Израел - 55

• 150 266
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Абе момичета, какво ви става?  #Crazy #Crazy
 Един шабат ме няма и темата опустяла. Дай си ми куклите, на си ти парцалките?! Мислех, че сте големи хора!!!  Crossing Arms

# 136
  • На дивана, под юргана
Абе, къде е масата да ударя? Я, не се взимайте толкова на сериозно! Нито ще оправите света, нито ще му разрешите проблемите.

Я да кажа, какво видях днес в Карфур - маца. 5-6 вида - натурална, с чесън, с чубрица, пълнозърнеста, с не-знам-какво-си... На кутиите пише Matzah, а на български - сухари... Досега не бях виждал да я продават в български магазини.

# 137
 atwork    ето я масата, ама разчисти тоя дето е седнал и удряй.  Sunglasses

А нахут от къде си купувате?  Thinking Преди имаше сух (внос от Гърция) в Пикадили. После изчезна и още не се е появил отново.

# 138
  • София
Тигър, а тая маза случайно да си погледнал за печат кашер? Иначе преводът "сухари" е як  Peace

Верано, нахут купувам от женския пазар от магазин Бейрут  Joy ТУк го има навскяъде по арабските магазини. Преди го взимахме от Пикадили, но цената му е двойна.

# 139
  • На дивана, под юргана
Тигър, а тая маза случайно да си погледнал за печат кашер? Иначе преводът "сухари" е як  Peace

Верано, нахут купувам от женския пазар от магазин Бейрут  Joy ТУк го има навскяъде по арабските магазини. Преди го взимахме от Пикадили, но цената му е двойна.

Естествено, че няма такъв печат! Произведена е в Полша. Мен ме впечатли това, че на 3-4 други езика пише маца/маза, а на български - "сухари"... Нахут (варен, в консервни кутии) взимаме от Метро, има и в Кауфланд. Дори правих няколко пъти хумус с него - става много прилично.

# 140
  • София
Естествено, че няма такъв печат! Произведена е в Полша.

е чак пък "естествено"  Whistling
не знам всъщност дали имаш идея на колко продукти, дори и произведени в БГ има печат за кашер?
а още колко има, които са кашер, но просто не са подпечатани  Peace

# 141
Илче, до Женския пазар ще трябва да разходя голямата щерка. Благодаря много за инфото!  Hug
Тигре, и аз съм правила хумус от консервиран нахут (май от Била го бях купувала преди време) и става много хубав (по моите критерии, защото аз друг освен собствено производство не съм яла  Flutter). Правила съм и от сух, а в случая издирвам сух, за да си направя закваска за симид (онези пухкави бели хлебчета, които ги правят в Етъра). Видях в едно предаване, че приготвят тестото с нахутена закваска и сега като ми е влязла тази муха, няма да мирясам, докато не опитам.  Simple Smile

# 142
  • На дивана, под юргана
Естествено, че няма такъв печат! Произведена е в Полша.

е чак пък "естествено"  Whistling
не знам всъщност дали имаш идея на колко продукти, дори и произведени в БГ има печат за кашер?
а още колко има, които са кашер, но просто не са подпечатани  Peace

Казвам "естествено", защото и да има, и да няма такъв печат - това няма абсолютно никакво значение в България. Поне засега.

# 143
  Ох, какви дискусии са се развихрили Crazy Съжалявам,че пуснах статията,на която едва ли обърнахте внимание Peace В нея американски евреин твърди,че той лично не чувства антисемитизъм като израелски турист(смисъл не го приема лично). Това,което подчертава е, че точно понятието антисемитизъм се преекспонира и използва от групи балаганисти,които вредят много повече на израелско/еврейския имидж отколкото конфликта с палестинците като цяло Peace
Цитат
The Israeli government and Jewish organizations spend billions of dollars every year on Hasbarah, yet this type of negative event can be infinitely more damaging than any anti-Israel news report. These interactions are all too common - and for many of these hotel managers, tour guides, or others in the tourism industry, the interaction with an Israeli was one of the first times he or she may have met a Jew. A negative encounter only emphasizes anti-Israel messages and news that these people might hear on the TV or from other people.

Israel needs to realize this phenomenon and change it. While I am not advocating an over-the-top culture of political correctness in Israel, Israelis need to learn that these behaviors ruin the international image of Israel and the Jewish people alike. In a world where India and China are fast growing to become major powers, who wants the population of these places to view Israelis and Jews in a negative light?

Prejudice is often diminished by positive interactions with people of a specific social group, race, or religion that is often discriminated against. Unless we change those interactions between Israelis and people that work in the tourism industry abroad, Israel risks hurting its international image and inadvertently reinforcing the existing negative perceptions of its people. By educating Israelis on the power of their behavior, perhaps a few travelers who would have otherwise been problematic will actually heed the advice and promote a friendlier, more positive image for us all – Israelis and Jews alike.
  Александра го е казала много хубаво, тези,които срещаме основно на вън не са показно за нас,които вече познаваме Израел отблизо. Има и друга страна на монетата, но тези,които са видели проблематичните и са си имали отблизо работа с тях трудно вярват, а и никой не се труди да им я покаже. Както е писала Мента за добрите израелски туристи никой не говори.
  МЧ,права си за поправката,но наистина за тези,които познаваме и пишем с Бубето по-отдавна сме наясно,за коя група точно говори. Подкрепям написаното от Мента,и да права си обобщенията са не на място,и различно се тълкуват от страничния читател Peace
   Бубе,не се сърди,тези,които те познаваме,знаем,че си добра душа и на никого не мислиш зло,просто ирази спонтанно възмущението си от определени индивиди с просташки манталитет Peace

Цитат
Абе, къде е масата да ударя? Я, не се взимайте толкова на сериозно! Нито ще оправите света, нито ще му разрешите проблемите.
Напълно вярно Peace

# 144
http://www.youtube.com/watch?v=6IRySqNSW0Q&feature=related последно по туристическата тема, известно шоу по израелската телевизия, накрая на епизода екскурзия до Бургас Laughing
     Верано, сподели тази рецепта за симид, никога не съм пробвала, суров нахут най-лесно се намира в арабските магазини, но може да има и в големите вериги Thinking
    Момичетата и момчета,споделете друг сайт освен яд2 за продажба на бебешки принадлежности или размяна Praynig 

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 13:08 от mimkis@

# 145
  • T"A
http://www.youtube.com/watch?v=6IRySqNSW0Q&feature=related последно по туристическата тема, известно шоу по израелската телевизия, накрая на епизода екскурзия до Бургас Laughing   

хаха, това бях го забравила, развесели ме  Joy

• - за продажба: http://www.homeless.co.il/yad2/inumber3=54 (той даже е отпреди яд щайм)
  • - тук са на принципа на даряването: http://www.agora.co.il/

(ние сме го ползвали неколкократно, но предупеждавам - когато се пусне обява, напр. имаш нещо непотребно и го предлагаш, за броени минути наскачат хора и те засипват с отговори, но после не всеки идва веднага да прибере това, което е поискал да вземе)

Тези са по-известните Peace. На мен ми препоръчаха някакъв сайт, нещо ново, по-скоро от типа на социалните мрежи, но било със статии за родители и, мисля, че има и за обяви, но изисква регистрация: http://www.parktale.com/he/#login (с него нямам опит, само препоръка)

Mимкис, какво искаш да продаваш/купуваш?

---
В България нахут търсите, пък аз тук на прави и сладки чушки се радвам, тъкмо им е сезонът. Даже мислих да нося на евентуалната среща, която явно се проваля, да натоваря количката на детето и да раздам така из българската компания, да се порадваме на чушки, че като в моя яркан, на друго място няма  Flutter  Grinning

# 146

В България нахут търсите, пък аз тук на прави и сладки чушки се радвам, тъкмо им е сезонът. Даже мислих да нося на евентуалната среща, която явно се проваля, да натоваря количката на детето и да раздам така из българската компания, да се порадваме на чушки, че като в моя яркан, на друго място няма  Flutter  Grinning

Ох, това искрено ме разсмя- представих си го  Hug. Дано да стане!
Ние сме в период на изпити и цъкаме по материалите, кой каквот` си има. Имам и родитлески срещи на хоризонта, а и трябва да посрещам група момченца (по програма от класната) и да им организирам занимание и забавления, та цирка е пълен.

По туристическата тема... хора всякакви и туристи всякакви. Помня, че даваха преди години репортаж от Гърция, в хотел на иврит пишеше да не взимат хавлиите и кранчетата  Mr. Green  Crazy! Аз с израелски туристи опит нямам, преди години съм споделяла, че докато учих работих в 5звезден хотел като супервайзър (мефакахат комот) та от там имам наблюдения над интернационални туристи. Французите (не всички, без да обобщавам, но голяма част) правиха повечето от описаните от вас неща (камериерките изтръпваха при слух за френски групи), китайците обаче целукупно бяха страшно чисти и приветливи+ големи типове  Flutter.  Та мисълта ми беше че, простотията и "селският" манталитет не са приоритет на определена нация, а по скоро въпрос на елементарно възпитание и култура  Peace.

Съседа ни от дясно редовно си изхвърля празните туби от сапун, шампоан на моравата, директно от прозореца на банята  #Cussing out. Другите съседи го "обиждат" на марокай  Mr. Green, но никой нищо не му казва, нали има рускиня да чисти...

Хайде, отново се задават празници  Laughing!

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 16:40 от Tali Dan

# 147
Цитат
Mимкис, какво искаш да продаваш/купуваш?
    Мента,благодаря за изчерпателната информация  bouquet Имам шазлонг бебешки, използван за около месец искам да го продам или разменя за играчка или нещо подобно Rolling Eyes

# 148
Бубе, ще правим ли вече "сулха" или още ще ми се сърдиш? Rolling Eyes

# 149
  • T"A
Моят мъж направи хамин, обаче много голямо количество, изключено е да го изядем в близките дни. Някой да знае как мога да го съхраня за по-нататък? Чудя се дали мога да замразя малко? Или пък да сложа в буркан и да стерилизирам  Thinking А Бам-бам не обича чулент, та няма да ни в помощ в изяждането...

Мимкис, намери ли се купувач?

Аз съм събрала пликове с дрехи (и малко играчки) за дарение, искаше ми се да ти ги дам на Вицо, но така и не разбрах къде и каква е процедурата  Confused Преди ги носехме в службата на Ментов, имаше там контейнер за дрехи, но сега нямам къде.

Тали, гледам ти линийката и не вярвам на очите си... Догодина Меди ще е на възраст за батмицва! Ще правите ли нещо?

Аз избягвах темата за туристите, но да си призная когато някой ме пита за екскурзия до България, съветвам да избягва Черноморието. Обяснявам, че е станало популярно, благодарение на хазарта и ако става дума за човек, който не е такъв тип турист, не знам какво точно ще прави там.

Бубе, още ли си в джетлег?

Вай, (както казват бургазлии,) тази тема съвсем ще се затрие....  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт