Частни детски градини - София (4)

• 100 810
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Да, мога да попитам. Но едва ли ще искат. Когато се обадих в ЧДГ Марита /те ще взимат по малки дечица от септември/ казаха че чакат да се съберат поне 4-5 деца за да почнат. За съжаление директорката не искаше почти нищо да ми обяснява по отношение на условията, каза че всичко пишело в договора, ама аз докато стигна до потписването му значи вече трябва да съм решила че ще се записваме там. Е покани ме да разгледам поне. Както и да е, по тел не ме спечели. Има още една градина в Лозенец, Палечка- звъннах 2 пъти на тел от контактите през седмицата но никой не ми вдигна?

# 556
mmmmm ,надявам се да не съжалиш за решението си.Когато живееш в една държава, се налага да спазваш правилата.И когато след прекарани 2,3г. в "учебното заведение" към посолството, решиш да се прехвърлиш в българско.....ще имаш много ядове.Много ми е интересно, след като не си от билингвинално семейство, не ви предстои живот в Германия, кок избра да пратиш там детето си? Считаш, че ще му дадат по-добро образование ли? Интересно!

# 557
Да, мога да попитам. Но едва ли ще искат. Когато се обадих в ЧДГ Марита /те ще взимат по малки дечица от септември/ казаха че чакат да се съберат поне 4-5 деца за да почнат. За съжаление директорката не искаше почти нищо да ми обяснява по отношение на условията, каза че всичко пишело в договора, ама аз докато стигна до потписването му значи вече трябва да съм решила че ще се записваме там. Е покани ме да разгледам поне. Както и да е, по тел не ме спечели. Има още една градина в Лозенец, Палечка- звъннах 2 пъти на тел от контактите през седмицата но никой не ми вдигна?

Колко малки дечица ще имат? Твоето септември няма да има и годинка.  newsm78 Питам, защото ние сме в тази градина и доколкото ми е известно и имам поглед, нещата стоят така: официално приемат деца над 2г6м. Нас ни приеха на 2г2м след като им казах, че върви напред с развитието от гледна точка на приказване и хигиенни нужди, с случай, че това ги притесняваше да я приемат на по-малка възраст. После приеха две дечица, които малко след това навършиха 2г. Но по-малки няма. Освен да са решили коренно да променят политиката от догодина, но под 1г ми се струва нереално. Thinking Иначе директорката наистина е малко, хм, странна птица, на мен лично също от самото начало ме притесняваше. Но слава Богу се оказа, че пряк контакт има само с предучилищната група. (И то според мен защото там имат свое дете, но може и да греша). Лелките и мед.сестрата, които са при най-малките са много мили и внимателни. Тотчето е любимка на всички деца Heart Eyes и честно, много ще ни липсва като преместим дъщеря ни в новата ясла. Sad Тя, както и предишната мед. сестра Ади, изиграха много важна роля в цялостната адаптация, свързана с тръгването на детско заведение. Peace Като цяло аз лично съм много доволна от Марита. Съветвам те да отидеш да я видиш на място, особено ако като разположение ви е удобна.  Peace

Последна редакция: вт, 01 май 2012, 15:55 от ♥Пандичка♥

# 558
Пандичка, в сайта им, в новини са обявили че ще имат ясла за деца от 1 год. Това беше и повода да им звънна. Всъщност разговора ни беше доста кратък и се замислих след поста че директорката ми каза че събират дечица и се надяват да пуснат  най-малката група до юни, ако съберат дечица. А за бебка предложи да я запишем сега и да запазим място за новата учебна година. Тя ще стане на 1 год началото на октомври. Даже ако ме пуснат да си взема малко отпуска ще е най-добре, да стане поне 1г. 1м. Но ще видим. И аз се учудих от държанието на директорката, тъй като за тази градина съм чувала само хубави неща особено за персонала което за мене всъщност е най-важно. Ето много добри отзиви и от теб. Иначе Марита близо до местоработата на мъжа ми. Мога да ги посетя но след този разговор имам чувство че ще ме чакат от вратата направо с договора Simple Smile

# 559
В ЧДГ''Ново поколение'' имат ясла,вземат деца на 1г.,синът ми е там в предучилищната група но на двора съм виждала яслената група и има 3 деца на 1г .,останалите на около2.Там имат и ранно езиково обучение -англ.език ежедневно ,за момента е за 3-7г,но казаха,че планират и за децата под3г.От есента стартират и училище със самостоятелна сграда и огромен двор,ще водят там децата  в понеделник и ще си ги вземем от там,за да ни покажат сградата и евентуално ако решим да продължим и с училището там.

# 560
Благодаря mony2006 за инфото. За съжаление тази ясла ама хич не ние удобна. Просто ни е много далече и от дома и от работата ни Sad. Иначе ми хареса това което видях в сайта им. Никой ли няма инфо за Аладин и Палечка?

# 561
mony 2006, дай малко информация от първа ръка за религиозното обучение в "Ново поколение". Ако добре помня, на сайта им беше описано от сорта "обучение в християнски ценности и морал". Моля те, разкажи в какво се състои това обучение, колко често го провеждат, как се отнасят към него учителките, сериозно ли е или формално.  
Къде се намира новото им училище, кой е адреса?

# 562
религиозното обучение се състои в това,че децата се възпитават в християнски морал и ценности-молят се преди хранене,благодарят на Бог за храната,учат ги да приемат всички хора да са толерантни да си прощават,с една дума на нормални общочовешки ценности.Новата сграда се намира на ул.Добротич в Красна поляна,като я видя в понеделник ще дам повече инфо,но от учителките знам,че е с голям потенциал и че  много са се постарали да я приготвят.Иначе градината предлага доста допълнителни дейности-хип-хоп,народни танци,английски,руски,театър,пиано,плуване,евентуално може би ще включат и тенис,но трябвало да има достатъчен брой деца,за да сформират група.Старата сграда си остава,защото е в центъра до женски пазар и там ще си бъдат яслата и останалите групи,а в новата ще е училището,предучилищна група и малка група за братчетата и сестричетата на учениците.

# 563
забравих да отговоря за отношението на учителките към религиозното обучение-доколкото знам са всичките вярващи и не е формално това обучение,учат и истории от Библията,но основно е възпитанието в християнските ценности в ежедневната им работа с децата,имат и дете със здравословни проблеми ДЦП,което се адаптира много добре.Учат децата да приемат различните,на благотворителност-ходят в детски и старчески домове,за някои от празниците.От тази година официално работят с Военно-историческия музей-ходят веднъж месечно там за  различни мероприятия.

# 564
Здравейте,

Миналата седмица се преместихме в Банишора и сега търся къде да запиша малката за през лятото.
Има ли някой, чието дете да посещава частна детска градина или поне занималня в Банишора? Изобщо съществуват ли такива в квартала?

# 565
Пандичка, в сайта им, в новини са обявили че ще имат ясла за деца от 1 год. Това беше и повода да им звънна. Всъщност разговора ни беше доста кратък и се замислих след поста че директорката ми каза че събират дечица и се надяват да пуснат  най-малката група до юни, ако съберат дечица. А за бебка предложи да я запишем сега и да запазим място за новата учебна година. Тя ще стане на 1 год началото на октомври. Даже ако ме пуснат да си взема малко отпуска ще е най-добре, да стане поне 1г. 1м. Но ще видим. И аз се учудих от държанието на директорката, тъй като за тази градина съм чувала само хубави неща особено за персонала което за мене всъщност е най-важно. Ето много добри отзиви и от теб. Иначе Марита близо до местоработата на мъжа ми. Мога да ги посетя но след този разговор имам чувство че ще ме чакат от вратата направо с договора Simple Smile

Аааа, ок. Щом са го писали в сайта значи си е официално и много добра идея! Още отзиви за градината съм писала и по-назад в темата, ако те интересува можеш да погледнеш.  Hug Наистина иди и виж на място и не се впечатлявай от директорката. Малко го удря на бизнес дама със самочувствие.  Mr. Green Наистина важен е персоналът, а от него съм възхитена. Heart Eyes

# 566
Има още една ЧДГ, която липсва в първоначалния списък. "Моите приятели" се намира в Дипломатическия Клуб в Горна баня. Предлага лятно училище и е доста гъвкава по отношение на заниманията за децата.

# 567
  • София
Записвам се...моите цели са Младост 2 и 3, и около Бизнес парка...

# 568
привет, и ние сме на балкона от класирането през ИСОДЗ и шансовете ни са презрителни.
моля за информация дали има ЧДЯ/ЧДГ в Банишора, Захарна ф-ка, Илинден или Западен парк?
някой беше споменал преди доста време за някаква ЧДГ в Банишора на ул.'Кавала', това потвърди ли се?

# 569
  • София
Аз също бях харесала Тути, но моята проверка на страницата на Районния инспекторат по образованието и МОН показа, че Тути не фигурира в регистъра, въпреки твърденията на директорката, че „били сертифицирани от МОН“ (за справка: https://Http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/network_files/net_dg.htm и http://www2.mon.bg/adminmon/schools/).   newsm78
Тути имат лиценз от нова година.

Все пак, съветвам всички да прочетат постовете на Stelfi в предишната тема преди да си запишат детето там. Аз не се вслушах в предупрежденията и сега имам много поводи за съжаление. Няма да ви занимавам с личния ми казус, с него ще занимая съда и МОН, но просто искам да предупредя, че мястото е лъскаво, но под лъскавината има доста неща върху, които човек да се замисли.

Дори в сайта си използват хитрия рекламен трик да промотират недостатъците си като предимства. Например "Децата имат достъп до пресни напитки през целия ден, които се предлагат в къта за хранене на всяка група." Това в практика означава, че детето цялодневно има право да пие сок, включително и по време на обяда, което няма нужда да ви обяснявам, че означава реално детето почти да не се храни. Мога само да предполагам наум защо имат  подобна практика, помислете добре и вие преди да запишете детето си там.

ПП Като цяло се оказва, че у нас човек трябва да прави подробно професионално разследване преди да запише детето си в някоя частна детска градина. В противен случай е твърде вероятно да загуби много време, пари и нерви, които е било по- добре да си спести. Внимавайте много като избирате.

Общи условия

Активация на акаунт