Израел - 55

• 150 321
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Бубе, сега видях лентичката!  Heart Eyes

# 601
здравейте,искам да питам помните ли след като ти дават виза с която можеш да пътуваш при мъжа си в Израел,с тази виза имаш ли право да работиш,или трябва да се изчака интервю което се провежда заедно с мъжа за да се види дали бракът е истински.Питам защото искам да почна да си търся нещо по Интернет за да не седя там без работа,и не знам как точно става това..благодаря предварително на който отговори.

# 602
Здравейте Момичета!

Дали може да ми помогнете с информация относно следното: Ще пътуваме с бебчо,който е на 6 м. към Израел. Дали може в основния багаж да сложа 2 домашно приготвени пюрета или има  забрана за всякаква храна от ЕС? Пристига там доста късно и се съмнявам,че нещо ще работи,за да нахраня малчо.

Благодаря Ви предварително!

# 603
Здравейте Момичета!

Дали може да ми помогнете с информация относно следното: Ще пътуваме с бебчо,който е на 6 м. към Израел. Дали може в основния багаж да сложа 2 домашно приготвени пюрета или има  забрана за всякаква храна от ЕС? Пристига там доста късно и се съмнявам,че нещо ще работи,за да нахраня малчо.

Благодаря Ви предварително!

Не знам за такава забрана. Храна мисля, че можеш да слагаш в чекирания багаж, а ако е детска храна, не виждам проблем и в салонния/ръчния багаж да го сложиш. Освен ако е течност, трябва да се спазват изискванията за течности в ръчния (до 10 опаковки от макс 100 мл и запечатани в прозрачен плик).  Peace

# 604
  • Някъде там...
Yuliya_3, дават ти туристическа виза, с нея не можеш да работиш легално. След като ти одобрят всички документи ще ги изпратят до Ерусалим и там ще решат дали ти се полага работническа виза.
В случай, че получиш одобрение ще получих виза за 6 месеца.
Всъщност незнам каква виза чакаш ти...
Аз не съм чакала мъжа ми да ми приготвя виза, през цялото време съм си била тук с него.
Български граждани до 3 месецамогат да пребивават в Израел безвизово

Илче  Hug

# 605
Boryana, Благодаря  за отговора ти!

# 606
чакам да ми изпратят туристическа виза с която мога да вляза в Израел,въпреки това че няма визи за БГ граждани,така му обясниха,че след като се оженихме вече идвам не с цел турист а за съединяване на семейство и че не било добре да пристигна по рано.
Та  така,след това като пристигна казаха че ще има интервю в Тел-Авив с него където трябва да покажем снимки и да кажем как и къде се запознахме  и ако всичко е ок и се убедят че бракът ни е истински тогава ти дават работна виза Б1...

затова все още сам тук а той е там..Sad((

# 607
  • Някъде там...
Предполагам, че нещата се променят.  Щом са ви казали да чакате за съжаление нямате друг избор. Подготви се, че целия процес е дълъг и сложен.  Отнема доста нерви и пари, освен ако не минеш гиур разбира се ( не,  че това е по- лесно) Успех ви пожелавам и много търпение

# 608
Благодаря ти Боряна,
да,много от нещата сега са различни,някой казват че уж малко се подобриха и по добре се отнасят с теб служителките в местните мисрад апним,ние сме към град Холон,и там явно има много работа,защото чакахме след сватбата 3 месеца само за да може той да занесе мои документи за да ги разглеждат,та сега средата на Февруари той ще ходи.

Относно гиюра аз отдавна се интересувам и мисля че като се преместя там и поживея малко ще усетя  ако наистина искам да го направя,ще го направя.той не ме принуждава нито майка му,но знам че за тях това е важно.но най важното за мен да е ясно какво и защо ще го правя.

# 609
Здравейте, аз съм нова тука, и във форума и във държавата, от месец се преместихме да живеем тук с мъжа ми и трите ни деца в  Кефар Кара, бих искала да установя контакт с други майки наблизо.
Бих искала и да попитам как да свикна с твърдата вода и как да третирам косата, с  какви шампоани и пр. , за да се  разресва добре. Смяната на климата ми идва вповече , косата натежава и се разресва трудно, кожата изпръхва.

# 610
  • Някъде там...
Здравей tacheles,
Аз като за начало спрях да се боядисвам.
Използвам шампоаните от снимката ( най-обикновенни са)
От България си нося или поръчвам кристалите с които съм свикнала.
Правила съм маски със зехтин
Скрит текст:

Много се препоръчва мароканското масло ( олио) при суха коса. Може да пробваш ако нямаш друга опция. Опаковката изглеждам по следния начин:
Скрит текст:

За тяло задължително след баня крем или олио, както предпочиташ. Лятото слънцезащитен крем в добавка

# 611
  • София
Убау де ми аз като одих в Израел па не видях местните ора да лъщят от мазане с толкова много мазила. Бяха си най-обикновени хора.

# 612
  • Някъде там...
хехех то не лъщиш от мазила, но няма как да не се използват. Слънцето е силно а водата с много камък.
Кожата съхне и се лющи като пърхот, много е неприятно

# 613
Боряна, благодаря за инфото, шампоаните съм ги виждала по магазините, а олиото може би е добра идея, или по принцип аргановото, предполагам тези продукти са по магазините или суперфарм... аз слагах кондишънър, но ми се стори че косата натежава още повече. В интерес на истината последните дни е по-добре, но при децата ефектът от водата беше почти като екзема на ръцете. Чета сега за филтри, но на английски (за САЩ)  разбирам , че има филтри за флуор, за калции, за бактерии, за различните качества на водата, ако желаеш да ги елиминираш и се слага навън на двора, преди водата да влезе вътре в дома, защото с твърда вода и уредите, пералня, миялна, кафемашини и пр.Се развалят.
От къде да се снабдя с този тип филтри,  може би някой от вас да е купувал. На каква цена, мен ме интересува предимно да става мека водата и да изолира флора.

# 614
  • T"A
Аз си купувам шампоаните на Виши. Аргановото олио ми го слагаше един фризьор, при когото ходех, и много добре ми действаше, напоследък не съм ползвала и определено ми липсва.

tacheles, имай предвид, че през последните седмици времето е кофти, не е толкова сухо винаги, сега е най-тежко. Не че влагата не действа, но...

Флуор вече не се добавя или поне от тази година трябваше да се спре флуорирането на водата
А тази пречиствателна система не е ли обратна осмоза?
На иврит се казва осмоза афуха - אוסמוזה הפוכה, ако гледате обяви

Ние сме с Брита, ползвам филтрираната вода за кафе-машината, за ютията и за чайника (т.е. това, което топли вода - мисля, че се казва ел. чайник); пералнята пускам празна с оцет от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт