Израел - 55

• 150 326
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • На дивана, под юргана
Мента, това с предупрежденията е много добро. Най-лесно е да се направят с лепенки, които да се поставят с гореща ютия. Обаче на всичките фланелки ако трябва да сложиш... може да ти писне.

# 166
  Мента, идеята с фланелките и на мен ми хареса. Ще се възползвам от нея след време. Има фолумастери за текстил, става и с тях да се напише.
  И на шопинг, и навсякъде другаде сме комбина с малката Дан-дан (така и казва баща и). За сега навсякъде и харесва-разглежда и оглежда с интерес. А и манжата нали е постоянно с нас, нямаме проблеми да си хайманосваме навън. Преди не знаех, че в повечето молове тук има стая за кърмене, че в някои даже с плазмени телевизии и диванчета.

# 167
  А и манджата нали е постоянно с нас, нямаме проблеми да си хайманосваме навън. Преди не знаех, че в повечето молове тук има стая за кърмене, че в някои даже с плазмени телевизии и диванчета.

Срам не срам, аз от теб научавам Embarassed Все в колата сме се кърмили Crazy А на летището е доста мизерна тази стая Confused  Завидях за пазара в Яфо Mr. Green И моето дребосъче обича да ходи на пазар, но основно в супермаркети,защото се вози в количката Laughing
   МЧ, добри идеи ,благодаря  bouquet
   Мента, и твоята идея е добра bowuu
Дани проходи,но още не е така стабилен!Все така е залепен за мен,не се отделя от мен за секунда,а Ники вече не и се прибира в къщи Laughing,само и само да не го гледа.Всеки ден и преподрежда шкафчетата,а тя изпада в ужас LaughingАко не  е тя ,направо съм умряла!
Наинка, честит пешеходец Hug Блазе ти имаш си кака,който има първо момче по-трудно ще го убедиш за второ Mr. Green Поне при мен е така Peace Правихте ли прощъпулник? Давид е далеч по самостоятелен откакто ходи, но не иска изобщо в количката и като се измори го нося Crazy Хвана едно самолетче на прощъпулникa Wink
    Мента, има много такива думички, а при нас и от сръбски има такива. Доста е объркан дребния и засега казва само 5-6 думи на български и 3-4 на сръбски, на иврит само бай-бай( то е английски де Crazy) Аз сигурно съм питала,но навън на иврит ли му говориш? Аз навън като има и други деца му говоря на иврит, но той много не ми обръща внимание и не реагира Rolling Eyes

# 168
  • София-България, Израел - където си поискам
Наинка, честит пешеходец Hug Блазе ти имаш си кака,който има първо момче по-трудно ще го убедиш за второ Mr. Green Поне при мен е така Peace   
Мимкис, никакви такива Laughing момче, добре Peace но нека си има и сестричка, знаеш ли как ще се грижи за нея Wink
има и други в темата само с момчета, хайде  чакат си  сестричките Laughing
Да са  живи и здрави, това е най-важното Peace
На всички лека вечер  bouquet

# 169
  • T"A
Зависи си от момчето и от ресурсите на родителите  Simple Smile Аз не бих могла да отгледам още едно дете в момента, но по-нататък ми се иска да родя пак. И на мен ми се струва хубаво да има по-голямо момиченце  Simple Smile Наина, и на Ники не и е лесно  Hug

Тигър, аз по-скоро си представях блузките за специални случаи (парти, пътуване), една-две-три биха свършили работа.

Ние от години си правим тишъртки в Понго на Дизенгоф в Тел Авив,  имат добро качество на едпес, доволни сме  Simple Smile

Мимкис, аз говоря на малкия само на български, татко му (предимно) на иврит (ние сме OPOL). На възрастта на Давид Йоав не говореше, но пасивните му езици (т.е. на ниво разбиране) бяха добре развити, в България се отключи в компанията на родителите ми с няколко думички като бау-бау и бу-бу. Ивритът му е по-лесен и някак от него хваща по повече.  Confused Водя му речник, защото сега само ние можем да разберем думичките му (напр. "пу" е с 3 значения: мечо ПУх, сиПУр и саПУн  Mr. Green)
Навън му говоря на български, на по-големите деца превеждам (връстниците му не се впечатляват много от това на какъв език говоря, но ако има по-големи деца, им обяснявам какво съм казала и защо говоря на чужд език Peace)

Нещо интересно от капитал: Израел може да изнася вода с нова централа за обезсоляване

# 170
  • На дивана, под юргана
Да, и аз го четох това за водата. Много е интересно.
Аз си добавих на телефона в приложението за новини страничка "Израел" и сега получавам там новините за Израел директно - много е удобно.

# 171
  Жаки,права си, най-важното е да са здрави и щастливи Peace
   За водата отдавна се планира това начинание, предполагам, че ще даде възможност и на Кинерет да се възстанови.
  Мента, и аз се опитвам да сме OPOL , но пред другите родители и деца почти изцяло на иврит. Думичките са си бебешорски-бау-бау,,мама,тата, дай, и т.н. Любимата му е татуу( трактор Mr. Green. от филмчето ), а към бащи си се обръща на неговия език. Избира си засега такива, които му харесват като звучене и си ги повтаря постоянно:crazy: Laughing
  Някой питаше за кисело зеле в буркани, в Тив там съм виждала, иначе от там съм си взимала и от бидон Peace

# 172
  • T"A
За Тив таам не бях помисляла. От бидоните са ми твърде туршиести на вкус, не че не съм взимала с едни цели зелеви листа, в които бяха увити други зеленчуци и ги развивах и завивах на сърми с ориз  Laughing

Днес сутринта направих мляко от лешници и твърдо мога да кажа, че ми е фаворит!
Който не е суровоядец/веган,  може да си го добави към кафето, като смеска с обикновеното краве мляко, придава чуден аромат (на Нутела  Mr. Green). Изкушавам се да си купя и лешникова паста/масло...

елинда, Дан-дан звучи много сладко  Heart Eyes

# 173
Мъничко червеничко, Мимкис, видях една идея за сладки блузки, които да се направят за деца, които не ядат определни храни
Мента, благодаря за идеята  Hug ! Може би наистина ще помогне в определени ситуации.

# 174
  • T"A
Мимкис, в 14 шавуот има едно недоносено бебче, на което правят кенгурова грижа. Знаеш ли това в коя болница е? Опитвах се да видя в съботното издание, но не успях  Confused

Банда, не се състезавайте да пишете, човек не може да се дореди от вас  Laughing

# 175
 Мента, болницата е на Клалит според мен, по знака на нощниците съдя, коя точно е нямам идея Rolling Eyes Семейството са от Квар Саба, вариантите са доста http://www.clalit.co.il/HE-IL/MedicalService/hospitals/clalit_hospitals 27 седмица беше родено бебето,нали?
     Гледахте ли Гилад? http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4159614,00.html Излежда вече по-добре
  И http://www.jpost.com/Sports/Article.aspx?id=248802 стискаме палци Simple Smile

# 176
  • T"A
На мен, не знам защо, изходната мисъл ми беше, че всички болници са на Клалит и затова нощницата не я взех за критерий. Някои неща ми напомнят Бейлинсон, но щом са от Кфар Саба, сигурно е Меир  Thinking

Не знам в коя седмица се роди мъничето, но ми се струва мн. страшно да се роди недоносено бебе. Така се бях уплашила в 32 г.с.с контракции...  Rolling Eyes

Гилад изглеждаше доста по-добре.  Simple Smile

Тези дни съм страшно уморена, забравям си мисълта  Sad

---
П.С. Сетих се! Цял ден си мисля - до колко е този антиизраелизъм в З.Европа, в каква степен съществува (т.е. интересува ме, образно казано - колко човека са наистина настроени анти или просто имат някаква негативна асоциация, като се каже Израел). Трудно се добиват впечатления, защото хората се опитват да са полит. коректни... Обаче не всеки изр. износител/търговец би парадирал от къде са стоките му (ако има избор), нали? Спомням си преди години в Париж се чудехме с мъжа ми кое би ни донесло по-малко вреди - да казваме, че сме от Израел или от България?  Crazy

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 00:05 от Mentha

# 177
Аз нещо не  успявам да седна пред ТВ и не съм в час със сериалите. Единствено днес,  по голяма случайност, попаднах на част от новото реалити за богаташките съпруги и милионерши ли/ милиардерши ли, не знам какви са...Еее, няма такава простотия.Мисля, че съвсем не си правят услуга като участват в такова реалити. 

Радвам се като виждам, че Гилад се възстановява лека-полека... ''Вързал е малко мръвка'', милия.С тези големи добри и тъжни очи и тази неизменна усмивка...Как да не го заобичаш?! Такова свястно момче.

Ааа, гледах и награждаването на нобеловите лауреати. Много тържествен момент. Коль акавод на ''нашия'' скромен професор от Хайфа. Доказателство за това, че дори и когато никой не вярва в твоите теории и твърдения си струва да продължиш.

Иначе аз се влюбих в една страхотно място.Открихме го на път за Парка на маймуните.Казва се Яр ''Бен Шемен''. Казвам ви такава гора са направили, все едно си в Родопите. Даже и маркирани маршрути има за планински туризъм. Laughing Е, само планината я няма, ама карай...Да не бъдем максималисти.Но всичко друго изглежда автентично Simple Smile 
Малкият потича и поигра на воля.Събра цяла чанта шишарки, камъчета и пръчки . Има и доста пързалки, люлки и всякакви други съоръжения за игра.Страшно ми хареса.Живот и здраве в края на седмицата пак ще ходим.
А за Парка на маймуните сигурно ще правим абонамент.Толкова са сладки.Има част, в която се разхождат около теб.Около 80 -90 маймунки...Скачат от дърво на дърво, идват при теб, слизат на земята...
Една си хареса количката на малчо и започна настоятелно да я обикаля и да опитва да се качи в нея.Въпреки, че малкия не беше в нея, а до мен, тази работа съвсем не му хареса и започна  нервно да вика:''Аба, не! Аба, не!'' А аба му започна да тича напред с количката, за да се оттърве от тази смешна маймунка.Но тя съвсем не се отказа..И тя тичаше заедно с него... Голям смях падна.

П.С.
Спомням си преди години в Париж се чудехме с мъжа ми кое би ни донесло по-малко вреди - да казваме, че сме от Израел или от България?  Crazy
Joy Joy Joy
Мента,  eдва ли има човек, който може да ти даде отговор на тези въпроси... 

# 178
  • T"A
Ние никога не сме били в парка на маймуните, но в околностие на Бен Шемен като по-млади и по-ергени ходехме, даже там (по-скоро в мошава) бяхме си заплюли едно място, на което да вдигнем сватбата, но накрая друго избрахме.
Маркировките сигурно са били на швил исраель  Simple Smile и в парка ги има  Simple Smile

Вечер мога само телевизия да гледам или да чета книга, за друго съм неадекватна.

# 179

Цитат
Ехааа, хубава новина, въпроса сега е дали ще съм от късметлиите, които ще таксуват по новата тарифа или не. Чакам всеки момент от Ибей два коледни таблета да дойдат  .
    Tali, пристигнаха ли, без такса ли са? Покажи какви са, ако не ти е проблем, търся и аз за коледен подарък? За колко време пристигнаха?
   Мента, аз не ги хващам на деня, гледам ги вечер онлайн със закъснение епизодите. Не са всички болнци на Клалит, по-големите даже са частни-примерно Рамбам работи с всички каси, но си има и свои такси Peace Бебенцето е 26 седмица плюс 5 дни Confused Сега погледнах епизода. След 32 казват,че не е толкова опасно Peace
    По туристическия въпрос зависи от държавата,от човека насреща и т.н. и т.н. Според случая Peace
    МЧ, ние редовно ходехме по тези места като живеехме на юг, хубави местенца има. При маймунките и ние не сме били обаче. Хубаво сте си изкарали,а маркировките са навсякъде. Това беше едно от първите ми положителни впечатления тук Grinning
    Илче, как сте, приготвяте ли се за Ханука Grinning Аз прекалявам от сега с понички Crazy

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 16:19 от mimkis@

Общи условия

Активация на акаунт