Израел - 55

• 150 334
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,
Wizzair пускат от 15 май полети София- Тел Авив, та се замислих за посещение Simple Smile Първите въпроси, които ми изникнаха са дали има агенции, които организират групови посещения на Петра и Пирамидите в Египет, защото ще съм най- вероятно сама и не ми се рискува да прекосявам тези граници сама Simple Smile А и как би се погледнало на факта, че имам печати от Дубай в паспорта?

# 586
Здравейте на всички  Simple Smile
Предстои ни пътуване до Израел.Много искаме да го съчетаем с Хайфа и Йордания,но открих само една фирма предлагаща тази комбинация и цената е малко  #Crazy #Crazy

Можете ли да ме ориентирате долу горе колко пари ще са ни необходими за 7 обяда(има включени закуски и вечери) и за сувенири.Няма да ходим на шопинг и по заведения.

А и как би се погледнало на факта, че имам печати от Дубай в паспорта?
това и мен ме притеснява  Confused

# 587
  • T"A
Бубе, тигър, за много години! Здраве и късмет, пък другото ще се нареди  Hug

nonatm, pisana306, вашите въпроси за по-скоро за туристическия подфорум  Peace
Ние няма как да знаем какво е отношението към тези, които влизат с български паспорти и имат печати от Дубай (аз лично не съм била там, пък и не познавам лично никого, извървял този път). Няма някакви официални забрани, но е логично да ви питат повече въпроси на влизане в Израел.

За агенции, които организират посещения до Петра - има тук, но за вас не е ли по-добре да си уредите тези екскурзии с български туроператор? Най-малкото - ще ви е по-евтино, отколкото с израелски фирми  Thinking

Ето последната тема за Израел в "На път": http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=680201.0
(за някои въпроси има там отговори, мисля)
В Йордания има една особеност, която оскъпява екскурзиите до там - групите са длъжни да ползват йордански екскурзовод, още с пристигането им се отпуска и за това също се плаща. За Египет - не знам, напоследък малко израелци пътуват до там, заради нажежената обстановка.

За сувенири цените се договарят на място, въпрос на умения  Wink За обяда бих предвидила 20-30 шекела дневно (от улични търговци, сухоежбина от супера, фалафели и сабих (питка с пържен патладжан, варено яйце и тхина), бурекаси, шуарма, питки с лабане и табули или самбусак в арабските райони, гевреци)

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 09:04 от Mentha

# 588
Mentha благодаря много   bouquet  bouquet (аз успях да открия само тази тема  Embarassed )

А какво е времето през февруари?Дали ще видим градините в Хайфа зелени и разцъфнали  newsm78

Последна редакция: сб, 04 яну 2014, 10:14 от pisana306

# 589
  • T"A
Пролетно е времето през февруари, тук дърветата започват да цъфтят в края на януари, а от края на февруари и времето е много приятно, през февруари започват хамсините (топли и сухи дни), което е пак знак за навлизащата пролет. Има и валежи, но намаляват.
Изобщо тук зимата се раззеленява, лятото тук-таме пейзажите поизсъхват  Wink
Не съм била през февруари в Бахайските градини (ние пътуваме натам едва около април), но не виждам причина да не са в пълния си блясък по това време.  Simple Smile

Може би Боряна или Александра да ме допълнят/или опровергаят, те имат повече опит в тези ширини на страната  Hug

# 590
  • Някъде там...
Зимата е най-прекрасния сезон в Израел според мен. Ако не хванете някой дъждовен ден, ще се насладите на градините

# 591
Boryana, Mentha благодаря ви много   bouquet  навихте ме категорично  Simple Smile

# 592
Честита нова година и от нас! Бъдете живи и здрави!

# 593
Честита Нова Година на всички и от мен! Много искам тази година да бъде пълна с изненади,приключения и много любов!

# 594
здравейте аз съм Надя
писането по форумите е нещо много ново за мен, затова извинете лаическите ми грешки.
наскоро се омъжих в Кипър и съпругът ми естествено е израелец Simple Smile
има толкова много неща които ме вълнуват, свързани с израел, но няма да ви наводнявам много с моите питания Simple Smile
така се оказва че сега съм си в БГ, а той е там Sad опитва се да ми оправи документите, но малко ни е тъмна индия.
затова ако има някоя от вас, която наскоро се е омъжила и вече знае стъпките - бих била безкрайно благодарна на каквото и да е инфо
благодаря ви и продължавайте все така! :*

# 595
  • Някъде там...
Здравей Bezverhaya ,
Съпруга ти трябва да се обади във Вътрешно министерство ( Мисрад аПним)
Да им каже, че е сключил брак с българска гражданка и те ще му изпратят лист с изискванията.
През това време ти преведи и сложи апостил на Свидетелството за сключен граждански брак, на акта ти за раждане, на свидетелство за съдимост, и на свидетелство което показва какъв е бил предишния ти статус ( омъжена, разведена, вдовица). Подготви ваши снимки ( заедно )
Той трябва да подготви съвместна банлове сметка ( това когато и ти си тук), писмо с разказ къде сте се срещнали, сметки за ток, вода, арнона.
Има още документи, но аз не си ги спомням... мина доста време
А да, в нашия мисрад а пним промениха начина да си запазиш час. Вече изпращаш факс и те звънят. Кажи му да провери, че ние доста чакахме някой да вдигне телефона  Confused

# 596
благодаря ти Боряна
най-после някой който да разбира през какво преминавам. сякаш досега всичките ми приключения , свързани с израел, си бяха само мое преживяване. а вече има толкова много други хора, които се преминали през това  Hug
значи писах му всичко това което ти каза, и според твоя списък сме почти готови. досега цялото инфо го намирах на руски (едва тук в БГ почнах да уча иврит по-сериозно). получава се, и да-докато бях там не се старах толкова  Blush
радвам се че поне вас ви има , за да споделя всичко което все още ме изненадва там Simple Smile
пс. ако някой се сети нещо повече - ще съм повече от благодарна за повече инфо

целувки

# 597
Здравей и от мен Bezverhaya,чак не мога да повярвам че ще стигна реда и до мен аз да помагам,както на мен тук са помагали,за което искрено съм благодарна на всички!

Аз се омъжих в края на Ноември 2013,съпруга ми дойде в Бг за 10 дена,тук подписахме гражданско,преди това обаче той беше ходил до мисрад апним в гр.Холон,и там му дадоха списък с документи.Добре че четох тук и руски форуми.Най важното поне за мен беше да отида до общината и да извадя документ за семейно положение,че не съм омъжена преди да сключим брак.след 3 дена точно бях омъжена Simple Smile

Значи аз от тук му дадох 3 снимки като за паспорт,док за семейно положение,преведен  от бг на иврит и подпечатан с апостил,свидетелство за сключен граждански брак(пак преведен с апостил), свидетелство за съдимост( получих го същия ден,като предварително патих такса 5 лв и отидох на мястото с свидетелство за раждане)
Св.за раждане оригинала,му го дадох да го преведе там,т.к  е още от съветски образец и не тр да се слага апоситл ,родена съм в СССР. Simple Smile но в твоя случай ще тр да го преведеш и да сложиш апостил тук.

Лошото при нас беше че,преди да дойде в БГ за сключване на брак,той се обади да запази дата но му отказаха,казаха само след като имате вече точно док че сте женени...и така той записа дата след като се върнал в Израел,и чак в средата на Февруари ще отиде да подаде всички док.

Още копие на всички страници на паспорта ми искаха,на последната стар написах че е вярно с оригинала на английски.
Отделно искаха на чист лист да напиша че всички документи и информация която предоставих е вярна с оригинала и че лично нося отговорност за верността на данните...което малко ме затрудни но импровизирах Simple Smile

Сега последното което остана той да напиши на Иврит кратка история на запознанството ни,и това е...

снимки цял албум разпечатахме и му ги дадох Simple Smile)

Пиши ми ако има още въпроси!

# 598
само да добавя,той като се върна писа им емайл,на който не получи отговор за да запази дата,след една седмица пак има писа,пак без отговор,после той им се обади и им се развика малко:))и чак тогава те му върнаха обаждане и му казаха че най рано могат да го запишат към средата на февруари......така че 2,5 месеца само чакаме да подадем документи,а после казаха му че около един месец ще ги разглеждат...И тогава ако вс е ок ще ми пратят виза тук.и после ще имам 1 месец за да се преместя там:) нямам търпение вечеее Simple Smile))

# 599
   Bezverhaya пиши ако ти трябва съвет къде да преведеш док,аз платих за всеки един 75 лв.за една седмица бяха готови,после ги пратих до Израел EMS – международни куриерски услуги   от офиса на бг пощи на Плиска ,струваше ми 35 лв.

също така мога да ти кажа къде уча Иврит в София,20 лв за 1 час-60 мин.

Общи условия

Активация на акаунт