Израел - 55

• 150 323
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Мента, какво направихте с хамима? Ние (предимно децата) обикновено си го доизяждаме в неделя. За да има по-пресен вкус го затоплям в тенджерата, да поври отново малко, че пусто вчерашни картофи много мразя да ям.  Crossing Arms

Темата наистина тотално умря.  Tired

# 151
    Момичета недейте така негативно  Peace
   Девойките,които се сърдите( и тези които наминават само при спорове Laughing)Случва се да сме на различни мнения, случва се да не си допадаме всички, но това не е причина да не общуваме .Възрастни хора сте все пак, не приемайте лично нещата. Peace
    Мента, не съм успяла още да сложа обява, сама съм с малкия вече 3 дни, мъжо е командировка и не успявам нищо да свърша Crazy Не знам дали ви споделих, че малкия разбойник ми счупи монитора на лап топа ooooh! За дрехите и аз се чудя какво да ги правя Thinking
    Хамина може да се замрази според мен Peace    

# 152
Ехо, точно това мислих и аз " имало едно време тема... имало" и видях нови публикации  Grinning.

Хамин обичам, но не готвя точно защото, освен мен никой не го яде.
Обаче вчера сложих зелка, дано да стане, че миналата зима се изложих.

Ментуш, нали?! Времето лети, като че вчера ми показваше с пръст, че е на годинка  Whistling, а то голямо момиче. Обсъждат с приятелки вече разни женски истории, че дори и вече има такива с цикъл, което доста ме изненада, предвид възрастта им, но това е то акселерация. Принципно с нея сме решили вместо ируа в ресторант, да направим една екскурзия Холандия/ Франция (Евро Дисни разбира се), но има доста време до тогава, решението търпи промени.

Казвайте сега кой извади елхата, а ханукията  Laughing?!

Аз скромно де се похваля, че на тази своя преклонна възраст взех, че най- после си седнах на четирибуквието и научих листовките, взех си изпита миналата седмица, сега ще се оглеждам за инструктор, но казано честно още не мога да се приема от другата страна на волана....

# 153
     Верано, сподели тази рецепта за симид, никога не съм пробвала, суров нахут най-лесно се намира в арабските магазини, но може да има и в големите вериги Thinking  
Mimkis, и аз понеже съм сама с малката, та все дебна да си открадна някоя минута за дейности, които не са свързани с нея. Нахут намерих в едно малко магазинче на 20 м. от вкъщи и то български.  Crazy А точната рецепта за симида, такъв, какъвто го правят в Етъра не я знам, защото я пазят в тайна, но гледах едно предаване, в което дамата, която вече 17 години го замесва, счука няколко зърна нахут, сипа ги в малко шише и ги заля с вода да ферментират. Тя каза, че така си приготвя нахутена мая и че тайната на вкуса на прочутото хлебче се крие именно в нея. За да не спамя темата на лични ще ти пусна какво намерих като методи за правене на симид.
Тали, браво за изпита!
Бубеееееее, Перах я бързо да внесете цвят в темата.   bouquet Hug Hug

# 154
  • T"A
Аз скромно де се похваля, че на тази своя преклонна възраст взех, че най- после си седнах на четирибуквието и научих листовките, взех си изпита миналата седмица, сега ще се оглеждам за инструктор, но казано честно още не мога да се приема от другата страна на волана....

Охоооооооооооо, браво, браво,  браво! Ето това е хубава новина! Реши и го направи, не като мен - от месеци се каня и нищо не правя по въпроса Crazy Честито начало!  Hug
А аз и инструктор си имам, но мотивацията ми клони към 0  Blush

Хамина мислих да го сложа в буркани, понеже съм виждала да продават консерви (не съм ги опитвала, но рещих, че явно така добре се съхранява). Но днес нямах нерви и време да затварям буркани и май ще си го ядем до дупка. Просто малко множко ни идва... иначе обичам, но ако трябва цяла седмица това да ям, голямо изпитание ми се струва...

С украсите съм пас.

# 155
  • T"A
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4156712,00.html

Да не ставам досадна, но не се сдържах... Вече ще можем да си поръчваме от чужбински сайтове на стойност до 1200 шекела без да плащаме мито! Ейзе йофи  Grinning

# 156
Тали, честито! Много се радвам за теб! Отличничка. Hug

За дрехите и аз се чудя какво да ги правя Thinking

Мимкис, пазете ги за второто...  Hug

# 157
Мерси, мерси момичета! Но трудната част за мен предстои  Crazy!
Ментуш и аз не съм особено ентусиазирана, но е крайно време вече, с децата вече ми е крайно належащо.

Ехааа, хубава новина, въпроса сега е дали ще съм от късметлиите, които ще таксуват по новата тарифа или не. Чакам всеки момент от Ибей два коледни таблета да дойдат  Peace.

# 158
  Ехааа, браво Тали Hug Ще стискаме палци и за кормуването На мен ми трябва само то, но преглеждам и аз израелските листовки.
    МЧ, става въпрос за дрешки,които са ми давани, но малкия не е обличал, те са може би 3-4 ръка Rolling Eyes не мисля да ги пазя, но не ми се иска и да ги хвърлям Peace
    Пускам една статия, далеч от темата и, но ми направи впечатление статистиката
Цитат
In Israel, by contrast, the Jewish fertility rate stands at around 3 children per female, by far the highest in the industrial world. Aside from the ultra-Orthodox minority, which has seven or eight children, the non-Orthodox Jewish fertility rate is around 2.6 children per female.

Jewish Fertility by Religious Current
Average Number of Children per Woman
Ultra-Orthodox        6.72
Modern Orthodox    3.39
Conservative           1.74
Reform                   1.36
Secular                  1.29
В предишни години се падаха по 3 деца на жена,сега са 2.6 И в тази връзка гледате ли 14 шавуот?
   Верано, схванах идеята Simple Smile Аз си правя квас ръжено-пшеничен, навила съм се да пробвам и от стафиди да си направя, но ще пробвам и с нахута
   Елинда, как сте с малката принцеса Hug

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 13:39 от mimkis@

# 159
  Днес се разходих из Яфо. Купих танцуващ Дядо Коледа, елхичка и разни други коледно-новогодишни нещиченца ( за първи път откакто живея тук).  Утре ще ги подреждам и нареждам. Започвам да вкарвам празничното настроение (доколкото е възможно по тези земи).

Докато обикалях улиците и магазините, си мислих за вас момичета и за настроението в темата. Ами то хич го няма..   Пишещи и четящи, идват най-различни празници и все хубави, хайде да не се сърдим! Всички сме различни и е нормално, че мислим различно, това прави и темата интерестна. Не си струва да се сърдим за различията, все пак не сме тръгнали да се женим една за друга, а само да общуваме (в повечето случаи само виртуално).
 Бубе, разкажи как си, какво става с работата? Ако не ти се пише за теб, разкажи за котето. Суфганиьот обичаш ли и с какво?
 Перах, как мина лятото? Сега какво правиш?  И теб като мен, май те мързи да пишеш, ама я кажи, в Пловдив продават ли някъде суфганиьот?
  Казват, че по Коледа стават чудеса. Хайде и в нашата темичка да се случи едно предколедно чудо и да дойде настроението!

# 160
Ами,освен някоя да ни съобщи,че е бременна Mr. GreenНа това му викам чудо Laughing

# 161
МЧ, става въпрос за дрешки,които са ми давани, но малкия не е обличал, те са може би 3-4 ръка Rolling Eyes не мисля да ги пазя, но не ми се иска и да ги хвърлям Peace
Мимкис, тук в Т/А има много места. Всяка синагога се радва да приеме дрехи втора употреба (за трета и четвърта не знам).
Понякога слагат в близост до синагогата малка къщичка от картон. В нея всеки може да остави дрехи или вещи, за да помогне на нуждаещи се  хора.
Разбира се имаш варианта и с Вицо. Стига да имаш техен клон на близко и удобно място.  Тук до нас има- на Кинг Джордж, но ще трябва да се поразходите малко. Събират всякакви дрехи-мъжки, дамски, детски,стари играчки,обувки, кухненски пособия и съдове, и какво ли още не. А после ги продават на символични цени.
Би ли споделила как го правиш този ръжено-пшеничен квас? От брашно или от цели зърна?

# 162
  • На дивана, под юргана
Ами,освен някоя да ни съобщи,че е бременна Mr. GreenНа това му викам чудо Laughing

Няма да съм аз! Определено! Хахахаха... Честит имен ден на всички именници днес! Simple Smile

# 163
  • T"A
Мъничко червеничко, Мимкис, видях една идея за сладки блузки, които да се направят за деца, които не ядат определни храни (надписи от сорта "Тази маймунка не яде хляб" или "Не хранете този динозавър с млечни продукти" - хем да е забавно, хем да е полезно, когато детето е напр. на някакво детско парти и дори да предупредите, че не яде нещо, да не стане грешка, по-запомнящо е): http://www.simplycolors.org/medical-alerts
 Simple Smile

Наина, да нямаш да ни споделиш някоя тайна?  Flutter Радвам се, че наминаваш  Simple Smile какво ново?
ЕлиндаHug С бебка ли пазаруваш? Тя обича ли да я водиш по магазините? Моето дете е много трудно на шопинг ooooh!

Да ви разкажа нещо забавно. Нали все мрънкам, че малчо учи иврит по-добре от български... вчера баща му му обяснява, че отива на "авода" (работа), а малкият казва "бр-ввуда" и му сочи чашата с вода на масата. Беше убеден, че татко иска да пие вода  Mr. Green Това му е първата грешка в разбирането, първото объркване на езиците, да видим дали ще има още такива куриози  Thinking

Някой да знае от къде може да се купува кисело зеле в буркани? Преди имаше в Еден, а напоследък (в последните месеци) - няма  Confused

Мимкис, интересни теми повдигаш  Simple Smile
Мисля, че от години раждаемостта е ок. тези стойности  Peace

# 164
Мента,нямам нищо за споделяне LaughingТрето да си го прави моя мъж,да си го ражда и да си го гледа LaughingАз вече си изпълних плана,Вие дето сте с по едно,не се услушвайте Grinning

Иначе при мен нищо ново.Дани проходи,но още не е така стабилен!Все така е залепен за мен,не се отделя от мен за секунда,а Ники вече не и се прибира в къщи Laughing,само и само да не го гледа.Всеки ден и преподрежда шкафчетата,а тя изпада в ужас LaughingАко не  е тя ,направо съм умряла!

Ами това е при мен-скука!

Общи условия

Активация на акаунт