комплиментите,сега вече мога да ги изтрия.   bouquet
Магнитче,не само твойто жмуци кряска.. и ние се присъединяваме в отбора!Как не й прегракна гърлото не знам.  ooooh!
Масло се добавя,след като се въведат млечните.Аз понеже съм ги въвела,добавям количество, колкото грахово зрънце,но маслото е домашно.Не знам за по-нататък,ако нямам домашно,какво да избера.Май ще е някое немско. newsm78 Гледах нашите масла и на почти всички пакетчета пише в състава,че съдържат и растителни мазнини. Close Има и едни големи калъпи,но няма къде да го съхранявам такова количество.Камерата ни е малка,а и хладилникът е от балканската война и трябва да се размразява на 2-3 седмици. Tired
Аз ще ускоря нещата със столчето за хранене,че дето вика Пуци,разнообразие някакво трябва да има.Виждам,че не й се лежи вече,иска да е в различни позиции и направо полудява.Започнала е да ме скубе жестоко,когато ми докопа косата, и ми къса цели топки,ауууч! ooooh!
абс,много дрехи,много нещо сте накупили.Ако ви кажа преди хич не обичах да разглеждам бебешки стоки,може би,защото не ме е засягало.Но сега е някакъв ужас.Като вляза във Вис Виталис или Хиполенд,ставам разногледа.И толкова се екзалтирам,сякаш за себе си пазарувам.Особено ме влекат дреболиите-чашки,лъжички,биберони и всякакви такива.Сега и кашите,пюретата и козметиката,въпреки че я къпем само със сапунче Тео и толкоз. Simple Smile
А да ви попитам,вие с какви термометри мерите температурата на бебчовците? newsm78
Нашият е дигитален на Бертони,но явно е сдал багажа(чисто нов.. Tired),защото ми показва винаги 34 градуса  Rolling Eyes Дори последно като го тествахме на нас си,показа пак 34.5 и с мъжът ми се избъзикахме "Час на смъртта.."(кви гадове сме само..)  Laughing Първият път пък,съпружето се изцепва "Ти си купила термометър за г*з,сигурен съм." Изпопадахме от смях.  Mr. Green
Ей го въпросният боклук:

П.П.По-нататък ще помагаме със съвети,Пуц,споко.  Hug

# 482
 Hug Мерси, знам, че на вас мога да разчитам.

И аз взех дигитален термометър, на Кико. Мереше си добре докато не го поизпуснах малко на паркета. Оттогава между него и живачния има половин градус разлика, дигиталния мери с половин градус по-малко. Иначе е удобен, щото бързо става. Тук във форума ме посъветваха да сравня показанията, мисля, че е добра идея.

И аз съм така в бебешкия магазин. Тиолкова прекрасни неща, а не мога да ги накупя всичките, ех. Laughing

# 483
  • София
Леле, Пупи, мъжО ти е егати образа, с тоя термометър за г*з направо изби рибата!  hahaha Аз меря с такъв за чело (има и функция за ухо, но не я ползвам, защото не мери точно в ухото) на Микролайф. Като се усъмня нещо, за най-сигурно меря с добрия стар живачен! Малко е зор да задържа ламята Димитър неподвижен за 6-7 мин., ама...  Crazy
В много пюрета (особено тези за над 8 месеца) има сол. В някои плодови - захар. Не е чудо голямо, но когато може, да се избягва. Особено преди бебето да е навършило 6 месеца. Аз сега примерно в попарата сутрин слагам половин ч.л. захар. В киселото мляко - цяла. Масло в попарата слагам колкото да намажеш една филия (колкото около 10 грахови зрънца  Grinning ). Сирене също слагам щедро. Абе общо взето към 10-ия месец трябва постепенно да се минава на преходна храна - същата като нашата, но без подправки и полупасирана (с мънички частички, да се учат да дъвчат).
А пък моето жмуци, освен всички останали звуци, които произвежда, от време на време кряска едно такова тъничко, пронизително...  ooooh! Като чайка, ама пискливо

# 484
  • Sunshine state
Аааа,Мели,ние на това тъничкото,пискливото кряскане,му викаме ултразвук или сонар.  Mr. Green
Абе знаех си аз,че пак ще опрем до живачния,ама хич не ми се искаше поради дългото време,което отнема измерването с него.  ooooh!

# 485
  • Berlin
Мда и на мен ми се струват доста дрехи,обаче ако ме пуснат с пари в детски магазин, още ще купя. Simple Smile
Пуци,  попаднах на едни блогове за захранването,всичко е описано,кое от колко месеца,по колко... трябва да си ги запиша някъде.много полезни ще са по-нататък.
Обувчици имам предвид декоративни,колкото да има нещо на краката.
Ползваме термометър за дупе на чико,но имаме и пак техен инфрачервен,който не става за нищо. ooooh! но го взехме уж дс не пъхаме в дупето.

# 486
О, те са много сладки тези буйчици.  Heart Eyes

Аз блога на Хедра четох за захранването и пак ще го чета, но друго си е живата обмяна опит тук. Grinning

Аааа,Мели,ние на това тъничкото,пискливото кряскане,му викаме ултразвук или сонар.  Mr. Green

hahaha hahaha hahaha Аз не знам дали се похвалих - Екатерина вече ме прегръща, много миличко, и се сгушва в мен. Размазня, естествено. Blush

# 487
  • София

Абе не знам, ама после са ми заглъхнали ушите направо.

Божеее, не мога да спра да се смея на това
съпружето се изцепва "Ти си купила термометър за г*з,сигурен съм."
Joy Joy Joy

Пуци,размазня е, та знае ли се  Peace А като я чуеш да ти каже "мама" е още по-голяма размазня  Heart Eyes

# 488
Леле мен започва да ме е страх от това захранване или най-вече от преходната храна след 10 месец понеже както не мога да готвя - как ще я приготвям направо не знам. Сега аз ям някакви боклуци ама после за детето не може. Направо се чудя как ще се справя. ДОбре че трябва да е безвкусно та да не ме упреква, че правя буламачи.  Laughing
Ирпуц, много мило това с прегръдките. СИгурно е много сладко, а както казва Мелинда - да ти кажат "мамо" още повече.  Flutter

# 489
  • София
Ахилеа, нищо страшно - записваш го на детска кухня  Peace

# 490
Добър вечер, момичета - доживях да седна днеска, човека не е спал цял следобед и само примрънква за нещо. За захранването и на мен ми беше сложно, чудех се детето как ще яде с лъжица, но ето че стана полека-полека. Аз днес заредих склада с пюрета отново - продавачката разногледа стана, че си забравих списъка и беше: "от това имате ли, от онова имате ли". За месни пюрета взех заек и пуйка и ще питам на консултация кога ги почвам. Ние тази седмица сме на последна ваксина от тази поредица.
Пупи за термометъра мъжа ти е шегаджия, ама моя казва, че на Бертони и клечка за зъби няма да си купи. Малката е голям сладур, както винаги.
За гушкането - много е сладко, докато не докопа коса - радвам се, че още не е решил да ми дърпа очилата, дано така да са му безинтересни. Аз искам да се научи и да ме целува Simple Smile.
Декоративни обувки ние носим от 2-3 седмици - учудващо, но топлят, а и да свиква да не се дърпа все за обувките после като проходи.
За педито със сол и захар - и мойта е същата, но аз с едното слушам с другото пропускам и накрая по моя преценка - съответно не съм давала сол и захар, освен малко в киселото мляко дето се наложи да пробваме. Важното е, че детето е ок и считам млечните продукти за въведени.
За близнаците малко нещата са поръчах второ, то дойде и третото Simple Smile - не е лошо, но не знам как успяват родителите.

# 491
Що бе, Девилче, мъжът ти така с лошо, на нашата щерка леглото й е Бертони, много сме доволни.  Grinning

Това с "мамо" ми напомня един скеч: майка с дете в метрото. Детето, каращо явно бебешки пубертет повтаря нон-стоп "Мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамо..." Жената измъчено въздъхва и си казва "А като се сетя колко бях щастлива, когато каза тази дума за пръв път!"  Mr. Green Такива ми ти работи.

# 492
Не знам, не ги долюбва - като погледна в магазина все вижда някакъв проблем - то добре, че става преди да сме купили.Виждала съм на неща Бертони да пише произведено в Китай и произведено в БГ, как става тая работа не знам, конкретно за леглата - те са полски, ако не ме лъже паметта.

# 493
  • Sunshine state
Това с "мамо" ми напомня един скеч: майка с дете в метрото. Детето, каращо явно бебешки пубертет повтаря нон-стоп "Мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамо, мамо..." Жената измъчено въздъхва и си казва "А като се сетя колко бях щастлива, когато каза тази дума за пръв път!"  Mr. Green Такива ми ти работи.
Joy Joy Joy Голям смЕх,обаче е и много вярно. Simple Smile Толкова искаме децата да започнат да правят определено нещо и като започнат,те просто прекаляват и ставаш на луда калинка.Примерно с обръщането-като започне по цял ден да иска да се мята по корем,или като сядането..Сега пък и захранването и голямата цапаница покрай него. Crazy Та,сигурно и като започнат да ни мамосват ще е същата история.  Flutter
Девилче, това за клечката за зъби на Бертони направо ме застреля.  Laughing Веднага го споделих на моя  Blush Mr. Green
И ние имаме доста неща от тях,защото са на сносни цени пък и някак си са по-опростени и максимално изчистени.Е,термометърът се оказа прекалено прост.  Crazy Конкретно съм доволна от залъгалката и от кенгуруто им.  Peace
Останах учудена колко бързо се научават да ядат с лъжица децата.Отначало доста се бях панирала,защото се пробваше само да я смуче и се ядосваше,когато я махах от устата й,за да загреба храна,но учудващо бързо се научи да отваря и да облизва храната от нея.Дори вече се пробва сама да я хваща,ама си я навира до гърлото и ентусиазмът й се изпарява до следващата хапка. Mr. Green
Ахилеа,не се плаши,има детски кухни,както и мели ти е казала. Wink Не е нужно да си Гордън Рамзи в кухнята.   chef Hug
Вие какво мислите,на колко страници да подновяваме темата? Thinking Аз предлагам на 50.
А сега заминавам да си правя рутинната здравословна вечеря (риба и салата)и да си налея една заслужена биричка.  beer Лека вечер момичета!   bouquet

# 494
  • София
Те така и така ще я заключат темата на 50-та страница, та нямаме избор за повече  Peace
Пуц, аз май го стигнах тоя момент от скеча - колкото повече време минава, толкова повече Митко само "мама" знае да вика... Само да изляза от стаята, и се почва "Мама, мамаааа, мамоооо..."
Пупи, дай малко салатка! И рибка! И биричкаааа.....

Общи условия

Активация на акаунт