Израел - 55

• 150 369
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • София-България, Израел - където си поискам
ulia843, честито! Бъдете много щастливи!

# 571
Мерси на всички ! намерих всичко днес Simple Smile !

# 572
Олеее, колко време не бях влизала.. съвсем забравих за темичката ни  newsm78 Привет на всички след дълго отсъствие!  wavey

# 573
здравейте отново,бърз въпрос за тези които минаха гиюр,след колко време след като си в страната вече,имаш право да се запишеш за гиюр. изчела съм темите където Петя обясняваше как минава самия курс,но не намерих къде се пише след колко време и позволено да подадеш подобна молба.някой казва след една година,други пишат след 2.... моля за информация ако някой знае.

скоро ще се местя вече при мъжа ми,и няма търпение:)

# 574
ох още един въпрос ако позволите,с мъжа ми носим халките на лявата ръка,той така  сложи и аз последвах неговия пример,тук в България всички мои познати носят на дясната ръка и много хора са ме питали защо ние решихме на лявата ръка да сложим халките,той ми каза че в Израел по прието да е на лявата,да ви питам  а вие знаете ли нещо подобно? Confused
наистина ли в Израел халката се слага на лявата ръка? newsm78

# 575
  • T"A
Юлия, при евреите халка се носи само от жената, мъжът не носи и жената няма задължение да му слага - така е според ортодоксалните (разбира се, реформаторите имат по-свободно тълкуване). На самата хупа мъжът слага халка на дясната ръка на булката (поставя я на показалеца ѝ), а за след това - тя може да си я носи както иска. Peace Това е според каноните, а ти се огледай как си ги носят. Аз я носех на дясната ръка (започна да ми пада и я свалих)

Гиур така или иначе се прави от местния рабинат, най-добре е да се провери на място. Отидете, попитайте, но се подгответе, че това е дълъг процес и може сега да ви посъветват да дойдете по-нататък, като си оправите документите. По принцип, за тях е важно да видят, че не се прави с някаква користна цел (получаване на гражданство, на имигрантски помощи и т.н.)

# 576
 благодаря ти Mentha !:))) ами на лявата ръка си я носим.

# 577
  • София
Не съм писала отдана, но не мога да се въздържа да не допълня поста на Мента (Heart Eyes) с едно куриозно обяснение защото в юдеизма мъжете не носят халки.
По простата причина, че юдеизма разрешава многоженството.
И я сега си представете един мъж с пет жени колко халки трябва да сложи?  hahaha

Hug

# 578
wow Simple Smileтова го чувам за пръв път сега,много интересно. практикува ли се и сега ?

# 579
  • Ямбол
Някой би ли помогнал и споделил как гледа в момента БГ ТВ  в Израел,понеже разбрах,че са кодирани от скоро, благодаря за идеите предварително.

# 580
  • София
Някой би ли помогнал и споделил как гледа в момента БГ ТВ  в Израел,понеже разбрах,че са кодирани от скоро, благодаря за идеите предварително.

Повечето телевизии в България излъчват и в интернет. Не излъчват само когато предават лицензни предавания за които нямат право да ги излъчват извън страната.

# 581
  • Ямбол
дядо хаджиятака е, но ми казват от там,че са ги ограничили не могат никак нищо да гледат,затова на по-конкретна информация ще се радвам, за онлайн директно гледане се интересувам.
Конкретен сайт?

# 582
  • София
дядо хаджиятака е, но ми казват от там,че са ги ограничили не могат никак нищо да гледат,затова на по-конкретна информация ще се радвам, за онлайн директно гледане се интересувам.
Конкретен сайт?

Значи ако израелския интернет оператор е турил някакви ограничения спасяване няма. Иначе отиваш в съответните сайтоне на БНТ, БТВ, Нова и ТВ 7 и във всеки един сайт има гледане на живо. Поне в Турция и Русия нямат проблеми с тия сайтове.

# 583
  • Някъде там...
Честита нова година! Една мирна и успешна година ви пожелавам.

# 584
  • На дивана, под юргана
Честита Нова година! Дано да е наистина мирна и успешна!

Общи условия

Активация на акаунт