Частни детски градини - София (4)

• 100 803
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Нямам представа какво е станало, но искам за пореден път да кажа (макар, че не съм го формулирала точно така) - мъчно ми е за децата в България.

Никой не заслужава отношението и битието, което те са принудени да изтърпяват в институциите години наред.
А липсата на алтернатива ме препраща към едни други времена, в разрез с 2012г, Европа.

# 571
  • Sf
Нямам представа какво е станало, но искам за пореден път да кажа (макар, че не съм го формулирала точно така) - мъчно ми е за децата в България.
Никой не заслужава отношението и битието, което те са принудени да изтърпяват в институциите години наред.

Това е самата истина, за жалост. Дванайсетте години училище, които предстоят, просто ме ужасяват.

# 572
Записвам се...моите цели са Младост 2 и 3, и около Бизнес парка...

В Младост тези които знам са http://gradinaanika.blogspot.com/2011/08/blog-post_6821.html
http://barborancheta.org/
http://cocolino.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3

# 573
  • София
... Аз не се вслушах в предупрежденията и сега имам много поводи за съжаление. Няма да ви занимавам с личния ми казус, с него ще занимая съда и МОН,....

ПП Като цяло се оказва, че у нас човек трябва да прави подробно професионално разследване преди да запише детето си в някоя частна детска градина. В противен случай е твърде вероятно да загуби много време, пари и нерви, които е било по- добре да си спести. Внимавайте много като избирате.
Бояна, а защо не разкажеш, мисля, че ще е полезно за други родители. Peace

С послеписа съм много съгласна, ужасявам се, като се замисля сега за избора на училище... ooooh!

# 574
Тези две мнения ми попадат едно след друго:

мъчно ми е за децата в България.

(от друга тема):
Цитат
Не ми е приятно, че се наказват децата, вкл. шамаросват, но няма какво да кажа на госпожата. Бях изпаднала в неловката ситуация да ги моля да спрат да гледат новини по време на работа, с твърдото убеждение, че са професионалисти и че няма да се отрази на детето ми, но се оказа, че спряха да му пускат любимото филмче, а продължиха с новините.

Когато споделя с някой колко ми е трудно да избера преди детска градина, а сега училище за детето ми, повечето хора ми казват, че нещо ми има и проблемът е в мен и в безкрайните ми претенции. Не можело за децата в цяла България да има училища, а за моето златно гардже все нещо да не е достатъчно добро.
Обаче все ми се струва, че не е в мен проблемът...

# 575
  • София
даааа , Бояна, ако е удачно моля те разкажи. Нашата Одисея продължава, колкото и да си надявах, че сме приключили с търсенето на градина. В Камелини Княжево се оказа, че има проблем със сградата, та отново сме в трескаво търсене. Миналата седмица се обаждах в Тути и ми казаха, че нямат места за 3 годишни, но иначе си я бях харесала. Не мога да си представя вече какво ли методи трябва да изпозваме, че да получим информация " от кухнята " за дадена градина .

# 576
  • София

Бояна, а защо не разкажеш, мисля, че ще е полезно за други родители. Peace

С послеписа съм много съгласна, ужасявам се, като се замисля сега за избора на училище... ooooh!
Пиша с името си и дълго се колебах дали да пусна и този пост. Възнамерявам аз да ги съдя, а не бих искала междувременно те да ме съдят за клевета. За пръв път съжалявам, че не пиша тук анонимно.

Поне Stelfi е написала предостатъчно, а много неща са видни и от сайта им, ако човек не го чете с положителна нагласа и държи на преден план идеята, че сме в България.

# 577
  • София
Още малко по темата от разследващи журналисти от списание Тема

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=117&aid=2959

http://dartsnews.bg/News/1936

# 578
  • София
Бояна  Hug

# 579
Здравейте! И аз искам да ви споделя, ако някои си търси детска градина в центъра, Ви препоръчвам "Ново Поколение"  - синът ми ходи там от 11 месечен и съм изключително доволна. Отношението към децата е много добро, винаги се подхожда с усмивка и разбиране, никога не са го оставяли да плаче или да страда, на обед подхождат индивидуално към всяко дете и ако има нужда ги гушкат и приспиват. Това за мен е от голямо значение, зашото синът ми ходи там с желание и сутрин не се разделяме с рев/ коя майка иска детето и да страда и да тъгува/. Другото, което ми харесва е отношението към храната - залагат на плодовете и зеленчуците в суров вариант, а също така и на пчелните продукти, наред с разнообразното меню. И не на последно място учат децата да бъдат самостоятелни, което с продължение на практиката удома, изгражда детето като самостоятелна личност способно да се справя с предизвикателствата на живота.

# 580
  • София
Присетих се, че за тези места общо взето не сме си говорили и рядко изобщо са били споменавани (а едното май никога).

http://www.montessori-gradina.com/ - Цветна градина Монтесори

www homeonwings org (по някаква причина не мога да направя линка) -  изглежда креативно, домашно, позитивно и топло...

http://www.kabinka.co/ - за Кабинката относително скоро имаше репортаж по тв - те са направили кооператив, и помещението, дечицата, майките, заниманията им изглеждаха супер готино Simple Smile и те много еко/монтесори/криейтив го раздават Simple Smile Но не знам нищо от първа ръка.

# 581
Бояна, разбирам защо не искаш публично да коментираш. Но ще съм много благодарна, ако на лични ми пишеш поне горе-долу за какво става дума, тък като аз записах детето си там и така, както хвърли бомба за нещо много кофти, случващо се в Тути - малко кофти.  Confused

Още малко по темата от разследващи журналисти от списание Тема
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=117&aid=2959
http://dartsnews.bg/News/1936

Скандалите с имоти и строежи са кофти нещо. Но честно, не виждам защо тези статии трябва да ни откажат да си записваме децата там. Така или иначе ЧДГ Тути вече е построена, условията изглеждат и звучат много добре и не виждам как подобни новинарски статии (които между другото също не се знае чия поръчка може да са) говорят, че гледането на децата там не е добро... А мен като майка ме интересува гледането на децата. Не кой, кога и как е взел земята (виж като журналист нещата стоят по друг начин Wink ) .  За мен лично също не е убийствено детето да пие сок. Това го казвам с най-добро чувства, а не с цел заяждане. Просто според мен лично не е редно по подобен начин да се хвърлят бомби във въздуха, без никакви факти. Нека се опитаме да бъдем коректни и обективни.  Peace

# 582
Пандичка, това е все едно да кажете, че не ви интересува дали детската учителка е разследвана за кражба, примерно, ако гледа добре детето ви. Щом са взели земята незаконно, те и за другите неща  ще се чувстват безнаказани.

# 583
Ами защо, защо - защото това, че не те притесняват да "откраднеш" двора на общинска детска градина, което е свързано със съответни връзки, подкупи, беззаконие някак си не те характеризира като морален, етичен, спазващ законите човек. А аз бих искала да поверя детето си в ръцете на такъв. Например заради това.
А относно сока и т.н. - споко - това, което за един е проблем, за друг е плюс. Съвсем спокойно може да се окаже, че за теб изборът е правилен, а за друг - не - хората са различни.  
Аз много се чудя дали да търся някакво решение за половин ден, дали да търся ЧДГ и докато се мотая -  то и места няма да останат. ooooh! Например, от една страна в Бояна, Драгалевци и т.н е по-чист въздуха, от друга не искам да прекарва сумати време в пътуване, ще ми се даже да е по-скоро близо до работата ми, за да може времето за пътуване да сме заедно и да прекарваме макс. време заедно...

# 584
Ами защо, защо - защото това, че не те притесняват да "откраднеш" двора на общинска детска градина, което е свързано със съответни връзки, подкупи, беззаконие някак си не те характеризира като морален, етичен, спазващ законите човек. А аз бих искала да поверя детето си в ръцете на такъв. Например заради това.

Съжалявам, колкото и да съм морална и етична, не съм съвсем съгласна. Някой доказал ли е в същност "кражбата"? И като журналист питам какъв за Бога е този сайт Дарт нюз? Не ми отговаряйте! Wink За Тема пък от първо лице мога да ви напиша няколко думи за това чия е и защо пише много от статиите си по начина, по който ги пише. Но не мисля, че тук това е темата! Та сигурни ли сме във "Фактите" , които се излагат в тези две статии?

Нещата винаги имат две страни. Да, и хората сме различни и за едни сокът е проблем, за други не. Едни отричат наказанието под каквато и да е форма, а за други седенето на стол за 5 мин, когато (примерно) детето блъска, щипе, дере и обижда останалите деца е не само нормално, но препоръчително или дори задължително. Разни хора, разни идеали. Нека прочетем поне едно мнение с конкретни впечатления от родител, чието дете посещава мястото, преди да говорим. Нека не плюем ей така, типично по български. Към края на септември/октомври обещавам аз лично да дам максимално обективни отзиви (както направих за Марита). Аз също съм доста критична и с височки критерии. Simple Smile Ако не дай си Боже и ние вземем, че нещо се опарим от това ЧДЗ, бъдете сигурни, че ще кажа. (Освен, че ще си върнем детето в любимата Марита.)

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 11:34 от ♥Пандичка♥

Общи условия

Активация на акаунт